Ubuntu με interface Windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ubuntu με interface Windows

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 29 Σεπ 2009, 15:00

Spock έγραψε:Μα αυτό είναι απλώς αδύνατον. Αξιωματικά, δηλαδή. Για παράδειγμα, θα αλλάξει και όλο το filesystem του unix; Θα αλλάξει η δομή του και αντί να έχουμε πχ. /home/username/music θα έχουμε C:\Documents and Settings\username\My Documents\My Music; Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με ονόματα, έτσι; Μιλάμε για διαφορετικό σύστημα εξ ολοκλήρου. Επίσης, όπως είπε κι ένας άλλος φίλος πιο πάνω, άντε και έχει τα ίδια εικονίδια, τα προγράμματα θα είναι τα ίδια; Όχι! Κι ούτε θα δουλεύουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όσο και να μοιάζουν. Κι αυτά που λέω είναι απλά κάποια από αυτά που κάνουν αυτό που λες αδύνατο.

Έχεις απόλυτο δίκιο ότι πλήρης ταύτιση είναι αδύνατη. Ας το προχωρήσουμε όμως μέχρι εκεί που φτάνει. Και νομίζω ότι θα μπορούσε να φτάσει αρκετά μακριά σε επίπεδο ομοιότητας. Απλώς οι λινουξάδες δεν καταδεχόμαστε να κάνουμε τέτοια πράγματα...
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 29 Σεπ 2009, 15:00

sokoban4ever έγραψε:@Alexandros
Ποτέ δεν είναι αργά μπορείς να ξεκινησεις από εδώ
http://live.gnome.org/GnomeArt/Tutorials
α να και εικονίδα με διάφορες άδεις όπως και GPL
http://www.maxpower.ca/free-icons/2006/03/05/
καλή τύχη :D

Thanx :D
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 29 Σεπ 2009, 15:02

Το να φέρουμε νέους χρήστες στον χώρο του linux με το επιχείρημα ότι είναι καλύτερο λογισμικό απο τα windows, έχουμε κάνει την μισό (μπορεί και λιγότερο) καλό. Το πρώτο που πρέπει να καταλάβουν/μάθουν είναι η φιλοσοφία και την νοοτροπία του GNU/Linux (και όχι τα φοβερά εφέ που έχει το linux...)

Σε όσους λένε που να μαθαίνουμε τώρα ubuntu κτλ. κτλ. έχω να πω ένα πράγμα όσο χρόνο θα φας για να βγάλεις έναν ιό που μόλυνε το σύστημα , να κάνεις μια φρέσκια εγκατάσταση win επειδή το σύστημα σου πάει πιο αργά και απο το replay (ή για χίλιους δυο άλλους λόγους) , θα έχεις μάθει τα βασικά του ubuntu...
Το να χειρίζεσε το ubuntu είναι εύκολο, ξέρω εντεκάχρονο αιδί που έμαθε να τα χειρίζεται χωρίς ιδιαίτερη καθοδήγηση. Είσαι πιο έξυπνος απο ένα δεκάχρονο :P ?

Το να μιμηθούμε την μη λειτουργική και παραγωγική διεπαφή (interface) των windows (προσωπική άποψη), μόνο σε κακό μπορεί να οδηγήσει έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 29 Σεπ 2009, 15:03

Έχει συζητηθεί παλαιότερα το ζήτημα με το να έχουμε μια διανομή Linux που να είναι πανομοιότυπη με το γραφικό περιβάλλον σε Windows (XP).
Το ζήτημα είναι τεχνικό· θέλει πάρα πολύ δουλειά για να φανεί το περιβάλλον ίδιο, και θα υπάρχουν πάντα μικρές διαφορές όπου οι χρήστες θα έχουν τόσες πολλές απαιτήσεις για ομοιότητα που θα εγκαταλείπουν.

Ακόμα, υπάρχει το σοβαρό ζήτημα ότι εμπορικά δεν μπορείς να διαθέσεις ένα περιβάλλον που να μοιάζει με άλλο λειτουργικό. Μπορεί να κάνεις κάτι για να το δοκιμάσουν οι φίλοι σου, ωστόσο δεν μπορείς να το βάλεις προεγκατεστημένο σε υπολογιστές, να το διαφημίσεις, κτλ. Είναι αδιέξοδο.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 29 Σεπ 2009, 15:04

έγραψε:ασφάλεια αλλά και ζεστασιά στον χρήστη

:D :D :D
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 29 Σεπ 2009, 15:12

c7p έγραψε: Το πρώτο που πρέπει να καταλάβουν/μάθουν είναι η φιλοσοφία και την νοοτροπία του GNU/Linux

Αυτή είναι η λάθος αντίληψη που έχουμε. Δεν εννοούμε να καταλάβουμε ότι ο μέσος χρήστης δεν θέλει να μάθει και να καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ.

c7p έγραψε:Σε όσους λένε που να μαθαίνουμε τώρα ubuntu κτλ. κτλ. έχω να πω ένα πράγμα όσο χρόνο θα φας για να βγάλεις έναν ιό που μόλυνε το σύστημα , να κάνεις μια φρέσκια εγκατάσταση win επειδή το σύστημα σου πάει πιο αργά και απο το replay (ή για χίλιους δυο άλλους λόγους) , θα έχεις μάθει τα βασικά του ubuntu...
Το να χειρίζεσε το ubuntu είναι εύκολο, ξέρω εντεκάχρονο αιδί που έμαθε να τα χειρίζεται χωρίς ιδιαίτερη καθοδήγηση. Είσαι πιο έξυπνος απο ένα δεκάχρονο :P ?

Το πόσο εύκολο είναι το Ubuntu το ξέρω και μόνος μου. Η μητέρα μου που είναι 60 ετών το χρησιμοποιεί μια χαρά. Αυτά που θα πεις όμως στον κόσμο, πολύ απλά δεν θα τα ακούσει. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ γι' όλα αυτά. Το ξέρω γιατί εγώ όπου σταθώ και όπου βρεθώ προσπαθώ να "προσυλητίσω" κόσμο και τρώω τα μούτρα μου συνεχώς. Το θέμα είναι λοιπόν να μην του πεις τίποτε. Να τον βάλεις να το δουλέψει και να το αφήσεις στον αυτόματο. Όσο πιο λίγες διαφορές έχει με αυτό που ξέρει ήδη, τόσο πιο εύκολο θα είναι γι' αυτόν. Το λέω και το ξαναλέω:

ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ. Όσο πιο μασημένη είναι, τόσο πιο εύκολα θα έρθει σε εμάς.
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 29 Σεπ 2009, 15:14

Σημείωση: Ο χρήστης που απλά πατάει κουμπάκια συνήθως δεν ξέρει καν να εγκαταστήσει ένα απλό πρόγραμμα, πόσο μάλλον ολόκληρο λειτουργικό. Αν του εγκαταστήσεις λίνουξ και ρυθμίσεις τα πάντα (codecs, εφαρμογές τύπου skype, amsn), μάλλον δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Άσε που η ποικιλία σε εικονίδια και εμφάνιση είναι το πρώτο θετικό που παρατηρούν οι περισσότεροι γνωστοί μου στο λίνουξ.
Το πρόβλημα είναι, είσαι διατεθειμένος εσύ ή ο καθένας μας να αναλάβει να εγκαταστήσει και να ρυθμίσει τα πάντα; Γιατί, δυστυχώς, διανομή που να σου τα προσθέτει όλα έτοιμα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Οκ, μια δοκιμή με mint, π.χ., αξίζει τον κόπο. Αλλά και πάλι, αν το άτομο είναι τελείως άσχετο και δεν ενδιαφέρεται να ψάξει τίποτα (γιατί και στα παράθυρα για τα προβλήματα τρέχει στον τάδε κολλητό), θα πρέπει εσύ να αναλάβεις να δεις αν δουλεύουν όλα στην εντέλεια.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Σεπ 2009, 15:29

jennie έγραψε:Σημείωση: Ο χρήστης που απλά πατάει κουμπάκια συνήθως δεν ξέρει καν να εγκαταστήσει ένα απλό πρόγραμμα, πόσο μάλλον ολόκληρο λειτουργικό. Αν του εγκαταστήσεις λίνουξ και ρυθμίσεις τα πάντα (codecs, εφαρμογές τύπου skype, amsn), μάλλον δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Άσε που η ποικιλία σε εικονίδια και εμφάνιση είναι το πρώτο θετικό που παρατηρούν οι περισσότεροι γνωστοί μου στο λίνουξ.
Το πρόβλημα είναι, είσαι διατεθειμένος εσύ ή ο καθένας μας να αναλάβει να εγκαταστήσει και να ρυθμίσει τα πάντα; Γιατί, δυστυχώς, διανομή που να σου τα προσθέτει όλα έτοιμα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Οκ, μια δοκιμή με mint, π.χ., αξίζει τον κόπο. Αλλά και πάλι, αν το άτομο είναι τελείως άσχετο και δεν ενδιαφέρεται να ψάξει τίποτα (γιατί και στα παράθυρα για τα προβλήματα τρέχει στον τάδε κολλητό), θα πρέπει εσύ να αναλάβεις να δεις αν δουλεύουν όλα στην εντέλεια.

Οι χρήστες αυτού του είδους δεν θέλουν amsn. Θέλουν το κανονικό msn. Μόλις το δουν θα σου πουν "τι βλακεία είναι αυτή??". Το ξέρω από πρώτο χέρι ;)
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 29 Σεπ 2009, 16:34

@jennie
Σωστά :D
Επίσης όλοι εκείνοι που δεν έχουν ασχοληθεί ( δεν έχουν εκτεθεί στα winblows ..μολυνθεί δηλαδή ;) :lol: )
με υπολογιστές καθόλου ή έστω ελάχιστα και αδιαφορούν είναι οι μια χαρά πιθανοί χρήστες του Linux.
Ο χρήστης που δεν έχει ιδέα παιδιά μια χαρά του είναι το Linux αυτοί που ξέρουν κάτι τις από windows να φοβάστε
αυτοί έχουν μάθει ότι υπολογιστής = windows και ότι προγραμματισμός = (γραββάτα,ακαταλαβίστικα για τεχνολογίες "της' μικρομαλακής κλπ ;) )

Ο χρήστης που δεν έχει ιδέα μπορεί μέσα σε 2-3 ώρες ( εάν είναι νέος ) και σε 2-3 μέρες (αν είναι γέρος)
να μάθει ότι του χρειάζεται για το σπίτι (e-mail,internet,text + spreadsheet+ ,image+,video+ , editing και άλλα πολλά)

@tolis_01
Ναι άμα έχει πάθει msnίλα ναί είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά όχι ακατόρθωτα ;) :D
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 29 Σεπ 2009, 18:33

Δηλαδή να φτιάξουμε μια διανομή/ένα remaster που θα είναι πιστή αντιγραφή των Windows,μόνο djambah.
Αυτό είναι λάθος για 1.000.000 λόγους.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ