Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window

Δημοσίευσηαπό headless » 01 Ιούλ 2009, 17:42

Προσωπικά δεν έχω ενδοιασμό να χρησιμοποιήσω κάτι «επειδή είναι της microsoft»,άλλωστε ας μην ξεχναμε οτι μερικοί απο τους καλύτερους προγραμματιστές της εποχής μας εργάζονται στο Redmont.
Ok οι πολιτικές της με ενοχλούν,όπως και οι αντίστοιχες της Apple,αλλά δεν πρόκειται ποτέ να με ακούσεις να λέω σε κάποιον «μην βάλεις Vista,θα σου καταστρέψει τον δίσκο»
No offence,αλλά τέτοιες ανακρίβειες δεν πρέπει να λέγονται.
Ωστόσο για να κάνω και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου,πόση σημασία έχει πιά ποιό λειτουργικό χρησιμοποιεί ένας τελείως αρχάριος χρήστης;
Αφού σχεδόν όλα όσα θα χρειαστεί είναι είτε web based είτε cross platform.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ivo » 01 Ιούλ 2009, 19:03

@linuxman:
Γιατι τα προβληματα του ubuntu ειναι αλλο πραγμα; Οταν τα windows εχουν προβλημα (αναφερομαι στα προβληματα του ιδιου του λειτουργικου, οπως bugs, και οχι στην πολιτικη της MS) τα βριζουμε, οταν το ubuntu εχει προβλημα ολα καλα, λυνεται.
Μου λες οτι σε ολα σου τα pc εχεις linux. Πραγματικα μαγκια σου (χωρις ειρωνια). Αλλα κοιτα, οταν ειναι να παρω desktop θα βαλω ubuntu γιατι δεν βλεπω τον λογο να δωσω τοσα λεφτα για windows. Οταν ειναι να παρω laptop ομως, οπου τα windows ερχονται μαζι θελεις δεν θελεις, εκει δεν θα βγαλω τα vista εφοσον και κανουν την δουλεια τους. Ναι, συμφωνω οτι ειναι απαραδεκτο να σου τα δινουν με το ζορι, αλλα απο την στιγμη που τα πληρωνω και με εξηπηρετουν δεν θα τα πεταξω επειδη ειμαι linuxας.

@nikosal και @headless:
Δυο ατομα που με καταλαβαν.

@medigeek:
Σιγουρα ο καθενας πιτευει ο,τι θελει και λεει την αποψη του ελευθερα. Απλως εχω βαρεθει να διαβαζω συνεχεια την ιδια αποψη (ασχετα αν συμφωνω με αυτην ή διαφωνω).

ftso έγραψε:
DONE

Thanks!

ftso έγραψε:
Γιατί όχι? Φυσικά αν ήξερα να απαντήσω και στο πρόβλημά του θα το έκανα.
Αφού δεν ήξερα όμως του έκανα μια παρουσίαση του ubuntu μιας και δεν ήξερε καν τι είναι?

Εγω ειχα καταλαβει οτι ηξερε τι ειναι το ubuntu, αφου ειπε οτι σκεφτοταν να το βαλει.

ftso έγραψε:
Τώρα για το θέμα...
Και εγώ έχω μια αρνητική στάση απέναντι στην M$ και είναι ένας απο τους λόγους που δεν χρησιμοποιώ windows.
Οι περιορισμοί και οι πολιτικές που εφαρμόζει είναι ο κυριότερος λόγος αυτής της αρνητικής στάσης, ειδικά όταν έρχομαι αντιμέτωπος με αυτές.

Μαζι σου!

ftso έγραψε:
3 σημεία που θα πρέπει να δείξουμε προσοχή είναι:
-Δεν θα κερδίσουμε κανέναν με τακτικές: AOY AOY AOY LINUX LINUX LINUX $%^$%^$&%^*&% WINDOWS
(παραθέτεις στοιχεία και συγκρίνεις τα δυο-τρία ΛΣ)
-Χρησιμοποιούμε linux γιατί είναι αυτό που θέλουμε καθώς εμείς το αναπτύσσουμε. Τι κάνουν οι άλλοι δεν μας νοιάζει εφόσον δεν μας ενοχλούν!
(Αυτήν είναι η στάση συνήθως των BSBάδων και πραγματικά respect απο μένα)

Respect και απο μενα στους BSBαδες. Οντως δεν πρεπει να μας νοιαζει τι κανουν οι αλλοι εφοσον δεν μας ενοχλουν. Πολλες φορες, ομως, εχω την αισθηση οτι παμε να επιβαλλουμε σε καποιον να βαλει linux λεγοντας του συνεχεια ποσο καλο ειναι κ.τ.λ. και ποσο ασχημα ειναι τα windows. Αισθανομαι οτι μερικες φορες πριζουμε τους χρηστες windows να βαλουν/δοκιμασουν το linux. Δεν ηρθε ποτε κανενας χρηστης windows να μας πει να βγαλουμε το ubuntu μας και να βαλουμε vista.
Άβαταρ μέλους
ivo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 01 Ιούλ 2009, 19:15

ftso έγραψε:BSBάδων

BSD :D
Άλλα σκεφτόσουν!

Δεν θα είχα πρόβλημα με τη microsoft αν κοίταγε να κάνει σωστά τη δουλεία της και όχι πως να τα κονομήσει με κάθε δυνατό τρόπο.
Θέλω να αγοράσω laptop και με εξαίρεση 1-2 μοντέλα σε όλη την Ελλάδα όλα τα άλλα έχουν και windows.
Φτιάχνω ένα custom laptop σε ξένο eshop και βλέπω ότι χωρίς windows γλυτώνω 60-200€ ανάλογα την έκδοση.
Γιατί να πρέπει σώνει και καλά να πληρώσω κάτι που δεν χρειάζομαι; Αυτό είναι αρκετό για να δημιουργήσει προκατάληψη και πολλά αρνητικά σχόλια.
Σκέψου κάθε φορά που πήγαινες για ψώνια να σε ανάγκαζαν να αγοράζεις και μια βλακεία που δε σου χρειάζεται.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 01 Ιούλ 2009, 19:19

ivo έγραψε:Πολλες φορες, ομως, εχω την αισθηση οτι παμε να επιβαλλουμε σε καποιον να βαλει linux λεγοντας του συνεχεια ποσο καλο ειναι κ.τ.λ. και ποσο ασχημα ειναι τα windows.

Το να προτείνεις στον άλλο να δοκιμάσει και λέγοντας του και τους λόγους που εμείς τουλάχιστον προτιμάμε linux δεν είναι κάτι κακό.
Πως αλλιώς θα κάνεις την πρόταση? Θα περιμένεις να σε ρωτήσει την στιγμή που το 90% των χρηστών το αγνοούν μη γνωρίζοντας ότι υπάρχει?
Και όπως κατάλαβες το παιδί που άνοιξε το θέμα είχε παντελώς άγνοια.
Επίσης πολλοί γνωρίζουν για το linux, αλλά πιστεύουν ότι είναι απλά ένα μαύρο κουτί με κάτι γράμματα να τρέχουν. Ε, αυτόν να μην του δείξεις ένα compiz :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 01 Ιούλ 2009, 19:20

sparus έγραψε:BSD :D
Άλλα σκεφτόσουν!

:mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 01 Ιούλ 2009, 19:26

sparus έγραψε:
Γιατί να πρέπει σώνει και καλά να πληρώσω κάτι που δεν χρειάζομαι; Αυτό είναι αρκετό για να δημιουργήσει προκατάληψη και πολλά αρνητικά σχόλια.

Στα laptops ΔΕΝ πληρώνεις τα προεγκατεστημένα xp/vista/7.
Οι oems έχουν συμφωνίες με την microsoft και αγοράζουν άδειες..... με το κιλό.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Ιούλ 2009, 19:29

Διάβασα όλες τις δημοσιεύσεις και μπορώ να πω ότι με μερικές έχω φρικάρει...

Δεν έχετε καταλάβει μερικοί κάτι: Για να βρεθεί κάποιος εδώ σε αυτό το forum, θα πρέπει να το κάνει ο ίδιος του, πράγμα που σημαίνει ότι το έχει ψάξει το θέμα και αποφάσισε να βάλει ubuntu στον υπολογιστή του... Δεν επιβάλλουμε σε κανέναν να βάλει με το ζόρι ubuntu... Τα μέλη του forum βρίσκονται εδώ γιατί θέλουν να έχουν ubuntu...

Και από τη στιγμή που το forum είναι τεχνολογικό με ΚΑΘΑΡΟ το αντικείμενο το ubuntu, πως είναι δυνατόν να μπαίνει κάποιος χρήστης windows εδώ μέσα και να ζητάει βοήθεια για τα windows;

Επίσης, λογικό δεν είναι οι χρήστες του forum να είναι κατά των windows για χ & ψ λόγους; Εάν ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι δεν θα έψαχναν το "εναλλακτικό" λειτουργικό... Άρα λογικό είναι να τα κράζουν...

Είναι σαν να μου λέτε ότι θα μπω σε έναν forum με μουλσουμάνους χρήστες και θα απαιτώ να λένε καλά λόγια για τον χριστιανισμό και για τους αγίους μας...

Όποιος δεν αντέχει το κράξιμο που ρίχνουμε στην M$ ή ψάχνει για βοήθεια που έχει σχέση με τα windows, ας πάει σε άλλο forum...

AYTO EINAI FORUM ΓΙΑ ΤΟ UBUNTU LINUX... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ "ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ...

Τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω πως πέρασε από το μυαλό κάποιων ότι είναι σωστό να ανοίξουμε ενότητα για τεχνική βοήθεια σε άλλα λειτουργικά... Δεν είμαστε forum ποικίλης ύλης όπως το adslgr και το isomnia, είμαστε το forum της Ελληνικής Κοινότητας Ubuntu-gr. Ας μου δείξουν ένα forum που έχει αποκλειστικό αντικείμενο το linux που παρέχουν τεχνική βοήθεια σε άλλα λειτουργικά (windows, mac)...

Έλεος δηλαδή... Θέλετε οι υπόλοιποι χρήστες διανομών (fedora, debian κλπ) να μας πάρουν με τις "ντομάτες" και τα ζαρζαβατικά;
Ήδη κατηγορούν το ubuntu ότι windowsίζει, κάντε και την ενότητα για windows να μας πάρουν στο "ψιλό"...

Τι να πω... Εάν γίνει κάτι τέτοιο, εγώ δεν θα έχω καμία όρεξη να ξανασχοληθώ με το forum...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ivo » 01 Ιούλ 2009, 19:38

@bullgr:
στο ubuntuforums.org το οποιο ειναι ειδικα για το ubuntu, εχουν και ενωτητα για αλλα λειτουργικα, οπως αλλες διανομες, mac και windows

και αυτο που λες με τα κουβαδακια και τις παραλιες, εγω το ερμηνευω ως: ή θα εχεις linux ή windows, και τα δυο δεν γινεται
Τελευταία επεξεργασία από ivo και 01 Ιούλ 2009, 19:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ivo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 01 Ιούλ 2009, 19:39

tolis_01 έγραψε:Στα laptops ΔΕΝ πληρώνεις τα προεγκατεστημένα xp/vista/7.
Οι oems έχουν συμφωνίες με την microsoft και αγοράζουν άδειες..... με το κιλό.

Αλήθεια?
Για να κάνουμε μια σύγκριση...
http://www.play247.gr/index.php?main_pa ... s_id=13982
http://www.play247.gr/index.php?main_pa ... s_id=13983

Το ότι δεν κάνουν τα windows oem όσο αυτά του κουτιού είναι αλήθεια. Εξάλλου δε όλα τα parts του laptop συμβαίνει. Αλλά μην μας λες ότι τα παίρνουμε και τζάμπα...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 01 Ιούλ 2009, 19:40

bullgr έγραψε:

AYTO EINAI FORUM ΓΙΑ ΤΟ UBUNTU LINUX... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ "ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ...

Αυτό είναι που μου αρέσει στο linux. Η ελευθερία επιλογών :mrgreen:
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας