Φίλτρα νερού.

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Φίλτρα νερού.

Δημοσίευσηαπό kwstas82 » 01 Οκτ 2011, 09:59

Έψαξα και το βρήκα , **SPAM** και θα πάτε εκεί που γράφει για επεξεργασια νερου, στην αρχική σελίδα. Πιστεύω αυτό να βοηθήσει στην συζήτηση.
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 13 Οκτ 2011, 00:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διαγραφή SPAM
kwstas82
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 01 Οκτ 2011, 13:48

Επίσης δες αυτό
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatisss » 02 Οκτ 2011, 17:14

Μπορείς να ρίξεις μία ματιά και εδώ.
http://www.ro-man.gr/shop/index.php/cPath/55
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 σε msi u100
Προδιαγραφές ⇛ Intel Atom N270 1.6 GHz │ 2048MB DDR2 PC2-5300 667MHz │ Intel GMA950 │ High Definition Audio │ 1024x600 10in TFT
stamatisss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Φίλτρα νερού.

Δημοσίευσηαπό kwstas82 » 12 Οκτ 2011, 12:32

Ανάλογα με το πού θα χρησιμοποιηθεί το νερό, χρειάζεται την αντίστοιχη επεξεργασία. Για παράδειγμα, το πόσιμο νερό, που προορίζεται είτε για απευθείας κατανάλωση είτε για την παραγωγή τροφίμων, πρέπει:
1. να μην περιέχει ούτε υπερβολικά πολλά ούτε καθόλου άλατα,
2. να μην περιέχει οξείδια σιδήρου, χαλκού και άλλων μετάλλων,
3. διάφορα χαρακτηριστικά του νερού να είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια (TDS, αγωγιμότητα κτλ.)
4. να είναι απαλλαγμένο από επιβλαβείς μικροοργανισμούς,
5. να μην περιέχει χώμα, άμμο, αιωρούμενα στερεά γενικώς,
6. να είναι άοσμο και άχρωμο, εντελώς διαφανές,
7. να μην περιέχει χλώριο πάνω από κάποιο όριο, ει δυνατόν καθόλου,
8. να μην περιέχει τοξικές ουσίες, όπως ορυκτέλαια, οξέα, βαρέα μέταλλα κτλ.
Ανάλογα με τα στοιχεία που θέλουμε να διώξουμε, χρησιμοποιούμε και το κατάλληλο φίλτρο ( νήματος, εν. άνθρακα, κλπ ) ή την κατάλληλη συσκευή –μηχάνημα ( αποσκληρυντής, μηχάνημα αντίστροφης όσμωσης, λάμπα UV, κτλ.)

Τώρα όσον αφορά την μελέτη και πιο μηχάνημα θα βάλετε, δειτε στο *SPAM* , site με ανακαινισεις ΄της *SPAM* αλλά έχει και ειδική σελίδα για τα νερά
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 13 Οκτ 2011, 00:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
kwstas82
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kwstas82 » 12 Οκτ 2011, 21:43

To νερό, χρειάζεται επεξεργασία. το πόσιμο νερό, που προορίζεται είτε για κατανάλωση, πρέπει: 1. να μην περιέχει ούτε υπερβολικά ούτε καθόλου άλατα, 2. να μην έχει οξείδια σιδήρου, χαλκού και άλλων μετάλλων, 3. διάφορα χαρακτηριστικά του νερού να είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια (TDS, αγωγιμότητα κτλ.) 4. να είναι απαλλαγμένο από επιβλαβείς μικροοργανισμούς, 5. να μην περιέχει χώμα,αιωρούμενα στερεά, 6. να είναι άοσμο και άχρωμο, 7. να μην περιέχει χλώριο πάνω από κάποιο όριο, ει δυνατόν καθόλου, 8. να μην περιέχει τοξικές ουσίες ////// πληροφορίες **SPAM**
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 13 Οκτ 2011, 00:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
kwstas82
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Aggeliki_Setou » 21 Δεκ 2011, 19:59

Καλησπερα σε ολους. Ψάχνοντας στο Google πληροφορίες για φίλτρα νερού έπεσα πάνω
στην συζήτηση σας. Τις τελευταίες μέρες ψάχνω να αγοράσω φίλτρο κυριώς γιατί
τα παιδιά μου είναι μικρά και το νερό της Αθήνας δεν είναι και το καλύτερο.
(1 ετους ο γιος και 2 χρονών η κορη). Τι προαλες παρακολουθουσα στην τηλεοραση
την εκπομπη που εχει ενας κυπριος με τα φιλτρα Camelot και απο τοτε
ξεκίνησα το ψαξιμο για να δω τι παιζει στην αγορα. Εχω δει τα Camelot,
τα philips Που επισης μου αρεσαν και αλλα λιγοτερο γνωστά σαν ονόματα
που όμως ειναι made in Germany . Δεν θελω να διαθεσω παρα πολλα χρηματα
για φίλτρο, όμως δεν θέλω και το πιο φτηνό. Δηλαδή σε καμμία περίπτωση
δεν θέλω να ξεπεράσω τα 600 Euro.
Σήμερα συνεχίζοντας την αναζήτηση μου είδα κάποια φίλτρα νερού που με
ειδική λαμπα σκοτώνουν και τα μικρόβια. (μπορειτε να δειτε στο συνδεσμο σε ποιες συσκευες αναφερομαι) Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα φίλτρα που δεν εχουν λάμπα
σκοτώνουν και αυτά τα μικρόβια. Δηλαδή αν πρεπει οπωσδηποτε να παρω φίλτρο με λάμπα ή
και τα υπόλοιπα κάνουν την ίδια δουλειά?

Επίσης αν κάποιος έχει μεινει ευχαριστημένος από καποιο συγκεκριμένο προιον ας μου στείλει μήνυμα
ή ας απαντήσει εδω. Σας ευχαριστώ
Aggeliki_Setou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 23 Δεκ 2011, 17:18

Aggeliki_Setou έγραψε:Καλησπερα σε ολους. Ψάχνοντας στο Google πληροφορίες για φίλτρα νερού έπεσα πάνω
στην συζήτηση σας. Τις τελευταίες μέρες ψάχνω να αγοράσω φίλτρο κυριώς γιατί
τα παιδιά μου είναι μικρά και το νερό της Αθήνας δεν είναι και το καλύτερο.
(1 ετους ο γιος και 2 χρονών η κορη). Τι προαλες παρακολουθουσα στην τηλεοραση
την εκπομπη που εχει ενας κυπριος με τα φιλτρα Camelot και απο τοτε
ξεκίνησα το ψαξιμο για να δω τι παιζει στην αγορα. Εχω δει τα Camelot,
τα philips Που επισης μου αρεσαν και αλλα λιγοτερο γνωστά σαν ονόματα
που όμως ειναι made in Germany . Δεν θελω να διαθεσω παρα πολλα χρηματα
για φίλτρο, όμως δεν θέλω και το πιο φτηνό. Δηλαδή σε καμμία περίπτωση
δεν θέλω να ξεπεράσω τα 600 Euro.
Σήμερα συνεχίζοντας την αναζήτηση μου είδα κάποια φίλτρα νερού που με
ειδική λαμπα σκοτώνουν και τα μικρόβια. (μπορειτε να δειτε στο συνδεσμο σε ποιες συσκευες αναφερομαι) Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα φίλτρα που δεν εχουν λάμπα
σκοτώνουν και αυτά τα μικρόβια. Δηλαδή αν πρεπει οπωσδηποτε να παρω φίλτρο με λάμπα ή
και τα υπόλοιπα κάνουν την ίδια δουλειά?

Επίσης αν κάποιος έχει μεινει ευχαριστημένος από καποιο συγκεκριμένο προιον ας μου στείλει μήνυμα
ή ας απαντήσει εδω. Σας ευχαριστώ

600 ευρώ είναι υπερβολικό ποσό, εκτός αν το νερό έρχεται από .. πηγάδι.
ένα απλό φίλτρο ενεργού άνθρακα των 70-100 ευρώ είναι αρκετό.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό osmosis-gr » 04 Ιαν 2012, 11:55

παρακαλω σε οποιον ενδιαφερεται να μαθει 2 βασικά πραγματα ή να ρωτήσει για φίλτρα νερου ή για αποσκληρυνση, αφαλάτωση να επικοινωνήσει μαζί μου στο *******

δημήτρης
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 05 Ιαν 2012, 22:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
osmosis-gr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό osmosis-gr » 04 Ιαν 2012, 12:00

μια και η φίλτρανση νερου είναι συνδιασμός μηχανολογίας και χημείας για οποιαδήποτε περεταίρω λήψη απόφασης απαιτείται μια χημική ανάλυση βασική ή εκτεταμένη. Κόστος σε χημικά εργαστήρια με μέσο όρο με 80 ευρώ. Αν δεν προβείτε σε αυτήν την ενέργια θα πρέπει σίγουρα να αναφέρεται για πια περιοχή αναφέρεστε και τουλάχιστον να μετρήσετε τα PPM ΑΛΑΤΟΤΗΤΑΣ καθώς και να αναφέρετε για τι χρήση το θέλετε το νερό. (π.χ πόσιμο για υ΄δρευση κλπ)

Δημήτρης
osmosis-gr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό osmosis-gr » 04 Ιαν 2012, 12:04

για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε στο ********* είμαι μηχανολόγος μηχανικός και έχω μεγάλη εμπειρία στην φίλτρανση του νερού. Η φίλτρναση δεν είναι απλό πράγμα... απαιτεί γνώσεις χημείας και μηχανολογίας καθώς και φυσικά τον παραγοντα κόστος και χρήση (πόσιμο, πότισμα, υφάλμυρο, θαλλασινό κλπ)

ευχαριστώ,

Δημήτρης
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 05 Ιαν 2012, 22:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
osmosis-gr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας