Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό evolgen » 27 Σεπ 2011, 14:16

Ilias95 έγραψε:
Υπογράμμισα το Έλληνες και το εξωτερικό. Ποστ που επιβεβαιώνει τον τίτλο του τοπικ. Κανείς απ' αυτούς δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου στην Ελλάδα.

Off topic:
Καλά, αυτό δεν είναι 100% σωστό. Εξαρτάται τη σχολή και το τμήμα. Στη δικιά μου σχολή πέρυσι ήρθε μια καθηγήτρια, η οποία δίδασκε και έκανε έρευνα σε πολύ καλό Πανεπιστήμιο της Αμερικής. ;)
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 27 Σεπ 2011, 14:17

Star_Light έγραψε:
Ilias95 έγραψε:

Στο άρθρο αναφέρει ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα βιογραφικά του.
Εσένα μπορεί να μην σε "χαλάει" η "δουλείτσα" των 700 εμένα όμως από τη στιγμή που έκατσα και δούλεψα σκληρά με ενοχλεί ιδιαίτερα.
Ειδικά όταν ξέρω ότι αλλού κάποιος άλλος με τα ίδια προσόντα αμείβεται πολλαπλάσια.
Το θέμα είναι ότι εδώ πέρα πλέον οι δουλείες ολοένα και λιγοστεύουν. Ειδικά στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού ακούω ότι τα πράγματα εδώ είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά...

Καταρχην εσυ δεν εχεις τελειωσει ακομη το σχολειο και σε χαλαει απο τωρα?

P.S Eχετε δουλεψει ποτε παιδια? Και δεν ρωταω επιθετικα αλλα καπως θα πρεπει να κανουμε και μια συζητηση
η οποια ειναι ρεαλιστικη και δεν χαιδευει αυτια.

Φυσικά. Είναι δυνατόν να μπω σε ένα πανεπιστήμιο εδώ με την ψυχολογία "ξέρεις θα ξεσκιστείς στο διάβασμα αλλά μόλις τελειώσεις είναι αμφίβολο το αν θα βρεις δουλειά";
Οπότε κατευθείαν για σπουδές έξω και έχει ο θεός...
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Σεπ 2011, 14:18

εγω με 700 ευρω φιλοι μου μια χαρα μπορω να ζησω!!!!!

Ειχαμε κακομαθει τοσα χρονια να το ξερετε αυτο.

Εχω γνωστους πολυ καλα παιδια , πολυ εξυπνα και στην ωρα τους στην σχολη και γνωστες
και δουλευουν σε ιδιαιτερο για 10 ευρω την ωρα αυτοι τι ειναι δηλαδη? Οι βλακες? Και ο αλλος που εχει πρωτοβγει
απο την σχολη ζητα 30 ευρω την ωρα? Για το ιδιαιτερο... του συστησε ενα ιδιαιτερο την αλλη φορα ο φιλος που επαιρνε 10
και ο αλλος ζητησε 30. Καραγκιοζης τελειως... φυσικα εμεινε χωρις δουλεια. Καραγκιοζης οχι επειδη ζητησε 30 , κανεις δεν
κατακρινει την φιλοδοξια , καραγκιοζης επειδη εξεθεσε τον φιλο του .
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 27 Σεπ 2011, 14:18

ALdaperan έγραψε:
Star_Light έγραψε:Τα 1000 ευρω το μηνα τα θεωρεις εξευτελισμο Aldaperan???

hahahahha

ελα να σου πω και χωρις παρεξηγηση... περα απο τα βιβλια , εχεις δουλεψει ποτε ?

Ναι τα θεωρώ, για τόσα χρόνια σπουδές και έξοδα , είναι εξευτελισμός !! Πόσο μάλλον όταν τα 500 θα πρέπει να φεύγουν σε έξοδα Δεη,οτε,φόρους κλπ

Επειδή έχουν πέσει τα στάνταρ πλέον στους μισθούς (με κυάλι βρίσκεις το 700αρι) δε σημαίνει ότι είναι και πολλά. Όταν θα πρέπει τα 300 να τα δίνεις σε ενοίκιο και άλλα 100 τουλάχιστον σε λογαριασμούς ...

Το αν έχω δουλέψει ποτέ δεν καταλαβαίνω τι ρόλο παίζει ;

Off topic:
Πες ότι 1000 παίρνεις εσύ και άλλα 1000 η γυναίκα σου. Μπορείς να κάνεις οικογένεια -έστω και με 1 παιδί μόνο- με 2000 ευρώ το μήνα, τα οποία μειώνονται με τους ανάλογους φόρους; Και μη μου πεις ότι αργότερα θα παίρνεις περισσότερα. Με την κατάσταση όπως είναι τώρα, το αντίθετο προβλέπεται.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Σεπ 2011, 14:19

Ilias95 έγραψε:

Φυσικά. Είναι δυνατόν να μπω σε ένα πανεπιστήμιο εδώ με την ψυχολογία "ξέρεις θα ξεσκιστείς στο διάβασμα αλλά μόλις τελειώσεις είναι αμφίβολο το αν θα βρεις δουλειά";

Ρε παιδια το διαβασμα ειναι για την παρτη σας. Για να γινετε εσεις καλυτεροι ανθρωποι
δηλαδη εσυ διαβαζεις με σκοπο στο μυαλο σου το χρημα? Αυτο θα σε κανει κακο επαγγελματια.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 27 Σεπ 2011, 14:25

Star_Light έγραψε:
Ilias95 έγραψε:

Ρε παιδια το διαβασμα ειναι για την παρτη σας. Για να γινετε εσεις καλυτεροι ανθρωποι
δηλαδη εσυ διαβαζεις με σκοπο στο μυαλο σου το χρημα? Αυτο θα σε κανει κακο επαγγελματια.

Το διάβασμα είναι για την πάρτυ μας;
Δηλαδή ένας προγραμματιστής, ένας γιατρός, ένας δικηγόρος πως γίνονται; Δεν πρέπει να διαβάσουν και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις στο αντικείμενο τους;
Εννοείτε ότι δεν διαβάζω με σκοπό στο μυαλό μου το χρήμα (ειδάλλως δεν θα είχα σχέση και με ΕΛ/ΛΑΚ), αλλά πρέπει να σκεφτώ και την οικονομική μου αποκατάσταση.
Δηλαδή πως θα μεγαλώσω μια οικογένεια αύριο μεθαύριο;
Από τη στιγμή που έκατσα και αγωνίστηκα (σε αντίθεση με άλλους) δεν είναι λογικό να έχω ορισμένες απαιτήσεις;
Τελευταία επεξεργασία από Ilias95 και 27 Σεπ 2011, 14:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Σεπ 2011, 14:25

ALdaperan έγραψε:
Ναι τα θεωρώ, για τόσα χρόνια σπουδές και έξοδα , είναι εξευτελισμός !! Πόσο μάλλον όταν τα 500 θα πρέπει να φεύγουν σε έξοδα Δεη,οτε,φόρους κλπ

Επειδή έχουν πέσει τα στάνταρ πλέον στους μισθούς (με κυάλι βρίσκεις το 700αρι) δε σημαίνει ότι είναι και πολλά. Όταν θα πρέπει τα 300 να τα δίνεις σε ενοίκιο και άλλα 100 τουλάχιστον σε λογαριασμούς ... καταλαβαίνεις πιστεύω

Το αν έχω δουλέψει ποτέ δεν καταλαβαίνω τι ρόλο παίζει ;

Φιλε ειστε υπερβολικοι... 1000 ευρω για 4 χρονια σπουδες δεν ειναι καθολου εξευτελισμος
θα πρεπει να πατε να δουλεψετε σε καποια ασχετη δουλεια με το αντικειμενο σας να δειτε ποσο
δυσκολα βγαινει το μεροκαματο. Προσωπικα εχω δουλεψει σερβιτορος σε catering για 2 χρονια
ειχα και σπουδαγμενους μεσα , ειχα αποφοιτο της ΑΣΟΕΕ φιλε που επαιρνε μεροκαματο 60 ευρω το πρωι (πλεον που φευγαμε απο την δουλεια)
και ηδη τα 15 του εφευγαν στο ταξι επειδη εμενε αλλου και παρολαυτα ο τυπος ηταν ευχαριστημενος.

Τα τοσα χρονια σπουδες σε βοηθησαν και σε αλλα πραγματα

-Να μπορεις να μιλησεις σε καμια γκομενα (μην παρεξηγηθει παλι κανεις και εχουμε τα καλοκαιρινα... οποιος δεν ειναι κολλημενο μυαλο δεν παρεξηγιεται)
- Να μπορεις να ριξεις καμια γκομενα
σου εξασφαλιζει δηλαδη το σεξουαλικο σου κομματι.... βασικοτατη αναγκη.

-Να μπορεις να εισαι κοινωνικος , να αποκτας φιλους κτλπ

ελεος ρε παιδια... νομιζετε οτι στο εξωτερικο θα σας τα εχουν στρωμενα??? :D
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Σεπ 2011, 14:30

Ilias95 έγραψε:

Το διάβασμα είναι για την πάρτυ μας;
Δηλαδή ένας προγραμματιστής, ένας γιατρός, ένας δικηγόρος πως γίνονται; Δεν πρέπει να διαβάσουν και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις στο αντικείμενο τους;
Εννοείτε ότι δεν διαβάζω με σκοπό στο μυαλό μου το χρήμα (ειδάλλως δεν θα είχα σχέση και με ΕΛ/ΛΑΚ), αλλά πρέπει να σκεφτώ και την οικονομική μου αποκατάσταση.
Δηλαδή πως θα μεγαλώσω μια οικογένεια αύριο μεθαύριο;

Φιλε μου απο τους 1000 γιατρους οι 900 τοσα χρονια επαιρναν ΤΣΑΜΠΑ λεφτα αν θες να μαθεις.
Αν θες να μιλησουμε με αυστηροτητα... γιατι οπως μου παρουσιαζεστε εσεις αυστηροι σε στυλ τα 1000 ειναι ξεφτυλα
θα παρουσιαστω και εγω. Λοιπον οι

900 απο τους 1000 δικηγορους
-Χανουν δικες και σου τρωνε τσαμπα τα λεφτα χωρις κανενα αποτελεσμα

900 απο τους 1000 γιατρους
-σε πεθαινουν μια ωρα αρχυτερα
-δινουν απλα φαρμακα που χτυπανε το συμπτωμα και οχι την αιτια
επειδη εχουν κοννε με τις φαρμακευτικες

900 απο τους 1000 προγραμματιστες
-δεν κοιτανε καλα την δουλεια τους
-δεν δινουν ακριβεις απαντησεις
-Και δεν γραφουν ασφαλη κωδικα.

Σε καλυψα?

Λοιπον το να βγεις και να πεις εγω θελω 1800 ευρω πρωτο μισθο
δεν ειναι και οτι το καλυτερο γιατι οι ευθυνες που θα εχεις (αν δεν κοροιδευεις τον κοσμο και δεν τρως ΤΣΑΜΠΑ λεφτα θα ειναι μεγαλες!)
Αν απο την αλλη ΔΕΝ ειναι μεγαλες απλα θα εισαι μελος μιας χωρας η οποια καποια στιγμη θα γινει οπως ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...
Και βγες μετα και κραξε...

τους πολιτικους
την τυχη
την κυβερνηση
τις σκοτεινες δυναμεις κτλπ κτλπ

λοιπον φταιμε ολοι. ΑΠοψη μου , επειδη ειναι ιατρος ο αλλος δεν σημαινει κατι... ξερω ιατρους που δεν ξερουν την τυφλα τους και εχουν φτασει 6 ετος και αυτοι τωρα θα βγουν και θα πουν ξερεις εγω σπουδασα και θελω 1800 ευρω το μηνα?
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 27 Σεπ 2011, 14:34

Star_Light έγραψε:Εχω γνωστους πολυ καλα παιδια , πολυ εξυπνα και στην ωρα τους στην σχολη και γνωστες
και δουλευουν σε ιδιαιτερο για 10 ευρω την ωρα αυτοι τι ειναι δηλαδη? Οι βλακες? Και ο αλλος που εχει πρωτοβγει
απο την σχολη ζητα 30 ευρω την ωρα? Για το ιδιαιτερο... του συστησε ενα ιδιαιτερο την αλλη φορα ο φιλος που επαιρνε 10
και ο αλλος ζητησε 30. Καραγκιοζης τελειως... φυσικα εμεινε χωρις δουλεια. Καραγκιοζης οχι επειδη ζητησε 30 , κανεις δεν
κατακρινει την φιλοδοξια , καραγκιοζης επειδη εξεθεσε τον φιλο του .

Όταν ο υδραυλικός έρχεται σπίτι σου και για 15 λεπτά δουλειά σου παίρνει 50 ευρώ τότε ποιος είναι ο βλάκας ;

Star_Light έγραψε:Φιλε ειστε υπερβολικοι... 1000 ευρω για 4 χρονια σπουδες δεν ειναι καθολου εξευτελισμος
θα πρεπει να πατε να δουλεψετε σε καποια ασχετη δουλεια με το αντικειμενο σας να δειτε ποσο
δυσκολα βγαινει το μεροκαματο. Προσωπικα εχω δουλεψει σερβιτορος σε catering για 2 χρονια
ειχα και σπουδαγμενους μεσα , ειχα αποφοιτο της ΑΣΟΕΕ φιλε που επαιρνε μεροκαματο 60 ευρω το πρωι (πλεον που φευγαμε απο την δουλεια)
και ηδη τα 15 του εφευγαν στο ταξι επειδη εμενε αλλου και παρολαυτα ο τυπος ηταν ευχαριστημενος.

Δεν μιλάμε μόνο για 4 χρόνια , τουλάχιστον 5 χρόνια (προσωπικά) βάλε και μεταπτυχιακά , βάλε και τα χρόνια του σχολείου (φροντιστήρια κλπ) , βάλε και το άγχος,αγωνία,πίεση πανελληνίων . Γιατί αυτά που τα πας δηλαδή δεν υπολογίζονται ; Βάλε τα έξοδα της οικογένειας να σε σπουδάζει-μορφώνει τουλάχιστον μια 10ετία απο το λύκειο . Δεν είναι λίγα ολόκληρη περιουσία κάνεις με όλα αυτά τα λεφτά

Star_Light έγραψε:ελεος ρε παιδια... νομιζετε οτι στο εξωτερικο θα σας τα εχουν στρωμενα???

όχι δεν είναι , αλλά έχεις περισσότερες ελπίδες , μεγαλύτερες δυνατότητες εξέλιξης (στην Ελλάδα οι δυνατότητες είναι περιορισμένες .. πάντα ήταν πόσο μάλλον τώρα) και μεγαλύτερη ποιότητα ζωής κακά τα ψέματα. Κανείς δεν είπε ότι θα κάνουν τούμπες στα πόδια μας . Πρόσφατα ήρθε το υπουργείο εξωτερικών της Αυστραλίας στην Ελλάδα και ζητάνε Έλληνες επιστήμονες για δουλειά . Αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις όλες τις ειδικότητες που ζητάνε
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 27 Σεπ 2011, 14:40

@Star_Light
Δεν κατάλαβα το νόημα του ποστ σου.
Το αν οι 9/10 γιατροί δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και πληρώνονται τσάμπα, τι σημαίνει;
Για να γίνεις καλός γιατρός (ή οτιδήποτε) δεν πρέπει να δουλέψεις; Πρέπει! Δεν θα 'σου έρθουν μόνα τους...
Άρα πέρα από το διάβασμα που γίνεται για την πάρτυ μας (όσοι το κάνουν) για να γίνεις σωστός επαγγελματίας πρέπει να δουλέψεις και εκεί σκληρά.
Και αφού δουλέψεις σκληρά, περιμένεις να δεις ανταπόκριση.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να δουλέψει ντε και καλά σε κάτι άσχετο με το αντικείμενο του.
Φαίνεται σαν να μην θεωρείς δουλειά ότι έχει να κάνει με την πληροφορική. Γιατί;
Ένας που κάθεται και γράφει ένα πρόγραμμα πχ δεν δουλεύει; Άσχετα αν αυτός είναι υποστηρικτής του ΕΛ/ΛΑΚ και θέλει να το διαθέσει δωρεάν, θα ήταν παράλογο να ζητούσε ανταμοιβή για τον κόπο του;
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας