Κάποια καλή πλατφόρμα ιστοσελίδας;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κάποια καλή πλατφόρμα ιστοσελίδας;

Δημοσίευσηαπό digibill » 23 Μάιος 2011, 11:45

nikosal έγραψε:Αναρωτιέμαι λοιπόν, να το πετάξω τελείως (το θέμα) ή να συνεχίσω να δουλεύω σε αυτό, περιμένοντας ότι οι μηχανές του σέρβερ που θα επιλέξω δεν θα εμφανίζουν καθυστέρηση;

Μια δοκιμή θα σε πείσει! Ανέβασε μια πρόχειρη εγκατάσταση drupal με το συγκεκριμένο θέμα στον server που θα στήσεις το site και δοκίμασε. Γενικά πάντως έχε υπ' όψιν ότι σε shared hosting οι περισσότερες εταιρείες αν δουν ότι το site σου απασχολεί πολύ την cpu, αρχικά θα σου κάνουν σύσταση και αργότερα ίσως στο κατεβάσουν....
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 23 Μάιος 2011, 18:22

Επειδή ακόμα δουλεύω το σάιτ, και υποθέτω θα μου πάρει ακόμα 1-2 μήνες για να το ολοκληρώσω (εκτός από το γεγονός ότι μαθαίνω τώρα το drupal, γράφω και το περιεχόμενο...) σκέφτομαι να μην προχωρήσω σε άμεση ενοικίαση χώρου, να γλιτώσω έτσι και το μεσοδιάστημα. Υποθέτω μετά είναι μια απλή αντιγραφή αρχείων σε hosts που έχουν εγκατεστημένο drupal 7 στους σέρβερ τους, ή πέφτω έξω;

Επίσης διαπίστωσα ότι το chromium μου ανοίγει τη σελίδα αστραπιαία, ενώ το ff εξακολουθεί να θέλει 15 δευτερόλεπτα... Προφανώς λοιπόν μια κακή default ρύθμιση του firefox; Ποτέ δεν έχω πειράξει τις ρυθμίσεις του, παρεμπιπτόντως.

Βάζεις το θέμα του shared hosting. Υποθέτω ότι είναι φθηνότερο, έναντι dedicated; Ούτε αυτά τα θέματα τα έχω ψάξει ακόμα. Τι θα πρέπει να πληρώνω το μήνα για ικανοποιητικό σέρβερ;

Δεν σε ρωτάω και... ποια hosting εταιρία προτείνεις, μην βγω εντελώς off topic. Μπορείς είτε πι-μι, είτε να απαντήσεις σε χωριστό θέμα που θα ανοίξω. Ήδη έχω διαβάσει κάποια πράγματα (πχ. τα παράπονα του osarena κλπ.)

Τέλος: Ευχαριστώ που κάνεις τον κόπο και διαβάζεις και απαντάς σε αυτό το τόπικ!
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 23 Μάιος 2011, 18:30

nikosal έγραψε:Υποθέτω μετά είναι μια απλή αντιγραφή αρχείων

Περίπου.
nikosal έγραψε:που έχουν εγκατεστημένο drupal 7 στους σέρβερ τους, ή πέφτω έξω;

Δεν είναι απαραίτητο να το έχουν εγκατεστημένο.Απλά κάνεις upload τα αρχεία ή το εγκαθιστάς και κάνεις restore ένα backup αρχείο ,που μπορεί να σου δίνει τη δυνατότητα το εργαλείο που χρησιμοποείς τώρα τοπικά.Λίγο προσοχή με τις Mysql(αν χρησιμοποιεί αυτές το drupal).
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό TheG » 24 Μάιος 2011, 16:58

Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό ( με τα 2 cms) αλλά λίγο άσχετο με το αρχικό ερώτημα:

Καταρχήν δεν τα έχω ξαναδουλέψει τα joomla και drupal.μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο από τα δύο (ή και τα δύο) ως περιβάλλον μέσα στο οποίο να χτίσω τη δική μου custom εφαρμογή (web). Δηλαδή, ένα custom web application που θέλω να φτιάξω (με php + mysql), αντί να το φτιάξω εντελώς από την αρχή, να χρησιμοποιήσω το cms και να τη φτιάξω "εκμεταλευόμενος" τις λειτουργίες του όπως για π.χ τη διαχείριση χρηστών του ή την πρόσβαση στο περιεχόμενο με βάση τη πιστοποίηση του χρήστη.
TheG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 25 Μάιος 2011, 17:30

TheG έγραψε:Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό ( με τα 2 cms) αλλά λίγο άσχετο με το αρχικό ερώτημα:

Καταρχήν δεν τα έχω ξαναδουλέψει τα joomla και drupal.μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο από τα δύο (ή και τα δύο) ως περιβάλλον μέσα στο οποίο να χτίσω τη δική μου custom εφαρμογή (web). Δηλαδή, ένα custom web application που θέλω να φτιάξω (με php + mysql), αντί να το φτιάξω εντελώς από την αρχή, να χρησιμοποιήσω το cms και να τη φτιάξω "εκμεταλευόμενος" τις λειτουργίες του όπως για π.χ τη διαχείριση χρηστών του ή την πρόσβαση στο περιεχόμενο με βάση τη πιστοποίηση του χρήστη.

Ναι, το τυπικό είναι να βασιστείς σε ένα υπάρχον CMS και να φτιάξεις την εφαρμογή που θέλεις με τη μορφή προσθέτου (plugin ή extension).
Είναι πολύ σημαντικό να φτιάξεις την εφαρμογή σου ως πρόσθετο, διότι θα μπορείς να την διαχωρίσεις από το CMS, και θα μπορείς να τη δώσεις και σε άλλους, κτλ.
Δες πως φτιάχνει κανείς πρόσθετα, στο CMS της επιλογής σου. Επιλέγεις CMS ανάλογα με τη γλώσσα προγραμματισμού που σε βολεύει.

Ακόμα, ψάξε αν υπάρχει ήδη κάποιο παρόμοιο πρόσθετο ώστε να μη ξεκινήσεις από το μηδέν. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ήδη κάτι παρόμοιο με αυτό που θέλεις να κάνεις.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό TheG » 25 Μάιος 2011, 17:40

simosx έγραψε:
TheG έγραψε:Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό ( με τα 2 cms) αλλά λίγο άσχετο με το αρχικό ερώτημα:

Ναι, το τυπικό είναι να βασιστείς σε ένα υπάρχον CMS και να φτιάξεις την εφαρμογή που θέλεις με τη μορφή προσθέτου (plugin ή extension).
Είναι πολύ σημαντικό να φτιάξεις την εφαρμογή σου ως πρόσθετο, διότι θα μπορείς να την διαχωρίσεις από το CMS, και θα μπορείς να τη δώσεις και σε άλλους, κτλ.
Δες πως φτιάχνει κανείς πρόσθετα, στο CMS της επιλογής σου. Επιλέγεις CMS ανάλογα με τη γλώσσα προγραμματισμού που σε βολεύει.

Ακόμα, ψάξε αν υπάρχει ήδη κάποιο παρόμοιο πρόσθετο ώστε να μη ξεκινήσεις από το μηδέν. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ήδη κάτι παρόμοιο με αυτό που θέλεις να κάνεις.

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση,

έχει κάποιος άποψη ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για ανάπτυξη πρόσθετων με php/mysql?

Κάποιο καλό tutorial για ανάπτυξη προσθέτων στα cms?
TheG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 25 Μάιος 2011, 22:19

TheG έγραψε:έχει κάποιος άποψη ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για ανάπτυξη πρόσθετων με php/mysql?

Είναι σαν να ρωτάς ποιο εργαλείο είναι καλύτερο το κατσαβίδι ή η πένσα !
Είναι αναλόγως την περίπτωση.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 02 Ιουν 2011, 18:42

Και αισίως έφτασα στην απορία: Τι κάνω με το hosting; Ελληνικό; Ευρωπαϊκό; Αμερικανικό; Κάποια πρόταση παρακαλώ;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 03 Ιουν 2011, 11:14

Ακούω καλά λόγια για linode άμα θες hosting
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NickMrg » 23 Ιούλ 2011, 03:16

Παιδιά επειδή είμαι κι εγώ έτοιμος να αγοράσω κάποιο πακέτο hosting, έχει κανείς κάποια γνώμη για την http://dnhost.gr ; Μετά από ψάξιμο βρήκα ένα πακέτο που έχει και με βολεύει (αν αληθεύουν αυτά που λέει... :?: )
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Καλά
NETBOOK
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Arch Linux 32-Bit σε HP MINI 110-1150EV
Προδιαγραφές ⇛ Intel Atom N270 1.60GHz │ 1GB │ Intel GMA 950 │ 10,1in 1024 x 600
DESKTOP-PC
Λειτουργικό: Ubuntu 11.10 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i7 920 │ ASUS PT6 | 6GB DDR3 │ Twintech GTS250 512MB │ SB X-Fi Titanium Fatality Champion Series | Acer HS244HQ LED 3D 24" 1920x1080
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
NickMrg
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: nickmrg
IRC: NickMrg
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας