Βοηθείστε... φίλο μου που έχει hol και βλέπει μόνο Ελλάδα!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Βοηθείστε... φίλο μου που έχει hol και βλέπει μόνο Ελλάδ

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 26 Οκτ 2010, 10:34

Οποιοδηποτε router που δεν ειναι τελειως της πλακας εχει ενα πανελακι για να μπεις στο router με δικαιωματα admin. Μου κανει εντυπωση οτι το ακους για πρωτη φορα! Οταν παει στο 192.168.2.1 (που ειναι υποτιθεται ο router) παει σαν admin οχι σαν χρηστης. Προρυθμισμενο σε 192.168.2.1 ειναι καπως πρωτοτυπο, οχι πως ειναι λαθος, αλλα δεν το βαζουν συνηθως σαν default.

Μηπως το δικτυο εχει IP range 192.168.1.χ με Netmask 255.255.255.0 ? Γιατι τοτε ποτε δεν θα τον δει το router... στο δικτυο...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 26 Οκτ 2010, 17:01

Μάκη: Έχω γράψει εδώ και μέρες (από την πρώτη σελίδα) ότι συνδέθησα (ως admin φυσικά) στο ρούτερ:
έγραψε:Λοιπόν, πήγα στο φίλο με το netbook-άκι μου και το desire και είδα αμέσως πλήρες ίντερνετ, όπως επίσης είδα το ρούτερ του οποίου ρύθμισα το wireless. Άρα: Δεν είναι θέμα ρούτερ ή ο,τιδήποτε άλλο. Για κάποιο λόγο τα windows XP που έχει έχουν αποφασίσει να του κόψουν τις υπόλοιπες πλην .gr σελίδες.

Ναι, το ρούτερ ήταν 192.168.2.1 (είναι ένα νετφάστερ). Ναι, συνήθως είναι 1.1 αλλά προφανώς υπάρχουν και κατασκευαστές με άλλες επιλογές.

Αλέξανδρε:
έγραψε:
χαχαχα...!!!
Πολυ καλο...για ανεκδοτο θα ηταν φοβερο...! :bow: :bow: :bow:
Ζητηστε να ερθει τεχνικος εγω προτεινω γιατι πολλες βλακειες ακουω...!

Μακάρι να ερχόταν τεχνικός. Ο τεχνικός της hol με τον οποίο κατόρθωσε να μιλήσει στο τηλέφωνο (γιατί αφήνεις μήνυμα και σε παίρνει εκείνος) του είπε... να κοιτάξει τα καλώδιά του. Ας προσέχουμε λίγο τις εκφράσεις μας, ούτε ειδικοί σε όλα είμαστε, ούτε μιλάμε έτσι στο φόρουμ μας.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 26 Οκτ 2010, 17:21

Μιᾶς καὶ βλέπω νὰ τραβάει τὸ θέμα χωρὶς νὰ βρίσκεται λύση, προτείνω δραστικὰ μέτρα (τοῦ τύπου «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι») :P . Ἀφοῦ θὰ τὸν κάνεις ποὺ θὰ τὸν κάνεις τὸν κόπο νὰ τοῦ περάσεις Ubuntu, δὲν τραβᾶς καὶ μία ἐπανεγκατάσταση τῶν παραθυριῶν; Μερικὲς ... ὧρες παραπάνω δουλειὰ εἶναι. :cry: Μπᾶς καὶ φτιάξει.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 26 Οκτ 2010, 17:29

χεχε, η τελευταία φορά που εγκατέστησα παράθυρα ήταν γύρω στο 2005, θες να με βάλεις να το κάνω ξανά;
Σοβαρά: του έχω ήδη προτείνει πιο ριζική λύση, αγορά νέου (τον έχει 6-7 χρόνια) και διατήρηση από τον παλιό του σκληρού μόνο, ως backup. Και φυσικά 7/ubuntu dual boot. Νομίζω εκεί κατευθύνεται.

Αλλά είναι μια παραξενιά που αξίζει να λυθεί. Κλείνει Παρασκευή βράδυ τη σύνδεση forthnet και δουλεύουν όλα, ανοίγει τη hol και βλέπει μόνο Ελλάδα, χωρίς αλλαγή σε κάτι στα ΧΡ. Τι στην ευχή;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 26 Οκτ 2010, 17:42

καλά, εγώ δεν κατάλαβα τώρα -- σε ubuntu live cd η σύνδεση δουλεύει ή όχι; :?:
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 26 Οκτ 2010, 17:55

Δεν είχα μαζί μου ubuntu live CD. Είχα μαζί το netbook μου (une 10.10) που δούλεψε αμέσως και ethernet wired και wireless. Το μόνο που δεν δουλεύει είναι το pc του φίλου με τα ΧΡ. Κάπου, κάπως, έχει κρατήσει μια ρύθμιση της forthnet (τι άλλο να σκεφτώ;;) που εμποδίζει τη νέα του σύνδεση να δει εξωτερικό.

Τεσπα, δεν ξέρω αν αξίζει να το ψάχνουμε άλλο. Ας εγκαταστήσει εκ νέου τα ΧΡ του...
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 26 Οκτ 2010, 19:12

Κοιταξε, πολλα και περιεργα μπορουν να γινουν οταν αλλαζεις κατι...

Το γεγονος οτι εσυ πηγες με το netbookακι σου φρεσκο και μπηκες με auto σε ενα router που ειναι DHCP και συνδεθηκες στο Internet, λεει ακριβως αυτο. Οτι αυτος ο router μπορει να σε συνδεσει στο Internet οταν ξεκινας φρεσκος.

Αν ο φιλος σου, η η Forthnet ειχε καποια ρυθμιση που ο φιλος σου εχει ξεχασει μπορει να συμβαινουν τα μυρια οσα.

Πχ. εγω εχω το εξης συστημα:

Οπως βλεπεις, το ADSL Router ειναι ο DHCP.

Ερχεσαι εσυ, αναβεις το netbookακι σου και συνδεεσαι ομορφα και ωραια! (Δεν προκειται βεβαια, γιατι και encryption και access control list με MAC Addresses εχει ο Wireless router, αλλα πες οτι στα 'δωσα!)....Και κανεις και ρυθμισεις γιατι σου εδωσα το Admin name & Password.

Βαζω εγω καθαρη εγκατασταση την 10.10 στο δικο μου (που συνδεεται μεσω WiFi Bridge) και δεν βλεπω δικτυο!

α) Γιατι η Ethernet καρτα μου ειναι στο Auto! Tο WiFi Bridge ΔΕΝ ειναι DHCP. Αρα, IP Address συμβατη με το δικτυο δεν παιρνω με τιποτε! (παιρνω 169.χ.ψ.ζ και καταλαβαινεις και τι αλλο)! Το επαθα δυο φορες, γιατι αφου σεταρεις το δικτυο σου το ξεχνας. Φυσικα, ολοι οι αλλοι Η/Υ δουλευανε τζαμι!

β) Το ADSL modem ειναι WiFI αλλα το εχω Disabled. Δεν ηταν παντα ετσι... (ειχα παρεμβολες και το εκανα disabled).

Οταν πειραματιζομουνα, ειχα αλλαξει το x στο router (IP: 192.168.x.y) για λογους που δεν θυμαμαι πια... τραβηξα τα μαλλια μου. Μια δεν επικοινωνουσε το Bridge, μια ο Η/Υ μου, δεν εβρισκα τον εκτυπωτη στο δικτυο... κουλουβαχατα!

Επισης θυμαμαι ακομα παλιοτερα, στην παλια κακη εποχη της ISDN και του NetMod του Κοκκαλη, αλλαξα παροχο, κατι στραβωσε και μπορουσα να κανω login σαν otenet@otenet.gr και εβλεπα ΜΟΝΟ τον θαυμαστο κοσμο της OTEnet, (αρκετες σελιδες) και καποια Ελληνικα sites, αλλα οχι ολα. Απο την τρυπα με εβγαλε η Intracom και καποιος ευγενεστατος τεχνικος της... ο οποιος δεν ειχε καμμια υποχρεωση να το κανει (γιατι στην τελικη δεν ειχε τιποτα να κανει με το netmod).

Εισαι καν σιγουρος αν ο Η/Υ συνδεεται μερικως με το router και οχι με WiFi του γειτονα?

Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι καποιες φορες, κανουμε καποια τεστ με επιτυχια, αλλα βγαζουμε (μερικως) λαθος συμπερασματα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 26 Οκτ 2010, 21:52

Τουλάχιστο ξέρουμε ότι είναι πρόβλημα με windows XP. :)

nikosal έγραψε:Τεσπα, δεν ξέρω αν αξίζει να το ψάχνουμε άλλο. Ας εγκαταστήσει εκ νέου τα ΧΡ του...

Χωρίς να ξέρω ποια προγράμματα χρησιμοποιούσε ή τι άλλο έκανε την τελευταία φορά που δουλευαν ενταξει τα domains, είναι λιγάκι δύσκολο...
Πάντως η επανεγκατάσταση είναι η καλύτερη λύση για να μην χρονοτριβεί άδικα. Έτσι κι αλλιώς θέλει το format του καθε ένα-δυο χρόνια.. :P
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ