Windows Vista format μέσω Ubuntu

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Windows Vista format μέσω Ubuntu

Δημοσίευσηαπό Stanley King » 10 Σεπ 2012, 02:42

Ok sorry δεν το ήξερα... :P Τα διόρθωσα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Windows 10
Προδιαγραφές ⇛ i7 │ 8GB RAM │ NVIDIA GeForce GTX │ 1TB HDD
Άβαταρ μέλους
Stanley King
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 10 Σεπ 2012, 02:45

(και για τα στιγμιότυπα μπορείς να τα βάλεις μέσα σε ThumbnailPop όπως έκανα εγώ παραπάνω)

Λοιπόν έχεις επιλογή στο Grub για «Windows Recovery Environment» (προ-τελευταίο).
Όταν το επιλέξεις κατά την εκκίνηση, θα επιτρέψει να εγκαταστήσεις ξανά τα Vista και αυτό ήταν.
Θέλει όμως προσοχή σε περίπτωση που το λογισμικό σβήσει την εγκατάσταση του Ubuntu, οπότε πρέπει να μας δώσεις στιγμιότυπα για το τι επιλογές έχει για το recovery.
Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να έχεις και ένα LiveCD/LiveUSB με το Ubuntu ώστε να είσαι σε θέση να επαναφέρεις το grub μετά, μετά το recovery των Vista.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Stanley King » 10 Σεπ 2012, 02:48

έγραψε:
Λοιπόν έχεις επιλογή στο grub για «Windows Recovery Environment» (προ-τελευταίο).
Όταν το επιλέξεις κατά την εκκίνηση, θα επιτρέψει να εγκαταστήσεις ξανά τα Vista και αυτό ήταν.

Δεν το κάνει γιατί λέει ότι έχει χάσει κάποιο αρχείο.Το είχα δοκιμάσει πριν γράψω εδώ.
Λειτουργικό ⇛ Windows 10
Άβαταρ μέλους
Stanley King
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 10 Σεπ 2012, 03:28

Stanley King έγραψε:Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα Vista (δεν μ αφήνει να μπω στο λειτουργικό) και θέλω να τα κάνω format

Stanley King έγραψε:
έγραψε:
Λοιπόν έχεις επιλογή στο grub για «Windows Recovery Environment» (προ-τελευταίο).

Δεν το κάνει γιατί λέει ότι έχει χάσει κάποιο αρχείο.Το είχα δοκιμάσει πριν γράψω εδώ.

Από ότι φαίνεται το πρόβλημα δεν καμία σχέση με το Ubuntu. Και δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσεις πάλι τα Vista χρησιμοποιώντας το Ubuntu.

Αν θες, δώσε περισσότερες πληροφορίες, όπως:
-Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις με τα Vista και δεν μπορείς να μπεις στο λειτουργικό; Σου εμφανίζει κάποιο σφάλμα; Αν ναι, τι λέει;
-Ποιό αρχείο έχει χάσει και δεν μπορείς να κάνεις boot από το recovery partition; Τι ακριβώς λέει; Δώσε περισσότερα στοιχεία.

Έχε στο νου σου, ότι όταν τελικά με τον Α ή Β τρόπο ξανακάνεις εγκατάσταση τα Vista, θα έχεις πρόβλημα με τον GRUB και δεν θα μπορείς να μπεις στο Ubuntu.
Για αυτό, όπως σου είπε ο simosx, αν δεν έχεις, φτιάξε ένα LiveUSB του Ubuntu να υπάρχει, οπότε όταν χρειαστεί, να επαναφέρεις τον GRUB.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 10 Σεπ 2012, 03:41

Stanley King έγραψε:
έγραψε:

Τότε έχεις πρόβλημα.

Δηλαδή εάν διαγράψεις τα Vista , δεν θα μπορέσεις να τα εγκαταστήσεις ξανά , αφού είπες πως
Stanley King έγραψε:Δεν μου είχαν δώσει recovery disk ούτε τα Vista σε CD

Κανονικά όταν δεν μας δώσουν Recovery Disk , φτιάχνουμε ένα μόνοι μας από τον σκληρό δίσκο που περιέχει το Recovery. Έτσι σε περίπτωση που ο σκληρός "τα παίξει" ή κάποιο αρχείο γίνει corrupted (μάλλον η δική σου περίπτωση) , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το CD που φτιάξαμε.

Τώρα αν θέλεις να τα διαγράψεις εντελώς , μπορείς να το κάνεις και να έχεις μόνο Ubuntu.
Ίσως υπάρχει και κάποια άλλη λύση που δεν την ξέρω.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Stanley King » 10 Σεπ 2012, 04:07

Είχα κάποιους ιούς όπως τον TR/Rogue.kdv και έναν άλλον τον Netcur αν θυμάμαι καλά.Είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχω realtime protection σε Antivirus όπως το Avira και το Microsoft Security Essentials.Επίσης δεν μ αφηνε να κάνω update στα Windows αλλά ούτε και σε κάποια άλλα προγράμματα.Δεν μου έδινε administrator πρόσβαση σε κάποια προγράμματα.Πήγα να τρέξω τον έλεγχο σφαλμάτων αλλά δεν το έκανε.Εν τέλει το Security Essentials βρήκε τους ιούς και για να τους βγάλει ήθελε restart.Κάνω restart και με βάζει στο System Recovery Options.Ξεκινάει να κάνει start up repair αλλά δεν κάνει auto repair.
Τώρα όσον αφορά το Windows Recovery Environment μου λέει "Cannot find file Z:\D2D\Images\*WSI when try to determine UI language".Mε βάζει σε ένα μενού που μου λέει για restore default options ή restore from CD/DVD.Πατάω το πρώτο και ενώ πάει να ξεκινήσει μου βγάζει "Restore failed-reason 0xa0000001.Click ok to restart the computer.
Λειτουργικό ⇛ Windows 10
Άβαταρ μέλους
Stanley King
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 10 Σεπ 2012, 07:07

μήπως βοηθάει καθόλου αυτό που προτείνουν τα παιδιά σε αυτό το forum http://forum.notebookreview.com/acer/137664-help-recovery-issue-my-new-aspire-5920g-2.html
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 10 Σεπ 2012, 13:08

sotos21 έγραψε:μήπως βοηθάει καθόλου αυτό που προτείνουν τα παιδιά σε αυτό το forum http://forum.notebookreview.com/acer/137664-help-recovery-issue-my-new-aspire-5920g-2.html

Νομίζω ότι είναι πολύ περίπλοκο.
Αυτό που προτείνω είναι να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή (τοπική αντιπροσωπεία) για να στείλουν DVD. Πρέπει να το κάνουν δωρεάν. Δείξε επιμονή.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 10 Σεπ 2012, 13:10

Off topic:
simosx έγραψε:Αυτό που προτείνω είναι να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή (τοπική αντιπροσωπεία) για να στείλουν DVD. Πρέπει να το κάνουν δωρεάν. Δείξε επιμονή.

Σωστός! :bow:
Πρέπει να το κάνουν δωρεάν ναι, στο κάτω κάτω το έχεις αγοράσει το Windows, απλά δεν έχεις πρόσβαση σε αυτό (recovery), πιθανότατα λόγω προβλημάτων που δημιούργησαν οι ιοί.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Stanley King » 10 Σεπ 2012, 16:40

Πήρα αρχικά τηλέφωνο την Acer και το σήκωσε μια τύπισσα που δεν ήξερε καν καλά ελληνικά.Δεν πολυκαταλάβαινα τι έλεγε.Της λέω και καλά ότι δικαιούμαι δωρεάν τα Vista σε DVD και μου λέει ότι πρέπει να τα παραγγείλουν απ τη Microsoft με κόστος 50 ευρώ.Τους λέω για πιο λόγο αφού τα έχω ήδη αγορασμένα.Μου λέει αυτό μπορούμε να κάνουμε.Παίρνω τηλέφωνο τη Microsoft και μου λέει ένα παλικάρι ότι η Microsoft δεν στέλνει DVD και ότι το όλο θέμα είναι στον κατασκευαστή.Τι άλλο να κάνω;Σκέφτηκα να τα κατεβάσω από κανα torrent και να βάλω το product key.Θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα;
Λειτουργικό ⇛ Windows 10
Άβαταρ μέλους
Stanley King
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ