Εχουν ΜΠουκώσει τα Παραθύρια της Θειάς μου.

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Εχουν ΜΠουκώσει τα Παραθύρια της Θειάς μου.

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Απρ 2011, 17:29

ALdaperan έγραψε:Τι δουλειά κάνει η θεια σου με τον υπολογιστή ? Για ποιο λόγο τον χρησιμοποιει?

Εγω θα σου πρότεινα να της βάλεις Ubuntu και να την φέρεις προ τετελεσμένου . Το εχω κάνει εγω αυτο σε συγγενικό πρόσωπο

Ισως να "μπουκωσαν" κιόλας τα windows απο την κακή χρήση ή και κανα trojan (έκανες scan? ) :lol: . Οπότε βάλε linux , δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο για έναν αρχάριο . Ασε που θα είναι και ασφαλής απο ιους κλπ και θα έχει και εκεινη το κεφάλι της ήσυχο !!! :thumbup:

Eκτώς και αν η θεια σου κάνει εξεζητημένες εργασίες στον υπολογιστή (πχ χρησιμοποιει επαγγελματικά photoshop ή autocad κλπ ) . Κανει τέτοια πράγματα ? :mrgreen:

Μπα οχι. Βασικα τον υπολογιστη τον ανοιγει μια στις δεκα μερες.... Ειχα κανει σκαν με το AVG και ειχα κατεβασει και το CCleaner ολα καλα δεν ειχε καποιο θεμα με καποιον ιο . Μολις ξαναπαω να τον δω τον υπολογιστη θα δω τι μπορω να κανω με το λινουξ!

Παντως τα Βιστα ειναι πατατα ενας γνωστος του πατερα μου θελει να βαλει τα 7 και μου ειπε να του τα βρω... για λινουξ δεν ψηνεται γιατι ειναι μεγαλος και δεν ασχολειται λεει καθολου με αυτα 65αρης ειναι....

εχει .iso αρχειακια μεσα.... μεταξυ μας μεσα σε 10-15 λεπτα το βρηκα... δεν θελω να τρωω χρονο τωρα να ψαχνομαι να βρισκω windows στον καθενα... απλα επειδη ειναι γνωστος του πατερα μου , αμα δεν δουλευει αυτο θα του πω δεν ξερω. Παντως για λινουξ δεν ψηνεται με την καμια.
Τελευταία επεξεργασία από Star_Light και 24 Απρ 2011, 17:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 24 Απρ 2011, 17:38

Star_Light έγραψε:
Μπα οχι. Βασικα τον υπολογιστη τον ανοιγει μια στις δεκα μερες.... Ειχα κανει σκαν με το AVG και ειχα κατεβασει και το CCleaner ολα καλα δεν ειχε καποιο θεμα με καποιον ιο . Μολις ξαναπαω να τον δω τον υπολογιστη θα δω τι μπορω να κανω με το λινουξ!

Παντως τα Βιστα ειναι πατατα ενας γνωστος του πατερα μου θελει να βαλει τα 7 και μου ειπε να του τα βρω... για λινουξ δεν ψηνεται γιατι ειναι μεγαλος και δεν ασχολειται λεει καθολου με αυτα 65αρης ειναι....

αυτος ο συνδεσμος ειναι οκ? http://www.renjusblog.com/2009/09/free- ... nload.html

εχει .iso αρχειακια μεσα.... μεταξυ μας μεσα σε 10-15 λεπτα το βρηκα... δεν θελω να τρωω χρονο τωρα να ψαχνομαι να βρισκω windows στον καθενα... απλα επειδη ειναι γνωστος του πατερα μου , αμα δεν δουλευει αυτο θα του πω δεν ξερω. Παντως για λινουξ δεν ψηνεται με την καμια.

Για windows δώστου αυτό : http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.01185

To ότι ειναι 65αρης δε λέει τίποτα . Εγω έχω βάλει σε μεγαλύτερο άνθρωπο απο 65 λίνουξ και εξοικειώθηκε πολύ καλύτερα απο ότι στα windows . Έβαλα επίτηδες λίνουξ για να μπορεί να τα χειριστει !!! Είναι πολύ λάθος αυτη η νοοτροπία που επικρατεί ότι τα windows είναι πιο εύκολα κλπ . Το linux και μαλιστα με gnome μπορεί να μάθει να το λειτουργεί κάποιος σε χρόνο dt (σε γραφικό περιβάλλον παντα) ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Απρ 2011, 17:50

ALdaperan έγραψε:
Star_Light έγραψε:

αυτος ο συνδεσμος ειναι οκ? http://www.renjusblog.com/2009/09/free- ... nload.html

Για windows δώστου αυτό : http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.01185

To ότι ειναι 65αρης δε λέει τίποτα . Εγω έχω βάλει σε μεγαλύτερο άνθρωπο απο 65 λίνουξ και εξοικειώθηκε πολύ καλύτερα απο ότι στα windows . Έβαλα επίτηδες λίνουξ για να μπορεί να τα χειριστει !!! Είναι πολύ λάθος αυτη η νοοτροπία που επικρατεί ότι τα windows είναι πιο εύκολα κλπ . Το linux και μαλιστα με gnome μπορεί να μάθει να το λειτουργεί κάποιος σε χρόνο dt (σε γραφικό περιβάλλον παντα) ;)

Δεν διαφωνω σε αυτο που λες.... αλλα οταν βλεπω πως ο αλλος δεν..... καποιες φορες δεν καθομαι να το προσπαθησω!

Οσο για το λινκ που μου εδωσες εχεις δικιο.... ξεχαστηκα.... δεν πρεπει να προτεινουμε σπασμενα εδω μεσα.... χωρις να ειμαι 100% σιγουρος πως αυτο που εδωσα ειναι οντως σπασμενο..... :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 25 Απρ 2011, 03:06

Star_Light έγραψε:Παντως τα Βιστα ειναι πατατα ενας γνωστος του πατερα μου θελει να βαλει τα 7 και μου ειπε να του τα βρω... για λινουξ δεν ψηνεται γιατι ειναι μεγαλος και δεν ασχολειται λεει καθολου με αυτα 65αρης ειναι.....

Όντως είναι πατάτα (μόνο ο tolis_01 ισχυριζόταν κάποτε το αντίθετο), γι' αυτό και πήγαν άπατα και δεν τους βγήκε άδικα το παρατσούκλι Σβήστα (τα 7 σβήστα κι αυτά :P :lol: ). Το επιχείρημα της ηλικίας δεν είναι καν επιχείρημα. Όπως έκατσε κι έμαθε τα παράθυρα του Μπιλάκου έτσι θα μάθει και την όποια διανομή Λίνουξ. Μάλιστα θα του είναι και πιο εύκολα τώρα γιατί έχει μια εξοικείωση με τον υπολογιστή και με λειτουργικό.
Star_Light έγραψε:εχει .iso αρχειακια μεσα.... μεταξυ μας μεσα σε 10-15 λεπτα το βρηκα... δεν θελω να τρωω χρονο τωρα να ψαχνομαι να βρισκω windows στον καθενα... απλα επειδη ειναι γνωστος του πατερα μου , αμα δεν δουλευει αυτο θα του πω δεν ξερω. Παντως για λινουξ δεν ψηνεται με την καμια.

Μεταξύ μας, στην θέση σου δεν θα ασχολούμουν με την διάδοση της πειρατείας. Αν θέλεις ντε και καλά τα 7, ας τα αγοράσει, και τον βοηθάς να τα στήσει. ;)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Macedon » 25 Απρ 2011, 03:57

Epirotes έγραψε:
Star_Light έγραψε:εχει .iso αρχειακια μεσα.... μεταξυ μας μεσα σε 10-15 λεπτα το βρηκα... δεν θελω να τρωω χρονο τωρα να ψαχνομαι να βρισκω windows στον καθενα... απλα επειδη ειναι γνωστος του πατερα μου , αμα δεν δουλευει αυτο θα του πω δεν ξερω. Παντως για λινουξ δεν ψηνεται με την καμια.

Μεταξύ μας, στην θέση σου δεν θα ασχολούμουν με την διάδοση της πειρατείας. Αν θέλεις ντε και καλά τα 7, ας τα αγοράσει, και τον βοηθάς να τα στήσει. ;)

Μεταξύ μας Εεε' :?: σσσσσσσσσ... :shh:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 25 Απρ 2011, 11:38

Macedon έγραψε:
Epirotes έγραψε:

Μεταξύ μας Εεε' :?: σσσσσσσσσ... :shh:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αμέ! Και να δεις πως είναι τα 90€ που κοστίζει μια «άδεια» OEM (=υποστήριξη 0) για Windows Home Premium.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 25 Απρ 2011, 11:43

simosx έγραψε:

Αμέ! Και να δεις πως είναι τα 90€ που κοστίζει μια «άδεια» OEM (=υποστήριξη 0) για Windows Home Premium.

καλά η πειρατεία στα windows παίρνει και δίνει !! Κρυβόμαστε τώρα πίσω από το δάχτυλο μας? Ήθελα να ήξερα γιατί η ms το αφήνει τόσο ανεξέλεγκτα . Ακόμα και το δημόσιο όχι μόνο στην ελλάδα το έχω ικανό να χρησιμοποιεί σπασμένα

Το θέμα είναι τι σόι άνθρωπος είσαι και τι ιδεολογία έχεις . Αν καταδέχεσαι να χρησιμοποιείς "τέτοιο" λογισμικό . Τέσπα μεγάλη κουβέντα
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 25 Απρ 2011, 12:55

ALdaperan έγραψε:
simosx έγραψε:

καλά η πειρατεία στα windows παίρνει και δίνει !! Κρυβόμαστε τώρα πίσω από το δάχτυλο μας? Ήθελα να ήξερα γιατί η ms το αφήνει τόσο ανεξέλεγκτα . Ακόμα και το δημόσιο όχι μόνο στην ελλάδα το έχω ικανό να χρησιμοποιεί σπασμένα

Το θέμα είναι τι σόι άνθρωπος είσαι και τι ιδεολογία έχεις . Αν καταδέχεσαι να χρησιμοποιείς "τέτοιο" λογισμικό . Τέσπα μεγάλη κουβέντα

Αν δεν ήταν κατανοητό, το μήνυμά μου ήταν πράγματι να πληρώσει τα 90€ για Windows, και ενδεχομένως μπορεί να αισθανθεί το αποτέλεσμα της πράξεις.

Το αν το κάνουν («πειρατεία») όλοι ή αν δεν το κάνουν όλοι είναι κάτι που δε με απασχολεί.

Και τούτη η κουβέντα έχει πάει off-topic. OP (original poster), βάλε Ubuntu 11.04 να τελειώνουμε.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 25 Απρ 2011, 13:04

ALdaperan έγραψε:καλά η πειρατεία στα windows παίρνει και δίνει !! Κρυβόμαστε τώρα πίσω από το δάχτυλο μας? Ήθελα να ήξερα γιατί η ms το αφήνει τόσο ανεξέλεγκτα .

Αυτό ήταν η πολιτική της ms για να προσελκίσει των κόσμο.Το παράνομο ξέρεις είναι και ελκιστικό.
ALdaperan έγραψε:Ακόμα και το δημόσιο όχι μόνο στην ελλάδα το έχω ικανό να χρησιμοποιεί σπασμένα

Να είσαι σίγουρος.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 25 Απρ 2011, 19:31

simosx έγραψε:

Αν δεν ήταν κατανοητό, το μήνυμά μου ήταν πράγματι να πληρώσει τα 90€ για Windows, και ενδεχομένως μπορεί να αισθανθεί το αποτέλεσμα της πράξεις.

Το αν το κάνουν («πειρατεία») όλοι ή αν δεν το κάνουν όλοι είναι κάτι που δε με απασχολεί.

Και τούτη η κουβέντα έχει πάει off-topic. OP (original poster), βάλε Ubuntu 11.04 να τελειώνουμε.

Nαι το γνωρίζω κακώς όμως έβαλα quote δικό σου , Απλά επειδή οι μισοί χρηστες των windows είναι πειρατές. Αν σου πω ότι δεν έχω συναντήσει κανένα που να τα αγοράζει ? Και αν τους πεις τα αγόρασα θα σε κοροιδέψουν κιόλας . Τέλος πάντων

konnn έγραψε:Αυτό ήταν η πολιτική της ms για να προσελκίσει των κόσμο.Το παράνομο ξέρεις είναι και ελκιστικό

.
Το έχω ακούσει και παλαιότερα αυτό , ότι και καλά επίτηδες αφήνει την κυκλοφορία πειρατικών αλλά δεν ξέρω αν ευσταθεί 100% . Απο την άλλη δε νομιζω να είναι και τόσο δύσκολο να την καταπολεμήσει ;) Τωρα τελευταία έκανε κάτι κινήσεις με το windows genuine ... έσπασε και αυτό
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας