[poll] Ποιο γραφικο περιβαλλον σας βολευει;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

ποιο σας βολευει περισσοτερο ?

GNOME
46
84%
KDE
8
15%
XFCE
1
2%

Σύνολο ψήφων : 55

Re: [poll] Ποιο γραφικο περιβαλλον σας βολευει;

Δημοσίευσηαπό atermon » 03 Νοέμ 2009, 04:35

Θυμάμαι τον window maker παλιά. Να την επεκτείνουμε την κουβέντα σε πολλούς άλλους window managers? Είναι αμέτρητοι...
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 03 Νοέμ 2009, 07:30

Με την διαφορά οτι άλλο window manager και άλλο ένα ολοκληρωμένο desktop environment.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 03 Νοέμ 2009, 10:43

Παρόλο που το kde έχει μπιχλιμπίδια που τα γουστάρω, το gnome με βολεύει καλύτερα.
Νοιμίζω όμως πως είναι θέμα συνήθειας και τι έχεις μάθει καλύτερα!
Χθες έβαλα την kubuntu 9.10 και έφαγα όλο το βράδυ για να φέρω βόλτα το περιβάλλον. Το Κmenu δεν βολεύει βασικά.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 03 Νοέμ 2009, 14:21

malos έγραψε:Το Κmenu δεν βολεύει βασικά.

άλλαξε το (υπάρχου 3-4 διαφορετικά) ή καλύτερα συνήθισε το.
Και εμένα μου την έσπαγε, αλλά αν μάθεις πως δουλεύει και το αξιοποιήσεις πλήρως δεν το αλλάζεις...

Όσο για την εμφάνιση του kde πλέον στην έκδοση 4 τα γραφικά είναι απλά τέλεια.
Δεν είναι αυτό το ατού του όμως. Το ατού του είναι τα features που σου δίνει απλόχερα και τα οποία αν δεν τα αξιοποιήσεις δεν θα καταλάβεις την υπεροχή του.
Άλλο δυνατό του σημείο είναι οι εφαρμογές του. Σχεδόν δεν υπάρχει είδος εφαρμογής που να λείπει απο την σειρά K...
Και μιλάμε για kde apps και όχι απλά για qt.
Για τις προαναφερθείσες εφαρμογές που είναι σε gtk, firefox και chrome, θυμίζω πως είναι μόνο gtk και όχι gnome integrated.
Για τον chrome ιδίως, μια qt version δεν είναι και τόσο δύσκολη από την στιγμή που στο background παίζει το webkit που έχει βασιστεί σε βιβλιοθήκες του kde.
To webkit ανεβαίνει και η gecko αρχίζει να πέφτει. Δείτε μόνο πόσες εφαρμογές το χρησιμοποιούν με το καλημέρα. Δείτε πόσες εφαρμογές φύγαν απο gecko και πήγαν σε webkit...

Στο gnome που αρέσει η απλότητα που προσφέρει και η ευκολία στην χρήση από τον οποιονδήποτε και για αυτό το προτιμώ σε εγκαταστήσεις μη έμπειρων χρηστών.
(βέβαια τα features του gnome 3 μου αλλάζουν σιγά σιγά την γνώμη...αλλά ίδωμεν )
Επειδή όμως προσωπικά έχω μάθει να δουλεύω σε kde, θα θεωρούσα τον εαυτό μου μαζοχιστή αν έβαζα το gnome και προσπαθούσα να το φέρω στα μέτρα του kde χώνοντας μέσα 10 third party projects.
Παρόλα αυτά, έχω δοκιμάσει να το κάνω πειραματικά φτάνοντας σε μεγάλο βαθμό την λειτουργικότητα του kde, αλλά δεν έχει νόημα...όπως δεν έχει νόημα και το να πάρω το kde και να το απλοποιήσω στα μέτρα του gnome. Προτιμώ να βάλω gnome...

Αυτά τα λίγα :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 03 Νοέμ 2009, 19:39

ftso έγραψε:Για τις προαναφερθείσες εφαρμογές που είναι σε gtk, firefox και chrome, θυμίζω πως είναι μόνο gtk και όχι gnome integrated.

Δεν έχει σημασία εφόσον με το Gnome έχεις ήδη εγκατεστημένο το GTK και επιπλέον τα theme του Gnome λειτουργούν για όλες τις εφραμογές GTK.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 03 Νοέμ 2009, 20:24

το kde είναι ένα πολύ καλό desktop ίσως καλύτερο και από το gnome με την διαφορά ότι πρέπει να έχεις χάρτη για να περιηγηθείς στο menu :crazy:
οπότε gnome και εγώ. :clap:
και για tiny window manager ψηφίζω wmii :bow: ---->Εικόνα
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 03 Νοέμ 2009, 20:34

Εγω προσωπικα προτιμω KDE αν μου αρεσει και το Gnome πολυ,γενικα δεν μπορω να διαλεξω συνεχεια αλλαζω και στο τελος τα χρησιμοποιω και τα 2!
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι σας μπερδευει τοσο πολυ το Kmenu...Οτι χρησιμοποιεις το βαζεις Favorite και τελειωσε η υποθεση!Κατα τα αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ πιο σωστα αρχειοθετημενα τα προγραμματα απο οτι σε Gnome.Anywayz
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 04 Νοέμ 2009, 00:09

ntinos_ έγραψε:Gnome for ever. Λίγο που είχα βάλει KDE δεν κατάλαβα γρί

Ειναι σαν την περιπτωση των Windows. Αν ξεκινησεις με κατι, κατι αλλο μοιαζει παραξενο.

Η πρωτη επαφη και η συνηθεια συντελουν στο μεγαλυτερο ποσοστο της επιλογης.
Μια σωστη ψηφος θα ηταν αυτη που θα γνωριζε τα kde και gnome εξισου καλα/κακα κλπ.

Οσο περναει ο χρονος της ενασχολησης με ενα DE, τοσο δυσκολοτερη ειναι η αλλαγη. (εκτος κι αν χρονος ειναι κολλητος σας)
Γι' αυτο προτεινουμε απο νωρις την αντιπαραθεση στους νεους.

Αν το ubuntu (διανομη_που_δεχεται_τους_νεους) είχε kde, θα ψηφιζα kde.
Ειχε gnome, ειμαι gnomας.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jeff » 04 Νοέμ 2009, 00:18

Gnome for president. :thumbup:
Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 9.10 x64 | Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83GHz │ Corsair 2x2GB@1333MHz │ Asus 9800GTX+ 512MB
Ubuntu 9.04 - Acer Aspire One D150
Άβαταρ μέλους
jeff
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 04 Νοέμ 2009, 02:17

mrjack έγραψε:
ntinos_ έγραψε:Gnome for ever. Λίγο που είχα βάλει KDE δεν κατάλαβα γρί

Ειναι σαν την περιπτωση των Windows. Αν ξεκινησεις με κατι, κατι αλλο μοιαζει παραξενο.

Η πρωτη επαφη και η συνηθεια συντελουν στο μεγαλυτερο ποσοστο της επιλογης.
Μια σωστη ψηφος θα ηταν αυτη που θα γνωριζε τα kde και gnome εξισου καλα/κακα κλπ.

Οσο περναει ο χρονος της ενασχολησης με ενα DE, τοσο δυσκολοτερη ειναι η αλλαγη. (εκτος κι αν χρονος ειναι κολλητος σας)
Γι' αυτο προτεινουμε απο νωρις την αντιπαραθεση στους νεους.

Αν το ubuntu (διανομη_που_δεχεται_τους_νεους) είχε kde, θα ψηφιζα kde.
Ειχε gnome, ειμαι gnomας.

όταν έβαλα για πρώτη φορά linux (fedora) προσαρμόστηκα (σχετικά) γρήγορα. όταν έβαλα ubuntu ήταν απλά στιγμιαίο. όταν έβαλα τα vista για δοκιμή μου φάνηκαν πολύ δύσχρηστα και απορώ με κάποιους που είναι τρελαμένοι με τα vista...
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας