Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 07 Ιούλ 2009, 19:41

Η Microsoft προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να προειδοποιήσει τους χρήστες του Internet Explorer για ένα σοβαρό κενό ασφάλειας το οποίο δεν έχει ακόμα καταφέρει να διορθώσει.

πο πο ρε φίλε, πέθανα λέμε. χαχαχαχα
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 07 Ιούλ 2009, 19:56

Αυτό μπορεί να έγινε για να σπρώξουν τους πελάτες στην αναβάθμιση του browser σε ΙΕ8. Ξέρετε τι λαμόγια είναι αυτά εκει στην ms!? Σου χτυπάν τη πόρτα και μπαίνουν απο το window.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 07 Ιούλ 2009, 20:03

ntinos_ έγραψε:

πες μου πως δεν το πιστευεις αυτό που είπες...

η registry διμιουργίθηκε πριν κάτι χρόνια για να μαζεύοντε όλα τα προγράμματα σε ένα μέρος επιδί δεν υπήρχε αρκετός χόρος στους δίσκους, τώρα αυτό άλλαξε και η restistry παραμένει... αν βάλεις ένα σορό προγράμματα/games κτλ σε windows σε ελάχιστο χρόνο θα παρατιρίσεις πως η εκκίνιση θα γίνει όλο και ποιο αργή...

Χμ, ίσως, αλλά δεν είναι και τόσο δραματικά τα πράγματα. Από την εποχή vista/7 και μετά έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.

ntinos_ έγραψε:επίσης αν σβήσεις ένα πρόγραμμα αυτο ΔΕΝ σβήνετε απο τι registry ! και απαγορεύετε να τη πιράξεις χειροκίνητα και δεν μπορείς να εμπιστευτείς ένα προγραμμα για μία τέτοια δουλειά...

Αυτό είναι καθαρά θέμα των άχρηστων developers των προγραμμάτων.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 07 Ιούλ 2009, 21:01

Δεν ξέρω τι συμβένει στα windows 7 αλλά στα Vista γίνετε το ίδιο ακριβός με τα XP, αυτό το ξέρω και δεν μου αλλάζεις γνώμη

φιλικά πάντα :)

όσο για το δεύτερο συμφονώ εν μέρει, πράγματι είναι θέμα των developers των προγραμμάτων αλλά και τα windows θα μπορούσαν εύκολα (νομίζω) να διατηρούν τη registry καθαρή.
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 07 Ιούλ 2009, 21:40

tolis_01 έγραψε:
ntinos_ έγραψε:επίσης αν σβήσεις ένα πρόγραμμα αυτο ΔΕΝ σβήνετε απο τι registry ! και απαγορεύετε να τη πιράξεις χειροκίνητα και δεν μπορείς να εμπιστευτείς ένα προγραμμα για μία τέτοια δουλειά...

Αυτό είναι καθαρά θέμα των άχρηστων developers των προγραμμάτων.

Και γι' αυτό μ'αρέσει η ιδέα των distributions που έχουν πακέτα (binary είτε source). Οι "υποχρεώσεις" διαμοιράζονται σε δύο μέτωπα που αλληλοβοηθώνται. :mrgreen:
Υπάρχουν δύο ομάδες:
α) Αυτοί που γράφουν τον κώδικα των προγραμμάτων.
β) Αυτοί που τα πακετάρουν και δημιουργούν πακέτα για τη διανομή linux που ενδιαφέρονται.
Off topic:
Πολλά άτομα δε γνωρίζουν καν πως πίσω από ένα πακέτο υπάρχουν ένα ή και περισσότερα άτομα που συνεργάζονται για τη δημιουργία πακέτου που είναι σταθερό και χρήσιμο για μια ή περισσότερες εκδόσεις μιας διανομής.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nord_Chaos » 07 Ιούλ 2009, 23:32

Δεν ειχα σκοπο να παρεμβω στην συζητηση μιας που εξαρχης θα διαφωνουσαμε αλλα το μενος (και μιλαω στην κυριολεξια) καποιων με τα windows ειναι τοσο μεγαλο που ειναι ετοιμοι να ..κραξουν οποιονδηποτε εδω μεσα πει εστω και μια λεξη θετικη για τα προιοντα της microsoft...βεβαια οταν καποιο παιδι πιο πανω τους χαρακτηρισε "κομπλεξικους", τους πειραξε..και εξηγουμαι:

έγραψε:Μια και ακούω ότι κάποιοι χαλιούνται να λέγονται τα sVista, sVista. Εχω μια νέα ιδέα για το άλλο απαράδεκτο προίον τα windows 7. Μάλλον πρέπει να τα λέμε windows λ7. (λ-εφτά) γιατί τα παλικάρια δεν πάνε καλά και θέλουν κάτι παραπάνω για αυτόν τον χρόνο.

δηλαδη για να καταλαβω..εσυ λοιπον κατεβασες την release candidate των windows 7,την δοκιμασες για αρκετο καιρο,ειδες οτι δεν σου εκανε και το μονο πραγμα το οποιο εχεις να δηλωσεις ειναι οτι πρεπει να αλλαξουν ονομασια??..ή μηπως (λεω μηπως) επειδη εχεις εξ'αρχης αρνητικη σταση για οποιοδηποτε προιον της microsoft εχεις ευκολους και ετοιμους χαρακτηρισμους για το οτιδηποτε ακομα και αν δεν το εχεις δοκιμασει καν, ακομα και αν δεν εχεις την παραμικρη ιδεα για τα νεα χαρακτηριστικα του εν λογω λειτουργικου ,απλα μονο και μονο για να κακοχαρακτηρισεις καθε νεο προιον της microsoft??..κριμα,γιατι εγω που τουλαχιστον μπηκα στο κοπο να δοκιμασω το καινουργιο λογισμικο βρηκα πολλα θετικα στοιχεια και εχω εντελως διαφορετικη αντιληψη επι του θεματος...και δεν ειμαι ο μονος...
ειναι κριμα παντως γιατι θα περιμενα ατομα που ασχολουνται με το ανοικτου κωδικα λογισμικο να εχουν και λιγο "ανοικτο" μυαλο και να μην εχουν εξαρχης αρνητικη σταση για οποιοδηποτε προγραμμα ή λειτουργικο συστημα δεν χρησιμοποιουν..

έγραψε:1. Πέρα από τους ιούς, τα spyware, τα malware, τα κάτιware, τα σπασμένα προγράμματα που θέλουν serials, που τα serials βρισκονται σε σελίδες με ιους, που γεμίζει το registry @#%^$κιες και σερνονται, που είναι κλειστά, που κάνουν τόσα λέφτά, που δεν έχω την επιλογή να πάρω ένα λάπτοπ χωρίς αυτά, που τα πληρώνω μέσω των φόρων μου να τα παραγγείλει ο Alogogoofy (αλογοσκούφης) για να παίζουν πασιέντζα στο δημόσιο, που πληρώνω το 2009 650 ευρώ για το Proffesional Ms Office δηλαδή για μια εφαρμογή που γράφει κείμενα!!!!, που χρειάζονται winZip για να δουλέψουν, και το winzip σε ρωτάει κάθε φορά αν θέλεις να το αγοράσεις (ξέρεις για να ΞΕΖΙΠΑΡΕΙΣ (τρομερή λειτουργία!)), που έδωσε το σχολείο που δουλεύω 8000 ευρώ για να τα έχει στο εργαστήριο του ενώ δεν έχουμε πόρτες στις τάξεις, που η εταιρία που τα βγάζει κάνει τα πάντα νόμιμα, παράνομα, λαμογιές, αθέμιτο ανταγωνισμό για να παραμείνει στο παράνομο μονοπώλιο της, που δεν έχουν Utf8 γραμματοσειρές, που θέλουν φορμάτ κάθε λίγο και λιγάκι, που έκανα debbuging για τα window 3.11, 95, 98, xp, 2000, (vista δεν έκανα) και δεν πήρα φράγκο μου πήραν, που έχασα την εργασία μου στο Matlab γιατί δεν ήξερα να κάνω τις εικόνες paste special στο office 97..... Αν πραγματικά τα εξαιρέσεις αυτά, αυτό που πραγματικά μου την σπάει είναι να μου λέει ο μπάρμπας μου, η φίλη της αδερφής μου η λίτσα, η μάνα μου, ο ξάδερφος μου ο κίτσος οτι χάλασε ο υπολόγιστής μου και έλα να μου τον φτιάξεις!!!! Για τον λόγο αυτό τους βάζεις Ubuntu και τελειώνεις.

* τα παντα κατα την αποψη μου ειναι θεμα χρηστη..και του τροπου με το οποιον κανει χρηση του λογισμικου του...και του τροπου που σερφαρει στο διαδικτυο και του τροπου που κανει συντηρηση του προιοντος του...δηλαδη εγω που αχολουμαι τοσο χρονια με υπολογιστες και κανω χρηση του λειτουργικου της microsoft και ουδεποτε ειχα προβλημα με ιο,spyware,trojan και malware(στην γενικη του ορολογια),πως και δεν "εμπλεξα" με κανενα απο τα κακοβουλα προγραμματα τα οποια εσυ αναφερεις??..
την απαντηση σου τη δινω εγω...επειδη παντα χρησιμοποιουσα αντιικα προγραμματα (και μαλιστα παντα δωρεαν εκδοσεις για να μην νομιζεις οτι εχω ξεφραγκιαστει κιολας για να τα αποκτησω),επειδη παντα ημουν πολυ προσεκτικος στις περιηγησεις μου στο διαδικτυο,επειδη ποτε δεν κατεβαζω προγραμματα απο ιστοσελιδες τις οποιες δεν γνωριζω καν,επειδη λοιπον για να σουμαρω προσεχω τα νωτα μου...
γνωριζω παρα πολλλα ατομα τα οποια μπαινουν στο ινετρνετ χωρις να εχουν ουτε τη στοιχειωδη προστασια,πηγαινουν σε ιστοτοπους με cracks και serials προγραμματων τα οποια αναφερεις και εσυ,και κανουν φορματ καθε εβδομαδα...σε αυτα τα ατομα λοιπον αναφερεσε και θεωρεις το format και την μολυνση απο ιους ως κατι το δεδομενο??..εγω δηλαδη (που δοξα τον Θεο) δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια αραγε δεν χρησιμοποιω windows??..Επιπλεον,αν σε μερικα χρονια ο αριθμος των χρηστων του λινουξ αυξηθει σε πολυ μεγαλο βαθμο και ο ιος,το spyware,το malware ερθει και στο λινουξ τοτε τι θα λες "οτι το λινουξ δεν απειλειται απο ιους"??..

* σε ποιο winzip αναφερεσαι??...ξερεις, υπαρχουν και παρα πολυ καλες δωρεαν εναλλακτικες λυσεις οπως το 7zip για παραδειγμα που κανουν ακριβως την ιδια δουλεια με το winzip..μπηκες στον κοπο να χρησιμοποιησεις αυτο το λογισμικο ή τουλαχιστον εκανες μια αναζητηση να δεις αν παραπερα απο το winzip υπαρχουν αλλα προγραμματα??..

* οσο αφορα το θεμα των κλειστων προγραμματων...εγω και μια πολυ μεγαλη μεριδα χρηστων υπολογιστη δεν εχουμε γνωσεις προγραμματισμου...για εμενα δεν υπαρχει διαφορα αναμεσα στο ανοικτο και το κλειστο ελευθερο λογισμικο...οποτε να τον κανω τι τον κωδικα ενος προγραμματος το οποιο για εμενα ειναι σε ακαταλαβηστικη γλωσσα και πουθενα δεν μου χρησιμευει??..Μηπως να τον κανω κορνιζα και να τον κολλησω στον τοιχο??...Για εσενα που εχεις γνωσεις προγραμματισμου μπορει ο ανοικτος κωδικας ενος προγραμματος να σημαινει πολλα, γεγονος το οποιο κατανοω και σεβομαι, αλλα για εμενα δεν λεει απολυτως τιποτα...εμενα αυτο που με νοιαζει ειναι το ελευθερο λογισμικο να κανει σωστα τη δουλεια του ασχετα με το αν ειναι ανοικτου ή κλειστου κωδικα...
ολα τα πολυ αξιολογα και αξιοπιστα freeware προγραμματα που χρησιμοποιω οπως το avast antivirus,το malwarebytes' antimalware,το revo uninstaller,το opera browser και παρα πολλα αλλα ειναι κλειστου κωδικα ομως μου εχουν λυσει τα χερια σε παρα πολλα προβληματα που εχω και ανταποκρινονται αψογα σε αυτα που περιμενω να κανουν...δηλαδη εσυ θα ελεγες σε καποιον γνωστο σου που δεν γνωριζει και πολλα απο υπολογιστες "μην βαζεις προγραμματα τα οποια ειναι κλειστου κωδικα" ??..

* επιπροσθετα,κανενας δεν σου επεβαλε να αγορασεις MS Office..και κατ'εμε ειναι τεραστιο λαθος να το εχεις αυτο ως επιχειρημα σου κατα των windows...δεν σου αρεσει,βαζεις Open Office ή οποιο αλλο δωρεαν επεξεργαστη κειμενου σε βολευει..η σουιτα εφαρμογων της microsoft που δινεται μαζι με εναν καινουργιο υπολογιστη ειναι μια δοκιμαστικη εκδοση του προγραμματος την οποια αν δεν σου αρεσει απεγκαθιστας...κανενας δεν σε υποχρεωσε να αγορασεις office μαζι με υπολογιστη και αρκετοι που το χρησιμοποιουν το εχουν αγορασει σε "προσφορα" με εναν καινουργιο υπολογιστη...

* εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες οτι με το αγοραζεις ενα καινουργιο υπολογιστη με windows προεγκατεστημενα ειναι σαν να σου επιβαλλει καποιος να κανεις κατι το οποιο δεν θελεις...και εμενα με χαλαει αφανταστα να βλεπω αυτο το θεαμα..ομως για μισο λεπτο ρε παιδια κατι συλλογους οπως "Ενωσεις Χρηστων και Φιλων Λινουξ" τι τις εχετε??..συγνωμη αλλα δεν ειδα απο πουθενα μια σοβαρη προσπαθεια να ερθει αυτο το πολυ σημαντικο θεμα (προεγκατεστημενου λειτουργικου) στην επικαιροτητα,δεν διαβασα σε καμια εφημεριδα οτι πχ. εγινε μαζικη διαμαρτυρια ή τουλαχιστον μια κατεγγελια της συμβασης της κυβερνησης με τη microsoft στο Ευρωπαικου Κοινοβουλιου...Βεβαια δε λεω μπορει και σιγουρα εχουν παρθει τετοιες πρωτοβουλιες τις οποιες εγω δεν εχει τυχει να ακουσω,αλλα κατι ρε παιδι μου το "χειροπιαστο" δεν εχω δει μεχρι τωρα....

* και τελος η λογικη του βαζεις λινουξ και αυτοματως ξενοιαζεις απο ολα (πραγμα που αναφερεις παραπανω) ειναι και απολυτη και λανθασμενη..γιατι αυτα τα ατομα που τωρα αναφερεις οτι σε καλουν για να τους φτιαξεις τον χαλασμενο υπολογιστη, αυριο θα σε φωναζουν για να σε ρωτησουν πως εγκαθιστω ενα προγραμμα στο λινουξ("στα windows εκανα ενα απλο install το αρχειο .exe, τι μου λες εσυ τωρα για "αποθετηρια" και "γραμμες εντολων"??)...θα σε ρωτησουν γιατι δεν παιζει το mp3??..( τι θα τους απαντησεις τοτε,οτι ξερεις παππου,γιαγια,μανα,πατερα το mp3 ειναι πατενταρισμενο και το λινουξ δεν το παιζει επειδη χρησιμοποιει μονο open source format οπως το .ogg και το .flac???)...τα ατομα αυτα επειδη θα τους φανουν δυσκολονοητα πολλα χαρακτηριστικα του λινουξ, μπορει στο τελος να θελουν να δωσουν λιγα παραπανω χρηματα ωστε να ξαναφτιαξουν τον παλιο καλο τους υπολογιστη με το οποιο "εκαναν τη δουλεια τους μεχρι τωρα"..στην τελικη μπορει τα συγγενικα αυτα σου προσωπα να βαριουνται να κατσουν να μαθουν λινουξ ακομα και να τους λες εσυ οτι ειναι δωρεαν και πολυ καλυτερο των windows..δυστυχως μεγαλη κατηγορια χρηστων αντιμετωπιζει τα πραγματα με αυτη τη νοοτροπια αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα...

"Οι νέοι χρήστες έρχονται στο Linux έχοντας «ξοδέψει» μία ζωή με ένα λειτουργικό σύστημα στο οποίο οι ανάγκες του χρήστη είναι κυρίαρχες, η «φιλικότητα προς τον χρήστη» και η «εστίαση στον πελάτη» είναι Άγια Δισκοπότηρα. Ξαφνικά βρίσκονται μπροστά σε ένα λειτουργικό σύστημα που ακόμα βασίζεται στα αρχεία "man", στη γραμμή εντολών, στην παραμετροποίηση αρχείων με το χέρι και στη Google. Και όταν παραπονιούνται ότι δεν παίρνουν ο,τι καλύτερο ή αυτό που του υποσχέθηκαν, τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου.
Φυσικά αυτό πρόκειται για υπερβολή. Αλλά έτσι το εξέλαβαν άτομα που προσπάθησαν, αλλά δε μπόρεσαν να κάνουν την αλλαγή σε Linux."..

( αποσπασμα απο το εξαιρετικο αρθρο Linux!=windows που το αναδημοσιευει και το insomnia.gr http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272993 )..

Καταληγω επισημαινοντας οτι:..σαφεστατα και περιμενω σε ενα φορουμ χρηστων λινουξ να ακουσω αρνητικες αποψεις για την microsoft...ομως καποιοι αυτο που κανουν συστηματικα ειναι να περιμενουν πως και πως μια αφορμη να αναφερει καποιος κατι το σχετικο με windows ωστε να βγαλουν απο μεσα τους ολο τους το μενος για το συγκεκριμενο λειτουργικο...κλασσικο παραδειγμα ειναι αυτο το θεμα το οποιο ξεκινησε με την ερωτηση ενος παιδιου για ενα προβλημα που ειχε στα windows και ολο αυτο που ακολουθησε στη συνεχεια...και ακομα πιο κλασσικο παραδειγμα το να κακοχαρακτηριζει καποιος ενα λειτουργικο (windows 7) χωρις καν να το εχει δοκιμαζσει επειδη εχει εξάρχης μια αρνητικη σταση κατα των προιοντων της microsoft,μια σταση η οποια δεν προκειται να αλλαξει με τιποτα...αν αυτο δεν ειναι ενα κλασσικο παραδειγμα αρνητικης στασης κατα των προιοντων της microsoft τοτε τι ειναι???..βεβαιως και οποιοσδηποτε εχει το δικαιωμα να κακοχαρακτηρισει τα windows ομως κανενας δεν εχει την υποχρεωση να καθεται και να παρακολουθει εναν "αγωνα" συκοφαντιας και συστηματικης δυσφημισης του καθε προιοντος της microsoft...
Λειτουργικό:(dual boot) Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope 32bit / WinXP Pro SP3, Laptop:HP Compaq Presario A900, Επεξεργαστής:2x Intel Pentium Dual CPU T2390 1.86GHz, Motherboard: Hewlett-Packard 30ED, Μνήμη RAM:3GB, Κάρτα γραφικών:Mobile Intel 965 Express Chipset Family, Webcam:CNF7041 with integrated microphone...
Nord_Chaos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Ιούλ 2009, 00:15

@Nord_Chaos
Πάντως ότι δεν είναι opensource δεν είναι να το πάς , τουναντίον θεωρώ ότι είναι κλεψιά απο την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά... :!:
:think: Για σκεφτείτε να πληρώναμε copyright σε όλους τους μεγάλους εφευρέτες και να μην επιτρεπόταν να έχουμε την γνώση αυτή...:shock:
οπότε το να έχουν σε ένα forum για linux αρνητική στάση σε κάτι που είναι proprietary είναι απόλυτα φυσιολογικό
Τώρα όταν αυτό το κάτι είναι τα windows καλά κάνουν απλά είναι λίγο υπερβολικοί καθώς πολύ απλά
το linux είναι ασύγκριτα ανώτερο από windows ( μάτια βγάζει ότι τα windows είναι ότι να ναι για σκεφτείτε να μην είχαν τους drivers και μετά θα τα λέγαμε.
Ta windows είναι σχεδιασμένα για τον άνθρωπο-καταναλωτή (αρχάριο ή μη )
ενώ τo linux είναι σχεδιασμένο για τον άνθρωπο σκέτο. ;)
;)

Το linux είναι opensource και αυτό τα λέει όλα σε τελευταία ανάλυση
Ότι δεν είναι opensource να καεί στην φλόγες της κολάσεως
:twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Φιλικά
:thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Ιούλ 2009, 01:27

Τελικά νομίζω ότι πρέπει να ανοίξει ένα νέο θέμα για όλους τους δικηγόρους του διαβόλου που υπάρχουν! Και σε εκείνο το νέο θέμα δεν θα έχει για τίτλο "Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window" αλλά "Οι περισσότερες αρνητικές αντιδράσεις από ποτέ, ξεσπάστε ελεύθερα". :? :think:
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 08 Ιούλ 2009, 04:01

Nord_Chaos έγραψε:Δεν ειχα σκοπο να παρεμβω στην συζητηση μιας που εξαρχης θα διαφωνουσαμε αλλα το μενος (και μιλαω στην κυριολεξια) καποιων με τα windows ειναι τοσο μεγαλο που ειναι ετοιμοι να ..κραξουν οποιονδηποτε εδω μεσα πει εστω και μια λεξη θετικη για τα προιοντα της microsoft...βεβαια οταν καποιο παιδι πιο πανω τους χαρακτηρισε "κομπλεξικους", τους πειραξε..και εξηγουμαι:

Θετική , δηλαδή ? Θετικά πρέπει να πω για κάτι που σε βάζουν με το ζόρι στα φορητά π.χ. , θετικά πρέπει να πω για τις κομπίνες που κάνουν για να κλειδώνουν διαγωνισμούς λαδώνοντας μερικά σκυλιά που θέλουν να φάνε .
Θετικά πρέπει να πω ότι υποχρεώνουν με ύπουλο τρόπο τις μικρές εταιρίες να μην παράγουν λογισμικό για τίποτα εκτός από τα παράθυρα ?
Θετικό ότι τώρα με το θα σταματήσουν τα ΧΡ υποστήριξη σε υποχρεώνουν να βάλεις τα sVista or 7 .[/quote]
έγραψε:
δηλαδη για να καταλαβω..εσυ λοιπον κατεβασες την release candidate των windows 7,την δοκιμασες για αρκετο καιρο,ειδες οτι δεν σου εκανε και το μονο πραγμα το οποιο εχεις να δηλωσεις ειναι οτι πρεπει να αλλαξουν ονομασια??..ή μηπως (λεω μηπως) επειδη εχεις εξ'αρχης αρνητικη σταση για οποιοδηποτε προιον της microsoft εχεις ευκολους και ετοιμους χαρακτηρισμους για το οτιδηποτε ακομα και αν δεν το εχεις δοκιμασει καν, ακομα και αν δεν εχεις την παραμικρη ιδεα για τα νεα χαρακτηριστικα του εν λογω λειτουργικου ,απλα μονο και μονο για να κακοχαρακτηρισεις καθε νεο προιον της microsoft??..κριμα,γιατι εγω που τουλαχιστον μπηκα στο κοπο να δοκιμασω το καινουργιο λογισμικο βρηκα πολλα θετικα στοιχεια και εχω εντελως διαφορετικη αντιληψη επι του θεματος...και δεν ειμαι ο μονος...

Μπορεί να μην είσαι μόνος άλλα είσαι "ειδικός" χρήστης και τέτοιους είναι 10% από όλους .
έγραψε:
Δεν χρειάζεται να δοκιμάσω εγώ κάτι που το θεωρό κατώτερο εξαρχής και μίας και είναι κλειστού κώδικα και δεν ξέρω τι μπορεί να έχουν βάλει εκεί .
ειναι κριμα παντως γιατι θα περιμενα ατομα που ασχολουνται με το ανοικτου κωδικα λογισμικο να εχουν και λιγο "ανοικτο" μυαλο και να μην εχουν εξαρχης αρνητικη σταση για οποιοδηποτε προγραμμα ή λειτουργικο συστημα δεν χρησιμοποιουν..

Ανοικτό μυαλό , και γιατί να μην έχουμε αρνητική στάση επειδή δεν το δοκιμάζουμε σε περισσότερους αρκεί να διαβάσουν μερικά πράγματα που διαθέτει και να καταλάβουν τι παίζει με κάθε τι βγάζουν .

έγραψε:
* τα παντα κατα την αποψη μου ειναι θεμα χρηστη..και του τροπου με το οποιον κανει χρηση του λογισμικου του...και του τροπου που σερφαρει στο διαδικτυο και του τροπου που κανει συντηρηση του προιοντος του...δηλαδη εγω που αχολουμαι τοσο χρονια με υπολογιστες και κανω χρηση του λειτουργικου της microsoft και ουδεποτε ειχα προβλημα με ιο,spyware,trojan και malware(στην γενικη του ορολογια),πως και δεν "εμπλεξα" με κανενα απο τα κακοβουλα προγραμματα τα οποια εσυ αναφερεις??..
την απαντηση σου τη δινω εγω...επειδη παντα χρησιμοποιουσα αντιικα προγραμματα (και μαλιστα παντα δωρεαν εκδοσεις για να μην νομιζεις οτι εχω ξεφραγκιαστει κιολας για να τα αποκτησω),επειδη παντα ημουν πολυ προσεκτικος στις περιηγησεις μου στο διαδικτυο,επειδη ποτε δεν κατεβαζω προγραμματα απο ιστοσελιδες τις οποιες δεν γνωριζω καν,επειδη λοιπον για να σουμαρω προσεχω τα νωτα μου...
γνωριζω παρα πολλλα ατομα τα οποια μπαινουν στο ινετρνετ χωρις να εχουν ουτε τη στοιχειωδη προστασια,πηγαινουν σε ιστοτοπους με cracks και serials προγραμματων τα οποια αναφερεις και εσυ,και κανουν φορματ καθε εβδομαδα...σε αυτα τα ατομα λοιπον αναφερεσε και θεωρεις το format και την μολυνση απο ιους ως κατι το δεδομενο??..εγω δηλαδη (που δοξα τον Θεο) δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια αραγε δεν χρησιμοποιω windows??..Επιπλεον,αν σε μερικα χρονια ο αριθμος των χρηστων του λινουξ αυξηθει σε πολυ μεγαλο βαθμο και ο ιος,το spyware,το malware ερθει και στο λινουξ τοτε τι θα λες "οτι το λινουξ δεν απειλειται απο ιους"??..

Για το τρόπο χρήσης απάντηση είναι αυτή εδώ , και επειδή ξέρεις εσύ δεν σημάνει ότι αυτά ξέρουν και άλλοι .

έγραψε:
* σε ποιο winzip αναφερεσαι??...ξερεις, υπαρχουν και παρα πολυ καλες δωρεαν εναλλακτικες λυσεις οπως το 7zip για παραδειγμα που κανουν ακριβως την ιδια δουλεια με το winzip..μπηκες στον κοπο να χρησιμοποιησεις αυτο το λογισμικο ή τουλαχιστον εκανες μια αναζητηση να δεις αν παραπερα απο το winzip υπαρχουν αλλα προγραμματα??..

Εσύ τι λες ? Και γιατί να το κάνει ένα κλικ και είναι εγκατεστημένο στο Λίνουξ .

έγραψε:* οσο αφορα το θεμα των κλειστων προγραμματων...εγω και μια πολυ μεγαλη μεριδα χρηστων υπολογιστη δεν εχουμε γνωσεις προγραμματισμου...για εμενα δεν υπαρχει διαφορα αναμεσα στο ανοικτο και το κλειστο ελευθερο λογισμικο...οποτε να τον κανω τι τον κωδικα ενος προγραμματος το οποιο για εμενα ειναι σε ακαταλαβηστικη γλωσσα και πουθενα δεν μου χρησιμευει??..Μηπως να τον κανω κορνιζα και να τον κολλησω στον τοιχο??...Για εσενα που εχεις γνωσεις προγραμματισμου μπορει ο ανοικτος κωδικας ενος προγραμματος να σημαινει πολλα, γεγονος το οποιο κατανοω και σεβομαι, αλλα για εμενα δεν λεει απολυτως τιποτα...εμενα αυτο που με νοιαζει ειναι το ελευθερο λογισμικο να κανει σωστα τη δουλεια του ασχετα με το αν ειναι ανοικτου ή κλειστου κωδικα...
ολα τα πολυ αξιολογα και αξιοπιστα freeware προγραμματα που χρησιμοποιω οπως το avast antivirus,το malwarebytes' antimalware,το revo uninstaller,το opera browser και παρα πολλα αλλα ειναι κλειστου κωδικα ομως μου εχουν λυσει τα χερια σε παρα πολλα προβληματα που εχω και ανταποκρινονται αψογα σε αυτα που περιμενω να κανουν...δηλαδη εσυ θα ελεγες σε καποιον γνωστο σου που δεν γνωριζει και πολλα απο υπολογιστες "μην βαζεις προγραμματα τα οποια ειναι κλειστου κωδικα" ??..

Ναι μπορεί να μην χρειάζεται για σένα κώδικας όπως και για πολλούς άλλους , έχει σημασία όμως αυτό εδώ
http://www.gnu.org/philosophy/philosophy.html και http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.html

έγραψε:
* επιπροσθετα,κανενας δεν σου επεβαλε να αγορασεις MS Office..και κατ'εμε ειναι τεραστιο λαθος να το εχεις αυτο ως επιχειρημα σου κατα των windows...δεν σου αρεσει,βαζεις Open Office ή οποιο αλλο δωρεαν επεξεργαστη κειμενου σε βολευει..η σουιτα εφαρμογων της microsoft που δινεται μαζι με εναν καινουργιο υπολογιστη ειναι μια δοκιμαστικη εκδοση του προγραμματος την οποια αν δεν σου αρεσει απεγκαθιστας...κανενας δεν σε υποχρεωσε να αγορασεις office μαζι με υπολογιστη και αρκετοι που το χρησιμοποιουν το εχουν αγορασει σε "προσφορα" με εναν καινουργιο υπολογιστη...

Και πόσοι ξέρουν ότι υπάρχει ? Ξέρεις πόσοι άγνοια έχουν η περισσότερη χρήστες ? Ποίος θα τους το πει ο πωλητής στο κατάστημα που πίρε το Η/Υ ?
Εδώ είσαι εντελώς λάθος και μάλιστα τεράστιο , και αυτοί που δεν ξέρουν που μπορεί να μάθουν για όλα αυτά τα "δωρεάν" που λες πάλη στο κατάστημα ?

έγραψε:
* εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες οτι με το αγοραζεις ενα καινουργιο υπολογιστη με windows προεγκατεστημενα ειναι σαν να σου επιβαλλει καποιος να κανεις κατι το οποιο δεν θελεις...και εμενα με χαλαει αφανταστα να βλεπω αυτο το θεαμα..ομως για μισο λεπτο ρε παιδια κατι συλλογους οπως "Ενωσεις Χρηστων και Φιλων Λινουξ" τι τις εχετε??..συγνωμη αλλα δεν ειδα απο πουθενα μια σοβαρη προσπαθεια να ερθει αυτο το πολυ σημαντικο θεμα (προεγκατεστημενου λειτουργικου) στην επικαιροτητα,δεν διαβασα σε καμια εφημεριδα οτι πχ. εγινε μαζικη διαμαρτυρια ή τουλαχιστον μια κατεγγελια της συμβασης της κυβερνησης με τη microsoft στο Ευρωπαικου Κοινοβουλιου...Βεβαια δε λεω μπορει και σιγουρα εχουν παρθει τετοιες πρωτοβουλιες τις οποιες εγω δεν εχει τυχει να ακουσω,αλλα κατι ρε παιδι μου το "χειροπιαστο" δεν εχω δει μεχρι τωρα....

Βλέπω από αυτό που λες πόσο ενημερωμένος είσαι , για δες εδώ
http://www.osor.eu/news/gr-commission-r ... osoft-deal
και το σύνολο
http://www.osor.eu/news/news-by-country/greece και ακόμα πολλά υπάρχουν .

έγραψε:* και τελος η λογικη του βαζεις λινουξ και αυτοματως ξενοιαζεις απο ολα (πραγμα που αναφερεις παραπανω) ειναι και απολυτη και λανθασμενη..γιατι αυτα τα ατομα που τωρα αναφερεις οτι σε καλουν για να τους φτιαξεις τον χαλασμενο υπολογιστη, αυριο θα σε φωναζουν για να σε ρωτησουν πως εγκαθιστω ενα προγραμμα στο λινουξ("στα windows εκανα ενα απλο install το αρχειο .exe, τι μου λες εσυ τωρα για "αποθετηρια" και "γραμμες εντολων"??)...θα σε ρωτησουν γιατι δεν παιζει το mp3??..( τι θα τους απαντησεις τοτε,οτι ξερεις παππου,γιαγια,μανα,πατερα το mp3 ειναι πατενταρισμενο και το λινουξ δεν το παιζει επειδη χρησιμοποιει μονο open source format οπως το .ogg και το .flac???)...τα ατομα αυτα επειδη θα τους φανουν δυσκολονοητα πολλα χαρακτηριστικα του λινουξ, μπορει στο τελος να θελουν να δωσουν λιγα παραπανω χρηματα ωστε να ξαναφτιαξουν τον παλιο καλο τους υπολογιστη με το οποιο "εκαναν τη δουλεια τους μεχρι τωρα"..στην τελικη μπορει τα συγγενικα αυτα σου προσωπα να βαριουνται να κατσουν να μαθουν λινουξ ακομα και να τους λες εσυ οτι ειναι δωρεαν και πολυ καλυτερο των windows..δυστυχως μεγαλη κατηγορια χρηστων αντιμετωπιζει τα πραγματα με αυτη τη νοοτροπια αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα...

Απάντηση εδώ είναι http://wiki.ubuntu-gr.org/Support και εδώ http://ubuntistas.ubuntu-gr.org/ και εδώ viewtopic.php?f=9&t=859

έγραψε:"Οι νέοι χρήστες έρχονται στο Linux έχοντας «ξοδέψει» μία ζωή με ένα λειτουργικό σύστημα στο οποίο οι ανάγκες του χρήστη είναι κυρίαρχες, η «φιλικότητα προς τον χρήστη» και η «εστίαση στον πελάτη» είναι Άγια Δισκοπότηρα. Ξαφνικά βρίσκονται μπροστά σε ένα λειτουργικό σύστημα που ακόμα βασίζεται στα αρχεία "man", στη γραμμή εντολών, στην παραμετροποίηση αρχείων με το χέρι και στη Google. Και όταν παραπονιούνται ότι δεν παίρνουν ο,τι καλύτερο ή αυτό που του υποσχέθηκαν, τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου.
Φυσικά αυτό πρόκειται για υπερβολή. Αλλά έτσι το εξέλαβαν άτομα που προσπάθησαν, αλλά δε μπόρεσαν να κάνουν την αλλαγή σε Linux."..

( αποσπασμα απο το εξαιρετικο αρθρο Linux!=windows που το αναδημοσιευει και το insomnia.gr http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272993 )..

Το να κάνεις κάτι με το χέρι όταν χρειάζεται αυτή είναι και δύναμη του , τι έχεις με τα "man" δηλαδή θες να πεις ότι το help in winblows είναι καλύτερο ?

έγραψε:Καταληγω επισημαινοντας οτι:..σαφεστατα και περιμενω σε ενα φορουμ χρηστων λινουξ να ακουσω αρνητικες αποψεις για την microsoft...ομως καποιοι αυτο που κανουν συστηματικα ειναι να περιμενουν πως και πως μια αφορμη να αναφερει καποιος κατι το σχετικο με windows ωστε να βγαλουν απο μεσα τους ολο τους το μενος για το συγκεκριμενο λειτουργικο...κλασσικο παραδειγμα ειναι αυτο το θεμα το οποιο ξεκινησε με την ερωτηση ενος παιδιου για ενα προβλημα που ειχε στα windows και ολο αυτο που ακολουθησε στη συνεχεια...και ακομα πιο κλασσικο παραδειγμα το να κακοχαρακτηριζει καποιος ενα λειτουργικο (windows 7) χωρις καν να το εχει δοκιμαζσει επειδη εχει εξάρχης μια αρνητικη σταση κατα των προιοντων της microsoft,μια σταση η οποια δεν προκειται να αλλαξει με τιποτα...αν αυτο δεν ειναι ενα κλασσικο παραδειγμα αρνητικης στασης κατα των προιοντων της microsoft τοτε τι ειναι???..βεβαιως και οποιοσδηποτε εχει το δικαιωμα να κακοχαρακτηρισει τα windows ομως κανενας δεν εχει την υποχρεωση να καθεται και να παρακολουθει εναν "αγωνα" συκοφαντιας και συστηματικης δυσφημισης του καθε προιοντος της microsoft...

Ερώτηση ήτανε άσχετη με το γενικό θέμα του φόρουμ και γενικά με τα παρακάτω Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux οπότε πάλη λάθος είσαι , όπως είπα δεν χρειάζεται να δοκιμάζεις για να ξέρεις τι προσφέρει σε σένα .
Και εάν δεν ξέρεις θα σου το πω ότι κώδικας τον winblows 2000 ,XP ,sVIsta and win7 έχει περάσει "καλό" έλεγχο από την NSA = National Security Agency of USA και τι λες άδικα έχει γίνει και πότε μα πότε για αυτές κατηγορίες δεν βγήκαν από την ΜΣ να το διαψεύσουν .
Συκοφαντίας , χα :mrgreen: εδώ θα γαλάσω πολύ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: δηλαδή όλα αυτά που ανέφεραν άλλοι και εγώ είναι συκοφαντία ?
Ναι θα γίνεται και θα συνεχίζεται όσο να να μην το θες , επειδή θα πρέπει να καταλάβετε ότι σας έχουν δώσει ένα ναρκωτικό και σας κάνουν ότι θέλουν και εσείς είστε ρομποτάκια τις ΜΣ και κάθε τι που βγάζει θα το πληρώσετε με το άμεσο είτε έμμεσο τρόπο .
Και εδώ για σένα καθαρά πληροφοριακά να δεις τι γίνεται στην Ευρώπη http://www.osor.eu/news διάβασε έχει πολύ νέα για να μάθεις τι γίνεται έξω από την Ελλάδα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 08 Ιούλ 2009, 10:54

@Nord_chaos:
Με τιμά που έκατσες και έγραψες ένα τόσο μεγάλο κείμενο για να μου αποδείξεις ότι τα windows είναι μια πολύ καλή λύση για το εαυτό σου. Λοιπόν για να καταλάβουμε τι λέμε θα σου απαντήσω συνολικά. Το θέμα είναι ότι δεν έχεις καταλάβει τι είναι το ελεύθερο λογισμικό, σε ποιους απευθύνεται, και γιατί το προωθούμε.

1. Αν δεν υπήρχε ελεύθερο λογισμικό πχ firefox δεν θα υπήρχε ιντερνετ. Δεν μπορώ να καταλάβω, πως δεν καταλαβαίνετε ότι η Microsoft θέλει να κλείσει το σύμπαν, θέλει να καταστρέψει όλα τα διεθνή στανταρ και όλα να παίζουν μόνο με internet explorer και Windows. Αυτό το καταλαβαίνουμε; Φαντάσου το ανάποδο εσύ να έχεις μια εφαρμογή που τρέχεις στα windows για την δουλειά σου και κάθε φορά που θα θέλεις ιντερνετ να πρέπει να γυρίζεις σε linux για να μπεις στο ιντερνετ.

2. Προφανώς είσαι νέος χρήστης windows και δεν έχεις κακοποιηθεί από τα windows 95, το office 97 κτλ. Τότε δεν υπήρχε openoffice και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε .doc αρχεία γιατί η ίδια εταιρία η Microsoft τα είχε κλειστά, όπως και τώρα, και καμία επιτροπή ανταγωνισμού στις ΗΠΑ δεν έκανε τίποτα, και την άφησε και έφτιαξε ένα τεράστιο μονοπώλιο κλειδώνοντας την αγορά και την ελευθερία σου. Η microsoft με λίγα λόγια έκανε κάτι τρομερό έφτιαξε έναν επεξεργαστή κειμένου!. Α και εσύ πρέπει να τον πληρώσεις (μέσω του κράτους που αγοράζει msoffice) αλλά εσύ θα νιώθεις χάκερ και μάγκας γιατί έβαλες το πειρατικό!

3. Και εγώ μπορώ να χρησιμοποιήσω windows αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί ένα τεράστιο ποσοστό λόγω της τεράστιας δυσκολίας συντήρησης του. Αυτό με ενδιαφέρει εμένα. Προφανώς εσένα δεν σε ενδιαφέρει και δεν σε κατηγορώ για αυτό. Απλά έχουμε διαφορά φιλοσοφίας εσύ βλέπεις το ελεύθερο λογισμικό ως προϊόν και εγώ ως φιλοσοφία και κίνημα. Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν για μένα τα Windows λ7 (και θα τα λέω όπως θέλω) γιατί δεν είναι ελεύθερα, κάνουν ένα κάρο λεφτά, και προωθούν τα κλειστά πρότυπα. Με λίγα λόγια το θέμα δεν είναι τεχνικό, είναι φιλοσοφικό.

4. Και δεν ξέρω επίσης αν έχεις παιδιά ή σκέφτεσαι να κάνεις, αλλά θα σε πληγώσω, τα παιδιά σου δεν θα έχουν εργαστήρια με υπολογιστές γιατί το κάθε εργαστήριο κοστίζει 16000 ευρώ και τα μισά είναι για την microsoft. Ναι ναι χρειάζονται 8000 ευρώ για να γράφεις στο word και να βλέπεις το start των windows. Σε κάτι χιλιάδες σχολεία έχουν εργαστήρια δεκαετίας και αιτία είναι το υψηλό κόστος.

Και θα σου κάνω μια ερώτηση τελευταία:

Φαντάσου ένα κόσμο που μόνο μια εταιρία έφτιαχνε τραπέζια, η ίδια εταιρία έφτιαχνε όλα τα στυλό του κόσμου και όλα τα τετράδια. Επίσης για να διαβάσεις τα κείμενα που γράφονταν σε αυτά τα τετράδια θα έπρεπε να έχεις τα ειδικά γυαλιά (της ίδιας εταιρίας βέβαια), ώστε κανένας άλλος να μην μπορεί να τα διαβάσει. Και σε ρωτάω έχεις καταλάβει ότι ζούμε σε αυτόν τον κόσμο; Χιλιάδες θα έλεγαν, έλα μωρέ και τι έγινε; αφού το κάνει όλος ο κόσμος, και στην τελική είναι πολύ καλά τετράδια. Και τα γυαλιά επίσης πολύ καλής ποιότητας έχουν και κουμπάκια πάνω και σε πολύ καλή τιμή! Πάρα πολλοί άλλοι όμως δεν θα θέλανε την ουσιαστική επιβολή των γυαλιών και των τραπεζιών και θα φτιάχνανε δικά τους τραπέζια και δικά τους γυαλιά.
Διάλεξε στρατόπεδο...
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας