windows 7 τα δοκιμασατε? εντυπωσεις:

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: windows 7 τα δοκιμασατε? εντυπωσεις:

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Ιαν 2009, 13:15

ntinos_ έγραψε:γιατί δεν συγκρίνουν τα windows 7 με τα XP και τα συγκρίνουν με τα Vista?

ftso τα 387 ΜΒ στη RAM προφανός είναι χορίς drivers, σωστά? ή πέρασες ?

Όπως είπα ήταν με εγκατεστημένα τα Guest Additions του VitualBox για Vista.
Μπορεί να φταίει αυτό...
Σε XP με Sp2 και εγκατεστημένα τα σωστά Guest Additions βλέπω 87 και όχι 387...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 16 Ιαν 2009, 19:48

δεν ξέρω τι είναι τα Guest Additions αλλά σε πραγματική εγκατάσταση τα XP χρισημοποιουν τη διπλάσια ram(200+χορείς drivers) :P λογικά κάτι ανάλογο θα γήνεται και με τα windows 7
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 17 Ιαν 2009, 13:52

Τα Guest Additions είναι οι drivers της εικονικής μηχανής...

Η παρακάτω εικόνα είναι απο Vbox + WinXP-SP2+Guest Additions για XP.
Εικόνα

...To screenshot απο τα win7 ήταν καθαρό. Σε αυτό των XP τρέχουν και 1-2 εφαρμογές...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nbagi » 29 Ιαν 2009, 18:21

Εγώ τα έβαλα στο Virtualbox, και θα πω τα εξής:

Έχει μικρότερο χρόνο εκκίνησης από τα Vista, καταναλώνει λιγότερη μνήμη, καλύτερη εμφάνιση, λειτουργία της μπάρας και απλοποίηση των αρχείων του φακέλου χρήστη (αν μπορούμε να το πούμε έτσι). Κατά τα άλλα...
Χωρίς να κοροϊδεύουμε το πιο "δημοφιλές" λειτουργικό, η άποψη μου είναι ότι πρόκειται για ένα μαρκετίστικο κόλπο και την δικαιολογώ:
-Αναμφισβήτητα τα Vista θεωρήθηκαν αποτυχημένα, άρα έπρεπε κάτι να γίνει
-Αφήσανε να διαρρεύσουν την επερχόμενη έκδοση αρκετό καιρό πριν, με αποτέλεσμα να γίνει κουβέντα
-Βγάλανε beta έκδοση free, χωρίς πολλούς οδηγούς και τα λοιπά, για να είναι ελαφρύτερο, οι κριτικές είναι εντυπωσιακές
-Η επιφάνεια εργασίας είναι πιο απλή με περισσότερα θέματα και εφέ.
Γενικά δεν έχει αλλαγές ουσίας, αλλά εντυπωσιασμού ;) Εύκολα γρήγορα και με μικρό κόστος έγιναν όλα αυτά.

παρατηρήσεις
Μοιάζει πολύ με KDE4 :lol: Θα θέλανε!!!
Αν και beta έκδοση, για την ασφάλεια από ιούς σε παραπέμπουν σε αντιβιοτικά που πρέπει να πληρώσεις!!! :twisted:
Ακούστηκε ότι ξεκινούν το ίδιο γρήγορα με τα xp. Μύθος!

Όταν θα βγουν στην κανονική έκδοση, θα είναι αργά... Θα έπρεπε να βγουν πριν τα Vista.
Linux: Χρήστης / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 13.10
Dell inspiron 7537 i5
Άβαταρ μέλους
nbagi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 29 Ιαν 2009, 22:20

"-Βγάλανε beta έκδοση free, χωρίς πολλούς οδηγούς και τα λοιπά, για να είναι ελαφρύτερο, οι κριτικές είναι εντυπωσιακές "

αυτό θα έλεγα και γω, όταν θα βγει η τελική έκδοση θα είναι πιο βαριά από vista ;)
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 30 Ιαν 2009, 22:58

Λοιπόν, εγώ δεν τα δοκίμασα ακόμη, αλλά αν κρίνω από το παρακάτω μερικές επιλογές που έγιναν δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα:

http://www.osnews.com/story/20883/Secur ... _Windows_7
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 06 Φεβ 2009, 01:49

Πριν από 6 μήνες που ήρθα σε επαφή για πρώτη φορά με το ΕΛ/ΛΑΚ εγκαθιστώντας ubuntu στο laptop μου, ορκίστηκα στον εαυτό μου να μην ασχοληθώ ποτέ ξανά όσο ζώ με ιδιοκτησιακά ΛΣ κλειστού κώδικα όσο το ΕΛ/ΛΑΚ είναι ζωντανό. Έφτασα σε σημείο να κάνω τα παρακάτω: Διέγραψα τα προεγκατεστημένα vista από το laptop. Διέγραψα ακόμη & το recovery partition. Πέταξα στα σκουπίδια & τα recovery dvd μαζί & όλα τα cd/dvd με τα πειρατικά προγράμματα που είχα (& δεν ήταν λίγα). Ξήλωσα & πέταξα όλα τα αυτοκόλητα που είχαν σχέση με τα vista, ακόμη & το s/n. Μέχρι που θέλω να κάνω ένα τατουάζ με ένα πιγκουινάκι στο πλήκτρο winkey (αυτό το χιτλερίστικο σημαιάκι των window$ μου σπάει τα νεύρα όταν το βλέπω κάθε φορά που σηκώνω την οθόνη του laptop για να το ανοίξω). Μετά από 8 χρόνια χρήσης window$ επιτέλους κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή μου ήρεμος & με το κεφάλι μου ήσυχο.

Thanks, but no more micro$oft again, ever. Long Live Linux!
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zirico » 06 Φεβ 2009, 13:09

Εγώ δεν είμαι ειδικός,απλά τα έβαλα από περιέργεια και αντικατέστησα τα XP που είχα στο άλλο partition,παράλληλα μετά ubu 8.10. Σε καμια περίπτωση δεν είναι τόσο γρήγορα όσο τα XP, παρότι όμως έχω πολύ παλιό σύστημα ATHLONXP 2100 με 1gb ram, συμπεριφέρονται καλά με όλα τα εφέ ενεργοποιημένα. ο χρόνος εκκίνησης είναι αρκετά μεγάλος,ειδικά για να φορτώσει τα προγράμματα που ξεκινάνε με το σύστημα.Δεν είχα βάλει ποτε vista στο pc μου οποτε δεν μπορώ να κάνω σύγκριση,πάντως αν είναι το κανονικό τόσο γρήγορο όσο η beta έκδοση πιστεύω θα πάει πολύ καλά!
προσωπική ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 │AMD ATHLON II X2 265 │CORSAIR XMS3 4GB DDR3 │Integrated ATI RADEON HD 4250 │
zirico
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 06 Φεβ 2009, 16:36

Δεν τα δοκίμασα ούτε αυτά ούτε τα 7 παράθυρα , είναι παρελθόν για μένα πλέων όλα τα παράθυρα τουλάχιστον στα 3 Η/Υ που έχω , το φορητό στην Υπογραφή μου , το Asus 700 που το έχει ανίψι μου και ένα σταθερό που έχω στο ΠΑΜΑΚ , αλλά για ενημέρωση διαβάστε εδώ να δείτε τις επιδώσεις και θα καταλάβετε πολλά Benchmarked: Ubuntu vs Vista vs Windows 7
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 06 Φεβ 2009, 16:58

cyberpython έγραψε:Λοιπόν, εγώ δεν τα δοκίμασα ακόμη, αλλά αν κρίνω από το παρακάτω μερικές επιλογές που έγιναν δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα:

http://www.osnews.com/story/20883/Secur ... _Windows_7

Update: Η MS ανακοίνωσε οτι τελικά θα διορθώσει το πρόβλημα μέχρι την RC, παρά τις αρχικές δηλώσεις για το αντίθετο :
http://www.osnews.com/story/20927/Micro ... _Windows_7

linuxman έγραψε:... αλλά για ενημέρωση διαβάστε εδώ να δείτε τις επιδώσεις και θα καταλάβετε πολλά Benchmarked: Ubuntu vs Vista vs Windows 7

Μη δίνετε και πολύ σημασία στα benchmarks και τα συγκριτικά - παίζουν δεκάδες παράμετροι που μπορούν να "πειραχθούν" προς όφελος της μίας ή της άλλης πλευράς (π.χ. να επιλέξει τα βέλτιστα build flags για το σύστημα των δοκιμών ή να ενεργοποιήσει το caching των αρχείων σε Win κατά τις δοκιμές στη μεταφορά αρχείων κλπ.).
Επίσης, μη ξεχνάμε οτι και τα Win 7 και η Ubuntu 9.04 είναι ακόμη υπό ανάπτυξη και όχι σε τελικό στάδιο έτσι ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα...
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας