Κακός σχολιασμός για το ubuntu..

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κακός σχολιασμός για το ubuntu..

Δημοσίευσηαπό linuxman » 11 Νοέμ 2009, 17:29

kon_nos έγραψε:
linuxman έγραψε:Όπως το έχω πει μπορεί και 1000 φορές wubi είναι εικονικό, οπότε μην έχει παράπονο που κάτι δεν λειτουργεί , εάν το βάλεις σωστά τότε υπάρχει λύση , έτσι όπως το έχεις άστο καλύτερα ;)

Και τότε γιατί το έχουν στις επιλογές; Είναι απλά τα πράγματα, το προσφέρουν και δεν λειτουργεί. Τέλος.

Όχι απλά , ένα από ότι βλέπω δεν το έχεις καταλάβει έως τώρα ( και το έχεις αναφέρει έως τώρα πολλές φορές έχω wubi ) ότι είναι για δοκιμή και όχι για κανονική χρήση , εάν δεν το έχεις καταλάβει έως τώρα τι να κάνω εγώ να εξηγώ ξανά .
kon_nos έγραψε:
linuxman έγραψε:Δείτε και κανένα οδηγό για εγκατάσταση και τα πρώτα βήματα :D

Αυτό πες το στον αρχάριο χρήστη που του δίναμε δισκάκια στο ADW, και στο παιδί της Α' Γυμνασίου που το έχει προεγκατεστημένο. Έχω μια περιέργεια να δω αν τελικά θα προτιμήσουν Linux (ubuntu) απέναντι στα "winblows" που τόσο κοροϊδεύουμε.

Εδώ είναι και το πρόβλημα ότι όποιος υπέγραψε τις προδιαγραφές είναι μ@@@ς με Μ .
Δεν είχε αυστηρές προδιαγραφές πως πρέπει να είναι εγκαταστημένο κανονικά και να συνοδεύεται με φυλλάδιο για πρώτα βήματα και να υπάρχουν οδηγίες που μπορεί να δει εάν έχει κάποιο πρόβλημα πριν το γυρίσει στην εταιρία .
Το αφήσανε όπως νάνε και εμφανίστηκαν Toshiba να κάνει διαγραφή το ένα το άλλο , κάποια άλλα να είναι με wubi κτλ.
Τι θα προτιμήσουν θα το δούμε , εάν υπολογίσεις ότι τα παράθυρα σέρνονται απίστευτα τότε να κάνει την δουλεία του γρήγορα θα το γυρίσει στο Λίνουξ .
Τελευταία επεξεργασία από linuxman και 12 Νοέμ 2009, 01:31, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 12 Νοέμ 2009, 00:27

Χαλάρωσε και διόρθωσε το post σου γιατί δεν κατάλαβα τίποτα. Συζητάμε δεν τσακωνόμαστε.
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 12 Νοέμ 2009, 01:15

@kon_nos
μην απελπίζεσαι δεν νομίζω να έκανε κάτι άλλο από το να συζητάει :)

Απλά δήλωσε την αγανάκτηση του στο ότι στα προ-εγκατεστημένα ubuntu linux να κάποιοι το έβαζαν με wubi.
Και συμφωνώ ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο προ-εγκατεστημένα ubuntu linux να έχουν μπεί με wubi .
Διότι το wubi δεν είναι τίποτα μπροστά σε κανονική εγκατάσταση και διαβάλλει την πραγματική εικόνα και δυνατότητες του linux
όπου σε μια φάση διάδοσης του linux μπορεί να σταθεί καθοριστικής σημασίας για την διάδοση του στην ελλάδα.
Για φαντάσου τα κουτσουβελα να παίζουν το linux στα δάκτυλα σου αυτό και θα διαδώσει το open source το linux την γνώση
και κυρίως το επίπεδο των πληροφορικάριων στην ελλάδα το οποίο είναι
δυστηχώς πολύ πεσμένο κυρίως επειδή δουλέουν σε κλειστή πλατφόρμα όπως επίσης (κυρίως και αυτό ) οι κινήσεις ξεπουλήματος της ψηφιακής Ελλάδας του κυρίου Αλογοσκούφη
και άλλα που δεν ξέρω ή μου διαφέυγουν ... κλπ κλπ

Πάντως νομίζω ότι το wubi πρέπει αν όχι να καταργηθεί απλά να μπεί μια μεγάλη εικόνα WARNING που να λέει

Άμα το βάλεις δεν θα είναι καθόλου linux και τίποτα δεν θα παίζει όπως πρέπει ... αλλά άμα επιμένεις να το δοκιμάσεις
για την πλάκα σου και μόνο ... ε άντε κάνε το

:D :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Νοέμ 2009, 01:42

kon_nos έγραψε:Χαλάρωσε και διόρθωσε το post σου γιατί δεν κατάλαβα τίποτα. Συζητάμε δεν τσακωνόμαστε.

Καλά χαλαρός είμαι .
Θα πρέπει να καταλάβεις ότι wubi έχει γίνει για δοκιμή και προσθήκη του έγινε για να κάνει κάποιος μία δοκιμή να δει πως είναι και πως λειτουργεί άλλα πότε δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία κανονική εγκατάσταση .
Εάν είναι εργαλείο δουλείας κρατάς και χωρίζεις το δίσκο να βάλεις και Λίνουξ μιας και σου είναι χρήσιμο και αυτό , άλλα το να λες ε αφού το βάζουν γιατί να μην λειτουργεί .

sokoban4ever έγραψε:@kon_nos
μην απελπίζεσαι δεν νομίζω να έκανε κάτι άλλο από το να συζητάει :)

Απλά δήλωσε την αγανάκτηση του στο ότι στα προ-εγκατεστημένα ubuntu linux να κάποιοι το έβαζαν με wubi.
Και συμφωνώ ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο προ-εγκατεστημένα ubuntu linux να έχουν μπεί με wubi .
Διότι το wubi δεν είναι τίποτα μπροστά σε κανονική εγκατάσταση και διαβάλλει την πραγματική εικόνα και δυνατότητες του linux
όπου σε μια φάση διάδοσης του linux μπορεί να σταθεί καθοριστικής σημασίας για την διάδοση του στην ελλάδα.
Για φαντάσου τα κουτσουβελα να παίζουν το linux στα δάκτυλα σου αυτό και θα διαδώσει το open source το linux την γνώση
και κυρίως το επίπεδο των πληροφορικάριων στην ελλάδα το οποίο είναι
δυστηχώς πολύ πεσμένο κυρίως επειδή δουλέουν σε κλειστή πλατφόρμα όπως επίσης (κυρίως και αυτό ) οι κινήσεις ξεπουλήματος της ψηφιακής Ελλάδας του κυρίου Αλογοσκούφη
και άλλα που δεν ξέρω ή μου διαφέυγουν ... κλπ κλπ

Πάντως νομίζω ότι το wubi πρέπει αν όχι να καταργηθεί απλά να μπεί μια μεγάλη εικόνα WARNING που να λέει

Άμα το βάλεις δεν θα είναι καθόλου linux και τίποτα δεν θα παίζει όπως πρέπει ... αλλά άμα επιμένεις να το δοκιμάσεις

:D :thumbup:

Εδώ βλέπω με πιάνεις , αυτό είναι άλλα και το άλλο ότι πρέπει να γίνει αυτό γιατί έχω δει πολλούς που το βάζουν και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα ότι δεν είναι πραγματικό άλλα ΕΙΚΟΝΙΚΟ , λες και βάζουν ένα πρόγραμμα στα παράθυρα .
Για μένα προσωπικά είναι απαράδεκτο το εργαλείο αυτό , θα το δεχτώ όταν μπει αυτό που λες να μπει το κείμενο :

η και κάτι παρόμοιο .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 12 Νοέμ 2009, 11:16

@kon_nos
Είναι κουφό να συγκρίνεις την αξιοπιστία του linux μέσα από το wubi... Και εάν το έχουν κάνει ορισμένες εταιρίες στους υπολογιστές της Α' Γυμνασίου για ευκολία ή έλλειψης τεχνικής γνώσης, δεν εκθέτει το ίδιο το linux αλλά την εταιρία που το έκανε.

Και όποιος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά του wubi με μια κανονική εγκατάσταση linux στον σκληρό δίσκο, απλώς δεν γνωρίζει linux, άρα δεν μπορεί να είναι σε θέση να κρίνει...

Δηλαδή εάν έτρεχες windows μέσα από vitualization (virtualbox, vmware, zen) θα δούλευαν όλα άψογα;

Όταν κάνουμε συγκρίσεις θα πρέπει να συγκρίνουμε όμοια πράγματα:
-native εγκατάσταση windows vs native εγκατάσταση linux
-linux σε wubi vs windows σε virtualbox, vmware, zen

Δεν γίνεται να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 12 Νοέμ 2009, 11:39

@bullgr:

Σωστα! Πρεπει να συγκρινουμε παρομοιες καταστασεις. Πως ομως θα κανουμε την συγκριση; Μπορεις να συστησεις καποιο benchmark λειτουργικων που να τρεχει και σε Windows και σε Ubuntu?

Θελω πολυ να κανω την συγκριση WinXP vs Ubuntu 9.10 σε VBox, καθως και να παρατηρησω την εξελιξη της αποδοσης του 9.10 μεσω των updates, που το εχω εγκατεστημενο σε VBox (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, δουλεψαν ΟΛΑ, αλλα ειναι αργο).

Ευχαριστω

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 12 Νοέμ 2009, 13:06

sokoban4ever έγραψε:

Συγγνώμη δεν κατάλαβα πως αναφερότανε στους υπολογιστές που έρχονται προεγκατεστημένοι με wubi. Εγώ μιλούσα για τον δικό μου που στην 9.10 δεν ξεκίνησε καν με wubi και έκανα κανονική εγκατάσταση, κάτι το οποίο δεν μου ήταν απαραίτητο.

bullgr έγραψε:
Είναι κουφό να συγκρίνεις την αξιοπιστία του linux μέσα από το wubi...

Μα δεν κάνω σύγκριση. Δεν θα μπορούσα άλλωστε. Αυτό που λέω είναι πως δεν δουλεύει καν. Όταν το είχα εγκαταστήσει έκανα εκκίνηση τον η/υ μου και με πέταγε σε ένα prompt "Grub>" στο οποίο δεν μπορούσες να εκκινήσεις το λειτουργικό, και αυτό στην 9.10 stable είναι ακόμα ανοιχτό bug! Για φαντάσου να το έκανε κάποιος αυτό για να δει τι εστί Ubuntu και να του πέταξε αυτό το πράγμα. Ευτυχώς που δώσαμε την 9.04 στο ADW κατά την γνώμη μου.

Υπογράμμισα τις δύο φράσεις για να καταλάβετε πως δεν αναφέρομαι στις επιδόσεις του wubi, αλλά στο ότι δεν ξεκινάει καν το λειτουργικό. Απλά δεν δουλεύει, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν περιμέναν να το διορθώσουνε και το έβγαλαν έτσι. Πως θα το δοκιμάσει κάποιος εάν του τύχει το bug;
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 12 Νοέμ 2009, 13:13

@kon_nos
Off topic:
Μηπως εχεις κανει κατι λαθος με την εγκατασταση?
Γιατι σε εμενα που το εβαλα το koala, ολα δουλεψαν με την πρωτη, και μεχρι τωρα, και σταθερο ειναι,
και αρκετα πιο γρηγορο, και κανενα προβλημα δεν εχω, και ολα ειναι 100% καλα!!
:thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 12 Νοέμ 2009, 14:03

@vagrale13
Τι μπορεί να πήγε λάθος στο wubi με τόσο λίγες ρυθμίσεις; Εγκατάσταση στον C: με 30Γβ, Gnome (από το δισκάκι), όνομα χρήστη και κωδικό. Αυτά :D Δεν είμαι ο μόνος που το έχει.
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 12 Νοέμ 2009, 17:03

@kon_nos
Off topic:
Απλα μην δοκιμαζεις με το wubi, το να προσπαθεις να κανεις εγκατασταση μεσα απο το wubi,
ειναι απο μονο του ενα Λαθος!
Για δοκιμη, καλυτερα απο vbox μεσα απο το Ubuntu!!
:thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ