MAC ή LINUX

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

MAC / linux

MAC
12
15%
Linux
66
85%

Σύνολο ψήφων : 78

Re: MAC ή LINUX

Δημοσίευσηαπό gio64bit » 07 Νοέμ 2009, 21:56

cyberpython, δεν διαφωνώ, είναι γνωστό αν πας βάλεις το MacOS σε PC θα συναντήσεις τα ίδια ή και περισσότερα προβλήματα που θα συναντήσεις και με οποιαδήποτε διανομή Linux. Όπως ακριβώς λες, το Linux προσπαθεί να παίξει παντού, ενώ το macOS είναι φτιαγμένο για συγκεκριμένο hardware. Αλλά για τον χρήστη αυτά είναι θεωρητικά, και από αυτή τη σκοπιά το είδα. Αν θέλαμε να κάνουμε άλλου είδους σύγκριση, τότε θα έπρεπε να συγκρίνουμε ανάμεσα σε ένα mac με το τελευταίο macOS και σε ένα PC με ίδιο ή ανάλογο hardware και με κάποια συγκεκριμένη διανομή Linux προεγκατεστημένη και ελεγμένη έτσι ώστε τα πάντα να λειτουργούν όπως πρέπει. Τότε, ίσως να άλλαζα την ψήφο μου. Άλλωστε, βλέπεις από την υπογραφή μου ότι έχω και mac, αλλά όπως είπα για τη δουλειά μου (εκεί δηλαδή που μετράει περισσότερο) χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά το Ubuntu.
Desktop: Ubuntu 9.10 x86_64 σε Q6600 │ 2GB │ Nvidia 8400 │ M-Audio 2496 │ TFT 22"
Laptop_1: Linux Mint 7 σε Toshiba Satellite M70
Laptop_2: Mac OS X v.10.5 σε MacBookPro 17''
Άβαταρ μέλους
gio64bit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 07 Νοέμ 2009, 21:57

@Dimitris
Βασικά, μέχρι και πρόσφατα η συμβατότητα δεν ήτνα πολύ καλή. Κοιταξέ το πρίν αγοράσεις ένα τόσο ακριβό laptop.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 07 Νοέμ 2009, 22:04

Off topic:
@Nisok
Θα το ψάξω εννοείται, αλλά η ιδέα και μόνη είναι προκλητική :D
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 07 Νοέμ 2009, 22:13

Oύτε κουβέντα..........
LINUX THE ULTIMATE BRAIN TWEAK
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 08 Νοέμ 2009, 04:32

Για εμενα αλλα και για εναν απλο χρηστη πιστευω OS X ειναι απλα η επιλογη.
Θες ευκολια;Σταθεροτητα;Συμβατοτητα; -INNOVATION?!Ο μονος ορος ειναι να αγορασεις Apple υλικο,το οποιο ειναι επισης παρα πολυ ποιοτικο,ισως και το πιο ποιοτικο εκει εξω!
Το Linux ειναι αλλη φαση δε,μπορει και αυτο να σταθει σαν αντιπαλος,αλλα δεν νομιζω πως εχει ελπιδες απεναντι στο OS X οσων αφορα εναν απλο χρηστη η ακομα και εναν επαγγελματια(DJ,μιξη ηχου,Επεξεργασια Video/Φωτογραφιας...)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Νοέμ 2009, 08:43

Είναι προφανές LINUX
απλά αν βρίσκομαι σε pc με Mac λέω ά τι ωραία και drendy fancy κλπ είναι αυτά τα κουμπάκια τι ώραίες αυτές οι γραματοσειρές...
χα χα και για αυτό τρελαίνονται όλοι αυτοί οι καταναλωτές-designers-καλλιτέχνες-άνθρωποι-πελάτες-θύματα
και λέω μπά μα όχι είναι αυτά τα προιόντα της adobe που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα για linux ;) (το πιάσατε ;) )
πάω μετά στο linuxaki μου περήφανος .

καλά ρε παιδιά ξεχνάτε όλοι ένα πράγμα με τα Mac και τα ξεMac .
Τα Mac παίζουν καλά και ωραία γιατί έχουν ένα και μόνο ένα hardware το εργοστασιακό τους ... σιγά τα οά
έλεος ρε παιδιά σε ένα μόνο πακέτο ένα πακέτο προκατασκευασμένο και πανάκριβο Ε Λ Ε Ο Σ.

Έτσι λοιπόν το linux είναι ΣΑΦΕΣΤΕΡΑ ΑΝΩΤΕΡΟ , ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΟ , ΓΡΗΓΟΡΟ καθώς παίζει με βάσει τις γνωστές διανομές
σε πολλά πάρα πολλά διαφορετικά hardware αλλά και αρχιτεκτονικές .
πάτε λίγο στην σελίδα του Debian να δειτε εκεί αρχιτεκτονικές και τολμήστε μετά ελεύθερα να μιλήσετε για τα Mac

Αν θέλετε σταθερότητα μην πάτε να αγοράζετε hardware ειδικά σχεδιασμένο για sVista και winblows 7 χωρίς να έχετε επαληθεύσει ότι
λειτουργεί σωστά σε linux . Αγοράστε απλά και ωραία κάποιο δοκιμασμένο hardware (συσκευές, περιφερειακά κλπ κλπ) που να έχουν drivers και να
παίζουν στο linux και μόλις θα έχετε ένα σύστημα πολύ πιο σταθερό στα μέτρα σας .
πέρα από τα πολλά πάρα πολά tweeks και customizations και δεν συμαζεύτε που "σηκώνει " το opensource ;)

Επίσης δεν μπορείς να ξέρεις τι κώδικα τρέχει από πίσω από την πλάτη σου ένα proprietary λειτουργικό .

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο STALLMAN
ΕΔΩ --> http://www.youtube.com/watch?v=SNBMdDaYhZA#t=3m35s

Σημείωση :
H μεγάλη αλήθεια είναι ότι άν ένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι opensource τότε ...βραστα χαράλαμπε

ΝΟ OPEN-SOURCE ΝΟ OPEN MINDS

;)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 08 Νοέμ 2009, 09:43

sokoban4ever έγραψε:Είναι προφανές LINUX
απλά αν βρίσκομαι σε pc με Mac λέω ά τι ωραία και drendy fancy κλπ είναι αυτά τα κουμπάκια τι ώραίες αυτές οι γραματοσειρές...
χα χα και για αυτό τρελαίνονται όλοι αυτοί οι καταναλωτές-designers-καλλιτέχνες-άνθρωποι-πελάτες-θύματα
και λέω μπά μα όχι είναι αυτά τα προιόντα της adobe που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα για linux ;) (το πιάσατε ;) )
πάω μετά στο linuxaki μου περήφανος .

καλά ρε παιδιά ξεχνάτε όλοι ένα πράγμα με τα Mac και τα ξεMac .
Τα Mac παίζουν καλά και ωραία γιατί έχουν ένα και μόνο ένα hardware το εργοστασιακό τους ... σιγά τα οά
έλεος ρε παιδιά σε ένα μόνο πακέτο ένα πακέτο προκατασκευασμένο και πανάκριβο Ε Λ Ε Ο Σ.

Έτσι λοιπόν το linux είναι ΣΑΦΕΣΤΕΡΑ ΑΝΩΤΕΡΟ , ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΟ , ΓΡΗΓΟΡΟ καθώς παίζει με βάσει τις γνωστές διανομές
σε πολλά πάρα πολλά διαφορετικά hardware αλλά και αρχιτεκτονικές .
πάτε λίγο στην σελίδα του Debian να δειτε εκεί αρχιτεκτονικές και τολμήστε μετά ελεύθερα να μιλήσετε για τα Mac

Αν θέλετε σταθερότητα μην πάτε να αγοράζετε hardware ειδικά σχεδιασμένο για sVista και winblows 7 χωρίς να έχετε επαληθεύσει ότι
λειτουργεί σωστά σε linux . Αγοράστε απλά και ωραία κάποιο δοκιμασμένο hardware (συσκευές, περιφερειακά κλπ κλπ) που να έχουν drivers και να
παίζουν στο linux και μόλις θα έχετε ένα σύστημα πολύ πιο σταθερό στα μέτρα σας .
πέρα από τα πολλά πάρα πολά tweeks και customizations και δεν συμαζεύτε που "σηκώνει " το opensource ;)

Επίσης δεν μπορείς να ξέρεις τι κώδικα τρέχει από πίσω από την πλάτη σου ένα proprietary λειτουργικό .

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο STALLMAN
ΕΔΩ --> http://www.youtube.com/watch?v=SNBMdDaYhZA#t=3m35s

Σημείωση :
H μεγάλη αλήθεια είναι ότι άν ένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι opensource τότε ...βραστα χαράλαμπε

ΝΟ OPEN-SOURCE ΝΟ OPEN MINDS

;)

Καταλαβαινεις πως ολα αυτα που μας λεω εδω,κατα κυριο λογο,δεν ενδιαφερουν εναν χρηστη που θελει να κανει απλα και ομορφα την δουλεια του;
Οσοι γουσταρουν φιλοσοφια Linux το ακολουθουν,αυτο δεν σημαινει πως ειναι και υπερ!
Στο κατω κατω αμα ειναι να κανω την δουλεια μου πιο ωραια,ευκολα,απλα,γρηγορα ας πληρωσω...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Νοέμ 2009, 10:47

@KiRiLoS
έγραψε:Καταλαβαινεις πως ολα αυτα που μας λεω εδω,κατα κυριο λογο,δεν ενδιαφερουν εναν χρηστη που θελει να κανει απλα και ομορφα την δουλεια του;
Οσοι γουσταρουν φιλοσοφια Linux το ακολουθουν,αυτο δεν σημαινει πως ειναι και υπερ!
Στο κατω κατω αμα ειναι να κανω την δουλεια μου πιο ωραια,ευκολα,απλα,γρηγορα ας πληρωσω...

o κόσμος χρειάζεται ενημέρωση για το open source και το fsf για να μπορέσει να ζητήσει μηχάνημα σημβατό με linux
και να το απαιτήσει. Γιατι αλλιώς θα ρωτήσει και θα του πούν δυστηχώς μόνο με vista έχουμε....

Έχει γίνει μπανάλ αυτό το " γρήγορα και απλά εύκολα " και το "να πληρώσω να κάνω την δουλειά μου"

Ε λοιπόν ΌΧΙ άμα είναι να μην έχεις ελευθερίες και να ενθαρρύνεις να υπάρχουν τέτοιες εταιρείες τότε να ΜΗΝ κάνεις την δουλειά σου
εις βάρως των δικών μου ελευθεριών και των ελευθεριών των συναθρώπων σου.
Αυτές οι εταιρείες σε βάζουν να σημφωνείς σε περιορισμούς οι οποίοι ολοένα και γίνονται πιο περιοριστικοί και με τέτοια λογια τους ενθαρρύνεις
να γίνονται ακόμα περισσότερο.
Εκεί ποντάρουν και αυτοί ... να λες ότι θέλω να κάνω την δουλειά μου και δεν μου καίγεται καρφί για τους άλλους και για τις ελευθερίες τους/μας.

Η φιλοσοφία του linux δεν είναι μια παραθρησκευτική οργάνωση είναι μια αναγκαιότητα που λείπει από την κοινωνία
και πρέπει να καλυφθεί .
φιλικά
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Νοέμ 2009, 11:30

sokoban4ever έγραψε:o κόσμος χρειάζεται ενημέρωση για το open source και το fsf για να μπορέσει να ζητήσει μηχάνημα σημβατό με linux
και να το απαιτήσει. Γιατι αλλιώς θα ρωτήσει και θα του πούν δυστηχώς μόνο με vista έχουμε....

Έχει γίνει μπανάλ αυτό το " γρήγορα και απλά εύκολα " και το "να πληρώσω να κάνω την δουλειά μου"

Ε λοιπόν ΌΧΙ άμα είναι να μην έχεις ελευθερίες και να ενθαρρύνεις να υπάρχουν τέτοιες εταιρείες τότε να ΜΗΝ κάνεις την δουλειά σου
Αυτές οι εταιρείες σε βάζουν να σημφωνείς σε περιορισμούς οι οποίοι ολοένα και γίνονται πιο περιοριστικοί και με τέτοια λογια τους ενθαρρύνεις
Εκεί ποντάρουν και αυτοί ... να λες ότι θέλω να κάνω την δουλειά μου και δεν μου καίγεται καρφί για τους άλλους και για τις ελευθερίες τους/μας.

Η φιλοσοφία του linux δεν είναι μια παραθρησκευτική οργάνωση είναι μια αναγκαιότητα που λείπει από την κοινωνία
και πρέπει να καλυφθεί .
φιλικά

Off topic:
Άψογο το ποστ!
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 08 Νοέμ 2009, 11:53

sokoban4ever έγραψε:

και πρέπει να καλυφθεί .
φιλικά

Off topic:
Μπραβο! Πολυ δυνατο κειμενο! :thumbup:

Συνοψιζει και τους λογους που ηρθα στο linux.

Δεν μπορεσα να ανεχτω την μηνιαια επισκεψη του ρουφιανου Genuine Windows Tool στους καθ'ολα νομιμους PC μου, για να εχω το προνομιο να προστεθουν καποια ακομα μπαλωματα στο τρυπιο λειτουργικο που το κανουν πιο αργο και λιγοτερο σταθερο. Με ποιο δικαιωμα ρουφιανευει το PC μου η MS για να εκτελεσει τις συμβατικες της υποχρεωσεις της υποστηριξης;

Δυστυχως, σε οποιους εχω παρουσιασει τις αντιρρησεις μου με κοιτανε σαν ανθρωπακι απο τον Αρη... Οι ιδιοι φυσικα με κοιτανε παρομοιως σαν ανθρωπακι απο τον Αρη οταν τους λεω οτι δεν χρησιμοποιω σπασμενα προγραμματα.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας