Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 11 Ιούλ 2009, 00:49

Εγώ πάντως κακά τα ψέματα εδώ βγαίνω και υπερασπίζομαι πολλές φορές τα windows (αν και είμαι single boot ubuntu user!) όπως και σε άλλα forums βγαίνω και υπερασπίζομαι το linux. Κρατάω τις ισσοροπίες :mrgreen:
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 11 Ιούλ 2009, 00:57

tolis_01 έγραψε:Εγώ πάντως κακά τα ψέματα εδώ βγαίνω και υπερασπίζομαι πολλές φορές τα windows (αν και είμαι single boot ubuntu user!) όπως και σε άλλα forums βγαίνω και υπερασπίζομαι το linux. Κρατάω τις ισσοροπίες :mrgreen:

χα χα... καλό. :)
"Παν μέτρον άριστον" ένα πράγμα;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 11 Ιούλ 2009, 01:02

Ακριβώς. Για να είμαστε ειλικρινείς και από τις δυο πλευρές ακούγονται ανακρίβειες ;)
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 11 Ιούλ 2009, 01:10

tolis_01 έγραψε:Ακριβώς. Για να είμαστε ειλικρινείς και από τις δυο πλευρές ακούγονται ανακρίβειες ;)

Ναι αλλά οι opensource ...ανακρίβειες είναι καλύτερες :lol: :lol: :lol: :lol:
;) :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 11 Ιούλ 2009, 01:17

tolis_01 έγραψε:Ακριβώς. Για να είμαστε ειλικρινείς και από τις δυο πλευρές ακούγονται ανακρίβειες ;)

Off topic:
Σίγουρα κανένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι τέλειο, το κάθε λειτουργικό σύστημα έχει τα αρνητικά του έχει και τα θετικά του. ;)
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να ισχυρίζεται ότι στο Ubuntu δεν θα συναντήσει ποτέ ούτε ένα πρόβλημα.
Αν και εγώ δεν νομίζω να ξανά βάλω windows ποτέ για διάφορους λόγους, έχω μόνο Ubuntu στον υπολογιστή μου. Έτσι όπως συναντούσα προβλήματα στα windows έτσι συναντάω και στο Ubuntu... αν και στο Ubuntu αυτή η κοινότητα με βοήθησε και με βοηθάει στην καλύτερη δυνατή εξοικείωση-αξιοποίηση. Εκτός από την κοινότητα με το Ubuntu αισθάνομαι ότι έχω περισσότερες δυνατότητες και πλήρης ελευθερία, στα windows δεν ένιωθα έτσι. Πέρα όμως από το τι νιώθω υπάρχει και η ουσία, πρακτικά δηλαδή πάλι το ίδιο βλέπω όσον αφορά στις δυνατότητες και την ελευθεριά ανάμεσα στα δυο λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο καλά κάνεις εσύ κατά την γνώμη μου και δεν γίνεσαι υπερβολικός ;)
Το βρίσκω σωστό το "Παν μέτρον άριστον" σε αρκετές περιπτώσεις. :)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 11 Ιούλ 2009, 01:30

Nord_Chaos έγραψε:εχω δει και ατομα να τα παιρνουν κυριολεκτικα στο κρανιο οταν η διανομη του λινουξ που χρησιμοποιουσαν δεν αναγνωριζε τον Canon εκτυπωτη τους

Ας πρόσεχαν και να μην παίρναν canon

Nord_Chaos έγραψε:οταν μετα την εγκατασταση μιας διανομης δεν μπορουσαν να παιξουν ουτε καν τα .mp3 αρχεια τους ("ε οχι να κατεβασω και codecs για το mp3..Ημαρτον!!" ελεγαν)

Προφανώς και δεν έχουν ιδέα πως το mp3 είναι restricted format και πατενταρισμένο.

Nord_Chaos έγραψε:τι γραμμες εντολων μας λες μωρε και τι synaptic package manager,ολα αυτα ειναι τουλαχιστον αναχρονιστικα

LOL. O package manager αναχρονιστικό εργαλείο! :lol:
Όσο για την γραμμή εντολών...δεν υπάρχει σοβαρό σύστημα που να μην διαθέτει.
Μπορεί το γραφικό να βολεύει, αλλά όταν κάνεις δουλειά, τότε μόνο γραμμή εντολών.
Βέβαια, στις περισσότερες (μην πω όλες) των περιπτώσεων αν θες την αποφεύγεις.
Να τους δω αυτούς τι θα κάνουν όταν θα πρέπει να κάνουν troubleshooting στα windows...

Nord_Chaos έγραψε:οπως επισης και εχω δει ατομα να τα παρατανε υστερα απο μολις ενα μισαωρο(!!!)

Αυτό πάει να πει κάτι? :think: Δεν νομίζω...

Nord_Chaos έγραψε:γιατι κακα τα ψεματα,αλλα οταν οι χρηστες του λινουξ ειναι συντριπτικα λιγοτεροι απο τους αντιστοιχους των windows τοτε γιατι να κατσει καποιος και να ασχοληθει να φτιαξει ιο για το λινουξ??..

Γιατί τον φτιάχνει σε linux :P

Nord_Chaos έγραψε:ολοι εσεις που αυτη τη στιγμη θεωρειτε το λινουξ ως το απολυτο λειτουργικο ασφαλειας, θα εχετε την ιδια αποψη στο μελλον οταν ο ιος και τα προγραμματα κατασκοπειας-spyware κανουν την εμφανιση τους και στο λινουξ???...

Υπάρχουν ήδη. Θες να σου στείλω ένα?

Η ωραία συζήτηση συνεχίζετε χωρίς να βγαίνει άκρη. Επιφανειακές ερωτήσεις και απαντήσεις απο την μια και απο την άλλη μεριά που όλο και βάζουν ή ξαναφέρνουν στο θέμα κάτι που ξεχάστηκε μερικές σελίδες πριν...
Ας το συνεχίσω και εγώ :mrgreen:

windows=εμπορικό προϊόν εταιρίας != linux=προϊόν κοινότητας (απλών χρηστών μέχρι και κορυφαίων εταιριών)
windows=proprietary != linux=free (not as in free beer)
windows=άμεσος σκοπός το κέρδος != linux=εργαλείο για δουλειά
windows=for power users != linux=for super users (aka su)
windows=κυρίως pay support != linux=κυρίως free community support
windows=NT != linux=unix based
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 11 Ιούλ 2009, 01:43

@ftso
:think: έτσι έτσι
:thumbup:
Off topic:
Έτσι όπως πάμε το νήμα αυτό θα γίνει τεράστιο :?
αλλά έχει την πλάκα του :lol:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 11 Ιούλ 2009, 01:58

ftso έγραψε:windows=εμπορικό προϊόν εταιρίας != linux=προϊόν κοινότητας (απλών χρηστών μέχρι και κορυφαίων εταιριών)

:bow: :bow:

Και για τον λογο του αληθες φιλε μου "Nord_Chaos" κοιτα και εδω 8-)
viewtopic.php?f=7&t=4432&start=50#p58246

Off topic:
Βεβεα ο medigeek με την απαντηση του.......μια εικονα χιλιες λεξεις!!
:lol:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 11 Ιούλ 2009, 02:39

Off topic:
Εάν μιλάμε για μένα ποιες είναι ανακρίβειες που είδες ? Όλο το τόπικ είναι απλά μία στάση πολλούς εδώ πέρα που είναι όπως είπανε κάποιοι "κομπλεξικούς" , και ξέρεις μου αρέσει αυτό , γουστάρω να με θεωρούν έτσι , άλλα δεν έχει σημασία εάν θα βρεθεί άκρη.
ftso έγραψε:
Η ωραία συζήτηση συνεχίζετε χωρίς να βγαίνει άκρη. Επιφανειακές ερωτήσεις και απαντήσεις απο την μια και απο την άλλη μεριά που όλο και βάζουν ή ξαναφέρνουν στο θέμα κάτι που ξεχάστηκε μερικές σελίδες πριν...
Ας το συνεχίσω και εγώ :mrgreen:
windows=εμπορικό προϊόν εταιρίας != linux=προϊόν κοινότητας (απλών χρηστών μέχρι και κορυφαίων εταιριών)

Γιατί μπορεί να βρεθεί άκρη εδώ.
Ουσία εδώ υπάρχει , και το βασικό είναι ότι εάν βγάλουμε συμπέρασμα από όλο το νήμα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κάποιος επιλέγει να βάλει Λίνουξ .
Το κάνει από ιδεολογία , πιστεύει ότι είναι όντος μία λύση στα προβλήματα που έχει, η πράγματι μπορεί να πιστεύει ότι είναι αυτό που υπάρχει και είναι καλό και μπορεί να μοιραστεί την γνώση που έχει με το κόσμο και να το γνωρίσουν και άλλη , η μήπως το παίζει hackerας , και βλέπε ξέρω και λίνουξ , μπορώ να σπάσω και ένα δύο ασύρματα δίκτυα .
Καθένας κάνει τις επιλογές του . Δεν έχει σημασία γιατί το κάνει καθένας έχει σημασία εάν πιστεύει σε αυτό που κάνει .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 11 Ιούλ 2009, 03:54

Off topic:
γιατί κάποιος πρέπει να εσθάνεται άσχημα όταν οι άλοι τον λένε κομπλεξικό? αφού όλοι έχουμε απο ένα κόμπλεξ...
sorry για τα τελείος οφφ αλλά... :P
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας