Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

Δημοσίευσηαπό Learner » 15 Αύγ 2013, 01:33

fkol k4 έγραψε:Εμείς ξέρουμε τις διαφορές από τον 3.8 στον 3.11

Off topic:
Και στον 3.12 ο οποίος θα λύσει πολλά προβλήματα ασυμβατότητας με νέες κάρτες Nvidia (nouveau) σαν την δική σου :D (δεν έχω link, το διάβασα σε μια λίστα, αλλά δεν θυμάμαι ποια.. αυτά παθαίνεις αν γράφεσαι σε 10 λίστες μαζεμένες)
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 15 Αύγ 2013, 16:00

Learner έγραψε:
fkol k4 έγραψε:Θέλεις ένα παράδειγμα; Εδώ στο φόρουμ ζητάμε στοιχεία του υπολογιστή για να δούμε αν θα «παίζει» με Ubuntu, με ποια έκδοση.
Για παράδειγμα σε εμένα με αυτή την κάρτα γραφικών, το Live CD του elementaryOS τις μισές φορές δεν φορτώνει καν....

Μην νομίζεις πως στα Windows τα πράγματα είναι καλύτερα. Είναι καλύτερα για ποιο λόγο όμως ; Διότι έρχονται (ως συνήθως) προ-εγκατεστημένα. Ποιο πολλούς drivers έχει το Linux ενσωματωμένους, παρά τα Windows. Στο Laptop της υπογραφής μου, όταν πήγα να εγκαταστήσω Windows 7 (seven έτσι ; ) δεν είχα Internet , ούτε ασύρματο, ούτε με Ethernet. Έπρεπε να βρω τον οδηγό μέσω άλλου υπολογιστή να τον κατεβάσω και να τον εγκαταστήσω.
Το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι τα προτιμούν οι κατασκευαστές. Κατασκευαστές και hardware αλλά και software. Τίποτε άλλο.

Στην πρακτική μου έχουν άλλη άποψη στο γιατί το προτιμούν οι κατασκευαστές λόγο ότι ο κόσμος το ξέρει. Σε linux ισχυρίζονται πρέπει να το ψάξεις λίγο πράγμα που πολλοί δεν θέλουν.

Εγώ πάλι λέω αν τα καταστήματα που επισκευάσουν και πωλούν Η/Υ δεν το προωθήοσυν όπως και οι κατασκευαστές δεν θα μπει στον πειρασμό ο average joe να το πάρει.

Ακόμη για τον μέσο χρήστη πιστεύω πως ο υπολογιστής θα ήταν ποιο εύκολο να τον χρησιμοποιήσει αν έμοιαζε κάπως έτσι:

Εννοώ αν μπορούσες να εξομοιωθεί η αλληλεπίδραση ανθρώπου - υπολογιστή με αυτήν ανθρώπου - κούλας ή ανθρώπου - κατοικιδίου η κα ακόμα ανθρώπου με ανθρώπου.

Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να πες στον σκύλο σου "Φέρε μου την εφημερίδα" ή σε έναν άλλον άνθρωπο "Αγόρασε κμου ένα μπουκάλι γάλα" γιατί να μην λές και στον υπολογιστή σου "Φέρε μου τα email μου";
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό asvos » 15 Αύγ 2013, 16:35

pc_magas έγραψε:
Εννοώ αν μπορούσες να εξομοιωθεί η αλληλεπίδραση ανθρώπου - υπολογιστή με αυτήν ανθρώπου - κούλας ή ανθρώπου - κατοικιδίου η κα ακόμα ανθρώπου με ανθρώπου.

Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να πες στον σκύλο σου "Φέρε μου την εφημερίδα" ή σε έναν άλλον άνθρωπο "Αγόρασε κμου ένα μπουκάλι γάλα" γιατί να μην λές και στον υπολογιστή σου "Φέρε μου τα email μου";

Καποιοι το καταφεραν με μια εφαρμογη αλλα αν βαλω για 2η φορα link θα θεωρηθει (δκαιως) διαφημiση.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Λίγες ┃ Αγγλικά: Μέτρια.
NetBook
Linux Lite σε Netbook Aser Aspireone.

Desktop
Ubuntu 19.04
Intel Core i7 CPU 920 2.67GHz ‖ RAM 11,7 GiB ‖ Gigabyte EX58-UD3R
nVidia GK107 [GeForce GT 630] {}
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller)
Άβαταρ μέλους
asvos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 15 Αύγ 2013, 17:05

pc_magas έγραψε:
Learner έγραψε:
fkol k4 έγραψε:Θέλεις ένα παράδειγμα; Εδώ στο φόρουμ ζητάμε στοιχεία του υπολογιστή για να δούμε αν θα «παίζει» με Ubuntu, με ποια έκδοση.
Για παράδειγμα σε εμένα με αυτή την κάρτα γραφικών, το Live CD του elementaryOS τις μισές φορές δεν φορτώνει καν....

Μην νομίζεις πως στα Windows τα πράγματα είναι καλύτερα. Είναι καλύτερα για ποιο λόγο όμως ; Διότι έρχονται (ως συνήθως) προ-εγκατεστημένα. Ποιο πολλούς drivers έχει το Linux ενσωματωμένους, παρά τα Windows. Στο Laptop της υπογραφής μου, όταν πήγα να εγκαταστήσω Windows 7 (seven έτσι ; ) δεν είχα Internet , ούτε ασύρματο, ούτε με Ethernet. Έπρεπε να βρω τον οδηγό μέσω άλλου υπολογιστή να τον κατεβάσω και να τον εγκαταστήσω.
Το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι τα προτιμούν οι κατασκευαστές. Κατασκευαστές και hardware αλλά και software. Τίποτε άλλο.

Στην πρακτική μου έχουν άλλη άποψη στο γιατί το προτιμούν οι κατασκευαστές λόγο ότι ο κόσμος το ξέρει. Σε linux ισχυρίζονται πρέπει να το ψάξεις λίγο πράγμα που πολλοί δεν θέλουν.

Εγώ πάλι λέω αν τα καταστήματα που επισκευάσουν και πωλούν Η/Υ δεν το προωθήοσυν όπως και οι κατασκευαστές δεν θα μπει στον πειρασμό ο average joe να το πάρει.

Ακόμη για τον μέσο χρήστη πιστεύω πως ο υπολογιστής θα ήταν ποιο εύκολο να τον χρησιμοποιήσει αν έμοιαζε κάπως έτσι:

Νομίζω πως θα μπορούσες να φέρεις και καλύτερο παράδειγμα, πχ ο υπολογιστής να ήταν κάτι σαν αυτό:

(Windows)
ή αυτό

(Linux)
γιατί αν ήταν σαν αυτό που έβαλες, τότε ο κόσμος άνετα θα σκεφτόταν καμιά 50αριά αθώες οικογενειακές χρήσεις, αλλά εξίσου άνετα άλλες τόσες διεστραμμένες και άρρωστες.
Το email και το λογιστικό φύλλο σε διαβεβαιώ πως δεν θα ήταν ούτε στις μεν ούτε στις δε.
:lol: :P :mrgreen: :lol: :P :mrgreen: :lol: :P :mrgreen: :lol: :P :mrgreen:
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 15 Αύγ 2013, 17:31

Απλά η Έμπνευση μου μου ήρθε από το anime "Chobits" και και από τo anime "Tactical Roar" (ο υπολογιστής της Nanaha Misaki πως έχει κρυφά το ανθρωπάκι)
Ακόμη μπορεί να προσελκύσει και Otaku με αυτόν τον τρόπο κιόλλας. Για φαντάσου να έχουν μια live figurine να τους εξυπηρετεί από το αγαπημένο τους anime;
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 15 Αύγ 2013, 17:59

Οκ, απλά σε πειράζω..

Ελπίζω πάντως να καταλαβαίνεις πως όταν εσύ γράφεις
pc_magas έγραψε:Απλά η Έμπνευση μου μου ήρθε από το anime "Chobits" και και από τo anime "Tactical Roar" (ο υπολογιστής της Nanaha Misaki πως έχει κρυφά το ανθρωπάκι)
Ακόμη μπορεί να προσελκύσει και Otaku με αυτόν τον τρόπο κιόλλας. Για φαντάσου να έχουν μια live figurine να τους εξυπηρετεί από το αγαπημένο τους anime;

στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από εμάς διαβάζουμε
pc_magas έγραψε:Απλά η Έμπνευση μου μου ήρθε από το !#^*) (&%#~!>? ()%$^*&%$@# και και από τo #@$#%!& *&&*^%(*%# (ο υπολογιστής της #@$^*^&%(*(#@)?><%$#ͽσ↓σ πως έχει κρυφά το ανθρωπάκι)
Ακόμη μπορεί να προσελκύσει και ͽͽϖ€σ↓α¼£6€ϰ με αυτόν τον τρόπο κιόλλας. Για φαντάσου να έχουν μια ¹²³^@!%#&ϡ®€· να τους εξυπηρετεί από το αγαπημένο τους ½£Ͽ®€6@^%@#$^;

:lol: :lol: :lol:
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 15 Αύγ 2013, 18:38

Well έχω και εικόνα για το τι έχω ακριβώς στο μυαλό μου:

fkol k4 έγραψε:Οκ, απλά σε πειράζω..

Ελπίζω πάντως να καταλαβαίνεις πως όταν εσύ γράφεις
pc_magas έγραψε:Απλά η Έμπνευση μου μου ήρθε από το anime "Chobits" και και από τo anime "Tactical Roar" (ο υπολογιστής της Nanaha Misaki πως έχει κρυφά το ανθρωπάκι)

στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από εμάς διαβάζουμε
pc_magas έγραψε:Απλά η Έμπνευση μου μου ήρθε από το !#^*) (&%#~!>? ()%$^*&%$@# και και από τo #@$#%!& *&&*^%(*%# (ο υπολογιστής της #@$^*^&%(*(#@)?><%$#ͽσ↓σ πως έχει κρυφά το ανθρωπάκι)
Ακόμη μπορεί να προσελκύσει και ͽͽϖ€σ↓α¼£6€ϰ με αυτόν τον τρόπο κιόλλας. Για φαντάσου να έχουν μια ¹²³^@!%#&ϡ®€· να τους εξυπηρετεί από το αγαπημένο τους ½£Ͽ®€6@^%@#$^;

:lol: :lol: :lol:

Google is your friend λένε κάπιοι....
Οι υπολογιστές μου:
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hrakleaz » 15 Αύγ 2013, 21:58

Σήμερα έκλεισα 4 μήνες με ubuntu, και χωρίς να έχω καμία επαφή με windows. ^_^
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.8.0-27-generic 32bit (en_US.UTF-8, GNOME gnome-classic), Ubuntu 3.8.0-26-generic
3 Pentium Dual-Core CPU T4300 2.10GHz ‖ RAM 2991 MiB ‖ LENOVO NITU1 - LENOVO 20023
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2a42] {i915}
5 wlan1: 0cf3:9271 Atheros AR9271 802.11n ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5906M Fast Ethernet PCI Express [14e4:1713] (rev 02)
hrakleaz
babeTUX
babeTUX

Launchpad: posgym
IRC: Hrakleaz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 15 Αύγ 2013, 22:43

hrakleaz έγραψε:Σήμερα έκλεισα 4 μήνες με ubuntu, και χωρίς να έχω καμία επαφή με windows. ^_^

Είμαι ο hrakleaz και είμαι καλά !
(όλοι μαζί)
Και ο hrakleaz είναι καλά !

@fkol k4
Θα μπορούσα να κάνω ορισμένες κρίσιμες παρατηρήσεις για την αισθητική και την φυσιολογία των anime χαρακτήρων, αλλά αυτό το παπαδοπαίδι (ο "οφθαλμός" ντε... ) θα μου βάλει τελίτσες και θα μου στείλει pm.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 15 Αύγ 2013, 23:03

pc_magas έγραψε:Εγώ πάλι λέω αν τα καταστήματα που επισκευάσουν και πωλούν Η/Υ δεν το προωθήοσυν όπως και οι κατασκευαστές δεν θα μπει στον πειρασμό ο average joe να το πάρει.

Tα καταστήματα απλώς προωθούν ότι κρίνουν ότι μπορεί άμεσα να τους φέρει κέρδος.
Οι κατασκευαστές κάποιες φορές ότι κρίνουν ότι μπορεί και μακροπρόθεσμα να τους φέρει κέρδος.
Δεν υπάρχει συναισθηματισμός.
Πχ, έκριναν ότι το android μπορεί να κερδίσει την αγορά στα κινητά. Το υιοθέτησαν και όντως τους έφερε κέρδος.
Από εκεί και πέρα για κάτι που χρησιμοποιεί κάποιας μορφής linux πυρήνα, δε θα ήταν σχετικά απλό να διατεθεί μια σουίτα διαχείρισης του κινητού για linux λειτουργικά ;
Θα ήταν, αλλά μάλλον δεν πρόκειται να τη δούμε, ακριβώς γιατί δεν θα αποφέρει κάποιο κέρδος.

Άμα τώρα βγάλει ο Μάρκος κινητό, θα δούμε τι θα γίνει. Πάντως 600 και 700 γιούρια δεν προτίθεμαι να τα σκάσω....
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας