Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 20 Δεκ 2008, 01:49

linuxman έγραψε:
KiRiLoS έγραψε:Ακομα δεν εχω κανει την πληρη αλλαγη!
Αυτες τις μερες προγραμματιζω το Format και το Ubuntu Ως Αρχικο μου συστημα...
Τωρα θα περασω και Windows καθαρα και μονο για ipod(Δεν μου αρεσει οπως γινονται τα πραγματα μεσω linux σε αυτο το θεμα),Videora ipod Video Conventer(κανει αυτo που λεει :P) και για ConvertXtoDvd(Ισως να υπαρχει καποιο αντιστοιχο για linux)
Μια ερωτηση που μου ειρθε μολις τωρα,με Virtual machine θα κανω την δουλεια μου αραγε;Εχω δυσταγμους καθως το ConvertXtoDvd και το videora ipod conventer(Αυτο με ενδιαφερει κυριως!)χαλανε πολυ επεξεργαστικη ισχυη,μηπως σε virtual θα κανουν πολυ ωρα για να κανουν τις εργασιες που θελω; :?:

Βίντεο converter υπάρχουν πολλά , και δεν έχει σχέση αν είναι όμορφα η όχι άλλα εάν κάνουν αυτό που θέλεις .
Όσο για ConvertXtoDvd δεν κάνει τίποτα παραπάνω από πχ Devede στα ελληνικά μάλιστα μεταφρασμένο από ένα μέλος ubuntu-gr.org και εκτός από αυτό και πολλά άλλα που κάνουν το ίδιο ακριβός .

Τhanks το Devede θα το κοιταξω.
Το Videora Ipod Converter δεν μου αρεσει επειδη ειναι ομορφο,μου αρεσει επειδη μετατρεπει τα αρχεια σε mp4 και επισης σε αφηνει να παιξεις με την πιοτητα εικονας και ηχου για να γινει πιο μικρη η διαδικασια και για να μικρυνει(se mb)το αρχειο.Επισης χαμηλωνει την αναλυση σε αυτην που ειναι καταληλη για την οθονη του ipod Nano(η και στα αλλα,αλλα εγω αυτο εχω).Εαν υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα σε linux που σε αφηνει να βαλεις εσυ την αναλυση και εσυ ποιοτητα τοτε ευχαριστως να το δοκιμασω!
Στην αλλη ερωτηση καποιος να δωσει απαντηση;Σε virtual machine ειναι ικανοποιητικη η αποδοση;
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 20 Δεκ 2008, 04:40

Είμαι ο Γιώργος και είμαι καλά!!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ !!! ( για αποφυγή παρεξηγησεων) . Άσε που το ubuntu μου ανθίζει μέσα στο χειμώνα σαν τις πιπεριές μου !!!
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 22 Δεκ 2008, 17:02

the japanese έγραψε:Χαίρεται, εγώ απηλλάχθηκα πλήρως από τα Windows. Μου λείπουν τα παιχνίδια που τρέχουν στα Windows αλλά τη βγάζω με το wine αν και πλέον έχω απεξαρτηθεί από αυτό τον πόθο μου. Ως προς τα άλλα έχω βρει τις ανάλογες εφαρμογές στο Linux που χρησιμοποιούσα και στα Windows. Χρησιμοποιώ τον aMSN και είμαι ευχαριστημένος γιατί μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά του MSN τουλάχιστον όμως μπορώ να επικοινωνώ με τις επαφές μου επαρκώς. Άμα δε θέλετε να επιβαρύνεστε με messengers δοκιμάστε αυτό: http://www.meebo.com. Mπορείτε να συνδέεστε με το λογαριασμό σας στις υπηρεσίες που ενσωματώνει και να επικοινωνείτε με τις διαδυκτιακές σας επαφές (ανταλλαγή αρχείων κτλ. πάντως δεν είναι εφικτές).
Η πληρότητα του Linux με έχει απαλλάξει επίσης από την υποχρέωση εγκατάστασης και ενημέρωσης αντιβιοτικών και από την έννοια των κακόβουλων λογισμικών. Μεγάλο πλεονέκτημα.

Η απεξάρτηση πρέπει να γίνει σιγά σιγά για να μην έχει παρενένεργειες :lol: Προσωπικά είμαι σε φάση που βρίσκω τις λύσεις και τις αντιστοιχίες προγραμμάτων, συμβατότητα με συσκευές και εξαρτήματα κλπ. Έχω ubuntu στο virtualbox, στον επόμενο υπολογιστή που θα είναι laptop πλέον (και στο μέλλον), θα περάσω κατευθείαν σε ubuntu και αφού τον στρώσω ικανοποιητικά θα πετάξω τα win και από τον τρέχοντα. 8-)
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 04 Φεβ 2009, 19:54

Η αλλαγή λειτουργικού έγινε μαχαίρι..: Format στον σκληρό,γιατί με τα Vista δεν την πάλευα άλλο, και εγκατάσταση Ubuntu 8.10 σε όλον τον σκληρό του laptop.
Όλα είναι μια χαρά, οποιοδήποτε πρόγραμμα χρειαζόμουν το έχω, και είναι και "ελαφρύτερο". (Χωρίς wine..)
Μοναδικό παράπονο μέχρι στιγμής η μη ύπαρξη καλών προγραμμάτων για μίξεις, dj'n. Σαν το Traktor και το VirtualDJ δεν υπάρχει αντίστοιχο σε Open Source. Και δεν βγάζουν και οι εταιρείες τους εκδόσεις για Linux να τις αγοράσω. Αλλά κάτι θα κάνουμε και γι'αυτό..! :)

Η απαλλαγή λοπόν μάλλον είναι ολοκληρωτική..!
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nikolas0 » 06 Φεβ 2009, 00:30

Πριν 2-3 μήνες είπα να δοκιμάσω το Ubuntu μια και που σαν ένα άτομο που ζεί απο το open source (είμαι web developer και ασχολούμαι με php,mysql,κτλ) με χαλούσαν πολύ άσχημα τα παράθυρα. 3 μήνες μετά δέν έχω pc με windows και είμαι 100% σίγουρος πως δέν θα ξαναγυρίσω. Αντίστοιχα πολοί φίλοι μου που έτυχε να δούν τα pc μου τώρα έχουν και αυτοί linux ακόμα και apple funboys και άτομα που είναι εντελώς άσχετοι με υπολογιστές που δέν έχουν κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο να ασχοληθούν.

Τα λέω όλα αυτά για να επισημάνω - κυρίως στους παλιότερους - πως ήρθε η εποχή που ο tux μπορεί να μπαίνει άνετα και στα καλύτερα σπίτια :)
Nikolas0
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό align » 01 Μαρ 2009, 22:32

Babis_ECE έγραψε:Η αλλαγή λειτουργικού έγινε μαχαίρι..: Format στον σκληρό,γιατί με τα Vista δεν την πάλευα άλλο, και εγκατάσταση Ubuntu 8.10 σε όλον τον σκληρό του laptop.
Όλα είναι μια χαρά, οποιοδήποτε πρόγραμμα χρειαζόμουν το έχω, και είναι και "ελαφρύτερο". (Χωρίς wine..)
Μοναδικό παράπονο μέχρι στιγμής η μη ύπαρξη καλών προγραμμάτων για μίξεις, dj'n. Σαν το Traktor και το VirtualDJ δεν υπάρχει αντίστοιχο σε Open Source. Και δεν βγάζουν και οι εταιρείες τους εκδόσεις για Linux να τις αγοράσω. Αλλά κάτι θα κάνουμε και γι'αυτό..! :)

Η απαλλαγή λοπόν μάλλον είναι ολοκληρωτική..!

http://sound.condorow.net/

εδω προτεινονται μερικες εναλλακτικες.
αρχαριος στο linux
align
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 01 Μαρ 2009, 22:45

Winblows δεν έχω, windows ναι :p
Στο netbook (που χρησιμοποιώ κατα το 99% της ημέρας) έχω μόνο xubuntu.
Στο desktop υπάρχει dual boot με vista και... ότι έχω όρεξη να δοκιμάσω (τώρα mandriva). Τα windows υπάρχουν 1) από συνήθεια, 2) γιατί δεν χρησιμοποιώ μόνο εγώ το pc, 3) για τα games, 4) για τον εκτυπωτή που ίσως εγκαθίσταται με ένα κλικ στο linux αλλά βαριέμαι να ψάξω :p, 5) τα κινητά που παίζουν όλα pnp, 6) λοιποί παρόμοιοι λόγοι :mrgreen:
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 01 Μαρ 2009, 23:01

align έγραψε:http://sound.condorow.net/

εδω προτεινονται μερικες εναλλακτικες.

Eυχαριστώ για το link, το έχω πετύχει, αλλά ακόμα δεν έχω βρει κάποιο πολύ καλό πρόγραμμα αντίστοιχο με το Virtual DJ..!
:)
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 02 Μαρ 2009, 00:17

Ισως σε διευκολύνει αυτό

viewtopic.php?f=24&t=3252

για μερικές δοκιμές, αν δεν έχεις βρει κάτι (καλύτερο) ακόμα.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 02 Μαρ 2009, 00:19

Ακυρο.

Μόλις κατάλαβα ότι είχες ήδη γράψει και στο άλλο νήμα.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας