Χμ... κάπου παρακάτω ο συγγραφέας του άρθρου, λέει κάτι για το kde
Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει kde (opensuse, sabayon, fedora, mint ) και άλλα που δεν τα θυμάμαι, που να μην είχα πρόβλημα με κάτι
Τι ήταν αυτό το κάτι: Ανάλογα με την διανομή, από την κατάρρευση μονίμως του amarok, από τις άπειρες εξαρτήσεις του skype, από το ότι έπρεπε να ψάξω πολύ για να καταφέρω να εγκαταστήσω το dropbox, από την υποστήριξη του touchpad μέσω εφαρμογής άλλης από της εγγενούς (που δεν υπήρχε) έως και το γνωστό bug με τον τονισμό των Ελληνικών (προηγείται ο τόνος του χαρακτήρα), έως και την κατάρρευση -ουκ ολίγες φορές του γραφικού περιβάλλοντος.
Ανάλογα με τις εντυπώσεις που έχει ο καθένας τελικά αποφασίζει.
Και εγώ στην αρχή ούτε να ακούσω δεν ήθελα για τίποτα άλλο πέρα του kde (ίσως και το ότι είναι νέος χρήστης και ακόμα ο επηρεασμός από τα windows υπάρχει έντονα).
Με το gnome3 και την Fedora 17, βρήκα την ησυχία μου από την beta ακόμα δεν είχα προβλήματα (φυσικά επαναλαμβάνω δεν έχω γνωρίσει το gnome 2) και δεν θα την αλλάξω εύκολα.
Σταθερότατη, όλα δουλεύουν όπως θα περίμενα και δεν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να υπάρχει και δεν το έχει, δεν σπάει δεν χαλάει που λένε.
Αυτό που με χαροποιεί ακόμα περισσότερο είναι ότι είναι λίγων ημερών διανομή (που σημαίνει οτι έχει γίνει πολύ και καλή δουλειά πρίν την τελική της έκδοση).
Φυσικά αν πάτε μια βόλτα από το forum της θα βρείτε 3 σελίδες post με προβλήματα.
Αλλά μιλάω για εμένα (όπως ο καθένας μας άλλωστε)

Προφανώς το περιβάλλον kde είναι πιο eye candy, αλλά εγώ δεν το βρήκα και πολύ χρηστικό τελικά.