Εσείς το ασύρματό σας το αφήνετε ελεύθερο;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Το ασύρματό σας το έχετε ελεύθερο ή με κωδικό;

ΜΕ κωδικό.
40
80%
ΧΩΡΙΣ κωδικό.
10
20%

Σύνολο ψήφων : 50

Re: Εσείς το ασύρματό σας το αφήνετε ελεύθερο;

Δημοσίευσηαπό xqtr » 16 Αύγ 2009, 10:06

Αν εισαι σε καμμια "καλη" γειτονια με γνωστους κτλ... αντε να το αφισεις ανοιχτο, αλλα αμα εισαι σε κανα κεντρικο δρομο η σε καμμια πολυκατοικια με πολλους "συγκατοικους", που να ξερεις τι καρυδιας καρυδι ειναι ο καθενας? οπως ειπε και ο linuxman οτι και να κανει ο αλλος, η δικια σου IP θα φενεται...

...επιπλεον αν δεν κανω λαθος, οταν κανεις νεο συμβολαιο για συνδεση ADSL υπαρχει καποιος ορος, ο οποιος τονιζει οτι οι υπηρεσιες που σου προσφερονται ειναι ΜΟΝΟ για εσενα... οποτε αν στην πορεια αποδειχτει το αντιθετο θα υπαρχουν συνεπειες. Καμμια εταιρια δεν συμφερει να πουλα ενα πακετο και να το χρησιμοποιουν 10...

Για μενα παντος, κλειστο με password, με MAC filter, χωρις BBSD broadcasting και συχνη αλλαγη του password.

Off topic:
Και κατι αλλο... με το θεμα της ακτινοβολιας... τι γινεται? Εχω ενα βρεφος και για δικους μου λογους το router μου το χρησιμοποιω μονο ενσυρματα... ελα ομως που στη γειτονια εχω αλλους 10 που τα εχουν ανοιχτα... Τοσες ακτινοβολιες υπαρχουν (κινητα, ραδιοφωνο, τηλεοραση, φουρνοι μικροκυματων κτλ) γιατι να εχω και αυτες???

Θα πειτε οτι "μπορει" να μην πειραζουν, δεν εχει αποδειχτει τιποτα κτλ... Εγω θα σας πω, οτι "φυλαγε τα ρουχα σου, να εχεις τα μισα" και ειδικα οταν εχεις να κανει με μωρα/παιδια καλυτερα να φυλαγεσε...
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 16 Αύγ 2009, 10:24

Αυτά όλα είναι τα επιχειρήματα τύπου " δεν ξέρω - φοβάμαι ας βάλουμε κάμερες στους δρόμους". Δεν μπορώ να ζήσω και να φοβάμαι την σκιά μου και μου σπάει τα νεύρα όταν είμαι στο δρόμο και περιμένω ένα σημαντικό mail είτε κάποιο skype meeting και είναι γύρω μου τα άπειρα δίκτυα και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα!
Γενικά στην Ευρώπη (για Γαλλία μιλάω Παρίσι - Νάντ) δεν υπάρχει αυτό. Όπου και να ήμουνα περπατώντας στο δρόμο μπορούσα να κατεβάσω τα mail μου. Υπήρχαν και εξαιρέσεις αλλά όχι ο κανόνας.
Και αν και υπάρχουν πιο ειδικοί για να απαντήσουν στο θέμα νομίζω ότι μπορείς να blockareis torrents και άλλα τέτοια ώστε να μην έχεις και πρόβλημα...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Αύγ 2009, 14:24

Nisok έγραψε:Αυτά όλα είναι τα επιχειρήματα τύπου " δεν ξέρω - φοβάμαι ας βάλουμε κάμερες στους δρόμους". Δεν μπορώ να ζήσω και να φοβάμαι την σκιά μου και μου σπάει τα νεύρα όταν είμαι στο δρόμο και περιμένω ένα σημαντικό mail είτε κάποιο skype meeting και είναι γύρω μου τα άπειρα δίκτυα και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα!
Γενικά στην Ευρώπη (για Γαλλία μιλάω Παρίσι - Νάντ) δεν υπάρχει αυτό. Όπου και να ήμουνα περπατώντας στο δρόμο μπορούσα να κατεβάσω τα mail μου. Υπήρχαν και εξαιρέσεις αλλά όχι ο κανόνας.
Και αν και υπάρχουν πιο ειδικοί για να απαντήσουν στο θέμα νομίζω ότι μπορείς να blockareis torrents και άλλα τέτοια ώστε να μην έχεις και πρόβλημα...

Ναι έχεις δίκιο σε αυτό άλλα ξεχνάς κάτι εδώ δύο σημαντικές έννοιες : Παιδεία & Νοοτροπία !!!
Εκεί είναι διαφορετικά και εδώ είναι πολύ διαφορετικά .Ότι στην Γαλλία έχει πολλά είναι καλό όταν θα έχουμε και εδώ την ίδια κατάσταση τότε βλέπουμε .
Ουσία πάντως είναι ότι καλό είναι να το το έχουμε κλειστό για να μην έχουμε πονοκέφαλο αν γίνει κάτι .
Πότε και ποιος και με ποιο τρόπο θα το εκμεταλλευτεί αυτό δεν το ξέρεις .
Και ειδικά το τελευταίο καιρό όταν περνάνε πολλές τροπολογίες για Ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 16 Αύγ 2009, 19:52

Nisok έγραψε: Δεν μπορώ να ζήσω και να φοβάμαι την σκιά μου και μου σπάει τα νεύρα όταν είμαι στο δρόμο και περιμένω ένα σημαντικό mail είτε κάποιο skype meeting και είναι γύρω μου τα άπειρα δίκτυα και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα!

Αν ειναι τοσο αναγκη βαλε mobile internet. Μην περιμενεις να βρεις ανοιχτο δικτυο για να κανεις την δουλεια σου. Για σενα μπορει να ειναι αναγκη λογω δουλειας... αλλοι ομως το βρισκουν ευκαιρια για να κανουν οτι δεν μπορουν απο την δικια τους συνδεση.
Nisok έγραψε:

Μηπως ηταν απο δημοσιο δικτυο? Κανονικα για να εχει ο καθενας το κεφαλι του ησυχο δεν πρεπει να το αφηνει ανοικτο και για internet στο δρομο θα πρεπει να δημιουργηθει δημοσιο δικτυο, οπως στο Συνταγμα. Εκει κανει ο καθενας οτι θελει και δεν βρισκεις το μπελα σου.
Nisok έγραψε:

οτι και να μπλοκαρεις το http δεν θα το αφησεις ανοικτο? εεε αυτο φτανει... και επειδη τελευταια εχουν συμβει κατι περιστατικα παιδεραστιας και πορνογραφικου υλικου... σκεψου κανας τετοιος τυπος να μπαινει με την συνδεση σου... :D :D :D
linuxman έγραψε:
Ναι έχεις δίκιο σε αυτό άλλα ξεχνάς κάτι εδώ δύο σημαντικές έννοιες : Παιδεία & Νοοτροπία !!!

Οι Γαλλοι δεν εφεραν πρωτοι το νομο των "τριων χτυπηματων" (καπως ετσι τον λενε).??? Τι παιδια??? Εκει δεν υπαρχουν παιδεραστες? hackers? κτλ... Και στα πιο προηγμενα κρατη Σουηδια, Νορβηγια κτλ. και εκει ακομα υπαρχουν "καλοπαιδα"

Κλειστο και παλι κλειστο... ;)
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 16 Αύγ 2009, 20:03

Όλα αυτά ανάγονται στο
έγραψε:" δεν ξέρω - φοβάμαι ας βάλουμε κάμερες στους δρόμους"
. Πάντα μπορεί κάποιος να κάνει κάποιο κακό...
Είτε από την σύνδεσή σου είτε από το τηλέφωνό σου είτε από ό,τι άλλο. Νομίζεις ότι ένας κωδικός διασφαλίζει την ασφάλεια σου είτε το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών σου?

Και το mobile internet θέλει κανά δύο χρόνια και μερικά πρόστιμα από την ΕΕ μέχρι να έρθει στις τιμές που πρέπει να είναι.

Τα μητροπολιτικά δίκτυα είναι απαραίτητη λύση αλλά προαπαιτούν οργανωμένη διοίκηση...
Τέλως πάντων ... είμαι υπέρ των ανοιχτών δικτύων...

Υ.Γ.
Το δίκτυο στο σύνταγμα θα κλείσει σχετικά σύντομα. Η πληροφορία είναι εκ' των έσω..
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 16 Αύγ 2009, 21:22

nisok έγραψε:. Πάντα μπορεί κάποιος να κάνει κάποιο κακό...
Είτε από την σύνδεσή σου είτε από το τηλέφωνό σου είτε από ό,τι άλλο. Νομίζεις ότι ένας κωδικός διασφαλίζει την ασφάλεια σου είτε το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών σου?

Εννοειται πως οχι... αλλα απο το χυμα στο κυμα, ειναι πολυ πιο ασφαλες. ;)
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Αύγ 2009, 22:35

Nisok έγραψε:Υ.Γ.
Το δίκτυο στο σύνταγμα θα κλείσει σχετικά σύντομα. Η πληροφορία είναι εκ' των έσω..

Θα κλείσει ; γιατί ;
Μήπως επειδή έχει γίνει κάτι και κάποιος έκανε κάτι "κακό" για αυτό .
Και εγώ είμαι να υπάρχουν μητροπολιτικά δίκτυα και free άλλα όπως είπες θέλει δουλεία , όσο για το δικό μου προσωπικό δίκτυο ας το κρατήσω κλειστό για παν ενδεχόμενο .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anastasios23 » 17 Αύγ 2009, 00:14

Υπαρχει και ενα αλο σχετικο θεμα το το οποιο κανενας δεν εθιξε μεχρι τωρα....... μπορει καποιος να αφινει σκοπιμα το ασυρματο internet ελευθερο ????
Δεν μπορω να δω τις πληροφοριες που περνανε απο το ρουτερ μου???? κωδικους κλπ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 32bit σε Desktop
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) x2 260 processor 3,2 Ghz│ 2GB RAM │ NVIDIA GeForce 8400GS 512MB│ HD Audio │ TFT 19"(1440*900)
Anastasios23
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuderix » 17 Αύγ 2009, 00:52

Το εχω κλειδωμενο γιατι περα απο τις παρανομες πραξεις δεν θεωρω μαγκια να με "κλεβουν" και ουτε ειναι κοροιδα αυτοι που πληρωνουν για να εχουν την συνδεση τους
1 Γνώσεις Linux: Προσπαθώ ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 12.04 precise 3.7.0-030700-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.5.0-25-generic, Ubuntu 3.5.0-24-generic
3 Intel Pentium CPU G630 @ 2.70GHz ‖ RAM 3678 MiB ‖ ASRock H61M-S
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 wlan0: 0846:4260 NetGear WG111v3 54 Mbps Wireless [realtek RTL8187B] ⋮ eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 Fast Ethernet [1969:2062] (rev c1)
http://imagebin.ubuntu-gr.org/files/1372175733.png
Άβαταρ μέλους
ubuderix
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: ubuderix
IRC: ubuderix
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 17 Αύγ 2009, 01:07

Αν προσπαθησει να στο κλεψει καποιος.......και ας μην εχει τις μεγαλες γνωσεις...πιστευω θα τα καταφερει... :problem:
Εγω παλι δεν χρησημοποιω ασυρματο γιατι.......ειναι αρκετα επιβλαβες με την ακτινοβολεια που εχει!!
Οποτε καλωδιο!!
Off topic:
Φύλαγε τα ρούχα σου......να έχεις τα μισά , που λενε!!
Για να μην φτασουμε στα 40+ και.....φωσφοριζουμε τη νυχτα
:lol: :lol:
:angel:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας