10 λογοι για να μη διαλεξει καποιος linux

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: 10 λογοι για να μη διαλεξει καποιος linux

Δημοσίευσηαπό Kira » 03 Απρ 2010, 06:01

pkst έγραψε:1. Το σύστημα σου ειναι τόσο σταθερό που το βαριέσαι (δεν κάνεις format κάθε μήνα στο λειτουργικό σου)
2. Εχει μικρότερα έσοδα η MS
3. Έχουν μικρότερα έσοδα οι εταιρίες που φτιάχνουν antivirus
4. Δεν προωθούνται σε όλο ευρετήριο διευθύνσεων σου αυτόματα, τα μολυσμένα συνημμένα που λαμβάνεις με αποτέλεσμα να έχεις λιγότερες κοινωνικές επαφές με τους φίλους σου
5. Δεν έχει τυχαίες blue screens με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ζεις την ένταση και την αγωνία για την κατάσταση του εγγράφου 200 σελίδων που έγραφες, όπως την ζουν οι φίλοι σου καθημερινά.
6. Δεν εχεις τι να κάνεις τη τσάντα με τις 2000 θήκες CD στην οποία έβαζες τα σπασμένα software που κατέβαζες, γιατί σου είναι πια άχρηστη.
7. η 24άρα adsl γραμμή που πήρες από τον OTE πάει σχεδόν χαμένη γιατί δεν κατεβάζεις πια καθημερινά πειρατικό λογισμικό από τα torrents (πόσες πια διανομές linux θα κατεβάσεις?)
8. Διαβάζεις πολύ λιγότερα φόρουμ επίλυσης προβλημάτων από ότι διάβαζες όταν ήσουν στα Windows με αποτέλεσμα να έχεις λιγότερες διαδικτυακές γνωριμίες
9. Σε κάθε νέα έκδοση της διανομής σου ο υπολογιστής σου bootarei όλο και πιο γρήγορα, και χάνεις εκείνα τα πολύτιμα λεπτά ενδοσκόπησης καθώς περίμενες να φορτώσει η taskbar των windows
10. Λογω του 9. έχεις χάσει και την επαφή σου με την αγορά του hardware: Δεν ξέρεις πια -ούτε και σε ενδιαφέρει- ποια είναι η γρηγορότερη κάρτα γραφικών ούτε ο 24πύρηνος επεξεργαστής που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες με τον οποίο θα μπορεί το MSOffice να φορτώνει εκείνο το powerpoint με τα χαριτωμένα ζωάκια που σου έστειλε η φίλη σου σε λίγότερο από 2 λεπτά.

Tα 6,7 και κυριως το 8 είναι τελείως άκυρα.
6) Πράγματι γιατί με το linux τα προγράμματα που κατεβάζεις δεν τα γράφεις σε cd/dvd
7) Πάλι πράγματι γιατί με το linux δεν έχεις ανάγκη να κατεβάζεις updates ή νέα προγράμματα ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται μια καλή γραμμή
and last but not least
8) Πράγματι γιατί είναι λιγότερα τα forums που υπάρχουν για την αντιμετώπιση προβλημάτων linux σε σχέση με windows.
Τα παραπάνω δεν τα λεω με trolling σκοπό ούτε θέλω να ξεκινήσω flamewar, απλά θεώρησα τελείως λάθος αυτά τα 3 points
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 32bit Dual boot με Win XP
Προδιαγραφές ⇛ Dual Core 2.5GHz│ 2GB │ NVIDIA 9400GT│ LCD 20"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λειτουργικό ⇛ eeebuntu 3 σε Asus eee 1000H
Άβαταρ μέλους
Kira
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 03 Απρ 2010, 07:51

Βρε παιδιά,
Θα σας επιπλήξω.
Ξεχάσατε το σοβαρότερο λόγο να μη διαλέξει κανείς αυτό το καταραμένο GNU/Linux:

21. Προωθεί κάτι ξεπερασμένες αρχές όπως: ελευθερία, συνεργασία, κοινωνική ευθύνη.

Άσε που βάζει βόμβα στα θεμέλια του μοντέλου κοινωνικής ανάπτυξης που ως μόνο κίνητρο αναγνωρίζει το χρηματικό όφελος!
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 03 Απρ 2010, 07:59

jemadux έγραψε:εχω μια παρουσιαση στην σχολη ...
10 λόγοι για να διαλεξει linux και 10 λογοι για να μη διαλεξει linux
στους 10 λογους παω στο γνωστο site
και βρισκω πολλους λογους για τα θετικα του linux ...
για τα αρνητικα που θα τους βρω ...
τωρα μ ερχονται :
1.χαμηλη υποστηριξη παιχνιδιων
2.δυσκολια στην προσαρμογη

Αγαπητέ jemadux,

Θα πρότεινα, αφού παρουσίαζες την εργασία σου, να μας έκανες κάποιο ρεπορτάζ με τις αντιδράσεις των συμφοιτητών σου.
Εννοώ, εκτός από την αστεία πλευρά του θέματος - και καλά κάνουμε που κοροϊδεύουμε μερικές αφελείς νοοτροπίες-,
θα αντλούσαμε κάποια διδάγματα από ουσιαστικές αντιρρήσεις, για να προωθήσουμε πιο αποτελεσματικά το ελεύθερο λογισμικό.
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 03 Απρ 2010, 10:16

Kira έγραψε:Τα παραπάνω δεν τα λεω με trolling σκοπό ούτε θέλω να ξεκινήσω flamewar, απλά θεώρησα τελείως λάθος αυτά τα 3 points

LOL, Μου αρέσει ότι το πήρες και στα σοβαρά το post μου...
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 03 Απρ 2010, 11:03

1. Ἡ δύναμη τῆς συνήθειας
2. Ἡ δύναμη τῶν πολλῶν (majority rules)
3. Ἡ συμβατότητα μὲ ἐμπορικά προγράμματα ποὺ γράφτηκαν σὲ M$-DOS τὴν δεκαετία τοῦ 80, ἀλλὰ ποὺ συνεχίζουν νὰ κυκλοφοροῦν στὴν πιάτσα.
4. Τὸ πισάδικο τῆς γειτονιᾶς μου μὲ ἐξυπηρετεῖ σὲ ὅ,τι μοῦ συμβεῖ στὰ παραθύρια, ἐνῶ μὲ τὸ Λίνουξ ποῦ νὰ τρέχω...
5. Τί; Τζάμπα φροντίζω νὰ ἔχω τὸ πισί μου τζιτζί, μὲ ὅ,τι σοῦπερ-ντοῦπερ κυκλοφορεῖ σὲ hardware; Γιὰ νὰ τρέχω τΑ λίνουξ, ποὺ τρέχουνε καὶ στὴν τελευταία μπακατέλα; Πῶς θὰ πουλάω μούρη;
6. ΤΑ λίνουξ θέλουνε διάβασμα, μωρέ, κι ἐγὼ τώρα... Ἂν ἔβγαινε ἔστω σὲ κόμιξ κάτι εὔκολο...
7. Ξέρεις πόσα σάιτς warez σοῦ δίνουνε προγραμματάκια νὰ χακεύεις; Ἕτοιμα, μιλᾶμε!
8. Καὶ πῶς θὰ πάρω τὸ χαρτὶ τῆς πιστοποίησης γιὰ νὰ χωθῶ πιὸ εὔκολα στὸ δημόσιο; Ἀφοῦ στὶς ἐξετάσεις μόνο μάικροσοφτ ζητᾶνε...
9. Ξενέρωμα, φιλάρα! Εἶδα ἕναν τυπᾶ μὲ οὐμπούντου στὸ μηχανάκι του καὶ ἒκανε τὰ ἴδια ποὺ κάνω κι ἐγώ. Κι ἐγὼ ποὺ νόμιζα πὼς τΑ λίνουξ ἤτανε ἀλλιώτικη μαγκιά!
10. Ἰδεολογία, μάγκα μου... Ἅμα σὲ κλέβουνε ἀπὸ παντοῦ, πρέπει κι ἐσὺ νὰ τοὺς ρημάζεις ὅπως μπορεῖς. Δὲν γουστάρουνε πειρατεία; Ἔ, πειρατεία κι ἐμεῖς! Μὲ τὰ λίνουξ τί πειρατεία νὰ κάνεις, ἀφοῦ εἶναι ὅλα τζάμπα; Βοὺρ στὰ παραθύρια λοιπόν, νὰ τοὺς δείξουμε πὼς εἶναι μαγκιὰ νὰ τὰ ἔχεις ὅλα στὸ μηχάνημά σου σπασμένα!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 03 Απρ 2010, 11:39

monkgr έγραψε:
8. Καὶ πῶς θὰ πάρω τὸ χαρτὶ τῆς πιστοποίησης γιὰ νὰ χωθῶ πιὸ εὔκολα στὸ δημόσιο; Ἀφοῦ στὶς ἐξετάσεις μόνο μάικροσοφτ ζητᾶνε...

Αουτς! Πόνεσε...
:lol:
:thumbup:
:clap:

Πάντως η ιδέα ενός comic να σου μαθαίνει τη χρήση linux δεν είναι άσχημη ιδέα...

Off topic:
1. @monkgr
Να κι ένας που όχι μόνο δε γράφει σε greeklish, αλλά χρησιμοποιεί και πολυτονικό...!

Off topic:
2. Kira από το death note..?
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 28 Απρ 2010, 23:58

Να προσθέσω άλλον ένα: Η διαχείριση των επαφών του κινητού τηλεφώνου...

Διόρθωση: Δεν είχα δει ότι ήταν η 2ηο δημοσίευση του θέματος....
Τελευταία επεξεργασία από emmsarris και 29 Απρ 2010, 20:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 29 Απρ 2010, 07:20

Μπορείς να επικαλεστείς ψυχολογικούς λόγους όπως γοήτρου και επίδειξης.
Πχ. "εγώ τα έχω όλα γνήσια επειδή τα έσκασα και τα αγόρασα όλα νόμιμα" ή "εγώ ξέρω από υπολογιστές και μπορώ να σου χακέψω όλα τα προγράμματα σου" ή "εγώ δεν έχω ανάγκη κανένα γιατί πληρώνω και κάνω την δουλειά μου" :P

Επίσης μπορείς να επικαλεστείς πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους.
Πχ."το linux προωθούν ιδέες όπως η γνώση, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια ιδέες που αντιτήθωνται με την ιδεολογία της εξουσίας και των κομμάτων" :eh:
"το linux αυξάνουν την ανεργία αφήνοντας χωρίς δουλειά χιλιάδες μηχανικούς που κάνουν φορμάτ κάθε τρεις και λίγο και απασχολούνται κάνοντας καμιά ανασυγκρότηση που και που..." :lol:

Ακόμη μπορείς να αναφέρεις επιχειρισιακούς λόγους
Πχ. "με το linux θα κλείσουν δεκάδες εταιρίες που βγάζουν προγράμματα όπως antivirus"

Μπορείς να το δεις και νομικά το θέμα.
Πχ."πως θα με παρακολουθούν αν χρησιμοποιώ opensource λογισμικό και πώς θα ξετρυπώνουν οι αστυνομικοί την πειρατεία και την παρανομία?"
"Επίσης ποιους θα συλαμβάνουν αν δεν υπάρχει παράνομο λογισμικό?" :bow:

Για κερδοσκοπικούς σκοπούς όπως πχ.
"Πως θα παίρνουν τις μίζες τους οι κυβερνήσεις από την microsoft ώστε να προτημούν το λογισμικό τους?" :shh:

Μεχρι και χρηματιστηριακούς λόγους και θέματα οικονομίας. Πχ.
"πως θα υπάρχει διακίνηση χρήματος αν δεν υπάρχει non-free και κλειστό λογισμικό?"

Και για διαφημιστικούς σκοπούς:
Πχ"πως θα διαφιμίζει η κάθε εταιρία τα προιόντα της αν δεν υπάρχουν τα phishing spam?"

Και για λόγους κοινωνικής διαχώρισης :
"Πως θα υπήρχαν πλούσιοι και φτωχοί αν όλοι είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν το ίδιο λογισμικό?
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 29 Απρ 2010, 09:52

Για λογους κοινωνικης παρηγοριας...

Ο Bill Gates ειναι πιο ασχημος ακομα και απο μενα... και υπαρχει και ο Ballmer... :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 29 Απρ 2010, 10:51

11ος λόγος: Για να μάθει να γράφει το λειτουργικό που χρειάζεται από την αρχή μόνος του.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας