linux ~ μπορει να γινει καποια στιγμη εμπορικο;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: linux ~ μπορει να γινει καποια στιγμη εμπορικο;

Δημοσίευσηαπό Apopas » 02 Νοέμ 2009, 20:30

usernameKG έγραψε:Μου λεει " παλια το DOS ηταν σχεδον δωρεαν... τοτε ηταν και υπολογιστες με MAC και ειχαν γραφικο περιββαλον ... επειδη ηταν σχεδον δωρεαν το DOS αρχισαν να το χρησιμοποιουνε για δικη τους ευκολια .... και ξαφνικα που το DOS ηταν outsider αρχισαν επιχηρησεις να το χρησιμοποιουν και εστι η Micro$oft αρχισε να κλειδωνει το λειτουργικο συστημα της :o και να γινει η αυτοκρατορια της για να βγαλει $$$$ και κατι τετοιο προσπαθουν να κανουν με το linux και αμα μπει σε εταιριες θα γινει κλειστου κωδικα :|

Εδώ είναι που την πατάνε πολλοί και ιδιαίτερα λόγω μιας αδυναμίας της αγγλικής γώσσας που δεν ξεχωρίζει το δωρεάν απο το ελεύθερο, αφού και τις δύο έννοιες τις ονομάζει ως free, οπότε πάντα πρέπει να κάνουμε τον διαχωρισμό free beer και free speech.
Πες, λοιπόν, της καθηγήτριάς σου πρώτα πρώτα να πάει να μάθει γράμματα και δεύτερον ότι το Linux δεν είναι απλά δωρεάν δλδ freeware όπως είναι ο Opera browser αλλά ελεύθερο, όπως είναι ο Firefox. Μπορείς δλδ να το χρησιμοποιήσεις όπως θες εσύ. Δεν μπορείς φυσικά να φτιάξεις μια διανομή και να την ονομάσεις Ubuntu ή Redhat επειδή αυτά τα ονόματα είναι trademarks άλλων εταιρειών. Αλλά μπορείς κάλιστα να φτιάξεις μια διανομή βασισμένη στο Ubuntu που να την ονομάσεις "Προκόπης Τσογλανικόπουλος Linux" και να την χρησιμοποιήσεις για καθαρά εμπορικούς σκοπούς, πάντα, όμως έχει το δικαίωμα όποιος θέλει να βασιστεί στη διανομή σου ή ακόμα και να την πάρει αυτούσια και να την πουλήσει με διαφορετικό όνομα. Αυτά λέει η άδεια χρήσης με την οποία έρχεται το Linux και προασπίζει τα συμφέροντα του ελεύθερου λογισμικού ώστε να παραμείνει για πάντα ελεύθερο.
Αν, πάλι, η καθηγήτριά σου δεν πειστεί τότε απλά μπορείς να της πεις να περάσει από το forum μια βόλτα ή αν είναι όμορφη μπορείς να της δώσεις και το τηλέφωνό μου για να την κατατοπίσω πλήρως συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο έτσι, στη διάδοση του ελεύθερου λογισμικού ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 02 Νοέμ 2009, 23:02

@Apopas A+A+A+A+ αν γίνει θέλω και εγώ να καταθέσω στην συμβολή το κατιτίς μου. :lol:
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 02 Νοέμ 2009, 23:06

giormatsis έγραψε:@Apopas A+A+A+A+ αν γίνει θέλω και εγώ να καταθέσω στην συμβολή το κατιτίς μου. :lol:

Μα φυσικά αγαπητέ μου giormatsis, η αγάπη του να μοιραζόμαστε μας κάνει Linuxάδες στο κάτω κάτω, έτσι δεν είναι; ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 02 Νοέμ 2009, 23:14

Apopas έγραψε:
giormatsis έγραψε:@Apopas A+A+A+A+ αν γίνει θέλω και εγώ να καταθέσω στην συμβολή το κατιτίς μου. :lol:

Μα φυσικά αγαπητέ μου giormatsis, η αγάπη του να μοιραζόμαστε μας κάνει Linuxάδες στο κάτω κάτω, έτσι δεν είναι; ;)

Έτσι και μόνο έτσι. :thumbup:
Αυτό που μου τσάκισε τα κόκκαλα είναι ο Προκόπης Τσογλανικόπουλος...
:lol: :bow: :clap: :lol: :bow: :clap: :lol: :bow: :clap:
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 02 Νοέμ 2009, 23:35

giormatsis έγραψε:Αυτό που μου τσάκισε τα κόκκαλα είναι ο Προκόπης Τσογλανικόπουλος...
:lol: :bow: :clap: :lol: :bow: :clap: :lol: :bow: :clap:

Όχι πες μου έναν που δεν θα έμπαινε καν στον πειρασμό να δοκιμάσει μια διανομή με τέτοιο όνομα. Ακόμα και ο γιος του Bill Gates να 'τανε :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 02 Νοέμ 2009, 23:44

...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 02 Νοέμ 2009, 23:59

s.dalas έγραψε:

http://el.wikipedia.org/wiki/Linux#.CE.97_.CE.AC.CE.B4.CE.B5.CE.B9.CE.B1_.CF.87.CF.81.CE.AE.CF.83.CE.B7.CF.82_.CF.84.CE.BF.CF.85_Linux

Για μια γριγορη περιληψη εφ ολης της υλης.

Πρόσθεσα και την κοινότητά μας με σύνδεσμο. ;)
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 03 Νοέμ 2009, 00:31

πολυ σωστο!!! Ωραιος αλλα γιατι δεν μπορω να το δω?? Εχει καμια διαδικασια επαληθευσης (εννοω οτι χρειαζεται καποιο χρονο για να ανανεωσουν τη σελιδα)?
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 03 Νοέμ 2009, 00:33

s.dalas έγραψε:πολυ σωστο!!! Ωραιος αλλα γιατι δεν μπορω να το δω?? Εχει καμια διαδικασια επαληθευσης (εννοω οτι χρειαζεται καποιο χρονο για να ανανεωσουν τη σελιδα)?

Ναι πρέπει να το τσεκάρουν πρώτα. ;)
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 03 Νοέμ 2009, 00:37

Πολυ ωραια!! Και μιας και ειχες την εμπνευση εσυ για το συνδεσμο στο βικεπαιδεια, πρσθεσε τον και εδω http://el.wikipedia.org/wiki/Ubuntu για να μη λες οτι σου κλεβω την ιδεα!! (μα πως δεν το σκεφτηκα πρωτος?? χαχαχαχα)
:bow: :bow: giormatsis !!
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας