Μαύρη οθόνη θανάτου» στα Windows 7

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Μαύρη οθόνη θανάτου» στα Windows 7

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 03 Δεκ 2009, 20:53

tolis_01 έγραψε:Μα ο χρήστης είναι αυτός που δίνει admin rights στο malware και στην περίπτωση των windows :think:
Το uac το έβαλαν εκεί για κάποιο λόγο. Έχω ακούσει πολλούς που εξυμνούν το linux και μετά βρίζουν τα άτιμα τα vista που πετάνε συνέχεια "ακατανόητα" "δήθεν" προειδοποιητικά μηνύματα :mrgreen:

Αν δεν κανω λάθος η black screen of death ισχύει και για vista/ 7 που εχουνε uac. αρα και με τη λογική τη δική σου να το πάρουμε πάλι ειναι πατάτα των windows
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 03 Δεκ 2009, 21:01

Εάν το UAC ήταν λύση εναντίων των κακόβουλων λογισμικών, τότε δεν θα χρειάζονταν αντιικά και καθαριστές της registry. Εφόσον η MS καυχιέται ότι τα δικαιώματα των αρχείων και των χρηστών χαίρουν υψηλής ασφάλειας και επιδεξιότητας, τότε γιατί δεν μπορεί να φτάσει σε ένα unixιακό επίπεδο που ούτε UAC χρειάζεσαι αλλά ούτε επιπρόσθετη προστασία για να μην εκτελεστούν αυτά που δεν θες να εκτελεστούν. Θα μου πεις ότι η MS δεν μπορεί να ελέγξει το software που εγκαθιστά ο καθένας επειδή είναι κατά 99% κλειστού κώδικα. Ε αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς τόσα χρόνια.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό positron » 03 Δεκ 2009, 21:39

Ομολογώ πως δεν ξαφνιαστηκα και τοσο με την ειδηση.... :lol: :lol:

Ηταν αναμενόμενο αλλωστε. Για να ειμαστε ομως δίκαιοι και ακριβείς θα πρεπει να παραδεχτουμε οτι οντως υπαρχει βελτιωση στην ποιοτητα του λειτουργικου της Microsoft.
Ως τεχνικος δοκιμάσα τα 7 κανοντας εγκατασταση σε αρκετα μηχανηματα. Δεν χρειαστηκε να βαλω drivers για πολλα απο τα μερη του Η/Υ και αν δεν εβρισκε καποιους απο αυτούς, τους επαιρνε με το update. Ελαχιστα προβληματα αντιμετωπισα (χρειαστηκε να κατεβασω drivers για Vista, αφου οι αντιστοιχοι για 7 δεν επαιζαν!! :crazy: :crazy: )

Απο την αλλη, η βελτιωση αυτη δεν κανει τα Windows συγκρισιμα με την ανωτεροτητα ενος λειτουργικου Linux. Ειναι θεμα αρχιτεκτονικής πανω απ' ολα.
Ακομα και αν μειωθηκαν οι μπλε , μαυρες , ροζ και πορτοκαλί οθονες, ακομα και αν προσθεσαν drivers , το συστημα παντα θα φθειρεται με τον χρονο... :thumbdown: :thumbdown: Καθε λιγο και λιγακι format , και το θεωρουνε και
φυσιολογικο!!!! :shock: :shock:

Θα αλλαξουν ομως τα πραγματα σιγα σιγα.... Ο κοσμος ηδη εχει αρχισει και ψαχνεται.. Δειτε ποσα Mac κυκλοφορουν!! Η κυρια στο κυλικειο , (ασχετη απο υπλογιστες) βλεποντας το μπλουζακι Ubuntu που φορουσα μου λεει : "Α, το ξερω αυτο το μπλουζακι!! " , αφωνος εγω : " Δηλαδη? τι ειναι? ", ρωταω, "προγραμμα για υπολογιστες δεν ειναι??" :lol: :lol:

Καλα , ποσες εγκαταστάσεις Ubuntu εχω κανει δεν το συζηταω...Ειναι απλα μια ευχαριστήση!! Ειδικα οταν βλεπεις την εκφραση του ιδιοκτητη, οταν βλεπει για πρωτη φορα το Compiz!! :lol: :lol: Σταθεροτητα, ασφαλεια, boot time, shut down ... Δεν παιζεται το Ubuntu!!

Βουυυρρρ για καμια εγκατσταση .... Οπου να ναι θα σκασει παλι η ΦΟΥΣΚΑ.............
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom 9950 Quad-Core Processor│Mobo :Asus M3A78 Pro│ 2 GiB Ram│ nVidia 9800 GS │ Intel HDA │ 1440x900

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
positron
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 03 Δεκ 2009, 21:47

έγραψε:Η Microsoft αρνείται την ευθύνη για τη «μαύρη οθόνη του θανάτου»

Μαλλον πρεπει να ζητησουμε συγνωμη, εμεις θα φταιμε.... :lol: :lol:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 03 Δεκ 2009, 22:03

positron έγραψε:Ηταν αναμενόμενο αλλωστε. Για να ειμαστε ομως δίκαιοι και ακριβείς θα πρεπει να παραδεχτουμε οτι οντως υπαρχει βελτιωση στην ποιοτητα του λειτουργικου της Microsoft.

Αναμενόμενη εξέλιξη είναι, όχι βελτίωση. Έχει περάσει μια οκταετία από τα XP.

έγραψε:Θα αλλαξουν ομως τα πραγματα σιγα σιγα.... Ο κοσμος ηδη εχει αρχισει και ψαχνεται.. Δειτε ποσα Mac κυκλοφορουν!!

τα MAC είναι μόδα και όχι ψάξιμο. Ευτυχώς στην Ευρώπη έχει παραπλήσια ποσοστά με το linux. Στην Αμερική είναι που πουλάει περισσότερο. Αν όντως ο κόσμος καταλάβαινε τι κάνει δεν θα έφευγε από το κλειστό software για να πάει στο ακόμα πιο κλειστό software και hardware με τη δικαιολογία ότι πληρώνω τα μαλλιοκέφαλα μου για να έχει ωραίο design, να μην έχω ιούς και να παίζουν όλα.
έγραψε: Οπου να ναι θα σκασει παλι η ΦΟΥΣΚΑ.............

Αλλά δυστυχώς ως τότε θα έχει πουλήσει πολύ :(
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό positron » 03 Δεκ 2009, 22:21

Apopas έγραψε:Αναμενόμενη εξέλιξη είναι, όχι βελτίωση. Έχει περάσει μια οκταετία από τα XP.

Ναι εχεις δικιο..

Κοιταξε, και μοδα να ειναι , το θεμα ειναι να ξεφευγει ο κοσμος απο την λογικη " Υπολογιστης = Windows " , να δει και κατι αλλο.. που ειναι σαφως καλυτερο, ελαφρυτερο και πανω απο ολα ελευθερο, Open source..

Τωρα που θα ξεκολλησουν απο τα απαρχαιωμενα XP , ειναι καιρος και για μια δοκιμη Ubuntu...
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom 9950 Quad-Core Processor│Mobo :Asus M3A78 Pro│ 2 GiB Ram│ nVidia 9800 GS │ Intel HDA │ 1440x900

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
positron
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 03 Δεκ 2009, 23:01

positron έγραψε:Κοιταξε, και μοδα να ειναι , το θεμα ειναι να ξεφευγει ο κοσμος απο την λογικη " Υπολογιστης = Windows " , να δει και κατι αλλο.. που ειναι σαφως καλυτερο, ελαφρυτερο και πανω απο ολα ελευθερο, Open source..

Στα Mac αναφέρθηκα, αυτά δεν είναι ελεύθερα :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό positron » 03 Δεκ 2009, 23:05

Δεν καταλαβες το πνευμα μου... ;)

Ναι το Mac κλειστο ειναι , το ξερω.. εγω δεν ειπα αυτο.. Εγω εννοώ να προτεινουμε στο κοσμο Linux διανομες.. Ηδη εχω περασει αρκετα Sxolinux ! :thumbup:

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
positron
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 03 Δεκ 2009, 23:11

positron έγραψε:Δεν καταλαβες το πνευμα μου... ;)

Ναι το Mac κλειστο ειναι , το ξερω.. εγω δεν ειπα αυτο.. Εγω εννοώ να προτεινουμε στο κοσμο Linux διανομες.. Ηδη εχω περασει αρκετα Sxolinux ! :thumbup:

Και πολύ καλά κάνεις. Κι εγώ έχω φέρει στον ίσιο δρόμο πολλούς με το Ubuntu. Αν κανείς κάνει δημοσκόπηση στη γειτονιά μου θα νομίζει ότι το 50% του κόσμου χρησιμοποιούν Linux :D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 04 Δεκ 2009, 11:56

Apopas έγραψε:δεν μπορεί να φτάσει σε ένα unixιακό επίπεδο που ούτε UAC χρειάζεσαι

:crazy: :crazy:
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας