Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window

Δημοσίευσηαπό Nord_Chaos » 10 Ιούλ 2009, 17:55

@ filippos.xf..

εχεις απολυτο δικιο...απλα ειχα την εσφαλμενη εντυπωση οτι δικο σου ποστ ειναι και το παρακατω που παραθετω...αναγνωριζω το λαθος μου και σου ζητω συγνωμη...προς Θεου,δεν θελω να δημιουργησω λαναθασμενες εντυπωσεις..

Φιλικα.. :thumbup:

kaingeo έγραψε:1. Πέρα από τους ιούς, τα spyware, τα malware, τα κάτιware, τα σπασμένα προγράμματα που θέλουν serials, που τα serials βρισκονται σε σελίδες με ιους, που γεμίζει το registry @#%^$κιες και σερνονται, που είναι κλειστά, που κάνουν τόσα λέφτά, που δεν έχω την επιλογή να πάρω ένα λάπτοπ χωρίς αυτά, που τα πληρώνω μέσω των φόρων μου να τα παραγγείλει ο Alogogoofy (αλογοσκούφης) για να παίζουν πασιέντζα στο δημόσιο, που πληρώνω το 2009 650 ευρώ για το Proffesional Ms Office δηλαδή για μια εφαρμογή που γράφει κείμενα!!!!, που χρειάζονται winZip για να δουλέψουν, και το winzip σε ρωτάει κάθε φορά αν θέλεις να το αγοράσεις (ξέρεις για να ΞΕΖΙΠΑΡΕΙΣ (τρομερή λειτουργία!)), που έδωσε το σχολείο που δουλεύω 8000 ευρώ για να τα έχει στο εργαστήριο του ενώ δεν έχουμε πόρτες στις τάξεις, που η εταιρία που τα βγάζει κάνει τα πάντα νόμιμα, παράνομα, λαμογιές, αθέμιτο ανταγωνισμό για να παραμείνει στο παράνομο μονοπώλιο της, που δεν έχουν Utf8 γραμματοσειρές, που θέλουν φορμάτ κάθε λίγο και λιγάκι, που έκανα debbuging για τα window 3.11, 95, 98, xp, 2000, (vista δεν έκανα) και δεν πήρα φράγκο μου πήραν, που έχασα την εργασία μου στο Matlab γιατί δεν ήξερα να κάνω τις εικόνες paste special στο office 97..... Αν πραγματικά τα εξαιρέσεις αυτά, αυτό που πραγματικά μου την σπάει είναι να μου λέει ο μπάρμπας μου, η φίλη της αδερφής μου η λίτσα, η μάνα μου, ο ξάδερφος μου ο κίτσος οτι χάλασε ο υπολόγιστής μου και έλα να μου τον φτιάξεις!!!! Για τον λόγο αυτό τους βάζεις Ubuntu και τελειώνεις.
Λειτουργικό:(dual boot) Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope 32bit / WinXP Pro SP3, Laptop:HP Compaq Presario A900, Επεξεργαστής:2x Intel Pentium Dual CPU T2390 1.86GHz, Motherboard: Hewlett-Packard 30ED, Μνήμη RAM:3GB, Κάρτα γραφικών:Mobile Intel 965 Express Chipset Family, Webcam:CNF7041 with integrated microphone...
Nord_Chaos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 10 Ιούλ 2009, 18:18

Nord_Chaos έγραψε:
ωραια βαλ'το λοιπον στου κανονες του φορουμ οτι οποιος πει εστω και μια θετικη αποψη για τα windows και δεν θεωρησει το λινουξ ως το "υπερτατο" λειτουργικο, να ειναι προετοιμασμενος να ακουσει τα εξ'αμαξης και να χαρακτηριστει ως "δικηγορος του διαβολου"... και αφου λοιπον αυτος ο αγωνας συκοφαντιας που γινεται εναντι σε καθε προιoν της microsoft θα συνεχιζεται οσο και να μην το θελω (συμφωνα με τα δικα σου λεγομενα) τοτε να ξερεις οτι και εγω θα εχω καθε δικαιωμα να χαρακτηριζω κομπλεξικο και κολλημενο οποιον θεωρει ως "απαραδεκτο" ενα νεο λειτουργικο χωρις να μπει ουτε καν στο κοπο να το δοκιμασει,οποιον εχει ετοιμους και ευκολους χαρακτηρισμους απενατι στο οτιδηποτε και νομιζει οτι κατεχει την "απολυτη" αληθεια,οποιον ειναι ετοιμος να σε στιγματισει για το οτιδηποτε θα πεις..
ειτε σου αρεσει ειτε οχι..

Δεν χρειάζεται να μπει στους κανόνες κάτι τέτοιο .
Επειδή είμαι και εγώ στο χώρο ενός ΑΕΙ ξέρω πως λειτουργούν .
Και ότι στα περισσότερα από αυτά και στο δικό σας σίγουρα είναι όλα τα λογισμικά είναι "αντίγραφα" και δεν είναι αγορασμένα , και σε πολλά δεν υπάρχει καν αγορασμένη άδεια έστω για ένα .
Σε αυτή την περίπτωση ναι μπορείς να το πεις ότι δεν μπορείς να παραδώσεις την εργασία σε autocad άλλα θα το κάνεις π.χ. Blender , Qcad η σε κάτι άλλο .
Το είπες ξανά
έγραψε:"απαραδεκτο" ενα νεο λειτουργικο χωρις να μπει ουτε καν στο κοπο να το δοκιμασε
γιατί να το δοκιμάσω για να δω πόσο καλό είναι ?
Μιας και είμαι αρκετά μεγαλύτερος επέτρεψε με να ξέρω λίγο καλύτερα τι πρόβλημα έχει το λογισμικό αυτό και γιατί το ονομάζω έτσι και γιατί είμαι 100% κατά αυτού , αν όπως ανέφερα σε ένα από πολλά ποστ μου εάν εργασία και δουλεία του εξαρτάται από αυτό και δεν μπορώ να του δώσου την λύση άμεσα τότε απλά του λέω ότι για την ώρα δεν γίνεται , άλλα στο μέλλων μπορεί .
Και μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει τι έχω αναφέρει για το τι πρόβλημα έχουν τα sVista και τα win7 εάν δεν ξέρεις κάτσε να διαβάσεις λίγα άρθρα από ανθρώπους που ξέρουν πολλά παραπάνω από μένα και από εσένα , και γνώμη τους είναι σαν ένας "κανόνας" στο κόσμο του Ελεύθερου λογισμικού , μήπως τότε θα καταλάβεις ποια είναι διαφορά .
Για τώρα δεν έχεις βρεθεί στην θέση να έχεις επιλογές να πληρώνεις η όχι το λογισμικό για να κάνεις την δουλεία σου ας είναι μια εργασία για τα μαθήματα σου , όταν και μακάρι να πας έξω στην Ευρώπη εκεί που πληρώνουν ακόμα και για ένα χαζό πρόγραμμα η φοιτητές για να παραδώσουν μία εργασία για το μάθημα γιατί ο καθηγητής έτσι θέλει τότε θα καταλάβεις ποια είναι διαφορά .
Εδώ στην Ελλάδα δεν λειτουργεί ακόμα αυτό όπως έξω όπου για κάθε πρόγραμμα σχεδόν που θα παραδώσεις εργασία πρέπει να έχεις και την αυθεντική άδεια χρήσης και όχι αντίγραφο και για να την έχεις στο Η/Υ θα πρέπει να πληρώσεις και ένα Χ ποσό , τότε δεν θα λες και τι θα πω στο καθηγητή .
Και επειδή έχω επιχειρήματα για αυτά που λέω και έχω πολλές περιπτώσεις να αναφέρω γιατί το ονομάζω έτσι το λέω , και για αυτό δεν προβληματίζομαι εάν θα με στιγματίσει κάποιος που δεν έχει δει πως κάποιος χάνει πολλές ώρες εργασίας από τον Η/Υ και την δουλεία του και είναι έτοιμος να τρελαθεί .
Εσύ μάλλον δεν το έχεις δει , εγώ το έχω δει και για αυτό αυτά που λες δεν
έγραψε:ποιον εχει ετοιμους και ευκολους χαρακτηρισμους απενατι στο οτιδηποτε και νομιζει οτι κατεχει την "απολυτη" αληθεια,οποιον ειναι ετοιμος να σε στιγματισει για το οτιδηποτε θα πεις..
δεν με προβληματίζουν και πολύ .
Καθένας κάνει τις επιλογές του και για αυτό είμαστε διαφορετικοί και έχουμε άποψη για πολλά πράγματα με το δικό μας σκεπτικό και από την δική μας μεριά.
Όταν βρεθείς όμως στην άλλη πλευρά τότε θα καταλάβεις ότι αυτά που έλεγες και πίστευες πριν δεν είναι έτσι και απλά ήτανε ένα ωραίο παραμύθι .
Είναι απλά θέμα χρόνου , θα το δεις κάποτε .

Υ.Γ. Εάν εσένα σου αρέσει να έχεις έναν Big Brother στον Η/Υ πάω πάσο , εμένα δεν μου αρέσει , και δεν νομίζω να έχεις δει πολλούς που τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν το λειτουργικό που λες πόσο καλό είναι και σταθερό είναι τα έχει παίξει από μία μα@@@ια και μετά δεν μπορούσαν καν να πάρουν τα αρχεία τους , είτε είναι εργασίες , είτε διπλωματικές , είτε όλο το Διδακτορικό και υλικό για αυτό , μου ζητούσαν βοήθεια , σε αρκετούς και μάλλον σε περισσότερους μόνο με βοήθεια του ενός live cd κατάφερα να τα πάρω χωρίς να χάσω ούτε ένα αρχείο , και μετά του το πέρασα και τώρα μου λένε ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα και είμαι μία χαρά ο Η/Τ απλά λειτουργεί .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 10 Ιούλ 2009, 18:28

linuxman έγραψε:

Υ.Γ. Εάν εσένα σου αρέσει να έχεις έναν Big Brother στον Η/Υ πάω πάσο , εμένα δεν μου αρέσει , και δεν νομίζω να έχεις δει πολλούς που τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν το λειτουργικό που λες πόσο καλό είναι και σταθερό είναι τα έχει παίξει από μία μα@@@ια και μετά δεν μπορούσαν καν να πάρουν τα αρχεία τους , είτε είναι εργασίες , είτε διπλωματικές , είτε όλο το Διδακτορικό και υλικό για αυτό , μου ζητούσαν βοήθεια , σε αρκετούς και μάλλον σε περισσότερους μόνο με βοήθεια του ενός live cd κατάφερα να τα πάρω χωρίς να χάσω ούτε ένα αρχείο , και μετά του το πέρασα και τώρα μου λένε ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα και είμαι μία χαρά ο Η/Τ απλά λειτουργεί .

Ας απαντήσω εγώ στο ΥΓ.
Προσωπικά όχι, δεν μου αρέσει να έχω έναν Big Brother στον υπολογιστή, αλλά κυρίως δεν μου αρέσει η κλειστή φιλοσοφία και το μονοπώλειο. Γι'αυτό και χρησιμοποιώ ubuntu. Αλλά δεν είναι ούτε πιο σταθερό, ούτε πιο γρήγορο από τα 7. Εντάξει, τώρα αν κάποιος άσχετος κολλησε έναν ιό που ο δημιουργός του τον έφτιαξε με μοναδικό στόχο να διαγράφει......πτυχιακές εργασίες, δεν λέει και κάτι! Θα μπορούσε να συμβεί και στο ubuntu. Εξάλλου, από τα vista και μετά υπάρχει uac, όπως και στo linux εδω και χρόνια. Αν ο άλλος δίνει access σε ότι βρει μπροστά του....
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 10 Ιούλ 2009, 18:36

Off topic:
η microsoft γνωρίζει ποιος έχει γνίσια windows και ποιος όχι αλλά δεν κάνει καμία ενέργια για μινίσεις κτλ για κάποιους λόγους (η μισή ελλάδα θα ήταν στα δικαστίρια τώρα :P). πραγματικά offtopic ε? :P
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 10 Ιούλ 2009, 18:55

Πάλι παρατηρώ ότι κάποιοι συγκρίνουν δύο λειτουργικά συστήματα που είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους...

Τα windows είναι εμπορικό λειτουργικό σύστημα ενώ το ubuntu είναι δωρεάν...
Τα windows φτιάχτηκαν από μια εταιρία με μοναδικό σκοπό το κέρδος και μερικές φορές και με αθέμιτο τρόπο (μονοπώλια κλπ) ενώ το ubuntu φτιάχτηκε από χρήστες για χρήστες...

Άρα τι συγκρίνετε; Το εμπορικό με το δωρεάν;

Τα windows τα πληρώνεις για να τα αποκτήσεις ενώ το ubuntu το κατεβάζεις δωρεάν ή το παραγγέλνεις σε cd...

Για τα windows πληρώνεις από 81 ευρώ (MS WINDOWS VISTA HOME BASIC) και για το ubuntu (σε cd) το "εξωφρενικό" ποσό των 0.996 ευρώ!!!

Τα windows λειτουργούν και σου επιτρέπουν να κάνεις μόνο αυτά που σου επιτρέπουν να κάνεις, ενώ το ubuntu λειτουργεί και σου επιτρέπει να κάνεις ότι θέλεις εσύ...

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Εκτός και αν οι υπέρμαχοι των windows σε αυτό το νήμα εννοούν τα πειρατικά windows τα οποία είναι "τζάμπα" όπως το ubuntu... Γιατί είμαι σίγουρος ότι κανείς σας δεν έσπευσε να τα αγοράσει γνήσια, εκτός και εάν αγοράσατε καινούργιο μηχάνημα που συνοδεύονταν με τις OEM εκδόσεις των windows.

Το παραπάνω φαινόμενο στην Ελλάδα είναι γνωστό, με αποτέλεσμα οι Έλληνες χρήστες να μην καταλαβαίνουν τη διαφορά ενός "τζάμπα/πειρατικού" λειτουργικού με ένα ελεύθερο/ΕΛΛΑΚ λειτουργικό...

Γιατί εάν δεν υπήρχε πειρατεία στην Ελλάδα και ήταν όλοι αναγκασμένοι να αγοράζουν windows για τα οποία θα πλήρωναν έναν σκασμό λεφτά μόνο και μόνο για να ακούσουν μουσική, να δουν ταινίες, να σερφάρουν στο internet, τότε θα καταλάβαιναν τη διαφορά ενός εμπορικού και ενός ελεύθερου λειτουργικού συστήματος.

Αλλά όσο βασιλεύει η πειρατεία των windows, δεν θα μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά... Του λες του άλλου ότι το ubuntu είναι δωρεάν/ελεύθερο, δεν το πληρώνεις και σου απαντά πως και τα windows είναι τζάμπα, δεν τα πληρώνει... Και εκεί αρχίζουν οι συγκρίσεις...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nord_Chaos » 10 Ιούλ 2009, 23:13

linuxman έγραψε:Υ.Γ. Εάν εσένα σου αρέσει να έχεις έναν Big Brother στον Η/Υ πάω πάσο , εμένα δεν μου αρέσει , και δεν νομίζω να έχεις δει πολλούς που τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν το λειτουργικό που λες πόσο καλό είναι και σταθερό είναι τα έχει παίξει από μία μα@@@ια και μετά δεν μπορούσαν καν να πάρουν τα αρχεία τους , είτε είναι εργασίες , είτε διπλωματικές , είτε όλο το Διδακτορικό και υλικό για αυτό , μου ζητούσαν βοήθεια , σε αρκετούς και μάλλον σε περισσότερους μόνο με βοήθεια του ενός live cd κατάφερα να τα πάρω χωρίς να χάσω ούτε ένα αρχείο , και μετά του το πέρασα και τώρα μου λένε ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα και είμαι μία χαρά ο Η/Τ απλά λειτουργεί .

Και βεβαια εχω δει ατομα να τραβουν τα μαλλια τους επειδη ο υπολογιστης τους τα ειχε παιξει, οπως επισης εχω δει και ατομα να τα παιρνουν κυριολεκτικα στο κρανιο οταν η διανομη του λινουξ που χρησιμοποιουσαν δεν αναγνωριζε τον Canon εκτυπωτη τους, οταν μετα την εγκατασταση μιας διανομης δεν μπορουσαν να παιξουν ουτε καν τα .mp3 αρχεια τους ("ε οχι να κατεβασω και codecs για το mp3..Ημαρτον!!" ελεγαν), οταν με το που ακουγαν οτι για να εγκαταστησεις ενα προγραμμα πρεπει να χρησιμοποιησεις γραμμη εντολων τη στιγμη που στα windows το μονο που εχεις να κανεις ειναι να κατεβασεις ενα απλο αρχειο .exe και να το τρεξεις( "τι γραμμες εντολων μας λες μωρε και τι synaptic package manager,ολα αυτα ειναι τουλαχιστον αναχρονιστικα" μου ελεγαν) ,οπως επισης και εχω δει ατομα να τα παρατανε υστερα απο μολις ενα μισαωρο(!!!) ενασχολησης με το λινουξ και να επιστρεφουν στον παλια καλα windows τα οποια "ετρεχαν καλα" και με τα οποια "μεχρι τωρα εκαναν τη δουλεια τους"....εσυ εχεις ακουσει ατομα να λενε "τι ηθελα και ασχοληθηκα με τη μ...ια το λινουξ και εχασα το χρονο μου"??...εγω τουλαχιστον εχω ακουσει παρα πολλους τετοιους χαρακτηρισμους....και τα ανεφερω αυτα επειδη αναφερθηκες σε προσωπικες εμπειριες...

επισης,κατα τη αποψη μου,το γεγονος οτι το ubuntu σημερα το χρησιμοποιουν ολο και περισσοτεροι χρηστες ειναι επειδη η συγκεκριμενη διανομη εφερε τον "απλο" κοσμο που δεν ειναι ιδιαιτερα εξοικειωμενος με υπολογιστες κοντα στο λινουξ...επειδη (παντα κατα την ταπεινη μου αποψη) πονταρε εκει που παντα πονουσε το λινουξ: στην ευκολια χρησης και στο απλο και κατανοητο περιβαλλον χρησης για τον μη-εξοικειωμενο χρηστη...αν το ubuntu σημερα ηταν οπως ειναι για παραδειγμα το fedora,αγαπητε linuxman, νομιζω οτι θα το χρησιμοποιουσες εσυ και καποιοι μετρημενοι στα δαχτυλα που εισαστε αρκετα εξοικειωμενοι με το linux και γνωριζετε υπολογιστες πολυ καλυτερα απο εμενα, που στο κατω-κατω εγω ενας απλος χρηστης H/Y ειμαι οχι τιποτα το ιδιαιτερο...το ubuntu κατ'εμε εκανε τον πολυ κοσμο να "ανακαλυψει" το λινουξ, αν δεν υπηρχε το ubuntu (ή υπηρχε αλλα ηταν το ιδιο με το δυσχρηστο fedora) νομιζεις οτι ο αριθμος των χρηστων του σημερα θα ηταν ο ιδιος???...ή μηπως (λεω μηπως) ο πολυς ο κοσμος θα εξακολουθουσε να εχει την ιδια επιφυλακτικη αποψη που εχει για το λινουξ, να το θεωρει δηλαδη ως ενα λειτουργικο που απευθυνεται σε λιγους και "μυημενους"??..
για να μην σου αναφερω και την ακραια αποψη που ακουσα καποτε οτι το ubuntu ειναι "μια δωρεαν και ανοικτου κωδικα εκδοχη των windows" απο ατομα που προσπαθουν να προσελκυσουν περισσοτερο κοσμο στο λινουξ...

επισης για τα ατομα εκεινα που αναφερεις οτι σε καλεσαν για να τους φτιαξεις τον υπολογιστη τους και να τους σωσεις τις διπλωματικες εργασιες τους, πως γνωριζεις οτι πριν ο υπολογιστης τους δεν ανοιξει καν, δεν εκαναν οτι βλακεια τους περνουσε απο το μυαλο και εξαιτιας των δικων τους λαθων χαλασε ο υπολογιτης τους???...και εμενα μια φορα με φωναξε ενα παιδι να του φτιαξω τον υπολογιστη του που ειχε κολλησει ιο, και αργοτερα οταν το εφτιαξα, ανακαλυψα απο το history του browser του οτι ειχε επισκεφθει οτι τσοντοσελιδα υπηρχε και κατεβαζε απο το ινερνετ οτι προγραμμα εβρισκε μπροστα του...φταει η microsost και τα windows για αυτο??..ή μηπως η απιστευτη ηλιθιοτητα του παιδιου που σου αναφερω??...και αν τα παιδια που αναφερεις εσυ δεν ειχαν εκ των προτερων προνοησει να αποθηκευσουν εστω σε ενα φλασακι ολοκληρη διπλωματικη εργασια (εγω εδω ακομη και πολυ απλες εργασιες τις σωζω σε 2 και 3 φλασακια), ε τοτε δεν νομιζω να τους βρηκε μπλε οθονη απο το τιποτα και το συστημα να κατερρευσε απο τη μια μερα στην αλλη...ειναι ή δεν ειναι τα παντα θεμα χρηστη λοιπον??...επισης,εχω διαβασει σε παρα πολλες σελιδες της microsoft και σε παρα πολλα manual που συνοδευουν υπολογιστες να επισημαινεται συνεχως το θεμα του backup και της σημαντικοτητας του...η ιδια η microsoft αναφερει σε πολλους ιστοτοπους της να κραταμε backup σε εξωτερικα αποθηκευτικα μεσα των σημαντικων μας αρχειων...λυπαμαι αλλα εγω δεν θα κατηγορησω τα windows αν ο αλλος κανει χαζη χρηση του λογισμικου του και δεν προνοει για 2-3 σημαντικα θεματα(οπως ειναι οι πτυχιακες και οι διπλωματικες εργασιες)...
επσιης αν καποιος που χρησιμοποει σημερα το ubuntu εχει την εξης "φαεινη" ιδεα να τρεξει μια εντολη απο το terminal και να κανει ανω-κατω το συστημα του, εσυ μετα ποιον θα κατηγορουσες???..το ubuntu ή τον ιδιο χρηστη??..

και κατι τελευταιο...μιας που ανεφερες το οτι τα windows για εσενα ειναι ενα ειδος "big brother"...εγω νομιζω οτι για καποιους που αυτη τη στιγμη στοχος ειναι να ελεγχουν τα παντα και χρησιμοποιησουν υπολογιστες για να λογους κατασκοπειας, δεν θα τους εμποδισει τιποτα να κανουν αυτη τη κοινωνια του big brother πραγματικοτητα..ουτε το λινουξ ουτε τα mac,ποσω δε μαλλον τα windows...και θα σου θεσω ενα ερωτημα: αν στο μελλον ο αριθμος των χρηστων του λινουξ αυξηθει σε παρα πολυ μεγαλο βαθμο (και μακαρι να γινει αυτο),νομιζεις οτι καποιοι δεν θα φερουν και τον ιο,το spyware,το malware στο λινουξ??...αυτη τη στιγμη οταν η συντριπτικη πλειοψηγια των χρηστων καλως ή κακως χρησιμοποιουν windows, οι ιοι υπαρχουν μονο για στα windows..γιατι στο μελλον να μην γινει κατι παρομοιο και με το λινουξ??...εσυ πιστευεις οτι αυτη τη στιγμη το λινουξ ειναι ενα "αψεγαδιαστο" λειτουργικο με το οποιο μπορεις να κανεις τα παντα αμεριμνος και να μην σε νοιαζει για τιποτα??...αν αργοτερα βρεθουν ελαττωματα και στο λινουξ τοτε εγω θα ειμαι αυτος ο οποιος θα μασησει τα λογια του ή εσυ??..
γιατι κακα τα ψεματα,αλλα οταν οι χρηστες του λινουξ ειναι συντριπτικα λιγοτεροι απο τους αντιστοιχους των windows τοτε γιατι να κατσει καποιος και να ασχοληθει να φτιαξει ιο για το λινουξ??..
ολοι εσεις που αυτη τη στιγμη θεωρειτε το λινουξ ως το απολυτο λειτουργικο ασφαλειας, θα εχετε την ιδια αποψη στο μελλον οταν ο ιος και τα προγραμματα κατασκοπειας-spyware κανουν την εμφανιση τους και στο λινουξ???...
Λειτουργικό:(dual boot) Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope 32bit / WinXP Pro SP3, Laptop:HP Compaq Presario A900, Επεξεργαστής:2x Intel Pentium Dual CPU T2390 1.86GHz, Motherboard: Hewlett-Packard 30ED, Μνήμη RAM:3GB, Κάρτα γραφικών:Mobile Intel 965 Express Chipset Family, Webcam:CNF7041 with integrated microphone...
Nord_Chaos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 10 Ιούλ 2009, 23:58

@Nord_Chaos: μπλα μπλα μπλα.

Θές κάπου να καταλήξεις;
Αυτά τα rants έχουν αρχίσει και γίνονται κουραστικά,και εκνευριστικά θα πρόσθετα.
Ας μην επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ανακρίβειες ξανά και ξανά.
Ειλικρινά δε βλέπω λόγο ύπαρξης του συγκεκριμένου thread.
Μήπως να το κλειδώναμε σιγά σιγά;
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 11 Ιούλ 2009, 00:26

@Nord_Chaos
Το θέμα είναι ότι το patch που θα χρειαστεί για το τυχόν bug θα είναι ανοιχτού κώδικα ;)
κλπ κλπ...
:think: Άμα δεν ξέρεις τίποτα απο υπολογιστές και μάλιστα αδιαφορείς και στις συμβουλές που σου δίνονται
είναι δεδομένο ότι αργά η γρήγορα θα την πατήσεις και όλο κάνα δεδομένο θα χάσεις και γενικά κάποια πατάτα θα κάνεις...
Η brutal truth είναι ότι άμα δεν έχεις ιδέα από υπολογιστές και αρνήσε να μάθεις τα βασικά και να ακούσεις κάποιες συμβουλές ασφαλείας
στα windows είναι 99% σίγουρο ότι θα κολήσεις τον ιό σου και θα χάσεις και τα αρχεία σου... και άντε γειά ... :o
Άμα όμως έχεις linux θα έχεις μπείς στο κόπο να καταλάβεις 5-6 πράγματα και σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του linux
πολύ περισσότερο πιθανόν να την βγάλεις καθαρή

Ατσσσ ;) :D
:thumbup: May the source be with you :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 11 Ιούλ 2009, 00:30

@headless
Spoiler: show
headless έγραψε:@Nord_Chaos: μπλα μπλα μπλα.

Θές κάπου να καταλήξεις;
Αυτά τα rants έχουν αρχίσει και γίνονται κουραστικά,και εκνευριστικά θα πρόσθετα.
Ας μην επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ανακρίβειες ξανά και ξανά.
Ειλικρινά δε βλέπω λόγο ύπαρξης του συγκεκριμένου thread.
Μήπως να το κλειδώναμε σιγά σιγά;

Off topic:
Γιατί δεν είναι υπεροχο να φλυαρούμε για το πόσο είναι θεικό το Gnu /Linux :?:
;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 11 Ιούλ 2009, 00:32

Nord_Chaos έγραψε:
και κατι τελευταιο...μιας που ανεφερες το οτι τα windows για εσενα ειναι ενα ειδος "big brother"...εγω νομιζω οτι για καποιους που αυτη τη στιγμη στοχος ειναι να ελεγχουν τα παντα και χρησιμοποιησουν υπολογιστες για να λογους κατασκοπειας, δεν θα τους εμποδισει τιποτα να κανουν αυτη τη κοινωνια του big brother πραγματικοτητα..ουτε το λινουξ ουτε τα mac,ποσω δε μαλλον τα windows...και θα σου θεσω ενα ερωτημα: αν στο μελλον ο αριθμος των χρηστων του λινουξ αυξηθει σε παρα πολυ μεγαλο βαθμο (και μακαρι να γινει αυτο),νομιζεις οτι καποιοι δεν θα φερουν και τον ιο,το spyware,το malware στο λινουξ??...αυτη τη στιγμη οταν η συντριπτικη πλειοψηγια των χρηστων καλως ή κακως χρησιμοποιουν windows, οι ιοι υπαρχουν μονο για στα windows..γιατι στο μελλον να μην γινει κατι παρομοιο και με το λινουξ??...εσυ πιστευεις οτι αυτη τη στιγμη το λινουξ ειναι ενα "αψεγαδιαστο" λειτουργικο με το οποιο μπορεις να κανεις τα παντα αμεριμνος και να μην σε νοιαζει για τιποτα??...αν αργοτερα βρεθουν ελαττωματα και στο λινουξ τοτε εγω θα ειμαι αυτος ο οποιος θα μασησει τα λογια του ή εσυ??..
γιατι κακα τα ψεματα,αλλα οταν οι χρηστες του λινουξ ειναι συντριπτικα λιγοτεροι απο τους αντιστοιχους των windows τοτε γιατι να κατσει καποιος και να ασχοληθει να φτιαξει ιο για το λινουξ??..
ολοι εσεις που αυτη τη στιγμη θεωρειτε το λινουξ ως το απολυτο λειτουργικο ασφαλειας, θα εχετε την ιδια αποψη στο μελλον οταν ο ιος και τα προγραμματα κατασκοπειας-spyware κανουν την εμφανιση τους και στο λινουξ???...

Τι σχέση έχουν τα virus ,backdors & spywares , ή δεν έχεις καν εμπειρία σε αυτά τα πράγματα που μάλλον δεν έχεις , είτε απλά δεν μπορείς να καταλάαβεις απλά πράγματα που είπα .
Αναφέρθηκα για τους λόγους που ανέφερε ο
bullgr έγραψε:
Τα windows είναι εμπορικό λειτουργικό σύστημα ενώ το ubuntu είναι δωρεάν...
Τα windows φτιάχτηκαν από μια εταιρία με μοναδικό σκοπό το κέρδος και μερικές φορές και με αθέμιτο τρόπο (μονοπώλια κλπ) ενώ το ubuntu φτιάχτηκε από χρήστες για χρήστες...
Τα windows τα πληρώνεις για να τα αποκτήσεις ενώ το ubuntu το κατεβάζεις δωρεάν ή το παραγγέλνεις σε cd...
Τα windows λειτουργούν και σου επιτρέπουν να κάνεις μόνο αυτά που σου επιτρέπουν να κάνεις, ενώ το ubuntu λειτουργεί και σου επιτρέπει να κάνεις ότι θέλεις εσύ...
Εκτός και αν οι υπέρμαχοι των windows σε αυτό το νήμα εννοούν τα πειρατικά windows τα οποία είναι "τζάμπα" όπως το ubuntu... Γιατί είμαι σίγουρος ότι κανείς σας δεν έσπευσε να τα αγοράσει γνήσια, εκτός και εάν αγοράσατε καινούργιο μηχάνημα που συνοδεύονταν με τις OEM εκδόσεις των windows.

Αλλά όσο βασιλεύει η πειρατεία των windows, δεν θα μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά... Του λες του άλλου ότι το ubuntu είναι δωρεάν/ελεύθερο, δεν το πληρώνεις και σου απαντά πως και τα windows είναι τζάμπα, δεν τα πληρώνει... Και εκεί αρχίζουν οι συγκρίσεις...

Με αυτά που είπε εδώ ο @bullgr τα λέει όλα .
Όσο για Big Brother κατάλαβε το επιτέλους ότι δεν είναι virus κτλ. όλα αυτά που αναφέρω άλλα αυτά που σε βάζει όταν το γράφουν είτε όταν περνά μία βόλτα από την NSA και εάν δεν μπορείς να το καταλάβεις ότι , εάν θέλουν και όταν θέλουν ξέρουν τι έχεις στον Η/Υ σου , πόσα από προγράμματα που τρέχεις είναι νόμιμα , και τι προτιμήσεις έχεις .
Αυτό είναι το πρόβλημα στα winblows όλον τον εκδόσεων και όχι η βλακεία του χρήστη και άγνοια του .
Ναι και στο Λίνουξ υπάρχουν προβλήματα , είπε κανείς το αντίθετο ; εγώ νομίζω όχι .
Και όσο γ αυτούς που ανέφερες την ιστορία την ξέρω καλά , παιδάκια που νομίζουν ότι εάν βάλουν Λίνουξ μπορούν να γίνουν αμέσως "hackers" να σπάνε ασύρματα δίκτυα και όλα τα υπόλοιπα που βλέπουν στο σινεμά .
Το λάθος του είναι να ξέρεις ότι με την λογική τον παραθύρων νομίζουν ότι και στο Λίνουξ μπορούν να κάνουν το ίδιο , αμέ δεν είναι το ίδιο , εάν ήτανε το ίδιο θα ήτανε όπως είπες μια καλή και free αντιγραφή τους .
Και νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε , μιας και δεν πρόκειται να βρούμε τίποτα , λόγοι είναι πολλοί και δεν μακάρι να μην βρεθείς στην θέση πότε να χρειάζεται να τα πληρώνεις όλα τα προγράμματα που έχεις στο Η/Υ σου , γιατί μετά θα καταλάβεις ποια είναι η διαφορά .
Εγώ λόγου εμπειρίας ξέρω πολλούς που έχουν αναγκαστεί να το κάνουν .
Και όπως είπες και ο ίδιος είσαι απλός χρήστης για αυτό ποτέ δεν θα καταλάβεις την πραγματική διαφορά του ΕΛΛΑΚ από το εμπορικό λογισμικό .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας