@AlexandrosΑγαπητέ συμφορουμίτη
Θέλω να τονίσω μια παράμετρο που δεν είναι αμελητέα.
Το Gnu/linux unix έχει πολλά να δώσει σε όποιον το χρησιμοποιεί και μάλιστα σε όποιον το χρησιμοποιεί πιό πολύ.
ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ Θέλει μόνο το ελάχιστο ενδιαφέρον πού και πού να ασχοληθείς με το bash λίγο καμιά εντολή και μερικές βασικές αρχές ασφάλειας.(και και ...)
Με λίγα λόγια κανένα λειτουργικό δεν πρόκειται να προσφέρει ασφάλεια αλλά και ζεστασιά στον χρήστη αν αυτός
αδιαφορεί και πατάει κουμπιά εκνευρισμένος αρνούμενως να μάθει οτιδίποτε "κομπιουτερίστικο".
Αυτά που πρόσφερε στους χρήστες είναι η ψευδαίσθηση ότι ένα λειτουργικό μπορείς να το καταλάβεις ποτέ με το να μην έχεις ( source code ,man pages, community, το δίκιο με το μέρος σου κλπ) αλλά αντιθέτως να έχεις κάποια παράθυρα που να πετάγονται από εδώ και από κει μιλώντας κινέζικα .. ενώ εσύ ήθελες να κάνεις την δουλειά σου..
Επίσης πρόσφερε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας με τα φοβερά antivirus ( που οι περισσότεροι κοιτάνε να έχουν καλό antivirus .... και μόνο... )
Λειτουργικό που να μην εξελίσεται καθόλου και να είναι σύγχρονο δεν υπάρχει μα μείτε και λειτουργικό που να είναι ασφαλές χωρίς να εξελίσεται.
Το θέμα της εμφάνισης σαν τα xp δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να παρέχει την ψευδαίσθηση της ασφάλειας των κ@λ@winblows
Βέβαια αν έβρισκα ένα theme που να μοιάζει πολύ στα xp θα το πρότεινα να περαστεί στα pc σε μερικών δύσπιστων
ώστε να κέρδιζε το linux χρήστες και εγώ την ικανοποίηση ότι έχουμε έναν ακόμα αλλά ξέρω ότι αυτοί που δεν θα γκρινιάζουν ότι δεν τους παίζει το halo 5 με ένα κλικ ,ότι τους φταίει το linux κλπ κλπ ... είναι λίγοι όμως να πώ ότι διαφωνώ ριζικά σαν μαζική τακτική να βάζεις theme των xp γιατί πέρα από το ότι θα δώσει λάθος εντυπώσεις στους χρήστες
και μετά θα γκρινιάζουν γιατί δεν παίζει το ένα και το άλλο... είναι και το ότι το θέμα των xp δεν είναι και τόσο ωραίο απλά το έχουν συνιθίσει ...