e-book, γενική συζήτηση

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: e-book, κοντεύουν να γίνουν βιβλία;

Δημοσίευσηαπό nikosal » 02 Ιαν 2010, 14:54

Διάβασα σήμερα ένα ενδιαφέρον άρθρο για τα e-book στο CNN το οποίο ολόκληρο θα βρείτε εδώ http://www.cnn.com/2010/TECH/01/01/ebook.piracy/index.html, αναδημοσιεύω όμως κάποια σημεία που αξίζει να συζητήσουμε

έγραψε:When Dan Brown's blockbuster novel "The Lost Symbol" hit stores in September, it may have offered a peek at the future of bookselling. On Amazon.com, the book sold more digital copies for the Kindle e-reader in its first few days than hardback editions. This was seen as something of a paradigm shift in the publishing industry, but it also may have come at a cost. Less than 24 hours after its release, pirated digital copies of the novel were found on file-sharing sites such as Rapidshare and BitTorrent. Within days, it had been downloaded for free more than 100,000 times. Digital piracy, long confined to music and movies, is spreading to books. And as electronic reading devices such as Amazon's Kindle, the Sony Reader, Barnes & Noble's Nook, smartphones and Apple's much-anticipated "tablet" boost demand for e-books, experts say the problem may only get worse. "It's fair to say that piracy of e-books is exploding," said Albert Greco, an industry expert and professor of marketing at Fordham University. Sales for digital books in the second quarter of 2009 totaled almost $37 million. That's more than three times the total for the same three months in 2008, according to the Association of American Publishers (AAP).

(...)

"With the open-source culture on the Internet, the idea of ownership -- of artistic ownership -- goes away," Alexie added. "It terrifies me."

(...)

Piracy of digital music, thanks to Napster and other file-sharing sites, has been a threat to recording companies for more than a decade. Over the years, the record companies tried different approaches to combat illegal downloading, from shutting down Web sites to encrypting songs with digital-rights management software to suing individual file-sharers.

(...)

Ana Maria Allessi, publisher for Harper Media at HarperCollins, told CNN, "we have to be vigilant in our punishment ... but much more attractive is to simply make the technology better, legally." E-book technology offers so many positives for both the author and the consumer that any revenue lost to piracy may just be a necessary evil, she said. "Consumers who invest in one of these dedicated e-book readers tend to load it up and read more," said Allessi. "And what's wrong with that?"

Νομίζω ότι επαναλαμβάνεται η ιστορία με τα CD. Η εκδοτική βιομηχανία είναι σε κάμψη και αντί οι εκδότες να προσφέρουν τα ψηφιακά βιβλία πράγματι φθηνά, δεδομένου ότι το κόστος παραγωγής είναι μηδαμινό (φανταστείτε τι σημαίνει ένα τυπωμένο βιβλίο σε χαρτί, τυπογραφείο, μεταφορικά κλπ.) τα πουλάνε σε συγκρίσιμη τιμή με τα «κανονικά», ή (τρελό;) και πιο ακριβά (!), κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να ξαναβλέπουμε την ιστορία της πειρατείας.

Εκείνο πάντως που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι αυτό το απίθανο
έγραψε:"With the open-source culture on the Internet, the idea of ownership -- of artistic ownership -- goes away," Alexie added. "It terrifies me."
!!
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 06 Ιαν 2010, 19:01

Κυκλοφορεί εντός των ημερών και το νέο kindle dx, που έχει μέγεθος «κανονικού» βιβλίου (η διαγώνιός του είναι όση ενός συνηθισμένου βιβλίου, περίπου 25 εκατοστά). Πωλείται 489 δολ. + μεταφορικά, ας πούμε 500 δολάρια ή κάπου 335 €, τιμή σχεδόν λογική αν και σίγουρα θα πέσει).

Έχει κανείς σας kindle?
Τα σημαντικότερα προβλήματά του είναι ότι δεν βλέπεις και από ό,τι έχω καταλάβει δεν διαχειρίζεσαι πραγματικά τα αρχεία που έχεις αγοράσει. Το βιβλίο (ως κείμενο) το βλέπεις και φυσικά το διαβάζεις, το διατηρείς κλπ. δεν μπορείς όμως να το μεταφέρεις σε άλλο kindle ή να το πουλήσεις ή οτιδήποτε. Αν έχει κάποιος ας επιβεβαιώσει. Και φυσικά η φόρμα του είναι proprietary. Και υπάρχει και αυτή η απίστευτη ιστορία, όπου όταν η amazon διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα με δυο βιβλία του Orwell (ο εκδότης τους δεν είχε ως όφειλε τα πλήρη δικαιώματα) τα έσβησε από τους χρήστες (!!) που τα είχαν ήδη αγοράσει (δηλ. μέσω του δικτύου, επενέβη στο kindle τους και έσβησε το αντίστοιχο βιβλίο) κάνοντας refund τα χρήματα που είχαν πληρώσει!! Αν είναι δυνατόν, να έχεις μια ηλεκτρονική συσκευή και ο πωλητής να μπορεί να στην τροποποιεί με τέτοιο τρόπο!

Σχετικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Kindle
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 06 Ιαν 2010, 19:46

@nikosal
έγραψε:Και φυσικά η φόρμα του είναι proprietary. Και υπάρχει και αυτή η απίστευτη ιστορία, όπου όταν η amazon διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα με δυο βιβλία του Orwell (ο εκδότης τους δεν είχε ως όφειλε τα πλήρη δικαιώματα) τα έσβησε από τους χρήστες (!!) που τα είχαν ήδη αγοράσει (δηλ. μέσω του δικτύου, επενέβη στο kindle τους και έσβησε το αντίστοιχο βιβλίο) κάνοντας refund τα χρήματα που είχαν πληρώσει!!

:shock:
Ωραία φυσικά και δεν πρόκειται να αγοράσω τέτοια συσκευή μετά από τέτοια λόγια ούτως η άλλως με φτάνει ένα μικρό laptop ακόμα και το κινητό για pdfs χωρίς εικόνες ( μετατροπή σε txt ) τώρα έχω άλλο ένα λόγο να μην αγοράσω τέτοιο πράγμα :thumbdown:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό razor » 06 Ιαν 2010, 20:52

Και εγώ προτιμώ το κλασσικό βιβλίο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σνομπάρονται τα ebooks. Παραδείγματος χάρη, έχω καμιά 200αριά ebooks στον υπολογιστή μου σε μορφή pdf. Είναι ποτέ δυνατό να τα εκτυπώσω όλα; Ή είναι δυνατό να διαβάσω 200 σελίδες από την οθόνη του PC; Γιαυτό και αποφάσισα να αγοράσω έναν ereader. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν στην αγορά δύο τέτοια μηχανήματα. To BeBook και το Sony PRS-505/PRS-600 Touch Edition. Και τα δύο κοστίζουν γύρω στα 320 ευρώ. Μετά από κάμποσο ψάξιμο και διάβασμα στα φόρουμς αποφάσισα να παραγγείλω το Sony RPS-600 Touch Edition από την Αμερική. Το Bebook το απέκλεισα από την πρώτη στιγμή επειδή η τιμή του μου φάνηκε υπερβολική για αυτά που προσφέρει και επειδή είδα σε κάποια reviews στο support forum του Bebook αρκετές αρνητικές κριτικές. Αλλά από την άλλη δεν ήμουν διατεθειμένος να ξοδέψω 320 ευρώ για ένα μηχάνημα που στην αμερική κοστίζει 190 ευρώ. Γιαυτό και το παρήγγειλα από το Amazon μέσω μιας ελληνικής εταιρείας για να γλιτώσω και το ενδεχομένως μεγάλο κόστος σε φόρους και εκτελωνιστικά τέλη. To RPS-600 έχει οθόνη αφής, stylus, δεν έχει wifi για να κατεβάζεις βιβλία απευθείας από το internet και μπορεί να διαβάζει αρχεία ebup, pdf, doc, mobi, jpeg και άλλα που δε θυμάμαι τώρα. Θα το παραλάβω λογικά σε κανα 2-3 βδομάδες και ελπίζω όλα να είναι έτσι όπως τα διαφημίζει η Sony. Το KIndle ούτε καν το κοίταξα εξαιτίας της πολιτικής της Amazon και τα "καραγκιοζιλίκια" (επιχειρηματίες είναι οι άνθρωποι βέβαια και το συμφέρον τους κοιτάνε) με τα δικαιώματα των βιβλίων.Νομίζω άλλωστε ότι με το Kindle είσαι υποχρεωμένος να κατεβάζεις βιβλία μόνο από την βιβλιοθήκη της Amazon. Δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω τόσα λεφτά για ένα τέτοιο προιόν.

Τώρα για το αν τα ebooks θα αντικαταστήσουν τα βιβλία, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να απαντήσει με βεβαιότητα. Πιθανόν και να γίνει. Αν και είμαι "λάτρης" του τυπωμένου βιβλίου και φανατικός αναγνώστης, παρόλα αυτά τα ereaders έχουν κάποια πλεονεκτήματα. Ένα ereader μπορεί να περιέχει (χωρίς κάρτα μνήμης) από 120 μέχρι και 250 βιβλία. Μια ολόκληρη βιβλιοθήκη! Μπορείς να κρατάς σημειώσεις και να τις κάνεις edit ανα πάσα στιγμή χωρίς να γράφεις πάνω στο βιβλίο ή να κρατάς στο συρτάρι σου εκατοντάδες σημειώματα με παραπομπές και σημειώσεις. Όποτε θες τις εξάγεις στον υπολογιατή σου και τις καταχωρείς απευθείας σε δικό σου αρχείο ή βάση δεδομένων με τη μορφή που θέλεις.
Έχεις πρόσβαση σε χιλιαδες τίτλους κλασμα των οποίων μόνο βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία σήμερα. Καλό το βιβλιοπωλείο και η συναναστροφή με άλλους βιβλιόφιλους αλλά ωραία και η αίσθηση να διαβάζεις ένα βιβλίο λίγα λεπτά αφότου το αγόρασες καθισμένος στη πολυθρόνα του σπιτιού σου χωρίς να μπαίνεις στη διαδικασία της παραγγελίας και της αναμονής. Και εγώ παραδοσιακός τύπος είμαι :D και μ' αρέσει να γράφω με πένα στο χαρτί αλλά σε τελική ανάλυση από το πανεπιστήμιο μέχρι σήμερα ό,τι θέλω να γράψω το γράφω με πληκτρολόγιο και όχι με στυλό. Τι να κάνουμε, αλλάζουν οι καιροί.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (el_GR.UTF-8),
3 AMD Athlon II X2 250 Processor ‖ RAM 4032 MiB ‖ Gigabyte GA-MA770T-UD3
4 nVidia GT215 [GeForce GT 240] [10de:0ca3] (rev a2)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
razor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 06 Ιαν 2010, 21:11

@razor
:think:
πρόσεχε μόνο μην εκεί που κάθεσαι στην πολυθρόνα μην ξαφνικά στο διαγράψει ο πωλητής μέσω internet το βιβλίο που μόλις αγόρασες
γιατί αυτό θα είναι σίγουρα πρόβλημα .

Δεν σνομπάρω τα e-books σαν συσκευές ωραία θα ήταν όταν βγεί με open source λειτουργικό αλλά το λογισμικό τους σε κάποιες συσκευές είναι απαράδεκτο .
ακούς εκεί να έχει πρόσβαση στην δική σου συσκευή :crazy: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό razor » 06 Ιαν 2010, 21:59

@sokoban4ever

Ακόμα και αν μου διαγράψει η εταιρεία κάποιο βιβλίο που αγόρασα, έχω μια ολόκληρη βιβλιοθήκη από ebooks που μπορώ να διαβάσω στη πολυθρόνα μου φίλε. :)

Πάντως, συμφωνώ με αυτό που λες. Όντως κάτι τέτοιο είναι πρόβλημα. Αλλά αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η πολιτική μιας συγκεκριμένης εταιρείας και όχι η συνήθης τακτική όλων των βιβλιοπωλείων που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Και σε τελική ανάλυση ο καθένας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζει.

Το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι τεράστιο αλλά όταν αποφασίζω να αγοράσω έναν ereader το κάνω με γνώμονα τις ανάγκες μου και τα προιόντα που μου προσφέρονται σε δεδομένη στιγμή. Μακαρι να ήταν 10 φορές καλύτερες οι συσκευές που κυκλοφορούν. Μακάρι να είχαν όλες 10 ίντσες έγχρωμη οθόνη, μπαταρία που να κρατά 1 μήνα, δυνατότητα να διαβάζεις όλα τα φορμάτ χωρίς να θυσιάζεις την ευκρίνεια του τυπωμένου χαρτιού ή και το λογισμικό τους να ήταν open source. Αλλά για όλα αυτά εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Από κει και πέρα ο καθείς κάνει τις επιλογές του. Άλλος αποφασίζει να μην ασχοληθεί καθόλου με το θέμα. Άλλος αποφασίζει να ξοδέψει κάποια χρήματα για να αγοράσει έναν ereader και να τον χρησιμοποιήσει επικουρικά ως εργαλείο ανάγνωσης. Άλλος περιμένει να βγει στην αγορά κάτι καλύτερο και φτηνότερο. Όλες οι επιλογές σεβαστές.
Εκείνο που ήθελα να πω είναι ότι κατα την άποψή μου ο ereader συγκριτικά με το τυπωμένο βιβλίο παρουσιάζει κάποια πλεονεκτήματα. Και αυτά εξέθεσα. Και αυτά τα πλεονεκτήματα με έκαναν να αποφασίσω να αγοράσω ένα τέτοιο μηχάνημα. Αυτό δε σημαίνει ότι πετώ το τυπωμένο βιβλίο στον κάλαθο των αχρήστων αλλά ούτε ότι παραβλέπω το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων ποτυ σε τελική ανάλυση είναι γενικότερο ζήτημα πολιτικής των πολυεθνικών εταιρειών. Εκείνο που ξέρω όμως είναι ότι έχω στα χέρια μου μια πληθώρα ebooks στο PC μου που θέλω να διαβάσω χωρίς να χαλάσω τα μάτια μου. Και θέλω ένα ereader που θα κάνει αυτή τη δουλειά αποτελεσματικά. Αν πιστεύω ότι η τακτική της Amazon είναι να διαγράφει βιβλία κατά βούληση από τη συσκευή μου, πολύ απλά δεν αγοράζω Kindle. Υπάρχουν αρκετά μοντέλα ereader που κάνουν την δουλειά του Kindle εξίσου καλά.
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
razor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 06 Ιαν 2010, 22:52

@razor
άμα θέλει κάποιος διαβάζει κάτι στο κινητό του
άμα θέλει βέβαια μεγαλύτερη οθόνη τότε παίρνει ένα μεγεθυντικό φακό ... :lol: πλάκα κάνω
εντάξει δεν είναι βολικό αλλά για μερικές καταστάσεις είναι
:)

Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 06 Ιαν 2010, 23:01

έγραψε:Μακάρι (...) το λογισμικό τους να ήταν open source

Εννοείς υποθέτω το λογισμικό με το οποίο διαβάζουμε / διαχειριζόμαστε τα βιβλία. Υποθέτω σε 1 χρόνο από σήμερα (όχι περισσότερο) θα έχουμε 30-40 readers (hardware) να διαλέξουμε και πολλοί θα στηρίζονται σε λίνουξ ή open source γενικότερα. Και υπάρχουν ήδη χιλιάδες βιβλία σε ανοιχτό πρότυπο που είναι το opf http://en.wikipedia.org/wiki/Open_eBook

Το θέμα με τα δικαιώματα όμως θέλει αλήθεια λίγη σκέψη.

Σήμερα ο συγγραφέας ζει από τις πωλήσεις. Σαφώς έχουμε δικαίωμα να πουλήσουμε «δεύτερο χέρι» ένα βιβλίο που αγοράσαμε, αλλά η αγορά αυτή είναι περιορισμένη και δεν πλήττει τους συγγραφείς για δέκα λόγους (τα βιβλία από χέρι σε χέρι θα καταστραφούν, πολύς κόσμος το θέλει φρέσκο στη βιβλιοθήκη του άρα θα το πάρει καινούργιο, κυρίως βέβαια, ο αναγνώστης θέλει να το κρατήσει κλπ. κλπ.) Ακόμα και η δανειστική βιβλιοθήκη δεν πλήττει τους συγγραφείς: Αν 100 βιβλιοθήκες στην Ελλάδα αγοράσουν το τάδε μυθιστόρημα είναι κέρδος για το συγγραφέα (100 πωλήσεις), αλλά και το όνομα συγγραφέα/τίτλος βιβλίου θα διαδοθούν, ούτως ή άλλως περιορισμένος κόσμος θα αποκτήσει πρόσβαση στο ένα και μοναδικό αντίτυπο, διαφήμιση θα του γίνει από στόμα σε στόμα κλπ.

Η μεταπώληση όμως του ηλεκτρονικού βιβλίου σε ανοιχτό φορμά είναι απλή, αν το έχεις αγοράσει πχ. 10 ευρώ από ένα βιβλιοπωλείο και είναι εκεί, σε ένα αρχείο στο ρίντερ σου, ποια η δυσκολία να το στείλεις σε 100 φίλους σου; Και τότε είναι πράγματι πρόβλημα για το συγγραφέα. Ασφαλώς θέλουμε συγγραφείς που να ζουν και να κερδίζουν από τη δουλειά τους, ώστε να απολαμβάνουμε καλά βιβλία, σωστά;

Σκέψεις...
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό razor » 06 Ιαν 2010, 23:46

@sokoban4ever

Και σε pda μπορεί κανείς να διαβάσει ένα κείμενο αλλά όπως και να το κάνουμε ό,τι έχει backlight ή έχει τόσο μικρή οθόνη σαν το κινητό, κάνει το διάβασμα μεγάλων κειμένων σωστό μαρτύριο. Η τεχνολογία e-ink πλησιάζει αρκετά την ευκρίνεια του τυπωμένου χαρτιού.

@nikosal

Το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό. Όχι τόσο εξαιτίας της "πειρατείας" που ανέφερες αλλά κυρίως λόγω της εισόδου οικονομικών κολοσσών στον χώρο. Παράδειγμα η Google και η τακτική της να αποκτά τo copyright έργων των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα έχουν λήξει. Με άλλα λόγια, κλασικά βιβλία που μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο νόμιμα, σε λίγα χρόνια θα πρέπει να τα αγοράζουμε επειδή η Google φρόντισε να πάρει το copyright τους. Και μιλάμε για χιλιάδες τόμους.

Από την άλλη υπάρχει και το ζήτημα που θίγεις. Προφανώς και οι συγγραφείς βιοπορίζονται από τις πωλήσεις των βιβλίων τους. Όμως μη ξεχνάμε μπάλα παίζουν σε αυτό το γήπεδο οι εκδοτικοί οίκοι και οι εταιρείες που εκμεταλλευονται τα πνευμαιτκά δικαιώματα. Αν δεν προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και δε μειώσουν το κόστος των ηλεκτρονικών βιβλίων (και έχουν μεγάλα περιθώρια να το κάνουν) τότε ο καταναλωτής θα συνεχίσει να προτιμά τα πειρατικά αντίτυπα. Θα συμβεί φαντάζομαι αυτό που συμβαίνει και με τη μουσική και τις ταινίες. Τα δεδομένα αλλάζουν όσο περνάνε τα χρόνια. Παλαιότερα, ο εκδοτικός οίκος ήταν ο μοναδικός τροφοδότης της αγοράς των βιβλίων. Αυτός αποφάσιζε τι θα εκδοθεί και πότε. Αν κάποιος συγγραφέας ήθελε να εκδόσει το έργο του θα έπρεπε ή να πείσει έναν εκδοτικό οίκο ή να αναλάβει μόνος του το δυσβάσταχτο κόστος της εκτύπωσης. Οι εποχές αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί (και ευτυχώς). Το μονοπώλιο που χάνουν οι εκδοτικοί οίκοι προσπαθούν να το προστατεύσουν είτε με πολιτικές καρτέλ, είτε με νομοθεσίες που υποτίθεται προστατεύουν τα πνευμαιτκά δικαιώματα αλλά στην ουσία δεσμεύουν με λεόντιους όρους συγγραφείς και δημιουργούς. Αν κάποιος βλάπτει τους συγγραφείς, αυτός είναι οι πολυεθνικοί κολλοσσοι και όχι ο τυπάς που σκανάρει ένα βιβλίο που του άρεσε και το ανεβάζει στο διαδίκτυο. Αντιθέτως, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι αυτός συμβάλλει στην διάδοση της ανάγνωσης και της βιβλιοφιλίας. Μου έχει τύχει να γνωρίσω έναν συγγραφέα μέσα από ένα πειραιτκό αντίγραφο του βιβλίου του και μετά να πάω στο βιβλιοπωλείο και να αγοράσω και άλλα δικά του έργα. Αυτός που διαβάζει δεν θα αρκεστεί ποτέ στο πειρατικό pdf του άλφα βήτα σαιτ. Οι συγγραφείς έχουν να κερδίσουν πολύ περισσότερο από την "πειρατεία" παρά από τους κέρβερους της Google, Amazon και λοιπούς. Και νομίζω ότι κάποιοι το έχουν καταλάβει αυτό και διαθέτουν πια κάποια από τα βιβλία τους δωρεάν και νόμιμα στο διαδίκτυο.
razor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 07 Ιαν 2010, 00:35

@nikosal
:think:
αν και οι 100 φίλοι ενδιαφέρονται για το βιβλίο ναι θα χάσει 99 πωλήσεις

Οι καλές πωλήσεις δεν είναι ικανοποιητικό κριτήριο για την δημιουργία καλών βιβλίων
εκτός και αν θεωρούμε βιβλία ότι best seller κυκλοφορούν στα περίπτερα

Το θέμα με όλα αυτά είναι η υπεραξία το τεράστιο κέρδος που συσσωρεύετε σε έναν
και επίσης το γεγονός ότι είναι πολύ περιοριστικά τα πνευματικά δικαιώματα.

οπουδήποτε υπάρχει και συσσώρευση πλούτου υπάρχει και αδικία
το να λέμε ότι φταίμε εμείς οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε τα αντικείμενα είναι αποπροσανατολιστικό της πραγματικής διάστασης του προβλήματος.
Αδικημένες είναι οι ελευθερίες των ανθρώπων .
Η συγγραφή κειμένων και συγγραμμάτων και γενικά η γραφή πάντως γίνεται και χωρίς οικονομικό αντίκρισμα εκατοντάδες χρόνια τώρα
και μάλιστα πολύ καλά
@razor
έγραψε:Αντιθέτως, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι αυτός συμβάλλει στην διάδοση της ανάγνωσης και της βιβλιοφιλίας. Μου έχει τύχει να γνωρίσω έναν συγγραφέα μέσα από ένα πειραιτκό αντίγραφο του βιβλίου του και μετά να πάω στο βιβλιοπωλείο και να αγοράσω και άλλα δικά του έργα. Αυτός που διαβάζει δεν θα αρκεστεί ποτέ στο πειρατικό pdf του άλφα βήτα σαιτ. Οι συγγραφείς έχουν να κερδίσουν πολύ περισσότερο από την "πειρατεία" παρά από τους κέρβερους της Google, Amazon και λοιπούς. Και νομίζω ότι κάποιοι το έχουν καταλάβει αυτό και διαθέτουν πια κάποια από τα βιβλία τους δωρεάν και νόμιμα στο διαδίκτυο.

:think: πολύ σωστά
και πολύ ενδιαφέροντα τα παραπάνω που έγραψες για την google που παίρνει τα copyright

Όντως αρκετά αξιόλογα βιβλία είναι ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή και άμα θες τα αγοράζει βιβλιοδετημένα

Τελικά το ποιο λογικό μοντέλο φαντάζει να είναι πάρα πολύ φτηνά τα βιβλία σε ψηφιακή μορφή ή ακόμα και δωρεάν και προαιρετικά να
πωλούνται και σε χαρτί :think:

Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας