Πάρα πολύ καλή πρόταση Νίκο.
Έχω όμως ένα προβληματισμό με τις διπλές κάρτες γραφικών, η σκέψη μου είναι: αφού το μηχάνημα θα το γεμίσω με ανεμιστήρες, δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση και θα χρησιμοποιείται για παιχνίδια τι να τα κάνω τα ενσωματωμένα γραφικά(άντε να εξηγώ στον πιτσιρικά να εκτελεί με optirun)
Έχω διαπιστώσει ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι σαν λογισμικό, για διπλά γραφικά ιδίως σε αρχάριους χρήστες.
Προσπαθώ να τον κάνω να έρθει για τα καλά στον κόσμο του linux ρίχνοντας και το τελευταίο κάστρο(παιχνίδια) και αν σκεφτείς ότι εκτός της valve θα πρέπει να εκκινεί με optirun τους περιηγητές(για online παιχνίδια),
wine, κάποια παιχνίδια που θα κατεβάζει από το κέντρο λογισμικού ή θα βρίσκει σε dvd, emulators(ps2) και γενικά ότι χρειάζεται την nvidia, το χάσαμε το παιχνίδι.
Πιο απλό δεν θα ήταν να μην έχει καθόλου ενσωματωμένα γραφικά ο επεξεργαστής;
Edit: Αναφέρει για την κάρτα γραφικών στα Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: DirectX 11, OpenGL 4.1, NVIDIA SLI, NVIDIA CUDA, NVIDIA PhyX
Έχω μια απορία, το OpenGL 4.1 δεν είναι χαμηλό;
Με την κάρτα γραφικών της υπογραφής μου(HD 5470) έχω σε ubuntu 12,04 με κλειστούς 4.2 και σε windows 7 έχω 6.(κάτι.... δεν θυμάμαι τώρα)