ftso έγραψε:Και όμως είναι πολύ πιο εύκολο απ'όσο νομίζεις.
Σκέψου μόνο ότι ένας κατάλογος bin μέσα στο home μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς password.
Μετά μάθε ότι το ubuntu θα πάει και θα βάλει τον κατάλογο αυτόν πρώτο πρώτο μέσα στην PATH.
Τέλος φαντάσου ένα trojan binary script με το όνομα sudo...
Την επόμενη φορά που θα εκτελέσεις "sudo <εντολή>" θα εκτελεστεί sudo <εντολές του trojan> <εντολή> και εσύ δεν θα πάρεις πρέφα τίποτα...
Όπως Βλέπεις δεν είναι και τόσο δύσκολο

Δηλαδή και πως θα γίνει αυτός φάκελος , και πως θα κατέβει το trojan binary script , θα το κατεβάσω εγώ ? η θα μου το βάλεις εσύ ?
Κάπου το χάνεις το θέμα , για να γίνει θα πρέπει να είναι εκεί και να γίνει κάπως και φάκελος και το αρχείο να είναι εκεί .
Εάν μιλάμε για μένα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο , το πόσο ασφαλές είναι είπαμε πολύ ποιο ασφαλές από τα άλλα .
Δηλαδή με τα λεγόμενα σου δεν είναι , τότε γιατί το χρησιμοποιείς , γιατί ασχολείσαι ?
Τι σε τραβά και έχεις GNU/Linux στο Η/Υ αφού δεν είναι ?
Και δεν θέλω να φανταστώ το binary και άλλες παρόμοιες βλακίτσες , μιας και έχω μάθει το τρόπο ότι κατεβάζω πριν το εκτελέσω να δω τι είναι και τι θα κάνει και από εκεί και πέρα πράττω ανάλογα .
Όσο για άλλους χρήστης θα πρέπει να μάθει τι έχει , το πως θα το προστατεύει είναι ένα σκέλος που ούτε στα παράθυρα δεν ξέρουν , νομίζουν ότι βάζουν ένα antivirus είναι οκ άλλα δεν είναι , άλλα και εδώ όπως στο πρώτο ποστ του @logari81 που μάλλον δεν το διάβασες καλά αναφέρει πως θα μάθει ο χρήστης η θα τον μάθουν από που και τι θα πρέπει να κατεβάζει και τι να προσέχει .
Και όταν περνάω κάπου GNU/Linux αυτό λέω , μην εκτελείς κάτι για το οποίο δεν είσαι σίγουρος τι θα κάνει και τι είναι .
Και γενικά αντί να πες μιας και είσαι τόσο καλός στο να αναφέρεις πως μπορεί να πάθει ζημία δεν λες και στους υπόλοιπους πως να το προστατεύουν .
Όχι για μένα , μιας και εγώ όταν εσύ πήγαινες εκεί εγώ ερχόμουν ήδη .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr