Ubuntu με interface Windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ubuntu με interface Windows

Δημοσίευσηαπό pros » 29 Σεπ 2009, 13:37

Η ανάπτυξη του ελεύθερου λογισμικού,
ιστορικά, ξεκινά από συγκεκριμένη ανάγκη (φαγούρα)
κάποιου που έχει την δυνατότητα να κάνει κάτι για να
την καλύψει (να ξυστεί).
Σου προτάθηκε παραπάνω να ρίξεις μια ματιά στο gnome.org για θέματα.
Αν πιστεύεις ότι όσα υποστηρίζεις έχουν βάση,
είναι σχετικά εύκολο να κάνεις εσύ ο ίδιος μια δοκιμή,
δημιουργώντας ένα remaster του ubuntu και
χρησιμοποιώντας το στην πράξη.
(http://www.gnome-look.org/content/show.php/XP+2002?content=100380)
(http://www.geekconnection.org/remastersys/ubuntu.html)
(http://geekconnection.org/remastersys/forums/index.php)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 29 Σεπ 2009, 14:10

Γιατί να αλλάξει εμφάνιση , δεν έχει σχέση αυτό καμία , εκείνο το βίντεο που παρέθεσα με Winblows 7 or KDE το θυμάστε , λες και κατάλαβαν περαστικοί ότι δεν είναι winblows 7 άλλα Kubuntu :mrgreen:
Άρα εδώ είναι απλά να δώσουμε ότι μπορούμε και να ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχουν μόνο παράθυρα άλλα υπάρχει και κάτι άλλο και να "αναγκάσουμε" την πολιτεία να μην δέχεται σαν γνώσεις Η/Υ μόνο με λογισμικό μόνο μιας εταιρίας άλλα να δοθεί δυνατότητα και για άλλα .
Εδώ είναι το πρόβλημα και όχι στην εμφάνιση , ECDL και άλλα που μόνο που έχει είναι winblows software και τίποτε άλλο , και γιατί ....
Είναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gio64bit » 29 Σεπ 2009, 14:14

Δεν νομίζω ότι με το να δημιουργήσει κανείς έναν οπτικό κλώνο των Windows (και μάλιστα των αρχαίων, πια, XP) θα καταφέρει να φέρει νέους χρήστες στον κόσμο του Linux.

Όσο για το Linux Mint, διαφωνώ με τον Mitsakos: δεν πλησιάζει καθόλου τα Windows στο interface. Με την εξαίρεση ελάχιστων στοιχείων (π.χ. το μενού έναρξης), είναι ολόιδιο με το Ubuntu. Εγώ το προτίμησα στο λαπτοπ γιατί με το Ubuntu 9.04 η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της intel δεν δούλευε σωστά. Στο mint δουλεύει άψογα, και δεν έχω ιδέα γιατί.
Desktop: Ubuntu 9.10 x86_64 σε Q6600 │ 2GB │ Nvidia 8400 │ M-Audio 2496 │ TFT 22"
Laptop_1: Linux Mint 7 σε Toshiba Satellite M70
Laptop_2: Mac OS X v.10.5 σε MacBookPro 17''
Άβαταρ μέλους
gio64bit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 29 Σεπ 2009, 14:23

Λογικά όλο και κάποιο θέμα θα υπάρχει για να δώσει XP look σε kde ή gnome.

Εγώ θα προτείνω και αυτό εδώ http://www.kde-apps.org/content/show.ph ... tent=19198 για μια πιο πλήρη εμπειρία xpubuntu... :silent:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 29 Σεπ 2009, 14:24

pros έγραψε:Αν πιστεύεις ότι όσα υποστηρίζεις έχουν βάση,
είναι σχετικά εύκολο να κάνεις εσύ ο ίδιος μια δοκιμή,

linuxman έγραψε:Γιατί να αλλάξει εμφάνιση , δεν έχει σχέση αυτό καμία

Έχει σχέση, γιατί η γνώση που αποκτάμε με προσωπική εμπειρία
γίνεται κτήμα μας και επηρεάζει την άποψη μας πολύ περισσότερο
από την γνώση που προκύπτει από βιβλία, συζητήσεις κλπ.

Επιπλέον, ο φίλος μας, θα αποκτήσει και τεχνικές γνώσεις,
μετά τις δοκιμές που θα του φανούν χρήσιμες. ;)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 29 Σεπ 2009, 14:28

Αν είχα περισσότερες γνώσεις φυσικά και θα το είχα κάνει ήδη ;)

Δοκίμασα όμως να βάλω περιβάλλον Windows στο Ubuntu και δεν τα πολυκατάφερα.

Μπορεί και να κάνω λάθος σε όσα λέω. Μιλάω από αυτά που έχω αποκομίσει εγώ συζητώντας με κόσμο που χρησιμοποιεί τα παραθύρια. Και όλοι μου λένε "που να μπλέκω". Τώρα αν η μέση νοικοκυρά έχει άλλες απαιτήσεις από αυτές και κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά, τότε τι να πω: μάλλον έχω προβλήματα κατανόησης.

Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις στο θέμα κατά τη γνώμη μου. Η μία είναι να περιμένουμε να πάει το βουνό στο Μωάμεθ. Να περιμένουμε μέχρι ο κόσμος να "δει το φως το αληθινό" και να γίνει λινουξάς. Όσοι έχετε τέτοιες απόψεις, καθίστε εδώ να περιμένετε :P

Η άλλη προσέγγιση είναι να κάνουμε εμείς το βήμα προς τον απλό χρήστη. Και να του δώσουμε μασημένη τροφή. Αμφιβάλλει κανείς ότι πολλοί απλοί χρήστες (όχι όλοι βέβαια, ουτε καν οι περισσότεροι) θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τώρα Linux αν αυτό είχε ένα περιβάλλον που να ταυτίζεται με εκείνο των Windows;

Αν είχα κάτι τέτοιο στα χέρια μου θα μπορούσα να φέρω στο Ubuntu πολύ κόσμο. Θα έκανα μια απλή εγκατάσταση και δεν θα έλεγα κουβέντα σε κανένα. Θα τους άφηνα να το χρησιμοποιούν χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό.

Όταν εξοικιωθώ περισσότερο με το Ubuntu φυσικά και θα το κάνω μόνος μου. Το θέμα είναι αν υπήρχε κάτι ήδη έτοιμο. Να μπορώ να το χρησιμοποιήσω "out of the box".
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 29 Σεπ 2009, 14:32

@Alexandros
Αγαπητέ συμφορουμίτη
Θέλω να τονίσω μια παράμετρο που δεν είναι αμελητέα.
Το Gnu/linux unix έχει πολλά να δώσει σε όποιον το χρησιμοποιεί και μάλιστα σε όποιον το χρησιμοποιεί πιό πολύ.
ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ
Θέλει μόνο το ελάχιστο ενδιαφέρον πού και πού να ασχοληθείς με το bash λίγο καμιά εντολή και μερικές βασικές αρχές ασφάλειας.(και και ...)
Με λίγα λόγια κανένα λειτουργικό δεν πρόκειται να προσφέρει ασφάλεια αλλά και ζεστασιά στον χρήστη αν αυτός
αδιαφορεί και πατάει κουμπιά εκνευρισμένος αρνούμενως να μάθει οτιδίποτε "κομπιουτερίστικο".

Αυτά που πρόσφερε στους χρήστες είναι η ψευδαίσθηση ότι ένα λειτουργικό μπορείς να το καταλάβεις ποτέ με το να μην έχεις ( source code ,man pages, community, το δίκιο με το μέρος σου κλπ) αλλά αντιθέτως να έχεις κάποια παράθυρα που να πετάγονται από εδώ και από κει μιλώντας κινέζικα .. ενώ εσύ ήθελες να κάνεις την δουλειά σου..
Επίσης πρόσφερε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας με τα φοβερά antivirus ( που οι περισσότεροι κοιτάνε να έχουν καλό antivirus .... και μόνο... )

Λειτουργικό που να μην εξελίσεται καθόλου και να είναι σύγχρονο δεν υπάρχει μα μείτε και λειτουργικό που να είναι ασφαλές χωρίς να εξελίσεται.

Το θέμα της εμφάνισης σαν τα xp δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να παρέχει την ψευδαίσθηση της ασφάλειας των κ@λ@winblows :twisted: :twisted:

Βέβαια αν έβρισκα ένα theme που να μοιάζει πολύ στα xp θα το πρότεινα να περαστεί στα pc σε μερικών δύσπιστων
ώστε να κέρδιζε το linux χρήστες και εγώ την ικανοποίηση ότι έχουμε έναν ακόμα αλλά ξέρω ότι αυτοί που δεν θα γκρινιάζουν ότι δεν τους παίζει το halo 5 με ένα κλικ ,ότι τους φταίει το linux κλπ κλπ ... είναι λίγοι

όμως να πώ ότι διαφωνώ ριζικά σαν μαζική τακτική να βάζεις theme των xp γιατί πέρα από το ότι θα δώσει λάθος εντυπώσεις στους χρήστες
και μετά θα γκρινιάζουν γιατί δεν παίζει το ένα και το άλλο... είναι και το ότι το θέμα των xp δεν είναι και τόσο ωραίο απλά το έχουν συνιθίσει ...

Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Spock » 29 Σεπ 2009, 14:41

Alexandros έγραψε:
Αν είχα κάτι τέτοιο στα χέρια μου θα μπορούσα να φέρω στο Ubuntu πολύ κόσμο. Θα έκανα μια απλή εγκατάσταση και δεν θα έλεγα κουβέντα σε κανένα. Θα τους άφηνα να το χρησιμοποιούν χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό.

Μα αυτό είναι απλώς αδύνατον. Αξιωματικά, δηλαδή. Για παράδειγμα, θα αλλάξει και όλο το filesystem του unix; Θα αλλάξει η δομή του και αντί να έχουμε πχ. /home/username/music θα έχουμε C:\Documents and Settings\username\My Documents\My Music; Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με ονόματα, έτσι; Μιλάμε για διαφορετικό σύστημα εξ ολοκλήρου. Επίσης, όπως είπε κι ένας άλλος φίλος πιο πάνω, άντε και έχει τα ίδια εικονίδια, τα προγράμματα θα είναι τα ίδια; Όχι! Κι ούτε θα δουλεύουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όσο και να μοιάζουν. Κι αυτά που λέω είναι απλά κάποια από αυτά που κάνουν αυτό που λες αδύνατο.
1 Γνώσεις Linux: Αρκετές ┃ Προγραμματισμού: Βασικό επίπεδο Python ┃ Αγγλικών: Άπταιστα
2 Ubuntu 19.04 5.0 64bit (en_US.UTF-8, Gnome 3.32)
3 Intel Core i5-3230M CPU @ 2.60GHz ‖ RAM 3828 MiB ‖ Dell Inc. 05GRXT - Dell Inc. Latitude E5530 non-vPro
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 eth0: Broadcom NetXtreme BCM5761 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1681] (rev 10) ⋮ wlan0: Intel Centrino Advanced-N 6205 [Taylor Peak] [8086:0082] (rev 34)
Άβαταρ μέλους
Spock
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 29 Σεπ 2009, 14:54

sokoban4ever έγραψε:
Θέλει μόνο το ελάχιστο ενδιαφέρον

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι ο μέσος χρήστης (νοικυρά, φοιτήτρια κλπ) ΔΕΝ το έχει αυτό το ενδιαφέρον;;;

sokoban4ever έγραψε:... αυτός αδιαφορεί και πατάει κουμπιά εκνευρισμένος αρνούμενως να μάθει οτιδίποτε "κομπιουτερίστικο".

Αυτός είναι ο μέσος χρήστης. Το μόνο που θέλει είναι να πατάει πέντε κουμπάκια. Ή το καταλαβαίνουμε και κινούμαστε αναλόγως, είτε περιμένουμε να έρθει ο κόσμος μόνος του στο Linux.

Επαναλαμβάνω ότι αν είχα μια διανομή που να ταυτίζεται με τα ΧΡ, θα μπορούσα να τα έχω βάλει σε 1000 μέρη. Βιβλιοθήκες, εργαστήρια, φίλους κλπ. Τώρα δεν μπορώ να το κάνω. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;

Κάθεστε και μου κάνετε διάλεξη πέρι Linux λες και εγώ χρησιμοποιώ DOS ή ΜacOs ή Windows. Όλα αυτά που μου λέτε τα ξέρω για τον άσχετο με υπολογιστές άνθρωπο όμως, δεν έχουν καμία σημασία. Αυτός το μόνο που θέλει είναι να πατάει τα συνηθισμένα του κουμπάκια.
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 29 Σεπ 2009, 14:56

@Alexandros
Ποτέ δεν είναι αργά μπορείς να ξεκινησεις από εδώ
http://live.gnome.org/GnomeArt/Tutorials
α να και εικονίδα με διάφορες άδεις όπως και GPL
http://www.maxpower.ca/free-icons/2006/03/05/
καλή τύχη :D
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας