da_perama1 έγραψε:Για την ιστορία. Το σχίσιμο των βιβλίων ξεκίνησε όταν άρχισαν να μοιράζονται δωρεάν τα βιβλία στην αρχή της χρονιάς ( κάπου στην δεκαετία του 1960 αν δεν κάνω λάθος ). Πιο πριν οι μαθητές έπρεπε να τα αγοράσουν, οπότε δεν τα έσχιζαν στο τέλος της χρονιάς αλλά τα μεταπωλούσαν. Οπότε είναι τελείως λάθος το σκεπτικό του θέματος της έκθεσης.
Συμπέρασμα, για να σταματήσει το απαράδεκτο ( κατά τη γνώμη μου ) φαινόμενο τρεις λύσεις υπάρχουν για τους φωστήρες που χαράζουν την εκπαιδευτική πολιτική.Να γράψουν τέτοια βιβλία και να κάμουν το σχολείο τόσο φιλικό στους μαθητές που να μην αισθάνονται την ανάγκη να τα σχίσουν.
Να καταργήσουν τα βιβλία και να κατεβάζουν οι μαθητές τα βοηθήματά τους από τη σελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. ( τώρα που θα αποκτήσουν όλοι laptop )
Να σταματήσουν να τα μοιράζουν δωρεάν για να αποκτήσουν πάλι την χαμένη τους αξία ( και να διαβάζουν μόνον όσοι έχουν τα χρήματα να τα αγοράσουν )

linuxman έγραψε:Τα δίναμε πίσω στο σχολείο

jennie έγραψε:Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που τα κρατάνε. Εγώ τα έχω
| K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |

malos έγραψε:Δεν ξέρω πως είναι τα σημερινά βιβλία. Πάντως τα βιβλία που είχαμε εμείς .... το ευγενικότερο που τους άξιζε ήταν το κάψιμο. Το λογικότερο θα ήταν η μύνηση στους συγγραφείς.
@linuxman που μεγάλωσες αν επιτρέπεις ;