Η Microsoft προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να προειδοποιήσει τους χρήστες του Internet Explorer για ένα σοβαρό κενό ασφάλειας το οποίο δεν έχει ακόμα καταφέρει να διορθώσει.
πο πο ρε φίλε, πέθανα λέμε. χαχαχαχα

ntinos_ έγραψε:
πες μου πως δεν το πιστευεις αυτό που είπες...
η registry διμιουργίθηκε πριν κάτι χρόνια για να μαζεύοντε όλα τα προγράμματα σε ένα μέρος επιδί δεν υπήρχε αρκετός χόρος στους δίσκους, τώρα αυτό άλλαξε και η restistry παραμένει... αν βάλεις ένα σορό προγράμματα/games κτλ σε windows σε ελάχιστο χρόνο θα παρατιρίσεις πως η εκκίνιση θα γίνει όλο και ποιο αργή...
ntinos_ έγραψε:επίσης αν σβήσεις ένα πρόγραμμα αυτο ΔΕΝ σβήνετε απο τι registry ! και απαγορεύετε να τη πιράξεις χειροκίνητα και δεν μπορείς να εμπιστευτείς ένα προγραμμα για μία τέτοια δουλειά...

tolis_01 έγραψε:ntinos_ έγραψε:επίσης αν σβήσεις ένα πρόγραμμα αυτο ΔΕΝ σβήνετε απο τι registry ! και απαγορεύετε να τη πιράξεις χειροκίνητα και δεν μπορείς να εμπιστευτείς ένα προγραμμα για μία τέτοια δουλειά...
Αυτό είναι καθαρά θέμα των άχρηστων developers των προγραμμάτων.

έγραψε:Μια και ακούω ότι κάποιοι χαλιούνται να λέγονται τα sVista, sVista. Εχω μια νέα ιδέα για το άλλο απαράδεκτο προίον τα windows 7. Μάλλον πρέπει να τα λέμε windows λ7. (λ-εφτά) γιατί τα παλικάρια δεν πάνε καλά και θέλουν κάτι παραπάνω για αυτόν τον χρόνο.
έγραψε:1. Πέρα από τους ιούς, τα spyware, τα malware, τα κάτιware, τα σπασμένα προγράμματα που θέλουν serials, που τα serials βρισκονται σε σελίδες με ιους, που γεμίζει το registry @#%^$κιες και σερνονται, που είναι κλειστά, που κάνουν τόσα λέφτά, που δεν έχω την επιλογή να πάρω ένα λάπτοπ χωρίς αυτά, που τα πληρώνω μέσω των φόρων μου να τα παραγγείλει ο Alogogoofy (αλογοσκούφης) για να παίζουν πασιέντζα στο δημόσιο, που πληρώνω το 2009 650 ευρώ για το Proffesional Ms Office δηλαδή για μια εφαρμογή που γράφει κείμενα!!!!, που χρειάζονται winZip για να δουλέψουν, και το winzip σε ρωτάει κάθε φορά αν θέλεις να το αγοράσεις (ξέρεις για να ΞΕΖΙΠΑΡΕΙΣ (τρομερή λειτουργία!)), που έδωσε το σχολείο που δουλεύω 8000 ευρώ για να τα έχει στο εργαστήριο του ενώ δεν έχουμε πόρτες στις τάξεις, που η εταιρία που τα βγάζει κάνει τα πάντα νόμιμα, παράνομα, λαμογιές, αθέμιτο ανταγωνισμό για να παραμείνει στο παράνομο μονοπώλιο της, που δεν έχουν Utf8 γραμματοσειρές, που θέλουν φορμάτ κάθε λίγο και λιγάκι, που έκανα debbuging για τα window 3.11, 95, 98, xp, 2000, (vista δεν έκανα) και δεν πήρα φράγκο μου πήραν, που έχασα την εργασία μου στο Matlab γιατί δεν ήξερα να κάνω τις εικόνες paste special στο office 97..... Αν πραγματικά τα εξαιρέσεις αυτά, αυτό που πραγματικά μου την σπάει είναι να μου λέει ο μπάρμπας μου, η φίλη της αδερφής μου η λίτσα, η μάνα μου, ο ξάδερφος μου ο κίτσος οτι χάλασε ο υπολόγιστής μου και έλα να μου τον φτιάξεις!!!! Για τον λόγο αυτό τους βάζεις Ubuntu και τελειώνεις.

Nord_Chaos έγραψε:Δεν ειχα σκοπο να παρεμβω στην συζητηση μιας που εξαρχης θα διαφωνουσαμε αλλα το μενος (και μιλαω στην κυριολεξια) καποιων με τα windows ειναι τοσο μεγαλο που ειναι ετοιμοι να ..κραξουν οποιονδηποτε εδω μεσα πει εστω και μια λεξη θετικη για τα προιοντα της microsoft...βεβαια οταν καποιο παιδι πιο πανω τους χαρακτηρισε "κομπλεξικους", τους πειραξε..και εξηγουμαι:
έγραψε:
δηλαδη για να καταλαβω..εσυ λοιπον κατεβασες την release candidate των windows 7,την δοκιμασες για αρκετο καιρο,ειδες οτι δεν σου εκανε και το μονο πραγμα το οποιο εχεις να δηλωσεις ειναι οτι πρεπει να αλλαξουν ονομασια??..ή μηπως (λεω μηπως) επειδη εχεις εξ'αρχης αρνητικη σταση για οποιοδηποτε προιον της microsoft εχεις ευκολους και ετοιμους χαρακτηρισμους για το οτιδηποτε ακομα και αν δεν το εχεις δοκιμασει καν, ακομα και αν δεν εχεις την παραμικρη ιδεα για τα νεα χαρακτηριστικα του εν λογω λειτουργικου ,απλα μονο και μονο για να κακοχαρακτηρισεις καθε νεο προιον της microsoft??..κριμα,γιατι εγω που τουλαχιστον μπηκα στο κοπο να δοκιμασω το καινουργιο λογισμικο βρηκα πολλα θετικα στοιχεια και εχω εντελως διαφορετικη αντιληψη επι του θεματος...και δεν ειμαι ο μονος...
έγραψε:
Δεν χρειάζεται να δοκιμάσω εγώ κάτι που το θεωρό κατώτερο εξαρχής και μίας και είναι κλειστού κώδικα και δεν ξέρω τι μπορεί να έχουν βάλει εκεί .
ειναι κριμα παντως γιατι θα περιμενα ατομα που ασχολουνται με το ανοικτου κωδικα λογισμικο να εχουν και λιγο "ανοικτο" μυαλο και να μην εχουν εξαρχης αρνητικη σταση για οποιοδηποτε προγραμμα ή λειτουργικο συστημα δεν χρησιμοποιουν..
έγραψε:
* τα παντα κατα την αποψη μου ειναι θεμα χρηστη..και του τροπου με το οποιον κανει χρηση του λογισμικου του...και του τροπου που σερφαρει στο διαδικτυο και του τροπου που κανει συντηρηση του προιοντος του...δηλαδη εγω που αχολουμαι τοσο χρονια με υπολογιστες και κανω χρηση του λειτουργικου της microsoft και ουδεποτε ειχα προβλημα με ιο,spyware,trojan και malware(στην γενικη του ορολογια),πως και δεν "εμπλεξα" με κανενα απο τα κακοβουλα προγραμματα τα οποια εσυ αναφερεις??..
την απαντηση σου τη δινω εγω...επειδη παντα χρησιμοποιουσα αντιικα προγραμματα (και μαλιστα παντα δωρεαν εκδοσεις για να μην νομιζεις οτι εχω ξεφραγκιαστει κιολας για να τα αποκτησω),επειδη παντα ημουν πολυ προσεκτικος στις περιηγησεις μου στο διαδικτυο,επειδη ποτε δεν κατεβαζω προγραμματα απο ιστοσελιδες τις οποιες δεν γνωριζω καν,επειδη λοιπον για να σουμαρω προσεχω τα νωτα μου...
γνωριζω παρα πολλλα ατομα τα οποια μπαινουν στο ινετρνετ χωρις να εχουν ουτε τη στοιχειωδη προστασια,πηγαινουν σε ιστοτοπους με cracks και serials προγραμματων τα οποια αναφερεις και εσυ,και κανουν φορματ καθε εβδομαδα...σε αυτα τα ατομα λοιπον αναφερεσε και θεωρεις το format και την μολυνση απο ιους ως κατι το δεδομενο??..εγω δηλαδη (που δοξα τον Θεο) δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια αραγε δεν χρησιμοποιω windows??..Επιπλεον,αν σε μερικα χρονια ο αριθμος των χρηστων του λινουξ αυξηθει σε πολυ μεγαλο βαθμο και ο ιος,το spyware,το malware ερθει και στο λινουξ τοτε τι θα λες "οτι το λινουξ δεν απειλειται απο ιους"??..
έγραψε:
* σε ποιο winzip αναφερεσαι??...ξερεις, υπαρχουν και παρα πολυ καλες δωρεαν εναλλακτικες λυσεις οπως το 7zip για παραδειγμα που κανουν ακριβως την ιδια δουλεια με το winzip..μπηκες στον κοπο να χρησιμοποιησεις αυτο το λογισμικο ή τουλαχιστον εκανες μια αναζητηση να δεις αν παραπερα απο το winzip υπαρχουν αλλα προγραμματα??..
έγραψε:* οσο αφορα το θεμα των κλειστων προγραμματων...εγω και μια πολυ μεγαλη μεριδα χρηστων υπολογιστη δεν εχουμε γνωσεις προγραμματισμου...για εμενα δεν υπαρχει διαφορα αναμεσα στο ανοικτο και το κλειστο ελευθερο λογισμικο...οποτε να τον κανω τι τον κωδικα ενος προγραμματος το οποιο για εμενα ειναι σε ακαταλαβηστικη γλωσσα και πουθενα δεν μου χρησιμευει??..Μηπως να τον κανω κορνιζα και να τον κολλησω στον τοιχο??...Για εσενα που εχεις γνωσεις προγραμματισμου μπορει ο ανοικτος κωδικας ενος προγραμματος να σημαινει πολλα, γεγονος το οποιο κατανοω και σεβομαι, αλλα για εμενα δεν λεει απολυτως τιποτα...εμενα αυτο που με νοιαζει ειναι το ελευθερο λογισμικο να κανει σωστα τη δουλεια του ασχετα με το αν ειναι ανοικτου ή κλειστου κωδικα...
ολα τα πολυ αξιολογα και αξιοπιστα freeware προγραμματα που χρησιμοποιω οπως το avast antivirus,το malwarebytes' antimalware,το revo uninstaller,το opera browser και παρα πολλα αλλα ειναι κλειστου κωδικα ομως μου εχουν λυσει τα χερια σε παρα πολλα προβληματα που εχω και ανταποκρινονται αψογα σε αυτα που περιμενω να κανουν...δηλαδη εσυ θα ελεγες σε καποιον γνωστο σου που δεν γνωριζει και πολλα απο υπολογιστες "μην βαζεις προγραμματα τα οποια ειναι κλειστου κωδικα" ??..
έγραψε:
* επιπροσθετα,κανενας δεν σου επεβαλε να αγορασεις MS Office..και κατ'εμε ειναι τεραστιο λαθος να το εχεις αυτο ως επιχειρημα σου κατα των windows...δεν σου αρεσει,βαζεις Open Office ή οποιο αλλο δωρεαν επεξεργαστη κειμενου σε βολευει..η σουιτα εφαρμογων της microsoft που δινεται μαζι με εναν καινουργιο υπολογιστη ειναι μια δοκιμαστικη εκδοση του προγραμματος την οποια αν δεν σου αρεσει απεγκαθιστας...κανενας δεν σε υποχρεωσε να αγορασεις office μαζι με υπολογιστη και αρκετοι που το χρησιμοποιουν το εχουν αγορασει σε "προσφορα" με εναν καινουργιο υπολογιστη...
έγραψε:
* εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες οτι με το αγοραζεις ενα καινουργιο υπολογιστη με windows προεγκατεστημενα ειναι σαν να σου επιβαλλει καποιος να κανεις κατι το οποιο δεν θελεις...και εμενα με χαλαει αφανταστα να βλεπω αυτο το θεαμα..ομως για μισο λεπτο ρε παιδια κατι συλλογους οπως "Ενωσεις Χρηστων και Φιλων Λινουξ" τι τις εχετε??..συγνωμη αλλα δεν ειδα απο πουθενα μια σοβαρη προσπαθεια να ερθει αυτο το πολυ σημαντικο θεμα (προεγκατεστημενου λειτουργικου) στην επικαιροτητα,δεν διαβασα σε καμια εφημεριδα οτι πχ. εγινε μαζικη διαμαρτυρια ή τουλαχιστον μια κατεγγελια της συμβασης της κυβερνησης με τη microsoft στο Ευρωπαικου Κοινοβουλιου...Βεβαια δε λεω μπορει και σιγουρα εχουν παρθει τετοιες πρωτοβουλιες τις οποιες εγω δεν εχει τυχει να ακουσω,αλλα κατι ρε παιδι μου το "χειροπιαστο" δεν εχω δει μεχρι τωρα....
έγραψε:* και τελος η λογικη του βαζεις λινουξ και αυτοματως ξενοιαζεις απο ολα (πραγμα που αναφερεις παραπανω) ειναι και απολυτη και λανθασμενη..γιατι αυτα τα ατομα που τωρα αναφερεις οτι σε καλουν για να τους φτιαξεις τον χαλασμενο υπολογιστη, αυριο θα σε φωναζουν για να σε ρωτησουν πως εγκαθιστω ενα προγραμμα στο λινουξ("στα windows εκανα ενα απλο install το αρχειο .exe, τι μου λες εσυ τωρα για "αποθετηρια" και "γραμμες εντολων"??)...θα σε ρωτησουν γιατι δεν παιζει το mp3??..( τι θα τους απαντησεις τοτε,οτι ξερεις παππου,γιαγια,μανα,πατερα το mp3 ειναι πατενταρισμενο και το λινουξ δεν το παιζει επειδη χρησιμοποιει μονο open source format οπως το .ogg και το .flac???)...τα ατομα αυτα επειδη θα τους φανουν δυσκολονοητα πολλα χαρακτηριστικα του λινουξ, μπορει στο τελος να θελουν να δωσουν λιγα παραπανω χρηματα ωστε να ξαναφτιαξουν τον παλιο καλο τους υπολογιστη με το οποιο "εκαναν τη δουλεια τους μεχρι τωρα"..στην τελικη μπορει τα συγγενικα αυτα σου προσωπα να βαριουνται να κατσουν να μαθουν λινουξ ακομα και να τους λες εσυ οτι ειναι δωρεαν και πολυ καλυτερο των windows..δυστυχως μεγαλη κατηγορια χρηστων αντιμετωπιζει τα πραγματα με αυτη τη νοοτροπια αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα...
έγραψε:"Οι νέοι χρήστες έρχονται στο Linux έχοντας «ξοδέψει» μία ζωή με ένα λειτουργικό σύστημα στο οποίο οι ανάγκες του χρήστη είναι κυρίαρχες, η «φιλικότητα προς τον χρήστη» και η «εστίαση στον πελάτη» είναι Άγια Δισκοπότηρα. Ξαφνικά βρίσκονται μπροστά σε ένα λειτουργικό σύστημα που ακόμα βασίζεται στα αρχεία "man", στη γραμμή εντολών, στην παραμετροποίηση αρχείων με το χέρι και στη Google. Και όταν παραπονιούνται ότι δεν παίρνουν ο,τι καλύτερο ή αυτό που του υποσχέθηκαν, τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου.
Φυσικά αυτό πρόκειται για υπερβολή. Αλλά έτσι το εξέλαβαν άτομα που προσπάθησαν, αλλά δε μπόρεσαν να κάνουν την αλλαγή σε Linux."..
( αποσπασμα απο το εξαιρετικο αρθρο Linux!=windows που το αναδημοσιευει και το insomnia.gr http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272993 )..
έγραψε:Καταληγω επισημαινοντας οτι:..σαφεστατα και περιμενω σε ενα φορουμ χρηστων λινουξ να ακουσω αρνητικες αποψεις για την microsoft...ομως καποιοι αυτο που κανουν συστηματικα ειναι να περιμενουν πως και πως μια αφορμη να αναφερει καποιος κατι το σχετικο με windows ωστε να βγαλουν απο μεσα τους ολο τους το μενος για το συγκεκριμενο λειτουργικο...κλασσικο παραδειγμα ειναι αυτο το θεμα το οποιο ξεκινησε με την ερωτηση ενος παιδιου για ενα προβλημα που ειχε στα windows και ολο αυτο που ακολουθησε στη συνεχεια...και ακομα πιο κλασσικο παραδειγμα το να κακοχαρακτηριζει καποιος ενα λειτουργικο (windows 7) χωρις καν να το εχει δοκιμαζσει επειδη εχει εξάρχης μια αρνητικη σταση κατα των προιοντων της microsoft,μια σταση η οποια δεν προκειται να αλλαξει με τιποτα...αν αυτο δεν ειναι ενα κλασσικο παραδειγμα αρνητικης στασης κατα των προιοντων της microsoft τοτε τι ειναι???..βεβαιως και οποιοσδηποτε εχει το δικαιωμα να κακοχαρακτηρισει τα windows ομως κανενας δεν εχει την υποχρεωση να καθεται και να παρακολουθει εναν "αγωνα" συκοφαντιας και συστηματικης δυσφημισης του καθε προιοντος της microsoft...