Όταν μπλέκουμε τις βούρτσες με τις... χτένες

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Όταν μπλέκουμε τις βούρτσες με τις... χτένες

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 21 Φεβ 2009, 14:11

η εκτίμησή μου είναι πως στα επόμενα 2 έως 5 χρόνια - ειδικά για εταιρικά συστήματα γενικής χρήσης αλλά και πάρα πολλά οικιακά συστήματα- το linux και πιθανόν το ubuntu να αντικαταστήσει το 20-30% τον εγκαταστάσεων windows (συντηρητική προσέγγιση).
Ο λόγος είναι η αδυναμία του να αλλαχθούν τόσα πολλά συστήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ώστε να καταστούν ικανά να τρέξουν windows vista/7 αφού τα windows XP θα είναι πλέον "άχρηστα" χωρίς ενημερώσεις ασφαλείας (patches).
Το παιχνίδι βέβαια θα παιχτεί στο επίπεδο του "πόσο γρήγορα θα είναι τα windows 7". Εκτιμώ πως τελικά πιθανόν να είναι (μη περιμένετε να πετάνε κιόλας σε pentium 4 με 1 Gb RAM), αν και θα πρέπει να εγγραφούν από την αρχή drivers για όλες τις συσκευές και τις μητρικές (MotherBoards) και να κυκλοφορήσει και το 1ο Service Pack. Αυτό μάλλον θα γίνει μετά απο 3 χρόνια απο την κυκλοφορία (το Service Pack μάλλον πιο γρήγορα) αλλά μέχρι τότε θα έχουν περάσει απο σήμερα περίπου 4 χρόνια. Επίσης το πλέον πιθανόν είναι να εγγραφούν drivers για τα νεότερα μοντέλα hardware και όχι για τα μηχανήματα που θα βρίσκονται σε χρήση εδώ και μερικά χρόνια.
Ποιος θα αφήσει λοιπόν την επιχείρησή του αφύλακτο αμπέλι περιμένοντας να ωριμάσουν τα windows 7?
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Φεβ 2009, 14:22

Εδώ συμφωνώ , και ποιος άραγε θα δώσει και ένα σορό λεφτά ώστε τα μηχανήματα του να τρέξουν τα νεώτερα παράθυρα ?
Εάν τώρα κάνει την δουλεία του πολύ καλά με ακόμα και ένα PIII+512 RAM λέτε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να σκάσει για το νέο υλικό και άδειες τον σβήστα η και τον 7 .
Ναι μετάβαση αν επιλέξει άλλο δρόμο δεν είναι και εύκολη άλλα εάν το αποφασίσεις γίνεται το μόνο πρόβλημα είναι "ειδικές εφαρμογές" .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Φεβ 2009, 15:06

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η παρακάτω σχετική είδηση:
Google Android May Run Asus Netbook...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 23 Φεβ 2009, 21:05

Εγω κατα κυριο λογο πιστευω πως ο λογος που δεν τρεχει ο κοσμος κατι διαφορετικο ειναι απλα επειδη δεν γνωριζουν για αυτο.Κατα κυριο λογο οι περισσοτεροι χρηστες δεν ξερουν καν τι ειναι το Linux,τι ειναι η διανομη και εαν υπαρχει γενικα καποια εναλλακτικη των Windows!Απο την αλλη,αυτοι οι λιγοι που ξερουν κατι ψηλα για το τι ειναι,αλλα φυσικα δεν το εχουν στον υπολογιστη τους,εχουν τελειως λαθος αποψεις!(Το Linux ειναι παρα πολυ δυσκολο,δεν ειναι συμβατο με τιποτα,γραφεις απειρες ακαταλαβιστικες εντολες,δεν εχει εφε-ειναι ισα με windows,ΔΕΝ ειναι τσαμπα!,το χρησιμοποιουν 5 hacker και αυτος που το εφτιαξε)
Πλεον το Linux εχει εξεληχθει πολυ σημαντικα και αυτο θα επρεπε να το δειχνουμε οσο περισσοτερο γινεται,ο κοσμος θα επρεπε να αναλογιστει γιατι χρησιμοποιει windows,να καταλαβει πως υπαρχουν πολυ καλες(Εαν οχι καλυτερες!) εναλακτικες λυσεις!Πιστευω πως ειναι παρα πολλοι που επειδη ειναι ευχαριστημενοι με τα Windows δεν μπαινουν καν στον κοπο να ψαξουν κατι αλλο και αυτο συμβαινει γιατι δεν ξερουν τι μπορει να τους προσφερει αυτο το κατι αλλο...Θα επρεπε να γινουν ξεκαθαρα τα προτερηματα του Ανοιχτου Λογισμικου/Linux κτλπα.
Επισης ολοι κρυβονται πισω απο το "Δεν Ξερω απο Linux" λες και ολοι εμεις ξεραμε απο την κοιλια της μανας μας!Πραγματα που εμεις θεωρουμε προτερηματα(Και ειναι!)στο Linux αλλοι δεν τα καταλαβαινουν οπως ατρανταχτο παραδειγμα ειναι η κοινωτητα!Απο οτι εχω καταλαβει το μεγαλυτερο ποσοστο του κοσμου(Ακομα και απο αυτων που υποτιθεται πως κατεχουν την τεχνολογια και το ιντερνετ)δεν εχει καταλαβει την δυναμη της κοινωτητας.Οταν ακουνε πως για ενα προβλημα που θα εχουν θα πρεπει να κανουν ενα ποστ στο φορουμ,ειναι σαν να ακουνε "Θα ψαχνεις ωρες στο νετ να βρεις το φορουμ-Οταν θα κανεις ποστ θα σε βριζουν επειδη εισαι τελειως ασχετος-το προβλημα σου δεν θα λυθει ποτε...".Αυτο πρεπει να αλλαξει...Πραγματικα αυτα που πιστευουν παρα πολλα ατομα για το Linux ειναι απλα ανακριβιες που εχουν βγει απο σπασμενα τηλεφωνα μεταξυ χρηστων Linux,Εξυπνακιδων και ανιδεων...Σε αυτην την κατηγορια ημουν και εγω προ λιγου καιρου και γιαυτο μπορω να καταλαβω ποσο λαθος ειναι...Εμενα με τραβηξε το Linux,το δοκιμασα και δεν παω ποτε πισω!Πως θα κανουμε και τους υπολιπους να το δοκιμασουν;
Επισης κατι που παιζει μεγαλο ρολο ειναι κατι την γνωμη μου να καταλαβει ο κοσμος πως η πειρατεια ειναι ασχημο πραγμα,πλεον εχουν αντιστραφει οι ρολοι!Κατεβαζουν καθημερινα απειρα προγραμματα/τραγουδια/ταινιες/σειρες/παιχνιδια και δεν καταλαβαινουν καν οτι αυτο ειναι παρανομο!Let's face it,κανενας δεν ειναι αγιος αλλα εστω μια επιγνοση επι του θεματος θα πιστευα πως πραγματικα ισως εδινε μια ακομα ευκαιρια στο Linux...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 25 Φεβ 2009, 16:19

Κοιτάξτε να δειτε τι γίνεται. Με το linpus ας πούμε, ουτε εμεις οι λινουξάδες δεν το κρατάμε και το σκοτώνουμε, περιμένετε οι wusers να τους αρέσει και να το κρατήσουν?
Άν ήτανε μια άλλη κανονική διανομή με gnome ή kde νομίζω πως τα πραγματα θα ήταν κάπως διαφορετικά. Αυτό το περιβάλλον χρήσης που μοιάζει πιο πολύ με κινητό, μπερδεύει και δεν συνιθίζεται εύκολα σε φορητό και ας είναι και μίνι.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 26 Φεβ 2009, 16:29

Η ουσία είναι το οτι περισότεροι user τον windows είναι "κλιστόμυαλοι". Δεν θέλουν ή δεν μπωρούνε να πιστέψουνε/δούνε/καταλάβουν κάποια πράγματα (σε αυτο το τομέα πάντα). οι περισότεροι δεν κοιτάνε λίγο παραπέρα και μένουν στάσιμοι και σου λένε τα έχουμε έτοιμα, που να τρέχουμε τώρα.

(και πολύ linux-αδες ειναι κλιστόμυαλοι και οχι μονο οι windows-αδες)

Spoiler: show
Δεν θέλουν ή δεν μπωρούνε να πιστέψουνε/δούνε/καταλάβουν
αυτό το πιστεύω ατράνταχτα
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 26 Φεβ 2009, 20:58

ntinos_ έγραψε:Η ουσία είναι το οτι περισότεροι user τον windows είναι "κλιστόμυαλοι". Δεν θέλουν ή δεν μπωρούνε να πιστέψουνε/δούνε/καταλάβουν κάποια πράγματα (σε αυτο το τομέα πάντα). οι περισότεροι δεν κοιτάνε λίγο παραπέρα και μένουν στάσιμοι και σου λένε τα έχουμε έτοιμα, που να τρέχουμε τώρα.

(και πολύ linux-αδες ειναι κλιστόμυαλοι και οχι μονο οι windows-αδες)

Spoiler: show
Δεν θέλουν ή δεν μπωρούνε να πιστέψουνε/δούνε/καταλάβουν
αυτό το πιστεύω ατράνταχτα

Ναι ισχύ εν μέρει αυτό , άλλα δεν είναι πάντα έτσι , έχεις συναντήσει άτομα που έχουν πληρώσει π.χ. άδειες office και όταν έμαθαν ότι μπορούσαν να έχουν και ένα δωρεάν τραβούσαν τα μαλλιά τους , ξέρεις ότι πολλοί δεν έχουν ηδέα καν ότι υπάρχει το άλλο το Λίνουξ και που θα το μάθουν στα καταστήματα που υπάρχουν ? Στους άσχετους τεχνικούς που όλο παράνομα βάζουν ? Όταν θα μάθουν ότι υπάρχει τότε θα αρχίζει να αλλάζει κόσμος την νοοτροπία του .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 26 Φεβ 2009, 23:27

απευθύνεται σε άτομα που πληρώνουν και μόνο σε αυτά τα οποια ειναι λίγα, εγω το πήγα σε ποιό γενικό βαθμό.
αυτά τα άτομα σίγουρα σκεφτονται όχι μόνο την εναλακτική αλλά και τη τσέπη τους και καλά κάνουν και στρέφονται σε τέτοιες εναλακτικές, οχι μόνο για τη τσέπη τους και οτι χρησιμοποιούμε open sorce αλλά για τις γνώσεις που αποκτάνε πχ. "Ά δεν το ήξερα οτι υπάρχει αυτό, μίπως υπάρχει και κάτι αλλο να μου προτίνετε?". βλέπεις... μετά αρχίζεις να πας προς τα "έξω"
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 12 Μαρ 2009, 00:18

giannis12a έγραψε: Με το linpus ας πούμε, ουτε εμεις οι λινουξάδες δεν το κρατάμε και το σκοτώνουμε, περιμένετε οι wusers να τους αρέσει και να το κρατήσουν?

Εμένα μου αρέσει πολύ το Linpus Lite που είναι πάνω στο ACER (το χρησιμοποιώ στη δουλειά) Στην τελική ανάλυση είναι Fedora και τρέχει μια χαρά.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hetaios » 12 Μαρ 2009, 12:04

Ένα μεγάλο γειά και από εμένα. Εγώ χρησημοποιούσα πάντα windows επειδή δεν γνώριζα κάτι άλλο ή μάλλον επείδη είχα άγνοια και θεωρούσα έτσι απλά ότι "έλα μωρέ και τα Mac OS και το linux τα ίδια με τα άλλα έιναι"... και να σκεφτήτε ότι δεν ήμουν άσχετος με τους υπολογιστές! Ναι είναι αλήθεια είχα φάει και εγώ το παραμύθι από τους δήθεν τεχνικούς των μεγάλων αλυσίδων. Κάποια φάση κατάλαβα ότι δεν πάει άλλο με τα παράθυρα (για όλους τους λόγους που ήδη ξέρετε) και με άγνοια κινδύνου και ελαφρά τη καρδία έβαλα Ubuntu και από τότε δεν έχω ξανανοίξει τίποτα σε παράθυρο. Ήξερα αρκετά καλά C σε βασικό επίπεδο και άρχισα να φτιάχνω scriptακια μέσα σε κανα 2μηνο και εγώ με τη σειρά μου έψησα και αρκετά άλλα άτομα να βάλουν αυτό το εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα που τώρα δεν το αλλάζουν.
Κύριοι το Ubuntu κερδίζει συνέχεια έδαφος και σταθερά και αυτό το βλέπω ως εκπαιδευτικός κυρίως. Πολλά σχολεία πλέον διδάσκουν πληροφορική και έχουν εγκατεστημένο ubuntu και σε πολλές σχολές όπως και η δική μου επιτέλους μπήκε ανεξάρτητο μάθημα 2θεωρίες+εργαστήριο παρακαλώ! Η microsoft ας εθελοτυφλεί όσο θέλει αλλά ο συμπαθέσττος TUX κερδίζει έδαφος και μάλιστα επελαύνει δημιουργώντας φανατικούς χρήστες. Ξέρετε πόσος κόσμος που δεν τρέχει παιχνίδια έχει σιχαθεί τα παράθυρα και τους ιούς τους και τις καταρεύσεις τους και τα λοιπά προβλήματά τους και απλά δεν ξέρει άλλο δρόμο; Βοηθήστε τους να τον βρουν και να κάνουμε την κοινότητά μας μεγαλύτερη και μεγαλύτερη. Η κατατρακύλα των παραθύρων 7 αναμένεται μεγάλη. Ενδεικτικά θα αναφέρω ένα νούμερο, ο explorer των windows vista δεσμεύει 700 MB από τη RAM!
Αυτά τα λίγα από εμένα που ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαιδευση δίνω τον αγώνα μου να κάνω αυτό το δωρεάν λειτουργικό σύστημα καταπληκτικής σταθερότητας, ευχρηστίας και απόδοσης ακόμα πιο γνωστό. Διαδώστε το είναι υποχρεωσή μας!
Τέλειο το φόρουμ και καταπληκτική η προσπάθεια της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu. Πολλά μπράβο!
Intel(R) Cote(TM)2 Quad CPU Q6600@2.40Ghz, nVidia 8800 GTS 325MB, Asus P5K,2GB Ram, Ubuntu υκλοφορια 8,04 Hardy Πυρήνας Linux 2.6.24-23-Generic GNOME 2.22.3
Άβαταρ μέλους
hetaios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας