TheG έγραψε:Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό ( με τα 2 cms) αλλά λίγο άσχετο με το αρχικό ερώτημα:
Καταρχήν δεν τα έχω ξαναδουλέψει τα joomla και drupal.μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο από τα δύο (ή και τα δύο) ως περιβάλλον μέσα στο οποίο να χτίσω τη δική μου custom εφαρμογή (web). Δηλαδή, ένα custom web application που θέλω να φτιάξω (με php + mysql), αντί να το φτιάξω εντελώς από την αρχή, να χρησιμοποιήσω το cms και να τη φτιάξω "εκμεταλευόμενος" τις λειτουργίες του όπως για π.χ τη διαχείριση χρηστών του ή την πρόσβαση στο περιεχόμενο με βάση τη πιστοποίηση του χρήστη.
Ναι, το τυπικό είναι να βασιστείς σε ένα υπάρχον CMS και να φτιάξεις την εφαρμογή που θέλεις με τη μορφή προσθέτου (plugin ή extension).
Είναι πολύ σημαντικό να φτιάξεις την εφαρμογή σου ως πρόσθετο, διότι θα μπορείς να την διαχωρίσεις από το CMS, και θα μπορείς να τη δώσεις και σε άλλους, κτλ.
Δες πως φτιάχνει κανείς πρόσθετα, στο CMS της επιλογής σου. Επιλέγεις CMS ανάλογα με τη γλώσσα προγραμματισμού που σε βολεύει.
Ακόμα, ψάξε αν υπάρχει ήδη κάποιο παρόμοιο πρόσθετο ώστε να μη ξεκινήσεις από το μηδέν. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ήδη κάτι παρόμοιο με αυτό που θέλεις να κάνεις.