Φίλτρα νερού.

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Φίλτρα νερού.

Δημοσίευσηαπό sv9cag » 10 Μαρ 2011, 15:20

Γιάσας και πάλι

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφει ο Th P έχω την χαρά στη δουλειά μου να βρίσκομαι απέναντι από μια αποθήκη που διακινεί νερά, αναψυκτικά και τα υπόλοιπα συναφή είδη και μπορώ να ξέρω από πρώτο χέρι πόσο μένουν αυτά τα προϊόντα εκτεθειμένα στον ήλιο (όχι υπό σκιάν) τους καλοκαιρινούς μήνες. βλέπεις την καλοκαιρινή κατανάλωση δεν την χωράει η αποθήκη οπότε πάνω από 70% αυτών των ειδών μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο για μέρες, και μιλάμε για τον ήλιο της Κρήτης.
Επίσης τι φαντάζεστε ότι κάνουν το χειμώνα τα εμφιαλωτήρια που η κατανάλωση πέφτει κατά πολύ λόγω καιρού και μη ύπαρξης τουρισμού? Να σας πω εγώ. Εμφιαλώνουν νερό και το αποθηκεύουν για το καλοκαίρι............ μετρήστε τους μήνες που είναι σε αποθήκευση το νερό, περάστε από μια αποθήκη κάποιου χονδρέμπορα το καλοκαίρι και από κάνα sm ή περίπτερο για να δείτε την περιποίηση και στη συνέχεια φανταστείτε πόσες είναι οι πιθανότητες να πετύχετε καλό νερό. Επίσης διαβάστε πάνω στο πλαστικό μπουκάλι, κάπου θα πρέπει να γράφει ότι απαγορεύετε η επαναχρησιμοποίηση του διότι αφήνει κατάλοιπα στο νερό.... με λίγα λόγια την πρώτη φορά δεν αφήνει.
έγραψε:καί κάτι ακόμα,
η οποιδήποτε ανάλυση τού νερού αποτελεί ένα μόνο "στιγμιότυπο" τής κατάστασής του την στιγμή τής δειγματοληψίας

Σίγουρα αυτό ισχύει όμως αν κάνεις μια ανάλυση τους καλοκαιρινούς μήνες νομίζω ότι σε καλύπτει, απλά θα πρέπει να υπολογίσεις ότι κατά τα πρωτοβρόχια προστίθενται πολλά κοπρώδη αλλά στην υπόλοιπη περίοδο η περιεκτικότητα σε διάφορα βλαβερά μπορεί να αλλάξει ποσοστιαία, όταν όμως το φίλτρο αφαιρεί την συγκεκριμένη ουσία θα την αφαιρέσει είτε είναι π.χ. σε ποσοστό 1% είτε 2%.
Οσον αφορά δε και τα υπόλοιπα οικολογικά σίγουρα δεν είναι αμελητέα για να μην τα λάβουμε υπόψιν μας τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο σημείο να πωλούνται και να αγοράζονται στο χρηματιστήριο οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και όταν πληρώνουμε πολύ ακριβά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με φωτοβολταϊκά στοιχεία προκειμένου να γλυτώσουμε κάτι από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Γιώργος-sv9cag
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 12.10 64bit σε NB MIRAGE DC-G 7200
Προδιαγραφές ⇛ intel core 2cpu T7200 @2Ghz│2048Mb │GeForge Go 7400│intel PRO 3945ABG │HDA intel │1280x800
sv9cag
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 10 Μαρ 2011, 16:24

έγραψε:καί κάτι ακόμα,
η οποιδήποτε ανάλυση τού νερού αποτελεί ένα μόνο "στιγμιότυπο" τής κατάστασής του την στιγμή τής δειγματοληψίας

αυτό το γράφω για να δείξω ότι η κατάσταση είναι δυναμική, καί πώς η απουσία κάποιου ρύπου μία δεδομένη στιγμή δέν συνεπάγεται ότι δέν θα εμφανιστεί στο μέλλον,
γιά τήν περίπτωση πού το φίλτρο δέν καλύπτει τόν συγκεκριμένο ρύπο

sv9cag έγραψε:Εμφιαλώνουν νερό και το αποθηκεύουν για το καλοκαίρι............ μετρήστε τους μήνες

διαβάστε εδώ αυτή τη μελέτη από το Institute of Environmental Geochemistry, University of Heidelberg, INF 236, D-69120 Heidelberg, Germany. shoty@ugc.uni-heidelberg.de
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17396641

ακόμα καί σε ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης
έγραψε: In 14 brands of bottled water from Canada, Sb concentrations increased on average 19% during 6 months storage at room temperature, but 48 brands of water from 11 European countries increased on average 90% under identical conditions.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 10 Μαρ 2011, 19:17

Th P έγραψε:
δές στο pubmed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17707454

Βρήκα μια μελέτη που λέει ότι δεν ξεπερνάνε τη μέγιστη τιμή, ούτε καν φτάνουν τόσο ψηλά:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21184310

Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι δεν κάνουν κακό, απλά δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Τουλάχιστον νομίζω ότι δεν έχουν αποδειχθεί ακόμη, γιατί μετά από αυτές τις δύο μελέτες στο pubmed δεν είμαι σίγουρος.
Και για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω το "polyethylene terephthalate (PET)". Μήπως δεν χρησιμοποιείται στην Ελλάδα; Και αν χρησιμοποιείται, μήπως χρησιμοποιείται και σε άλλες φιάλες, π.χ. σε βρεφικές φιάλες γάλακτος; Μήπως το ίδιο είδος πλαστικού χρησιμοποιείται στις υδρορροές υπόγεια; Ή μήπως χρησιμοποιείται και για την κατασκευή των φίλτρων νερού;
:)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 10 Μαρ 2011, 21:48

medigeek έγραψε:Και για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω το "polyethylene terephthalate (PET)". Μήπως δεν χρησιμοποιείται στην Ελλάδα; Και αν χρησιμοποιείται, μήπως χρησιμοποιείται και σε άλλες φιάλες, π.χ. σε βρεφικές φιάλες γάλακτος; Μήπως το ίδιο είδος πλαστικού χρησιμοποιείται στις υδρορροές υπόγεια; Ή μήπως χρησιμοποιείται και για την κατασκευή των φίλτρων νερού;

Σέ κάθε περίπτωση μπορεί να ελεγχθεί, κοιτώντας στήν ταυτότητα τού προιόντος
(στήν προκειμένη περίπτωση βρίσκεται στόν πάτο τού μπουκαλιού)

1 – PET, PETE, polyethlyene terephthalate
2 – HDPE, high-density polyethylene
3 – PVC, polyvinyl chloride
4 – LDPE, low-density polyethylene
5 – PP, polypropylene
6 – PS/PS-E, polystyrene / expanded polystyrene
7 – OTHER, resins or multi-materials

medigeek έγραψε:Βρήκα μια μελέτη που λέει ότι δεν ξεπερνάνε τη μέγιστη τιμή, ούτε καν φτάνουν τόσο ψηλά:

Όσον αφορά τά επιτρεπτά όρια είναι τιμές πού μεταβάλλονται καί όχι σταθερές
Τά αποτελέσματα μίας έρευνας εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως το ζητούμενο, η μεθοδολογία, ο εξοπλισμός τού εργαστηρίου, η επιλογή τού δείγματος ο ερευνητής καί ίσως καί ο χορηγός

Αλλά νομίζω ότι δέν πρέπει να σταθούμε στο στατιστικό κομμάτι, ούτε σε αντιπαράθεση ερευνών (σ`αυτή είναι τόσο.... στήν άλλη τόσο....)
αλλά στο γεγονός: " το εμφιαλωμένο νερό (και όχι μόνο) περιέχει αντιμόνιο (τουλάχιστον) (σε ποσότητες από.....έως, ανάλογα με τήν έρευνα)"

Το δεύτερο γεγονός είναι ότι στήν καθημερινότητά μας βομβαρδιζόμαστε από χημικές ουσίες, παράγωγα τού πολιτισμού μας
οι οποίες λόγω τού ρυθμού παραγωγής τους είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθούν στο σύνολό τους
καί τα δυνητικά βλαπτικά για τήν υγεία αποτελέσματά τους θα φανούν στο μέλλον

Εγώ προσωπικά θέλω να ξέρω καί να προστατεύω, όσο περνάει από το χέρι μου τόν εαυτό μου καί τήν οικογένειά μου
όπως επίσης θεωρώ καθήκον (καί όχι μόνο λόγω τού όρκου μου στόν Ιπποκράτη πού άν δέν κάνω λάθος θα δώσεις καί εσύ)
να μεταδίδω καί αυτά πού γνωρίζω.

Φιλικά καί συναδελφικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 10 Μαρ 2011, 22:24

Ε λοιπόν, Θανάση ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικότατο ποστ -- μάθαμε και κάτι καινούργιο σήμερα. :bow:
Οφείλω να συμφωνήσω με τα παραπάνω λεγόμενα :)

2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 10 Μαρ 2011, 22:31

medigeek έγραψε:Ε λοιπόν, Θανάση ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικότατο ποστ -- μάθαμε και κάτι καινούργιο σήμερα.

όχι τί νόμισες, μόνο εσύ θα μού μαθαίνεις πράγματα,
επιτέλους μία φορά να σου μάθω κι`εγώ κάτι ;)
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 10 Μαρ 2011, 23:09

Off topic:
Ναι, καιρός ήταν! :P

Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 11 Μαρ 2011, 01:02

Εγώ έμαθα πιο πολλά απ` όλους σας.
Εντάξει άνοιξα θέμα όμως !!!!

Να στε καλά ρε παιδιά.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 11 Μαρ 2011, 13:29

medigeek έγραψε:Off topic:
Ναι, καιρός ήταν! :P

Off topic:
έχεις ΠΜ
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kwstas82 » 29 Σεπ 2011, 21:58

Παιδιά όσον αφορά τα φίλτρα, μια θεία μου στον άγιο στέφανο έβαλε αποσκληρυντή από μια εταιρεία η οποία είναι κατασκευαστικη αλλά έχει και μηχανικούς που είναι εξειδικευμένοι στην επεξεργασία του νερού οι οποίοι έρχονται στο χώρο σου και κάνουν δωρεάν μελέτη . Η εταιρεία νομίζω λέγεται **SPAM** . ΈΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΆΤΙ ΆΛΛΑ ΦΊΛΤΡΑ ΑΠΌ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΆΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 13 Οκτ 2011, 00:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διαγραφή SPAM
kwstas82
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας