Το να μισείς/κοροιδεύεις ένα λειτουργικό είναι δικό σου θέμα (δεν αναφέρομαι στο παραπάνω ποστ, γενικά το λέω). Πρεπεί όμως να ξέρεις να κάνεις το ίδιο κ για το δικό σου κ να δέχεσαι κριτική. Αν αρχίσουμε με τα στραβά κ ανάποδα του ubuntu θα χειμωνιάσει. Το ότι κάποιος παλιά επειδή ήταν χάκερ κ ήθελε τον κώδικα σ ότι πιάνει για να παίζει, έφτιαξε το GNU κ έχει εξελιχθεί σε όλόκληρο λειτουργικό δε σημαίνει πως αυτό είναι το μόνο σωστο μονοπάτι κ όλα τ άλλα λάθος επειδή είναι κλειστού κώδικα. Τους υπολογιστές τζάμπα τους παίρνουμε; Στις δουλειές μας τζάμπα δουλευουμαι; Γιατί το software να είναι τζάμπα ή opensource; Δε λέω να μην είναι, αλλά να μην λέμε πως αυτό είναι το σωστό.
Με την πατάτα των Vista πήρε τα πάνω της η ubuntu. Όμως με τα 7 δε τα βλέπω καλά τα πράματα. Τα έτρεξα κ τα δύο στο VB με ίδια μνήμη κλπ κ τα 7 χρησιμοποιόυσαν λιγότερη κ ήταν πιο γρήγορα. +αυτόματη υποστήριξη πια των drivers που κατεβένουν από νετ μόλις συνδέεις συσκευές.
Λυπάμε που θα το πώ αλλά επικρατεί αναρχία στο λινουξ. Ο καθένας κάνει ότι να ναι όπως του ρθει κ γιαυτο υπάρχουν τόσες distro, γιαυτό δεν υποστηρίζεται παρά ελάχιστα από εταιρίες με drivers κ επικρατεί ένα χάος. Όταν διαβάζω χρήστες να λένε"νταξει δεν με νοιάζει να μη έχω ήχο στο λαπτοπ μου αρκει να δουλεύει το wifi" παθαίνω πλάκα. Πάμε στο 2010 δεν είμαστε στο 1990 να γίνονται σκοντα στις λειτουργίες ή να δουλεέυουν όλα στο περίπου.
Αν δεν μπουν κανόνες κ να δουλεψουν συγκεντρωτικά όλοι οι αξιόλογοι devs να φτιάξουν μια distro που θα την διέπουν κάποια στανταρς δεν προκειται ποτέ να βγει πραγματικά εξω από σερβερόκουτα το λινουξ. (κ μην πουμε την ubuntu, ούτε δικά της πακέτα δεν έχει, ακόμη τουλάχιστον)
Δικαίωμα του καθένα να χρησιμοποιεί ότι τον βολεύει αλλά όταν μιλάμε να μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας. Αν είναι να πάρω ένα υπολογιστή κ να φάω μέρες ή κ μήνες μέχρι να λυθεί το θέμα του ήχουν, της κάρτας γραφικών ή του ασύρματου τι να το κάνω το ότι είναι opensource; Να το λέω να ξεχνίεμαι που δεν έχω internet ή δεν ακούω τραγούδια; Η θα φιλοσοφώ για κάνα δύμηνο μέχρι να βγει το patch; (σπόντα στον bullgr αυτό
Κ όσο για το αρχικό θέμα με την κάκή microsoft, δε λέω όλοι κάνουν μπούρδες. Η καμήλα λενε δε κοιτάει την δική της καμπούρα αλλά κοροιδεύει της διπλανής της...