Όταν μπλέκουμε τις βούρτσες με τις... χτένες

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Όταν μπλέκουμε τις βούρτσες με τις... χτένες

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 12 Μαρ 2009, 14:14

hetaios έγραψε:ο explorer των windows vista δεσμεύει 700 MB από τη RAM!

Ψυχραιμία :p
Εξαρτάται και από το πόση μνήμη έχεις.

Για να δω το σούπερ eeebuntu μου ποσο τρώει:

apostolis@apostolis-laptop:~$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 1025028 784636 240392 0 12840 398660
-/+ buffers/cache: 373136 651892
Swap: 0 0 0

*

Χμ.... παραπάνω απ'τα vista! :mrgreen:

* μου σβήνει το board αυτόματα τα πολλά κενά. Έχω used 784636 και free 240392.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 20 Μαρ 2009, 04:46

KiRiLoS έγραψε:Επισης ολοι κρυβονται πισω απο το "Δεν Ξερω απο Linux" λες και ολοι εμεις ξεραμε απο την κοιλια της μανας μας!

Έτσι είναι. Γιατί μήπως ξέρουν τα window$; To 99 % των χρηστών window$ έχουν μία απλή επιφανειακή σχέση με το λειτουργικό. Γι'αυτό & κολλάνε συνέχεια ένα κάρο malware & τρέχουν πανικόβλητοι από forum σε forum να βρούνε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ένα μεγάλο ποσοστό δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. "Αρκεί να δουλέυει το μηχανάκι & να κάνω τη δουλειά μου" σου λένε. & όταν τους πείς για Linux κοντεύουν να σε λυντσάρουν μετά από την πλύση εγκεφάλου & τη λοβοτομή που έχουν φάει από τα window$ χωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει. Είναι τυφλοί από τις παρωπίδες της micro$oft, όπως ήμουν & εγώ για 8 χρόνια σχεδόν ώσπου τελικά απεξαρτήθηκα για πάντα από τη micro$oft. Έγινα από τους πιό φανατικούς Linuxάδες που υπάρχουν & είμαι περήφανος γι'αυτό. Βλέπω υπολογιστή με window$ & τον φτύνω. Με τους φίλους μου έχω τσακωθεί πολλές φορές γι'αυτό το θέμα γιατί μου λένε ένα σωρό χαζομάρες για το Linux χωρίς κάν να το έχουν δοκιμάσει! Δεν μασάω. Θα με βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους & θα τρώνε τη σκόνη μου όσο παραμένουν στα window$. Ξέρω πολύ καλά τι θέλω από τους υπολογιστές μου & δέν υπάρχουν συμβιβασμοί για μένα πλέον. Ή Linux, ή τίποτα.
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 20 Μαρ 2009, 07:58

@matthew: Ψυχραιμία,ας μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο.
Ο πολύς φανατισμός ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν.
Και βέβαια υπάρχουν πολλοί χρήστες που "απλά θέλουν να κάνουν την δουλειά τους",πού είναι το κακό σ'αυτό;
Μου φαίνεται εντελώς παιδιάστικο να τσακώνομαι και να χαλάω την ζαχαρένια μου για τα λειτουργικά.
Είναι σαν να τσακώνεσαι για τις ομάδες.
Την επόμενη φορά που θα "σου την πούν" οι φίλοι σου,εσύ αντί να αντιδράσεις απλά χαμογέλα με νόημα.
Και άστους να λένε.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 20 Μαρ 2009, 11:33

Οι χρήστες ΔΕΝ θέλουν ένα μηχάνημα απλώς να δουλεύει... Αλλιώς θα τους πείθαμε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσουν linux.

Οι χρήστες ΘΕΛΟΥΝ έναν μηχάνημα windows με προγράμματα microsoft όπως τους τα έχουν μάθει στα διάφορα ΚΕΚ, ECDL, σε σχολεία, πανεπιστήμια κλπ, γιατί τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και οτιδήποτε άλλο, οτιδήποτε διαφορετικό τους τρομάζει.

Είχα γράψει παλαιότερα ένα κείμενο για αυτό το φαινόμενο εδώ: viewtopic.php?f=7&t=78 Διαβάστε το, έχει ενδιαφέρον...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 20 Μαρ 2009, 14:11

Οι χρήστες θέλουν office, messenger, browser, music/video player. Τίποτα παραπάνω. Τα τρεντυ παιδάκια, γενιά του facebook και του windows live messenger ειναι άλλη κατηγορία.
Απλά κανείς δεν τους τα δίνει σε άλλη μορφή εκτός microsoft (τώρα για τα netbooks, αν από τη στιγμή που οι μισοί υποψηφιοι αγοραστές -όπως βλέπω στο φόρουμ του ινσομνια- ρωτάνε αν σηκώνει το wow, δεν νομίζω ότι πρέπει να κρίνουμε μεσω αυτών).

matthew: Μισό, να φέρω τη σφουγγαρίστρα :p
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nicnos » 20 Μαρ 2009, 23:43

Καλησπερα
Δεν ξερω αλλα οσο εχω το ubuntu εδω και λιγες μερες μου ειναι πολυ ευχαριστω και ολα πανε μια χαρα. Δεν ξερω αν τα windows ειναι καλυτερα η χειροτερα, αν το δεις τεχνικα και δε συμμαζεύεται, σιγουρα ειναι και η χρηση που κανει ο καθενας. Τελος παντων πιστευω πως το linux ειναι καλυτερο. Και λεω, Αν μπορουσε καποιος να παρει ενα game (wow-lineage,counter) να το βαλει στο cd και να το περασει και μετα να παιζει κανονικα τοτε θα υπηρχε πολυ μεγαλη διαφορα και σιγουρα μετα απο καιρο θα υπηρχαν ολο και πιο πολυ users του linux. και αυτο γιατι σιγουρα αφορα συνηθως μικρες ηλικιες το game, αλλα αν απο μικρος μαθεις κατι δυσκολα το αφηνεις, μην κοιτατε περιπτωσεις που ψαχνοντε περισσοτερο και αλλαζουν στην πορεια. Και βεβαια μην ξεχνατε οτι τα gaming δειναι βασικο. πχ καλος κακος εχω τα windows μονο και μονο για να παιζω lineage (και δεν ειμαι πιτσιρικας, απλα με το game χαλαρωνω λιγο)μιας και μεσω του wine μου βγαζει critical λογο directX. θελω να πω πως για καποιο λογο χρειαζονται, παντος μακαρι να βρεθουν λυσεις, να το δουν και διαφορετικα, γιατι ειναι κριμα ενα τοσο καλο λυτουργικο (πχ ubuntu) να μην μπορει να το παρει ο αλλος και να μην "πρεπει" να εχει καπου στο hd και τα windows.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu 10.10 Sony Vaio FW51JF
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo P7450 (2.13GHz) 3MB L2 cache 1066MHz│DDR2 800MHz │ΑΤΙ Radeon HD 4570 │Wireless LAN 802.11a/b/g/Draft n, Bluetooth 2.1 + EDR.│1920x1080 WUXGA+
nicnos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 25 Μαρ 2009, 21:42

Τα παιχνίδια είναι κι αυτά μέσα στο κόλπο του μάρκετιγκ και του (υπερ-)καταναλωτισμού. Θέλω να πω ότι σοφά σκέφτηκε κι έπραξε η MS από την σκοπιά της πάντα και δημιουργήσε to DirectX κι όπως λέω αλλού "... όλες οι εταιρείες υποκλήθηκαν..." στο μεγαλείο της και χωρεύουν στο σκοπό της. Κι αυτές φράγκα θέλουν να βγάλουν από τα παιχνίδια που φτιάχνουν κι έτσι βολεύονται όλοι. Έχεις δίκιο ότι τα παιχνίδια δεν είναι κάτι σημαντικό για τους περισσότερους ίσως, αλλά όταν κολλήσεις το τσιμπούρι του παίκτη, δύσκολα ξεκολλάς. Εγώ παρηγοριέμαι ότι τουλάχιστον ένα από τα παιχνίδια που μου αρέσουν έχει μεταφερθεί πλήρως σε Λίνουξ, αν και σου βγαίνει ο πάτος :oops: μέχρι να το στήσεις. Το wine είναι μία λύση και σίγουρα θα βελτιώνεται με τον καιρό ακόμα περισσότερο. Αυτές τις μέρες δοκιμάζω και εξοιμοιωτές (κυρίως Sun xVM VirtualBox προς το παρόν), όχι τόσο για τα παιχνίδια (το πιο πιθανό είναι να ενεργοποιηθεί η προστασία αντιγραφής (Securom) και να μην παίξουν), αλλά μήπως καταφέρω και δουλέψω μια βιντεοκάμερα που έχω. Αν όλα παν στραβά, θα ξαναβάλω ΧΡ κάπου σε μια γωνιά σε κανονική εγκατάσταση μόνο γι' αυτό (και για τα παιχνίδια).
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας