Εγκατασταση fedora 18  Το θέμα επιλύθηκε

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Εγκατασταση fedora 18

Δημοσίευσηαπό simosx » 04 Φεβ 2013, 19:01

Για μένα είναι παράξενη μόδα να αλλάζει ή να συντηρεί κανείς πολλές διανομές.
Προσωπικά προτείνω στον κόσμο να διατηρήσει μια διανομή, και από εκεί να αρχίσει να μαθαίνει ενδιαφέρονται πράγματα, όπως καλή γνώση του LibreOffice, καλή διαχείριση φωτογραφιών, προγραμματισμό, και άλλα τέτοια.

Αν ψάχνεις για άλλες διανομές, προτείνω να έρθεις σε επαφή και με τις αντίστοιχες ελληνικές τους κοινότητες. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μαθαίνεις περισσότερα και από άλλα άτομα σε κοινότητες που λειτουργούν με το δικό τους τρόπο.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Φεβ 2013, 19:18

Δεν το βλέπω κακό, πολλοί θέλουν να πειραματίζονται και να δοκιμάζουν νέα πράγματα.
Εξάλλου, κάπως έτσι μπήκαμε οι περισσότεροι στο Linux, ως πειραματιζόμενοι χρήστες windows.
Διατηρώ κι εγώ ένα multiboot για λόγους δοκιμών, αλλά έχω και κάποια standard σημεία αναφοράς, ή «ένα σπίτι» αν θέλεις.

Εξάλλου δεν μπορείς να λες πως κάποιο φαγητό είναι το αγαπημένο σου αν έχεις φάει μόνο αυτό...
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό freefour » 04 Φεβ 2013, 20:12

Εγω προσωπικα αυτο που κανω δεν το βλεπω σαν μοδα. Και τι το παραξενω κανω δεν μπορω να καταλαβω ακομη, απλα κανω αυτο που ξερω να κανω μεχρι να μαθω περισσοτερα.
Οταν ξυπναω το πρωι και το πρωτο που σκεφτομε ειναι το Linux δεν ειναι μοδα αλλα λατρεια για το Linux.
Οταν βγαινω εξω στην παρεα μου και τους μιλαω ολους για το Linux αυτο ειναι παθος οχι μοδα.
Οταν τα τελευταια δυο χρονια γνωρισα το Linux απ το Ubuntu 10.10 (χωρις να θελω να ακολουθησω καμια μοδα) και καταλαβα οτι τα windows μου ετρωγαν τα προηγουμενα δυο χρονια αδικα τον χρονο μου τοτε αυτο ειναι αναπτηξη και γιατι οχι και τροπος ζωης.
Θα κοιταξω βρω καποια σελιδα-τηλεφωνο-mail στο ιντερνετ που θα μπορουσε να με βοηθησει για το συγκεκριμενο θεμα.
Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
‖‖ Ubuntu 19.04 Gnome 3.32.1 ‖ Windows 10 ‖‖
Intel Core i7 CPU 920 2.67GHz RAM 5969 MiB Gigabyte EX58-DS4
NVIDIA Corporation GK104 [GeForce GTX 760]
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth1: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
freefour
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 04 Φεβ 2013, 21:04

freefour έγραψε:
Εγω προσωπικα αυτο που κανω δεν το βλεπω σαν μοδα. Και τι το παραξενω κανω δεν μπορω να καταλαβω ακομη, απλα κανω αυτο που ξερω να κανω μεχρι να μαθω περισσοτερα.
Οταν ξυπναω το πρωι και το πρωτο που σκεφτομε ειναι το Linux δεν ειναι μοδα αλλα λατρεια για το Linux.
Οταν βγαινω εξω στην παρεα μου και τους μιλαω ολους για το Linux αυτο ειναι παθος οχι μοδα.

Αναφέρομαι στη συχνή «μεταπήδηση/πολλαπλή εγκατάσταση» διανομών ως μόδα. Η ενασχόληση και εμβάθυνση στο ελεύθερο λογισμικό δεν είναι μόδα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 04 Φεβ 2013, 21:45

καλά κάνει το παιδί και θέλει να έχει πολλές διανομές.

Κατά μένα και ελπίζω να συμφωνήσετε, το κύριο κριτήριο επιλογή διανομής είναι η κοινότητα, και δυστυχώς η κοινότητες δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε (όλες συμπεριλαμβανομένης και τού ubuntu).

Το σημαντικό είναι να έχει κάποιος μια διανομή που αισθάνεται άνετα, αν δίπλα σε αυτήν θέλει να έχει και άλλες δέκα είναι δικό του θέμα και αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε κάποιο πρόβλημά του καλό είναι, διαφορετικά μην αρχίσει να το χαρακτηρίζει «μόδα». Το λίνουξ είναι πάνω από όλα ελευθερία και το να μπορεί να έχει κάποιος πολλά λειτουργικά είναι ελευθερία.

Η fedora είναι στην σελίδα http://el.fedoracommunity.org/ το φόρουμ το έκλεισε και χρησιμοποιεί την λίστα που πάντα ήταν το κύριο μέσο.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 04 Φεβ 2013, 21:59

Off topic:
simosx έγραψε:Αναφέρομαι στη συχνή «μεταπήδηση/πολλαπλή εγκατάσταση» διανομών ως μόδα. Η ενασχόληση και εμβάθυνση στο ελεύθερο λογισμικό δεν είναι μόδα.

lucinos έγραψε:Κατά μένα και ελπίζω να συμφωνήσετε, το κύριο κριτήριο επιλογή διανομής είναι η κοινότητα,

Η κύρια αιτία για εγκατάσταση πολλών διανομών, ή για τη συχνή αλλαγή από μία σε κάποια άλλη πιστεύω πως είναι η εμβάθυνση γνώσεων στο ελεύθερο λογισμικό.
Μία άλλη αιτία, είναι για να ικανοποιήσεις ανάγκες που δεν καλύπτονται από μία διανομή, με τη χρήση και μίας δεύτερης.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που υπάρχουν διανομές εξειδικευμένες σε έναν τομέα.
Έτσι και αλλιώς, κάθε μία έχει και κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει. Σταθερότητα, bleeding edge λογισμικό, εμφάνιση κλπ.
Συγνώμη για το off topic, αλλά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον αυτό το παράλληλο θέμα για την εγκατάσταση και χρήση πολλών διανομών και θα ήθελα να δω μία συζήτηση στο forum σε νέο νήμα, που να έχει αυτό ως κύριο θέμα. Ίσως με μία ψηφοφορία ακόμα.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται και έχει όρεξη, μπορεί να το δημιουργήσει.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Φεβ 2013, 22:00

lucinos έγραψε:καλά κάνει το παιδί και θέλει να έχει πολλές διανομές

Συμφωνώ.
lucinos έγραψε:Κατά μένα και ελπίζω να συμφωνήσετε, το κύριο κριτήριο επιλογή διανομής είναι η κοινότητα, και δυστυχώς η κοινότητες δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε (όλες συμπεριλαμβανομένης και τού ubuntu).

Είναι κύριο ζήτημα, αλλά κάποιες φορές το γούστο είναι και κάτι απροσδιόριστο.
Για τις κοινότητες δεν έχεις κι εντελώς άδικο, αλλά νομίζω πως είναι νωρίς ακόμη. Εξάλλου, πάντα στην Ελλάδα είμαστε μερικά χρόνια πίσω, το ίδιο κι εδώ.
Off topic:
eliasps έγραψε:Συγνώμη για το off topic, αλλά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον αυτό το παράλληλο θέμα για την εγκατάσταση και χρήση πολλών διανομών και θα ήθελα να δω μία συζήτηση στο forum σε νέο νήμα, που να έχει αυτό ως κύριο θέμα. Ίσως με μία ψηφοφορία ακόμα.

Αφού είχες την ιδέα, άνοιξέ το εσύ, έτσι είναι πιο ταιριαστό. ;)
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό freefour » 04 Φεβ 2013, 22:38

Εδω μια παρεα ειμαστε ολοι ρε παιδια, καθε μερα μαζι, νομιζω ειναι καλο να δεχομαστε ολες τις αποψεις. Αφηνουμε το θεμα αυτο ανοιχτο, ελπιζω καποιος να βρει λυση στο δικο μου προβλημα και να κλεισω και εγω επιτελους με τις διανομες μου. :)
Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
‖‖ Ubuntu 19.04 Gnome 3.32.1 ‖ Windows 10 ‖‖
Intel Core i7 CPU 920 2.67GHz RAM 5969 MiB Gigabyte EX58-DS4
NVIDIA Corporation GK104 [GeForce GTX 760]
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth1: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
freefour
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Φεβ 2013, 22:51

freefour έγραψε:ελπιζω καποιος να βρει λυση στο δικο μου προβλημα και να κλεισω και εγω επιτελους με τις διανομες μου

Κάνε την προεργασία που σου ζήτησα και θα κάνουμε μαζί την εγκατάσταση, αν δεν ξέρουμε τι υπάρχει στον υπολογιστή σου θα κάνουμε ζημιά, όχι εγκατάσταση.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 04 Φεβ 2013, 23:07

eliasps έγραψε:Off topic:
simosx έγραψε:Αναφέρομαι στη συχνή «μεταπήδηση/πολλαπλή εγκατάσταση» διανομών ως μόδα. Η ενασχόληση και εμβάθυνση στο ελεύθερο λογισμικό δεν είναι μόδα.

lucinos έγραψε:Κατά μένα και ελπίζω να συμφωνήσετε, το κύριο κριτήριο επιλογή διανομής είναι η κοινότητα,

Η κύρια αιτία για εγκατάσταση πολλών διανομών, ή για τη συχνή αλλαγή από μία σε κάποια άλλη πιστεύω πως είναι η εμβάθυνση γνώσεων στο ελεύθερο λογισμικό.
Μία άλλη αιτία, είναι για να ικανοποιήσεις ανάγκες που δεν καλύπτονται από μία διανομή, με τη χρήση και μίας δεύτερης.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που υπάρχουν διανομές εξειδικευμένες σε έναν τομέα.
Έτσι και αλλιώς, κάθε μία έχει και κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει. Σταθερότητα, bleeding edge λογισμικό, εμφάνιση κλπ.
Συγνώμη για το off topic, αλλά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον αυτό το παράλληλο θέμα για την εγκατάσταση και χρήση πολλών διανομών και θα ήθελα να δω μία συζήτηση στο forum σε νέο νήμα, που να έχει αυτό ως κύριο θέμα. Ίσως με μία ψηφοφορία ακόμα.

Λέγεται "distro hopping". Ο σημαντικότερος λόγος είναι το να έχεις διαθέσιμες τις πιο πρόσφατες εκδόσεις ενός ή περισσότερων προγραμμάτων. Είναι το αντίθετο του http://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_release όπου η εγκατάσταση γίνεται μία φορά και οι αναβαθμίσεις ακολουθούν με γρήγορο ρυθμό.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας