Σχέση Ubuntu - Debian

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Σχέση Ubuntu - Debian

Δημοσίευσηαπό st2 » 13 Δεκ 2008, 14:29

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου ηταν πολυ κατατοπιστικες

για τα παραθυρα η ερωτηση μου ουσιαστικα ηταν αν εχουν καποια κοινη ριζα με το unix στο μεκρινο παρελθον
??

και μια πληροφορια που εμενα μου φαινεται αστεια αλλα ειναι κατανοητο(θελει αλλος να αφησει το ονομα του με καποιο τροπο στην δουλεια του) οτι

οπως και η λεξη Linux βγαινει απο το Linus kai UNIX

ετσι και το debian βγαινει απο το debra +ian

:D :D
Με εκευριζει το GNU/LInux γιατι 1.δεν το ξερω2.δεν εχει τις εφαρμογες που θελω3.εχω πολλες αποριες

1.Ποιος τα ξερει ολά?2.Με λιγη υπομονη θα τις βρουμε ή θα τις φτιαξουμε3.Γι`αυτό είμαι μέλος και σ`αύτο το forum

Από προγραμματισμό δεν ξερω τιποτα
Άβαταρ μέλους
st2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 15 Δεκ 2008, 03:08

Το Mac ειναι κατι τελειως διαφορετικο με τελειως διαφορετικη προσσεγκιση στο θεμα του υπολογιστη,δεν μπορει να συγκριθει με το λινουξ!Και τα 2 ειναι καταπληκτικα,καθως εγω προσωπικα το Os X το βλεπω σαν μια πολυ προσεγμενη διανομη linux επειδη την πληρωνεις(σαν λειτουργικο)!Αυτο που εχει γινει ομως με το hardware ειναι που κανει κατα την γνωμη μου το Os X το πιο σταθερο ευκολο και Plug n play λειτουργικο στον κοσμο!ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι φτιαγμενα για να παιζουν σε καποιο συγκεκριμενο Hardware αρa ολα δουλευουν ρολοι χωρις να χρειαστει να κανεις κατι,οπως σε αλλες ηλεκτρικες συσκευες μια εταιρια φτιαχνει το εν λογο "Λειτουργικο"(Ακομα και οι τηλεωρασεις εχουν καποιο ας το πουμε λειτουργικο προγραμμα για να μπορεις να της χρησιμοποιησεις,σωστα;!) για την συγκεκριμενη συσκευη αρα ειναι εγγυημενο πως θα δουλευει ετσι οπως πρεπει να δουλευει!
To linux εχει την χαρη του Open Source λειτουργικου της τρομερης παραμετροποιησης και της μηδενικης τιμης!Προσωπικα δεν βλεπω τον λογο να μην τα εχεις και τα 2!Παιρνεις ενα Mac και μπορεις να εχεις ολα τα γνωστα λειτουργικα συστηματα που υπαρχουν(Πολλες διανομες λινουξ δουλευουν τελεια σε Mac!Ακομα και εκει plug n play!)!
Εγω εχω ενα pc στο οποιο εχω ubuntu και xp και τωρα μολις βρω λεφτα εφυγα για Mac!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 15 Δεκ 2008, 07:32

Απο την άλλη,για να λέμε και τα στραβά,συνηθίζω να λέω πως μαζί με το Mac παίρνεις κι ένα ζευγάρι χειροπέδες:
Αναβάθμιση απο την apple(και μάλιστα πανάκριβα,για να βάλεις λίγη μνήμη παραπάνω δίνεις τα κέρατά σου),hardware apple,service apple,itunes,ichat,imovie και πάει λέγοντας.
Προτιμώ την ευελιξία και την ελευθερία του linux,που μπορώ να το βάλω απο τον αρχαίο 486 που βρήκα στην αποθήκη μέχρι τον ολοκαίνουργο Core2 duo.
Eπίσης μέγιστος αποτρεπτικός παράγοντας είναι η απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική της Rainbow (η αντιπροσωπεία της apple εν Ελλάδι)
Για να καταλάβετε,έξω το Macbook Air κάνει 1800$ και εδώ έχει 1800 ευρώ.
Μάλλον κάποιοι μας περνάνε για αμερικανάκια...
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 15 Δεκ 2008, 11:42

headless έγραψε:Απο την άλλη,για να λέμε και τα στραβά,συνηθίζω να λέω πως μαζί με το Mac παίρνεις κι ένα ζευγάρι χειροπέδες:
Αναβάθμιση απο την apple(και μάλιστα πανάκριβα,για να βάλεις λίγη μνήμη παραπάνω δίνεις τα κέρατά σου),hardware apple,service apple,itunes,ichat,imovie και πάει λέγοντας.

Μπορείς να βάλεις σχεδόν όποιο hardware επιθυμείς. 90% Επιτυχία. Το έχω κάνει αρκετές φορές.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 15 Δεκ 2008, 12:00

KiRiLoS έγραψε:
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι φτιαγμενα για να παιζουν σε καποιο συγκεκριμενο Hardware αρa ολα δουλευουν ρολοι χωρις να χρειαστει να κανεις κατι,οπως σε αλλες ηλεκτρικες συσκευες μια εταιρια φτιαχνει το εν λογο "Λειτουργικο"(Ακομα και οι τηλεωρασεις εχουν καποιο ας το πουμε λειτουργικο προγραμμα για να μπορεις να της χρησιμοποιησεις,σωστα;!) για την συγκεκριμενη συσκευη αρα ειναι εγγυημενο πως θα δουλευει ετσι οπως πρεπει να δουλευει!

Ας μη γενικεύουμε. Ξέρω τουλάχιστον ένα πρόγραμμα και έναν οδηγό που παίζουν μόνο σε windows.

KiRiLoS έγραψε:Πολλες διανομες λινουξ δουλευουν τελεια σε Mac!Ακομα και εκει plug n play!

Αυτό δεν οφειλεται στους Μac αλλά στο linux. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις windows σε powerpc. Δε νομίζω να γίνεται.

Kαι επειδή η συζήτηση έχει να κάνει με τη σχέση ubuntu-debian, ας μη ξεφεύγουμε. To debian είναι από τις πιο σταθερές διανομές και η μόνη που τρέχει στους περισσότερους επεξεργαστές από την αρχή της ιστορίας των υπολογιστών. Και το γεγονός ότι το ubuntu βασίζεται στο debian, δίνει λίγη από τη χάρη του και σε μας που δεν έχουμε το χρόνο ή τις γνώσεις να ασχοληθούμε με το debian, που δεν είναι τόσο φιλικό προς το χρήστη όσο το ubuntu.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chazisop » 15 Δεκ 2008, 12:13

g00fy έγραψε:
headless έγραψε:Απο την άλλη,για να λέμε και τα στραβά,συνηθίζω να λέω πως μαζί με το Mac παίρνεις κι ένα ζευγάρι χειροπέδες:

Μπορείς να βάλεις σχεδόν όποιο hardware επιθυμείς. 90% Επιτυχία. Το έχω κάνει αρκετές φορές.

Αν το OS X ανιχνεύσει μη Apple hardware κατά το booting , σταματά και πέφτει σε loop ή σε kernel panic .

Πρόσφατα το διάβασα σχετικά με την ιστορία που τρέχει με την Apple και την Psystar.

Μόνο για τις μνήμες έχω ακούσει ότι μπορείς να βάλεις ότι 8ες.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 15 Δεκ 2008, 13:55

chazisop έγραψε:
g00fy έγραψε:

Αν το OS X ανιχνεύσει μη Apple hardware κατά το booting , σταματά και πέφτει σε loop ή σε kernel panic .

Πρόσφατα το διάβασα σχετικά με την ιστορία που τρέχει με την Apple και την Psystar.

Μόνο για τις μνήμες έχω ακούσει ότι μπορείς να βάλεις ότι 8ες.

Έχω αλλάξει HDD, DVD-RW και RAM σε MAC.
DVD-RW + RAM σε iMAC με Panther

HDD σε Mac PRO Tiger, Leopard

RAM σε eMAC Panther.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit

Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 15 Δεκ 2008, 13:58

παιδια ήσαστε λίγο offtopic, αν θελετε ανοίξτε καινουριο νήμα για Mac και μπορω να μεταφερω τα ποστ εκει.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 15 Δεκ 2008, 14:41

Θα ήθελα να προσθέσω επίσης κάτι που δεν αναφέρθηκε πριν.
Σκοπός του Ubuntu δεν είναι να κοντραριστεί με το Debian και να ξεκινήσει κάτι εξ’ ολοκλήρου δικό του.
Δημιουργεί από μόνο του ένα ρεύμα, ναι αυτό είναι αλήθεια. Όλα όμως είναι προς όφελος της κοινότητας και του ανοικτού λογισμικού.
Οι «αρχαίες» διανομές που δεν πέρασαν στην εμπορική φάση (πλήρωσέ μας να το πάρεις – βλ. Redhat, Suse, Mandrake) πρέπει να διατηρηθούν (Debian, Slackware) αφ’ ενός μεν γιατί η βάση των χρηστών τους είναι μεγάλη (είτε άμεση – είτε έμμεση) και αφ ετέρου για να μας υπενθυμίζουν τις ρίζες και τις βάσεις του λογισμικού που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 17 Δεκ 2008, 13:29

Μπορεί η κοινότητα του Debian να αναγκάσει την canonical να στραφεί σε άλλη βάση? Δηλαδή, να τους πει δεν σου δίνω την άδεια να πατάς πλέον πάνω στον δικό μου κώδικα. Για τον οποιοδήποτε λόγο.

Άποψή μου είναι πάντως, πως όσο πλησιέστερα είναι στην μαμά διανομή, θα είναι καλύτερα.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας