Περί ανωνυμίας στο διαδίκτυο

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Περί ανωνυμίας στο διαδίκτυο

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 24 Απρ 2012, 16:11

.
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 16 Φεβ 2014, 15:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 24 Απρ 2012, 16:30

filippos.xf έγραψε:Εγώ μπορεί να θέλω να βάλω ένα ψευδώνυμο, όχι το αληθινό ονοματεπώνυμο μου. Σώνει και καλά να βάλω οπωσδήποτε το αληθινό ονοματεπώνυμο αλλιώς θα έρθει στο προσκήνιο η παραπάνω πολιτική; Πολύ αυστηρό μέτρο! Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που αρκετοί δεν δημιουργούν λογαριασμό στο Google+.

Βάζεις κάποιο όνομα και αλλάζεις στις ρυθμίσεις ώστε το προφίλ σου να μην εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζητήσεων.
Θέλει λίγη δουλειά ώστε να φτιάξεις σωστά τις ρυθμίσεις και να μη φαίνεται εύκολα το προφίλ σου.
Έπειτα, αν θέλεις κινηθείς στο Google+ κάπως ανώνυμα, μπορείς να φτιάξεις μια σελίδα όπως κάναμε για το Ubuntu-gr.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό parenthesis » 24 Απρ 2012, 16:51

filippos.xf έγραψε:Δεν με ενδιαφέρει πως θα διασφαλίσει η Google το αληθές των στοιχείων του λογαριασμού, πάντως δεν θέλω να βάλω για όνομα «Παπαδόπουλος Ιωάννης». Εγώ μπορεί να θέλω να βάλω ένα ψευδώνυμο, όχι το αληθινό ονοματεπώνυμο μου. Σώνει και καλά να βάλω οπωσδήποτε το αληθινό ονοματεπώνυμο αλλιώς θα έρθει στο προσκήνιο η παραπάνω πολιτική; Πολύ αυστηρό μέτρο! Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που αρκετοί δεν δημιουργούν λογαριασμό στο Google+.

Πάντως, το ίδιο πράγμα μου είχε συμβεί όταν είχα facebook. Ξαφνικά ο λογαριασμός μου είχε απενεργοποιηθεί και δεν μπρούσα να τον χρησιμοποιήσω γιατί λέει δεν είχα βάλει το πραγματικό μου ονοματεπώνυμο (όντως, πριν 2 χρόνια (!) είχα βάλει ψευδώνυμο). Τέλος πάντων, το άλλαξα και έβαλα ένα δεύτερο ψευδώνυμο και ενεργοποιήθηκε πάλι. Οπότε μάλλον είναι κοινή πολιτική για τέτοιου είδους social sites, αλλά δεν μπορούν να ξέρουν αν χρησιμοποιείς ψευδώνυμο ή όχι (εντάξει, εκτός κι αν βγάζει μάτι... :P )
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Dual boot:
  • Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-34-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic
  • Fedora 19 Schrödinger’s Cat 3.13.5-101.fc19.x86_64 64bit (el_GR.utf8, gnome)
3 Intel Core i5-3337U CPU @ 1.80GHz ‖ RAM 3844 MiB ‖ TOSHIBA VCUAA - TOSHIBA SATELLITE U940
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E Ethernet [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 [8086:0887] (rev c4)
Άβαταρ μέλους
parenthesis
punkTUX
punkTUX

Launchpad: mara_sdr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 24 Απρ 2012, 21:32

parenthesis έγραψε:

Πάντως, το ίδιο πράγμα μου είχε συμβεί όταν είχα facebook. Ξαφνικά ο λογαριασμός μου είχε απενεργοποιηθεί και δεν μπρούσα να τον χρησιμοποιήσω γιατί λέει δεν είχα βάλει το πραγματικό μου ονοματεπώνυμο (όντως, πριν 2 χρόνια (!) είχα βάλει ψευδώνυμο). Τέλος πάντων, το άλλαξα και έβαλα ένα δεύτερο ψευδώνυμο και ενεργοποιήθηκε πάλι. Οπότε μάλλον είναι κοινή πολιτική για τέτοιου είδους social sites, αλλά δεν μπορούν να ξέρουν αν χρησιμοποιείς ψευδώνυμο ή όχι (εντάξει, εκτός κι αν βγάζει μάτι... :P )

Κυκλοφορούσα κάμποσους μήνες στο facebook με προφιλ "Apostolis ImnotaTrollSeriously" :P R.I.P. φυσικά το προφιλ :P
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 24 Απρ 2012, 22:10

Καλησπέρα στην κοινότητα.

Πιστεύω πως το θέμα ανωνυμία και ασφάλεια στο στο διαδίκτυο είναι πολύπλευρο και περιέχει μέσα στις μετρήσιμες παραμέτρους και τον παράγοντα τύχη.
Εγώ πχ προσπαθούσα μέχρι πρόσφατα να κρατώ κάποιους κανόνες "προστασίας" των προσωπικών μου δεδομένων όπως:
1. Συναλλαγές από το διαδίκτυο μόνο μέσω προπληρωμένης κάρτας.
2. Περισσότεροι του ενός λογαριασμοί email, από τους οποίους μόνο ο ένας που αφορά αυστηρά επαγγελματικές επαφές περιέχει το επίθετο μου.
3. Δεν μπαίνω σε παράξενα site και αποφεύγω την κοινωνική δικτύωση γενικά με εξαίρεση το ubuntu.gr, και 1-2 άλλα fora που αφορούν την φωτογραφία.
4. Απαράβατος κανόνας: δεν παρέχω ποτέ στοιχεία όπως ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό τηλεφώνων, διεύθυνση κατοικίας κλπ.

Δυστυχώς ο 4 καταστρατηγήθηκε από το ίδιο το κράτος με την έννοια του ότι αρνήθηκε να με προστατέψει, παρά τις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου που είχαν προγηθεί, για τα κενά ασφαλείας στο σύστημα που αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα να "χακευτεί" όλη η βάση δεδομένων με τα προσωπικά δεδομένα 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και 60.000 γιατρών. (πιθανώς η επίθεση έγινε από τα Ζωνιανά: http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=29291

Έτσι καταλήγω ακόμα μια φορά στο "γ@@ώ την ατυχία μου" που γεννήθηκα σ'αυτή τη χώρα.........

Το τραγικό είναι ότι η σελίδα http://www.e-syntagografisi.gr/ έγινε με χρήση ΕΛ/ΛΑΚ........
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 24 Απρ 2012, 22:37

@Th P
έγραψε:Από τα Ζωνιανά και όχι από την Αθήνα ή κάποια άλλη μεγάλη πόλη, δεχόταν καθημερινά τις περισσότερες επισκέψεις το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο οποίο επιτέθηκαν χάκερς λίγες μέρες πριν το Πάσχα.

Και αυτο τι σημαινει? Οτι ηταν απο εκει? :P :silent:

tolis_01 έγραψε:Κυκλοφορούσα κάμποσους μήνες στο facebook με προφιλ "Apostolis ImnotaTrollSeriously" :P R.I.P. φυσικά το προφιλ :P

Spoiler: show
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 24 Απρ 2012, 22:52

vagrale13 έγραψε:Και αυτο τι σημαινει? Οτι ηταν απο εκει? :P :silent:

Παρανόησες φίλτατε vagrale13!
Καμμία διάθεση να θίξω τα Ζωνιανά ή οποιοδήποτε άλλο χωριό-τόπο!
Και από όσο γνωρίζω ούτε και ο πρόεδρος του ΙΣΘ είχε τέτοια διάθεση.
Μάλλον απαντά σε φήμες που είχαν "διαρρεύσει" προηγουμένως από το υπουργείο, οι οποίες ήθελαν την επίθεση να έχει γίνει μέσω server εκτός συνόρων

έγραψε:Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επικαλούμενος στοιχεία τα οποία έλαβε πριν από τρεις ημέρες από Εργαστήριο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τα οποία γενούν την υποψία ότι οι χάκερς έδρασαν μέσω σέρβερ από τα Ζωνιανά.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 24 Απρ 2012, 23:33

Th P έγραψε:
Δυστυχώς ο 4 καταστρατηγήθηκε από το ίδιο το κράτος με την έννοια του ότι αρνήθηκε να με προστατέψει, παρά τις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου που είχαν προγηθεί, για τα κενά ασφαλείας στο σύστημα που αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα να "χακευτεί" όλη η βάση δεδομένων με τα προσωπικά δεδομένα 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και 60.000 γιατρών. (πιθανώς η επίθεση έγινε από τα Ζωνιανά: http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=29291

Ouch! Θα έχουμε δυστυχώς περισσότερα τέτοια κρούσματα με το που εξαπλώνεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 25 Απρ 2012, 15:15

simosx έγραψε:Ouch! Θα έχουμε δυστυχώς περισσότερα τέτοια κρούσματα με το που εξαπλώνεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Το θέμα είναι πως δεν μπορείς να προστατέψεις τα προσωπικά σου δεδομένα, τα οποία ο ανίκανος να τα διαχειριστεί εκάστοτε φορέας, σου έχει επιβάλλει να του τα παραδώσεις.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 03 Μάιος 2012, 18:34

.