Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

Δημοσίευσηαπό afanaman » 17 Οκτ 2008, 01:45

αναρωτιεμαι αν βρισκομαι στο φορουμ του ubuntu ή της microsoft. σε λιγο θα φτασουμε να υπερασπιζομαστε ακομα και τα κλειστα προγραμματα ετσι οπως το παμε.γιατι αν κανεις συνεχισει αυτη τη συλλογιστικη της νομιμοτητας εκει θα καταληξει.αφου οι εταιρειες εχουν πληρωσει λεφτα,και μαλιστα πολλα, γιατι να μην τα εχουν κλειστα και να μην κανουν και τα παντα ωστε να χτυπησουν τους ανταγωνιστες,ιδιαιτερα τους "ανοιχτους" και δωρεαν? δε νομιζω οτι μας αρμοζουν αυτοι οι συλλογισμοι.

στο προκειμενο τωρα, καταρχην δεν ειναι δοκιμο να συγκρινονται τα προγραμματα που ειναι αϋλα και δεν εχουν κοστος παραγωγης(ποσο κοστιζει ενα dvd στο οποιο ειναι γραμμενο το autocad?) με υλικα αγαθα οπως ειναι τα αυτοκινητα ή τα ρουχα. τι θελω να πω: ενα προγραμμα το φτιαχνει καποιος μια φορα(ή περιπου μια φορά) και μετα το αναπαράγει με σχεδον μηδενικο κοστος.ενω ενα αυτοκίνητο π.χ. σχεδιαζεται μια φορα αλλα κοστιζει και η αναπαραγωγη του, δηλαδη έχει κόστος παραγωγης,εχει τα μεταλλα,τα εξαρτηματα κλπ. ενω λοιπον ο τροπος και το κοστος παραγωγης δεν ειναι συγκρισιμα, οι τελικες τιμες τους ειναι. ενα αυτοκινητο κανει 10000€ ενω ενα autocad πχ 3000-4000€. θα μου πειτε απ'τα προγραμματα βγαζεις λεφτα.γιατι δεν υπαρχουν επαγγελματικα αυτοκινητα,μεταφορων π.χ? οποτε οι τιμες των προγραμματων ειναι τουλαχιστον προκλητικες.και επειδη δεν το επιλεγουμε αλλα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων αναγκαζομαστε(μεσω ολων αυτων των δικτυων που αναφερθηκαν παραπανω) δεν ξερω τελικα αν μας πουλανε λογισμικο ή απλως μας κλεβουν μπροστα στα ματια μας και μαλιστα νομιμα.

οποτε η αμεση και ευκολη απαντηση σ'αυτο ειναι: ας τους κλεψουμε και εμεις. δεν ειναι ομως τοσο απλα τα πραγματα. ας αρχισουμε απ'τα βασικα.τι σημαινει νομιμοτητα?τι σημαινει εχω, αγοραζω και τι κλεβω? τι σημαινει ιδιοκτησια και ακομα περισσοτερο πνευματικη ιδιοκτησια(copyright)? ολα αυτα εχουν οριστει απο καποιους(συνηθως τους εχοντες και εξουσιαζοντες) και αυτο δε σημαινει οτι τα αποδεχομαστε ολοι. εγω ας πουμε κατεβαζω το καπελο σε αυτους που μπαινουν μεσα στα super market και κλεβουν πραγματα ειτε για τις αναγκες τους ειτε για να τα δωσουν στους αλλους. και συμφωνω με αυτο γιατι πιστευω οτι αυτα τα πραγματα τα δικαιουνται και επειδη καπως πρεπει να αντιδρασουμε στην κλεψια των βιομηχανιων. δεν το θεωρω ομως πολιτικη κινηση που θα μπορουσε να αλλαξει τα πραγματα απο μονο του. ειναι μια πραξη αντιστασης στην πραξη αλλα μεχρι εκει.πολλες φορες μπορει να αποδειχθει ακομα και ενσωματωσιμο.

κατι παρομοιο ισχυει και για την πειρατεια. την επικροτω γιατι αποτελλει μια πραξη αντιστασης απεναντι σ'ολα αυτα που μας κανουν οι βιομηχανιες λογισμικου. αλλα μεχρι εκει.δεν μπορει να αλλαξει τα πραγματα.τουλαχιστον αυτο εχει φανει μεχρι στιγμης.μαλιστα επειδη οι εταιρειες δεν ειναι χαζες χρησιμοποιουν την πειρατεια μεχρι εκει που τους κανει και την κυνηγανε εκει που τους κανει κακο. αυτο που θα μπορουσε να αλλαξει τα πραγματα οντως ειναι τα ανοικτα λογισμικα,οι κοινοτητες, η δωρεαν βοηθεια, γι'αυτο και τα κυνηγανε οπως κυνηγανε και την πειρατεια.

οποτε ο πιο καλος συνδυασμος αντιστασης κατα τη γνωμη μου ειναι ο συνδυασμος πειρατειας και ανοιχτου και δωρεαν λογισμικου.να αντισταθουμε με την πειρατεια και να αντιπιτεθουμε με ανοιχρο και δωρεαν λογισμικο.
afanaman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 17 Οκτ 2008, 08:17

Το να χρησιμοποιεί κάποιος παράνομα ένα λογισμικό ώπος το microsoft office προσωπικά δεν με πειράζει τόσο ΑΛΛΆ το να χρησιμοποιεί μία εταιρία/αλυσίδα καταστημάτων (ονόματα δεν λέω) για να κερδίζει χρήματα είναι το χειρότερο και οι "άσχετοι" χρήστες που δεν γνωρίζουν γίνονται θύματα αυτών...

δεν λέω πως και εγώ είμαι ο 100% σωστός... τα μόνα crack που χρισημοποιώ είναι στα games που νοικιάζω απο video club, εφαρμογες μόνο free...
τώρα οκ... δεν μπορεί κάποιος να αναγκάσει κάποιον να μη τα χρησιμοποιεί εκτός των ίδιον εταιριών και άλλες υπηρεσίες.
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 17 Οκτ 2008, 08:24

@afanaman:
Φίλε μου τα έχεις μπερδέψει μάλλον.
Δεν αγοράζεις το dvd,αγοράζεις την άδεια να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα που βρίσκεται στο dvd.
Και ξεκινώντας απο αυτή τη βάση,και ο υπόλοιπος συλλογισμός σου μου φαίνεται άκυρος.
Εξήγησα πρίν οτι η πειρατεία δεν είναι πολιτική πράξη,και δε θέλω να ξαναγράφω τα ίδια.
Θές να το κάνεις;κάντο αλλά έχε την ειλικρίνεια να παραδεχτείς οτι το κάνεις για την τσέπη σου.
Μην μας το παίζεις αντιστασιακός του internet.

Επίσης δε μπορώ με τίποτα να συλλάβω γιατί ένας μέσος χρήστης χρειάζεται για το οικιακό του pc επαγγελματικά προγράμματα.
Λέγονται επαγγελματικά γιατί απευθύνονται σε επαγγελματίες,doh.
Όσο για τους σπουδαστές,μικροεπαγγελματίες κλπ υπάροχυν και τρόποι να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να πληρώσουν μια περιουσία.
(βλέπε πόστ του bullgr νωρίτερα)

Νομίζω πιο πολύ απο όλα όσα έγραψες με ενοχλεί η πεποίθησή σου οτι το linux και το ubuntu ειδικότερα θα έπρεπε να είναι κοινότητες ανοιχτές στην πειρατεία,να δρούν παράλληλα με τους πειρατές και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο.
Πραγματικά είασι πολύ μακριά απο το πνεύμα και τoυ ubuntu και του ανοιχτού λογισμικού.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 17 Οκτ 2008, 08:30

Διαφωνώ κάθετα!
afanaman έγραψε:
στο προκειμενο τωρα, καταρχην δεν ειναι δοκιμο να συγκρινονται τα προγραμματα που ειναι αϋλα και δεν εχουν κοστος παραγωγης(ποσο κοστιζει ενα dvd στο οποιο ειναι γραμμενο το autocad?) με υλικα αγαθα οπως ειναι τα αυτοκινητα ή τα ρουχα. τι θελω να πω: ενα προγραμμα το φτιαχνει καποιος μια φορα(ή περιπου μια φορά) και μετα το αναπαράγει με σχεδον μηδενικο κοστος.ενω ενα αυτοκίνητο π.χ. σχεδιαζεται μια φορα αλλα κοστιζει και η αναπαραγωγη του, δηλαδη έχει κόστος παραγωγης,εχει τα μεταλλα,τα εξαρτηματα κλπ. ενω λοιπον ο τροπος και το κοστος παραγωγης δεν ειναι συγκρισιμα, οι τελικες τιμες τους ειναι. ενα αυτοκινητο κανει 10000€ ενω ενα autocad πχ 3000-4000€.

Δε ξέρω αν έχεις δοκιμάσει να κατασκευάσεις κάποια εφαρμογή (έστω και μικρή), αλλά έργα του βεληνεκούς π.χ. μίας εφαρμογής CAD έχουν κόστος παραγωγής πολλών χιλιάδων - αν όχι εκατομμυρίων - ευρώ (αφού στο κόστος παραγωγής πρέπει να συνυπολογιστεί πέρα από την παραγωγή των μέσων διάθεσης και η φάση της έρευνας, του σχεδιασμού, της υλοποίησης, των δοκιμών, διορθώσεων, τελικών δοκιμών και τεκμηρίωσης) αν αυτή αναπτυχθεί με τη χρήση παραδοσιακών διαδικασιών (και όχι του μοντέλου ανοιχτού λογισμικού, όπου το κόστος μεταφέρεται και κατανέμεται στους ίδιους τους developers/ιδρύματα που ασχολούνται με το project).

Όσον αφορά την πειρατία, διαφωνώ κάθετα. Είναι ΚΛΟΠΗ όσο και να προσπαθείτε να την παρουσιάσετε ως "αλτρουιστική" πράξη, με "ευγενικούς" σκοπούς. Για το ποιος ορίζει τί είναι σωστό και δίκαιο, τουλάχιστον στην Ελλάδα είχαμε την πρωτιά - είμαστε οι πρώτοι που ορίσανε το Δημοκρατικό πολίτευμα, όπου κυβερνούν οι νόμοι. Εφ' όσον υπάρχουν νόμοι και το Σύνταγμα ορίζει οτι πρέπει να τους ακολουθούμε, σ' αυτά τα πλαίσια μπορούμε να κινηθούμε (αλλιώς θα ήμασταν ζούγκλα όπου θα επικρατούσε ο νόμος του ισχυροτέρου).

Οπότε, αυτό που μας μένει να κάνουμε αν δε μας αρέσει οτιδήποτε όσον αφορά μία εφαρμογή (τιμή, ποιότητα, χαρακτηριστικά) είναι να κατασκευάσουμε το δικό μας ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ. Αν νομίζετε οτι αντιστέκεστε παρανομώντας τότε λυπάμαι για το σημείο που έχουμε φθάσει... Η λύση είναι η δημιουργικότητα και όχι η παρανομία, αλλά βέβαια είναι και ο δύσκολότερος δρόμος....

(EDIT: Διόρθωση κάποιων λαθών κατά την πληκτρολόγηση)
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 17 Οκτ 2008, 10:18

Καλημέρα,
Με το να λέμε ότι είναι άυλο το πρόγραμμα, (δεν είναι αυτοκίνητο παράδειγμα) και ότι το κόστος ενός dvd/cd είναι πολύ μικρό δεν μειώνει το κόστος του προγράμματος.
Δεν θυμάμε ποιός φίλος το έγραψε πιο πριν, αλλά ας σου δώσω ένα παράδειγμα.
Φαντάζομαι για να είσαι σε αυτό το forum είτε έκανες εγκατάσταση ubuntu είτε σου την κάναν την εγκατάσταση (πάντως έχεις ubuntu ίσως και κάποιο άλλο λειτουργικό). Κάποια στιγμή (αν δεν μπορείς να το κάνεις ήδη) θα μπορείς να κάνεις εγκατάσταση του ubuntu ή όποιας άλλης διανομής. Δεν γνωρίζω αν είσαι φοιτητής/μαθητής/ιδ. υπάλλλος ή κάτι άλλο. Το να κάνεις εγκατάσταση σε φίλους χωρίς να τους πάρεις χρήματα πιστεύω πως θα το κάνεις (και εγώ σαν "επαγγελματίας" κάνω εγκατάσταση σε φίλους χωρίς να σκεφτώ ότι θα τους πάρω χρήματα). Εφόσον λοιπόν δεν σου κοστίζει τπτ (και είναι αύλη η γνώση) θα μπορείς να κάνεις εγκατάσταση σε όποιον (από την γειτονιά σου ας αρχίσουμε) σου φέρνει το μηχάνημά του και χωρίς να αμοίβεσαι για αυτό.
Αν το θεωρείς ότι αυτό είναι εντάξει τότε δεν έχω να πω τπτ άλλο.
Ή φτάνουμε στο γεγονός που ανέφερε κάποιος άλλος φίλος σε άλλο νήμα "Εμείς του linux πρέπει να υποστηριζόμαστε μεταξύ μας και να του έκανε την εγκατάσταση δωρεάν μετά το ωράριο εργασίας του" (αν έχω παραλήψει κάτι συγνώμη).
Σίγουρα μπορεί να είναι απαγορευτικό το κοστολόγιο για την οικιακή χρήση του photoshop ας πούμε ή 5 ακόμη εργαλίων σαν το photoshop (corel, autocad....) αλλά ο επαγγελματίας θα τα βγάλει τα λεφτά του.
Και όσον αφορά εκπαιδευτήρια, σχολεία κ.α. η microsoft (το ξέρω σίγουρα) κάνει πιο χαμηλές τιμές στα προϊοντα της. Το Office παράδειγμα κοστίζει γύρω στα 140 ευρώ (full έκδοση).
Οπότε πιστεύω και άλλες εταιρίες θα φροντίζουν να δίνουν πιο φτηνά τα προγράμματά τους.
Αλλά εδώ στήνουμε ένα εργαστήριο για να δίνουμε διπλώματα ECDL ας πούμε (το πιο διαδεδομένο σήμερα) και ο πιο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ότι το δίπλωμα που θα πάρει το παιδί του (10-15 χρονών ας πούμε) θα του είναι άχρηστο όταν τελιώσει το σχολείο. Και μιας και το ΑΣΕΠ θέλει την πιστοποίηση του ECDL όλοι τρέχουν(με) να πάρουμε αυτό το χαρτί.
Όλοι έχουμε την δυνατότητα πιστεύω να χρησιμοποιούμε προγράμματα που μπορούμε να τα πληρώσουμε ή είναι ελεύθερα. Αν γινόταν αυτό σίγουρα και οι τιμές αυτών των προγραμμάτων θα ήταν πιο προσιτές και δεν θα γίνοταν μερικοί (αρκετά μεγάλος αριθμός) παράνομοι.
Ήθελα να γράψω και άλλα, αλλά ήδη βλέπω ότι έγραψα ένα κατεβατό οπότε σταματάω.
Συγνώμη αν σας κούρασα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 17 Οκτ 2008, 10:32

Δυστυχώς μερικοί από σας με έχουν απογοητεύσει... Δεν έχετε ποιάσει το νόημα του πειρατικού λογισμικού με την δυνατότητα επιλογής εναλλακτικής λύσης. Και όντως απορώ πως όταν έχετε τέτοιες απόψεις ασχολείστε με το linux. Εκτός και αν εδώ ισχύει το ρητό "Είδα φως και μπήκα"...

Για να απαντήσω κάτι για τον Τσε Γκεβάρα, ο άνθρωπος αντέδρασε, αντιστάθηκε γιατί δεν είχε άλλη επιλογή. Προτίμησε να πολεμήσει αντί να σκύψει το κεφάλι.
Στην περίπτωση του λογισμικού όμως υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Δεν έχει η adobe το μονοπώλιο... Είναι ναι μεν το κορυφαίο πρόγραμμα στο χώρο του αλλά δεν γίνεται όλοι να κυκλοφορούμε με ferrari. Υπάρχει και τη Fiat...

Και δεν μπορώ να καταλάβω το 15-16 χρονών κοριτσάκι τι το θέλει το autocad... Να το κάνει τι; Να σχεδιάσει κουκλόσπιτο; Θα με τρελάνετε;

Όσο για τα πανεπιστήμια εάν πρέπει ο φοιτητής να χρησιμοποιήσει κάποιο εμπορικό πρόγραμμα, ε, τότε να βρεθεί ένας τρόπος να προμηθευτεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα εκδόσεις των συγκεκριμένων προγραμμάτων "for educational use only". Υπάρχουν, και έχω δει τέτοια, αλλά σου λέει ο εκπαιδευτής ποιος ασχολείται τώρα μωρέ, ποιο εύκολα κάνω τις κόπιες του πειρατικού και καθαρίζω.

Και για χρήση στο σπίτι έγραψα και πριν, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς photoshop για να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες των διακοπών σου... Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Θα υπήρχε δηλαδή λόγος "επανάστασης", "ανταρσίας" εάν είχε το photoshop το μονοπώλιο στην επεξεργασία φωτογραφίας, να μην υπήρχε άλλη εναλλακτή, κάτι δηλαδή όπως η ΔΕΗ στο ρεύμα εδώ στην Ελλάδα.

Αλλά αφού υπάρχει εναλλακτική, δεν στέκουν τέτοιες δικαιολογίες. Ο κλέφτης είναι κλέφτης είτε πρόκειται για αυτοκίνητο είτε για αεροπλάνο είτε για μια εμπορική εφαρμογή.

Και οι κλέφτες δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο του Linux. Εάν έχετε τέτοιες απόψεις να τις κάνετε post σε άλλο forum.
Υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουμε το ελεύθερο λογισμικό και εσείς δικαιολογείτε ενέργειες πειρατικού λογισμικού.

ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΥΑΛΑ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑ WINBLOWS.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 17 Οκτ 2008, 10:44

Επειδη μπηκε και ο Che στην συζητηση εγώ να αναφερω το παρακάτω. Στην ιδια επανασταση με τον Che πηρανε και αλλοι μερος, πολλοί απο τους οποίους, αφού διωχτηκαν οι παλιοι βασιλιαδες/υπουργοι και γίναν οι ιδιοι υπουργοι της νεας (επαναστατικης) κυβερνησης θεώρησαν σκόπιμο να καβαντζώσουν τα πολυτελή αυτοκινητα των παλιων υπουργών (η αντίστοιχα στον συγχρονο πειρατοεπαναστατη ειναι νομιζω προφανης). Εγω να σας ρωτησω τωρα, εσεις ποιανου το ονομα γνωρίζετε; Αυτων των υπουργων ή του Che; Σαν ποιον θα θελατε να ήσαστε;

Για μενα το ζητημα ειναι απλό και δεν αφορα μονο το λινουξ: Υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων, ιδεολόγοι και μη ιδεολόγοι.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 17 Οκτ 2008, 10:50

logari81 έγραψε:Για μενα το ζητημα ειναι απλό και δεν αφορα μονο το λινουξ: Υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων, ιδεολόγοι και μη ιδεολόγοι.

Σε αυτό διαφωνώ... Ο κλέφτης είναι κλέφτης. Η κλεψιά δεν έχει καμία σχέση με την ιδεολογία.
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 17 Οκτ 2008, 10:54

bullgr έγραψε:
logari81 έγραψε:Για μενα το ζητημα ειναι απλό και δεν αφορα μονο το λινουξ: Υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων, ιδεολόγοι και μη ιδεολόγοι.

Σε αυτό διαφωνώ... Ο κλέφτης είναι κλέφτης. Η κλεψιά δεν έχει καμία σχέση με την ιδεολογία.

@bullgr μαλλον δεν καταλαβες τι εννοώ τοτε. Ειμαι καθετα αντιθετος στην χρηση πειρατικου λογισμικου. Η κλεψια δεν ειναι ιδεολογια, η κλεψια μπορει να βαφτιστει απο καποιους ιδεολογια αλλα δεν αναφερομαι σε αυτο.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 17 Οκτ 2008, 11:04

logari81 έγραψε:@bullgr μαλλον δεν καταλαβες τι εννοώ τοτε. Ειμαι καθετα αντιθετος στην χρηση πειρατικου λογισμικου. Η κλεψια δεν ειναι ιδεολογια, η κλεψια μπορει να βαφτιστει απο καποιους ιδεολογια αλλα δεν αναφερομαι σε αυτο.

Συγνώμη που επιμένω αλλά σε κατάλαβα απόλυτα τι εννοείς... Αλλά κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν εμένα.

Δεν έχει καμία σχέση η ιδεολογία με την πειρατία του λογισμικού. Κάποιοι προφασιζόμενοι την ιδεολογία τους (επαναστάτες, αντάρτες) βρίσκουν "μαγκά" το να χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό και μάλιστα καυχιώνται ότι δεν δίνουν μία στις εταιρίες λογισμικού.

Εάν είσαι ιδεολόγος και δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα προγράμματα των "κακών" εταιριών που "αισχροκερδούν", ψάξε να βρεις εναλλακτικές free λύσεις.
Αλλά τι κάνουν αυτοί; Βαφτίζουν την πειρατία, ιδεολογία, το παίζουν "μάγκες" και καθάρισαν...

Και δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν αυτοί εδώ στο forum... Όπως έγραψα και πιο πάνω, υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουμε το ελεύθερο λογισμικό και αυτοί έχουν αναγάγει την πειρατία λογισμικού ως ιδεολογία. Θα με τρελάνουν, θα πάρω τα βουνά...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας