Linux σε πολύ παλιό υπολογιστή

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Linux σε πολύ παλιό υπολογιστή

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 30 Σεπ 2009, 14:07

Το μικρότερο από όλα είναι το
http://www.tinycorelinux.com/
μετά από τα embeded με βάση αυτόν τον microkernel :arrow: http://www.uclinux.org/ βέβαια... :shock:
:lol: :thumbup: :bow:
Τουλάχιστον το pc σου θα είναι πιό γρήγορο από αυτό ( Ναι υπολογιστής είναι στην φωτογραφία που κοιτάς :!: )
http://www.picotux.com/

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
;)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 02 Απρ 2010, 13:30

το lubuntu μπορει να μπει σε τετοιο pc ?
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lalakis » 02 Απρ 2010, 14:59

συμφωνα με το Βικι του Lubuntu οι απαιτησεις του σε Hardware ειναι οι παρακατω

έγραψε:A Pentium II or Celeron system with 128 Mb RAM is probably a bottom-line configuration that may yield slow yet usable system with Lubuntu.

https://wiki.ubuntu.com/Lubuntu

Αρα το μηχανημα που αναφερεται στην αρχη του νηματος πρεπει να υποστηριζεται κανονικα απο το Lubuntu.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 LinuxMint 17.1 rebecca 3.13.0-24-generic 64bit (de_DE.UTF-8, X-Cinnamon default)
3 Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 5768 MiB ‖ Dell Inc. 033FF6 - Dell Inc. Inspiron 580
4 Intel Core Processor Integrated Graphics [8086:0042] {i915}
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57788 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1691] (rev 01)
lalakis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 06 Απρ 2010, 15:12

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα πανάρχαιο λάπτοπ (που φόραγε windows98) και είπα να το περάσω σε linux. Χαρακτηριστικά : Pentium III 699MHz και 125ΜB RAM
Δοκίμασα σχεδόν τα πάντα.
Puppy, Happy linux, Tiny core linux, Damn small linux, AntiX , Zenwalk, Crunchbang-lite,
Κανένα δεν με ικανοποίησε. Οπότε κατέληξα στην παλιά καλή συνταγή. Debian με netinstall το βασικό σύστημα και μετά την εγκατάσταση τσίμπησα μόνο τα ελάχιστα πακέτα που απαιτεί το xfce. Αποτέλεσμα: Καλύτερη απόκριση από όλες τις διανομές που δοκίμασα και άμα το σετάρεις καλά το χρησιμοποιεί ακόμα και η γιαγιά σου χωρίς πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε παραπάνω χρόνο από μια έτοιμη διανομή αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο γιατί έσωσα το λάπτοπ.
Ο υπολογιστής στη σχολή μου με 4 φορές καλύτερα χαρακτηριστικά και windowsXP είναι πιο αργός.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 06 Απρ 2010, 17:01

sparus έγραψε:Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα πανάρχαιο λάπτοπ (που φόραγε windows98) και είπα να το περάσω σε linux. Χαρακτηριστικά : Pentium III 699MHz και 125ΜB RAM
Δοκίμασα σχεδόν τα πάντα.
Puppy, Happy linux, Tiny core linux, Damn small linux, AntiX , Zenwalk, Crunchbang-lite,
Κανένα δεν με ικανοποίησε. Οπότε κατέληξα στην παλιά καλή συνταγή. Debian με netinstall το βασικό σύστημα και μετά την εγκατάσταση τσίμπησα μόνο τα ελάχιστα πακέτα που απαιτεί το xfce. Αποτέλεσμα: Καλύτερη απόκριση από όλες τις διανομές που δοκίμασα και άμα το σετάρεις καλά το χρησιμοποιεί ακόμα και η γιαγιά σου χωρίς πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε παραπάνω χρόνο από μια έτοιμη διανομή αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο γιατί έσωσα το λάπτοπ.
Ο υπολογιστής στη σχολή μου με 4 φορές καλύτερα χαρακτηριστικά και windowsXP είναι πιο αργός.

Καλά άμα πας σε κάτι τόσο advanced και custom είναι σίγουρο ότι το σύστημα θα είναι καλύτερο...
Αυτό ισχύει και στα καλά PC όχι μόνο στα παλιά!
Το θέμα είναι εάν έχεις τις γνώσεις και την ώρα/όρεξη να κάτσεις να το κάνεις αυτό!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας