από dim459 » 26 Οκτ 2014, 17:35
OK, update...
Τα άσχημα πρώτα, δυστυχώς η οθόνη δεν είχε κάψει απλά τον πυκνωτή, είχε κάψει όλο το τροφοδοτικό.
Κόστος 40 ευρώ. Τα έδωσα εν γνώσει μου ότι με 65-70 έπαιρνα καινούρια, διότι από μια γρήγορη ματιά που έριξα σε ένα-δύο καταστήματα, όσες είδα σε αυτήν την τιμή, δεν μου γέμισαν το μάτι, ήταν ελαφρώς "ξεπλυμένα" τα χρώματα, χωρίς contrast, μάλλον το παλιό monitor παίζει καλύτερα.
Τα καλά τώρα.
Επιτέλους έφτιαξα το desktop.
Aκολουθώντας τις συμβουλές επεξεργαστή έβαλα τον pentium G3258.
Motherboard την Asrock H81M-DGS R 2.0 (θα έπρεπε να περιμένω μερικές μέρες για φτηνή Gibabyte και με είχε πιάσει ανυπομονησία).
Τροφοδοτικό στα 550 W, 500 gb sata σκληρό (με έτρωγε για ssd, αλλά πρυτάνευσε η λογική ότι δεν τον χρειάζομαι για να γράφω στο γραφείο, σε συνδυασμό με την αφραγκία), 4 gb ram DDR3 και καινούριο ανεμιστηράκι.
Συνολικό κόστος 230 ευρώ, άρα εντός των πλαισίων που συζητούσαμε.
Μπήκε ήδη πάνω η Kubuntu 14.04 64bit (στο γραφείο αφήνω τις lts, βαριέμαι να αλλάζω κάθε τρεις και λίγο), dual boot με windows 7 ultimate 64bit sp1 (γιατί άραγε ; Πάντα έχω μια φοβία ότι θα μου στείλουν ένα κωλοέγγραφο που δεν θα ανοίγει ή δε θα φαίνεται σωστά στο libreoffice, αν και μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί).
Εντυπώσεις ; Όντως γι αυτά που θέλω "πετάει". Δεν ξέρω αν όντως είναι πιο γρήγορος από τον quad, πάντως την ίδια αίσθηση μου άφησε. Ομοίως και τα ενσωματωμένα γραφικά, 3d, επιτάχυνση, όλα ΟΚ.
Με τη μητρική δεν είχαμε προβλήματα, ούτε με το uefi ούτε με τις επιμέρους συσκευές, όλα μπήκαν και δούλεψαν απροβλημάτιστα.
Όλα ; Προφανώς αναφέρομαι στο Kubuntu. Για τα 7 ultimate, άσε καλύτερα, το μόνο που δούλευε ήταν ο ήχος.
Το πιο σπαστικό ήταν ότι δεν είχε εικόνα μετά το reboot 4 στις 5 φορές, μέχρι που κάποια στιγμή αποφάσισε να εμφανιστεί και έτσι πέρασα από το cd της mb τους drivers για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και συνήλθε. Έτσι απλά ; Όχι βέβαια, ο εγκαταστάτης από το cd απλά κράσαρε και έπρεπε να κάνω την αντίστροφη διαδικασία, update driver από τον device manager για κάθε συσκευή και ορισμό αναζήτησης drivers στο cd (ευτυχώς που τα θυμάμαι ακόμα).
Τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ, έφαγα κανένα μισάωρο συνολικά για να στήσω το Kubuntu και κανένα δίωρο για τα windows. Όποιον μου ξαναπεί για user friendly windows, θα τον .....
Και πάλι ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.