Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογί

Δημοσίευσηαπό floral » 09 Ιουν 2010, 06:37

MakisM1 έγραψε:Εξαρταται απο το πως εχει δημιουργηθει το PDF. Αν εχει δημιουργηθει σαν Image τοτε ειναι καπως χλωμο (θα στο ανοιξει στο Draw). Αν εχει δημιουργηθει σαν Text-Image τοτε γινεται.

Μπορεις να ανοιξεις ενα κειμενο στον κειμενογραφο. Μετα παε

File>Export as PDF> Αν τσεκαρεις το κουτακι Hybrid, τοτε θα παρεις ενα αρχειο PDF το οποιο μπορεις με δεξι κλικ να το ανοιξεις στο Word Processor σαν να ηταν odt.

Αν δεν εχεις το κουτακι Hybrid τσεκαρισμενο, θα μπορεις να το ανοιξεις με το ΟΟffice Draw και καθε γραμμη να ειναι σαν εικονα editable. Μπορεις να διορθωσεις κανενα ορθογραφικο, αλλα δεν ειναι για βαριες δουλειες.

Υπ'οψιν, οτι τα αρχεια PDF ειναι 2-3 φορες ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ απο τα odt αν δεν περιεχουν εικονες...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Αποτύχαμε. Στυλός και γράψιμο. ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: κάτι λίγα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ
1. (βασικός υπολογιστής) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Trusty Tahr 14.04 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium CPU B950 @ 2.10 GHz x 2 │ 15''
2. (παλιός που δεν προλαβαίνω να συγυρίσω) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Lucid Lynx 10.04.1 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual-Core T4200│ Intel GMA 4500M │ 17'' 1440x900
Άβαταρ μέλους
floral
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό τέλης » 20 Ιουν 2010, 13:32

Γειά σας.Έχω δύο μέρες που μου χάλασε ο σκληρός και πέρασα το ubuntu σε usb flash 16 giga και όλα μια χαρά.Απλά η απορία μου είναι πόσο αντέχουν τα flashάκια
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Ελάχιστα
Λειτουργικό ⇛ ubuntu 10.10 ,mint με kde
Προδιαγραφές ⇛ │ Μνήμη 1gb │Οθόνη & Ανάλυση ⇛17''- 1280*1024
NVIDIA/GeForce 7300 SE /
τέλης
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 20 Ιουν 2010, 16:10

Γεια σου!
Το βέβαιο είναι πως είναι αναλώσιμα εάν τα χρησιμοποιείς σαν σκληρό δίσκο (να αποθηκεύουν δεδομένα) αντι σαν live-cd. Αν τα έχεις σαν live-cd (δλδ σε κάθε επανεκκίνηση να έχουν χάσει τα νέα δεδομένα) τότε αντέχουν κάποια εκατομμύρια ώρες, καθώς όλα αποθηκεύονται στη RAM.
Πάντως, τιμή ενός flash 16GB δεν διαφέρει και ιδιαίτερα από αυτήν ενός σκληρού.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό τέλης » 20 Ιουν 2010, 20:27

Το flash το είχα,έτυχε ομως να χαλάσει ο σκληρός το σ/κ ,οπότε και το χρησιμοποιώ σαν σκληρό μέχρι να αγοράσω άλλο απο δευτέρα.Μου έκανε εντύπωση η ευκολία εγκατάστασης του ubuntu σε flash όπως και να έχεις ένα ολόκληρο λειτουργικό σε flashάκι.Επειδή έχω ακούσει οτι ορισμένοι σκληροί τα 'φτυνουν' γρήγορα,έχετε να προτείνετε κάτι?
NVIDIA/GeForce 7300 SE /
τέλης
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 20 Ιουν 2010, 22:12

Εγώ μια χαρά την έχω καταβρεί με τους seagate για χρόνια, με καλές επιδόσεις και χωρίς προβλήματα, αλλά δεν πιστεύω ότι έχεις να φοβάσαι τπτ από οποιαδήποτε μάρκα πέραν της κακοτυχίας :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό τέλης » 20 Ιουν 2010, 22:26

ok.ευχαριστώ!
NVIDIA/GeForce 7300 SE /
τέλης
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό breson » 17 Αύγ 2010, 13:37

Παιδια ωρα να κανω τη χαζη ερωτηση της ημερας :
Χρησιμοποιω 2-3 διευθυνσεις email σε webmail παροχους , συγκεκριμενα gmail και hotmail/windowslive , ολες με ιδιο username-password . Σε μια στιγμη αδυναμιας ειχα δωσει τον κωδικο μου σε ξενο , και επειδη φοβαμαι οτι ψαχουλευει γενικως , τον αλλαξα πριν λιγες ημερες .
Η ερωτηση ειναι : υπαρχει πιθανοτητα να γνωριζει τον νεο κωδικο ? Προσβαση στον υπολογιστη μου δεν εχει , το μονο που μπορει να κανει (αν μνπορει) ειναι μεσα απο το interface του webmail (?) ή γενικα το ιντερνετ (?) . Μπορει να φαινεται αφελες , αλλα αγνοω πως λειτουργουν αυτα , γι αυτο και ρωταω
breson
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 17 Αύγ 2010, 14:44

@breson Όταν πρόκειται για ζητήματα ασφαλείας δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις :). Αν άλλαξες τον κωδικό απο όλα τα e-mails τότε είσαι 50% καλυμένος, για να είσαι 99% καλυμένος πρέπει να αλλάξεις και την ερώτηση ασφαλείας (εκκείνη στην οποία απαντάς αν ξεχάσεις τον κωδικό και σου εμφανίζει το κωδικό σου) την οποία αν την ξέρει μπορεί να βρεί άνετα κάθε νέο κωδικό που βάζεις!
Οπότε πρώτα άλλαξε την ερώτηση ασφαλείας, μετά έλεγξε και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις ασφαλείας (π.χ δεύτερη διεύθυνση αλληλογραφίας) -μπορεί να πείραξε και κάτι απο εκεί, αν πείραξε- και στο τέλος άλλαξε τον κωδικό.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό breson » 17 Αύγ 2010, 20:26

Ευχαριστω c7p ! Δεν το ηξερα αυτο με την ερωτηση , την αλλαξα κι αυτη και τα υπολοιπα και ξανααλλαξα κωδικο . Με την τυχη μου , βεβαια , θα πεσω στο 1% του ελιτ γιουζερ που παλι θα βρει τροπο να μπει , αλλα δεν πειραζει , και με το 99% καλα ειμαι : )
breson
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό floral » 27 Αύγ 2010, 12:47

Λοιπόν, δεν ήθελα να ανοίξω θέμα αλλου :
Έχω dualboot με προεγκατεστημένα τα windows Vista. Για κάποιον λόγο το ubuntu δεν μου δίνει την επιλογή για αναβάθμιση,
Θέλω : να φύγω απο τα Vista, αφού μου είναι άχρηστα,
και να εγκαταστήσω είτε windows xp είτε windows7 και πάλι σε dualboot τη νέα έκδοση των ubuntu.
Και τώρα ?
Έχουμε και λέμε :
1- windows ή ubuntu είναι καλύτερα για προεγκατάσταση ? ? ?
2- εάν κάνω φορμάτ και εγκαταστήσω ubuntu, μπορώ μετά να βάλω windows7 ή xp ?
3- πώς κάνουμε φορμάτ και εγκατάσταση των ubuntu από την αρχή ? θέλει συγκεκριμένο πρόγραμμα?

4- γίνεται να γλιτώσω το φορμάτ? ενώ θέλω να αλλάξω και τα windows και το ubuntu? :problem:

Αυτά :)

Μερικές ακόμα ερωτήσεις (για γερά νεύρα :) ), εδώ :
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
λέει ότι για desktop η 32-bit έκδοση είναι recommended. Εγώ που έχω 64-bit να προτιμήσω των 32-bit?
Έχω λαπτοπ 17'' - γι'αυτό είμαι απολύτως σίγουρη :clap: - κατεβάζω για desktop ή netbook?
Τα netbook είναι τα μικρά λαπτοπ? :oops:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: κάτι λίγα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ
1. (βασικός υπολογιστής) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Trusty Tahr 14.04 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium CPU B950 @ 2.10 GHz x 2 │ 15''
2. (παλιός που δεν προλαβαίνω να συγυρίσω) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Lucid Lynx 10.04.1 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual-Core T4200│ Intel GMA 4500M │ 17'' 1440x900
Άβαταρ μέλους
floral
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας