Sfygmos Player v2.0.0 For Ubuntu

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Sfygmos Player v2.0.0 For Ubuntu

Δημοσίευσηαπό kalopc » 01 Ιουν 2011, 02:02

Έχω καλά νέα Angry Birds τώρα σε (.deb) και με τώρα με το wine 1.3 στις εξαρτήσεις

συντόμευση στο φάκελο παιχνίδια, με την απεγκατάσταση μέσω του synaptic or software center σβήνονται όλα τα αρχεία και δεν μένει υχνος από το game

Το Angry Birds είναι αγορασμένο από το IntelAppUp και είναι νόμιμο απλά δεν ξέρω αν θα πρέπει να το ποστάρω δεν θέλω να το συμπεριλαβουνε σαν Warez και δεν θέλω να παραβιάσω τους κανόνες του φόρουμ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλά ┃ Προγραμματισμός: Καλά┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
kalopc
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 01 Ιουν 2011, 02:19

kalopc έγραψε:
Το Angry Birds είναι αγορασμένο από το IntelAppUp και είναι νόμιμο απλά δεν ξέρω αν θα πρέπει να το ποστάρω δεν θέλω να το συμπεριλαβουνε σαν Warez και δεν θέλω να παραβιάσω τους κανόνες του φόρουμ.

Το ότι πακέταρες ένα πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι το επιτρέπει η άδεια χρήσης του. Διάβασε την άδεια χρήσης του προγράμματος, αν επιτρέπει την αναδιανομή (που δεν το νομίζω). Αν δεν γράφει, ρωτησε το δημιουργό (email).
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalopc » 01 Ιουν 2011, 02:32

medigeek έγραψε:
kalopc έγραψε:

Το ότι πακέταρες ένα πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι το επιτρέπει η άδεια χρήσης του. Διάβασε την άδεια χρήσης του προγράμματος, αν επιτρέπει την αναδιανομή (που δεν το νομίζω). Αν δεν γράφει, ρωτησε το δημιουργό (email).

λογικά η άδεια χρήσης σίγουρα δεν επιτρέπει την αναδιανομή του αλλά το πακετάρισμα δεν είναι παράνομο είναι σαν να το έxω συμπίεση... στον υπολογιστή μου κάνω ότι θέλω, απλά εγώ λέω τώρα αν το ανεβάσω εδώ στο φόρουμ για δοκιμές από τους χρήστες θα θεωρηθώ παραβάτης και ότι είναι παράνομο που το ανέβασα ? δεν έχω σκοπώ να γεμίσω το φόρουμ με πειρατικό λογισμικό προτιμώ το ανοιχτό και ούτε θέλω να παραβιάσω τους νόμους και εξάλου του παιχνίδι υπάρχει σε τόσα σίτες και λιπα αν το θέλει κάποιος πειρατικό τέλος πάντων θα περιμένω μήνυμα από κάποιον διαχιριστή για τον αν μπορώ να δώσω λινκ η όχι
Άβαταρ μέλους
kalopc
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 01 Ιουν 2011, 12:20

kalopc έγραψε:

Off topic:
Βασικά μπορείς να πας στο http://chrome.angrybirds.com/ και να παίξεις άμεσα το παιχνίδι, δωρεάν και νόμιμα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalopc » 01 Ιουν 2011, 12:41

simosx έγραψε:
Off topic:
Βασικά μπορείς να πας στο http://chrome.angrybirds.com/ και να παίξεις άμεσα το παιχνίδι, δωρεάν και νόμιμα.

Το γνωρίζω αυτό Simox μόνο που to http://chrome.angrybirds.com/ δεν έχει καμία σχέση αυτό το με το κανονικό game και σε γενικές γραμες πίστευα ότι γενικά τα μέλη θα εκτιμούσαν την προσπαθια μου στο να κάνω καπια πράγματα πιο εύκολα για νέους χρήστες (φανταστητε τι καλά που θα είτανε για κάποιους που πεζουνε παιχνίδια αντί να καθοντε να τα περνάνε με το wine να περνάνε το deb πακέτο και να είναι έτοιμοι) αλλά βλέπω το αντίθετο και λυπάμαι που το λέω αλλά θα πρέπει να αλαξω φόρουμ

λυπάμαι επίσης για τους στενόμυαλους χρήστες του λινυξ στο φόρουμ που σκεφτοντε την πάρτη τους μόνο και λένε όχι είναι κλειστού κώδικα δεν είναι καλό

Με αυτήν την λογική δεν βοηθάτε νέους χρήστες να αφήσουν τα windows και να έρθουν στο λίνουξ ίσα ίσα τους αποθαρινετε !
Άβαταρ μέλους
kalopc
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 01 Ιουν 2011, 12:52

Off topic:
@kalopc δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως θεωρείς, μην παίρνεις έτσι όσα σου απαντάνε εδώ στο forum.
Μην ξεχνάς ότι από το διαδίκτυο είναι σχετικά εύκολο να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, επειδή δεν έχεις δίπλα σου τα άλλα άτομα.
Δεν βλέπεις μορφασμούς, ούτε γκριμάτσες ούτε τίποτα. Ας μην φτάνουμε στο σημείο όμως να υποθέτουμε και να είμαστε σίγουροι για αυτά που υποθέτουμε.

Απλά τα εισπράτεις κάπως υπερβολικά, ενώ αυτοί που σου απαντάνε δεν στα λένε με κακία.
Αν ήσουν παλιό μέλος του forum θα καταλάβαινες αυτό που σου λέω και θα ήξερες ότι τα παιδιά που σου απαντάνε,
δεν έχουν κακές προθέσεις. Απλά τοποθετούνται με τον δικό τους τρόπο μέσα στα πλαίσια του ΕΛ/ΛΑΚ, αυτό είναι όλο.
Ποιος ξέρει, μπορεί κάποια στιγμή να φτάσεις και εσύ στο σημείο να είσαι παλιό μέλος
και τότε θα παρατηρήσεις κάποιες διαφορές σε σχέση με τις τοποθετήσεις που έχεις τώρα. ;)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalopc » 01 Ιουν 2011, 13:01

filippos.xf έγραψε:Off topic:
@kalopc δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως θεωρείς, μην παίρνεις έτσι όσα σου απαντάνε εδώ στο forum.
Μην ξεχνάς ότι από το διαδίκτυο είναι σχετικά εύκολο να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, επειδή δεν έχεις δίπλα σου τα άλλα άτομα.
Δεν βλέπεις μορφασμούς, ούτε γκριμάτσες ούτε τίποτα. Ας μην φτάνουμε στο σημείο όμως να υποθέτουμε και να είμαστε σίγουροι για αυτά που υποθέτουμε.

Απλά τα εισπράτεις κάπως υπερβολικά, ενώ αυτοί που σου απαντάνε δεν στα λένε με κακία.
Αν ήσουν παλιό μέλος του forum θα καταλάβαινες αυτό που σου λέω και θα ήξερες ότι τα παιδιά που σου απαντάνε,
δεν έχουν κακές προθέσεις. Απλά τοποθετούνται με τον δικό τους τρόπο μέσα στα πλαίσια του ΕΛ/ΛΑΚ, αυτό είναι όλο.
Ποιος ξέρει, μπορεί κάποια στιγμή να φτάσεις και εσύ στο σημείο να είσαι παλιό μέλος
και τότε θα παρατηρήσεις κάποιες διαφορές σε σχέση με τις τοποθετήσεις που έχεις τώρα. ;)

Σωστά μου φαίνονται όσα λες και έστω ότι εγώ τα παίρνω όλα υπερβολικά και ότι τα παιδιά είχανε καλές προθέσεις με την στάση τους δεν το δείξανε θα μπορούσανε να είναι έστω ποιο φιλικοί
Άβαταρ μέλους
kalopc
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 01 Ιουν 2011, 13:03

kalopc έγραψε:
Το γνωρίζω αυτό Simox μόνο που to http://chrome.angrybirds.com/ δεν έχει καμία σχέση αυτό το με το κανονικό game και σε γενικές γραμες πίστευα ότι γενικά τα μέλη θα εκτιμούσαν την προσπαθια μου στο να κάνω καπια πράγματα πιο εύκολα για νέους χρήστες (φανταστητε τι καλά που θα είτανε για κάποιους που πεζουνε παιχνίδια αντί να καθοντε να τα περνάνε με το wine να περνάνε το deb πακέτο και να είναι έτοιμοι) αλλά βλέπω το αντίθετο και λυπάμαι που το λέω αλλά θα πρέπει να αλαξω φόρουμ

Το http://chrome.angrybirds.com/ είναι η «πρώτη» πίστα του Angy Birds για Windows. Πράγματι δεν είναι ολόκληρο το παιχνίδι.

Το έργο που προσπαθείς να κάνεις έχει τη δυσκολία που έχει π.χ. το πακέτο msftcorefonts. Όταν δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις τις γραμματοσειρές της Microsoft, διαπιστώνεις ότι το πακέτο κατά την εγκατάσταση κάνει τη λήψη των αρχείων .exe με τις γραμματοσειρές, τις εξάγει και μετά τις εγκαθιστά. Ο λόγος είναι ότι οι μικροσοφτικές γραμματοσειρές έχουν συγκεκριμένους κανονισμούς (άδεια χρήσης, EULA). Ας δούμε με λεπτομέρεια
Wikipedia on Core fonts έγραψε:
The project was terminated in August 2002, allegedly due to frequent EULA violations. A Microsoft spokesman declared in 2002 that “Microsoft has also found that the downloads were being abused — repackaged, modified and shipped with commercial products in violation of the EULA.” “Most users who wanted the fonts have downloaded them already.”[1][2][3] However, that same EULA allows redistribution if the packages are kept in their original format (.exe or .sit.hqx) and original filenames (e.g. times32.exe) and not used to add value to commercial products.[4][5] As a result, these packages are still available for download on third-party websites under the terms of the original web fonts end user license agreement.

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Core_fonts_for_the_Web

Οπότε, για να έχεις σε πακέτο τις μικροσοφτικές γραμματοσειρές, νόμιμα και καλά, ο maintainer του πακέτου έπρεπε να διαβάσει και να σκεφτεί μια λύση που να είναι νόμιμη και αποδεκτή. Και το κατάφερε. Μπορεί κάποιος τρίτος να φιλοξενήσει στο διαδίκτυο τα .exe με τις γραμματοσειρές, οπότε το πακέτο .deb λαμβάνει αυτά τα .exe και εξάγει τις γραμματοσειρές.

medigeek έγραψε:

Ως κοινότητα Ubuntu-gr θέλουμε το κάθε μέλος να δημιουργεί και να προσφέρει πίσω στην κοινότητα.
Αυτά που αναφέρει ο medigeek είναι καλές συμβουλές, και όσο δύσκολες μπορεί να ακούγονται, μπορείς να τα ελέγξεις και να βρεις αν πραγματικά υπάρχει λύση.
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalopc » 01 Ιουν 2011, 13:36

σκέφτηκα να στείλω mail στην RovioMobile και να της πω ότι έχω μεταρέψει το AngryBirds σε πακέτο .deb
και ότι να το πάρουν και να το κάνουνε ότι θέλουν να του κάνουνε αλλαγές και να το εκδοσουνε οι ίδιοι δλδ: Rovia Angry Birds for Linux Ubuntu etc

Αλλά μετά λέω από μέσα μου ποιος είσαι εσυ ρε μάγκα που ολόκληρη Rovio θα κάτσει να ασχοληθεί μαζί σου ούτε το μαιλ σου δεν διαβάσει και έτσι απέτρεψα τον εαυτό μου στο να στείλει το mail
Άβαταρ μέλους
kalopc
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 01 Ιουν 2011, 14:44

kalopc έγραψε:
Αλλά μετά λέω από μέσα μου ποιος είσαι εσυ ρε μάγκα που ολόκληρη Rovio θα κάτσει να ασχοληθεί μαζί σου ούτε το μαιλ σου δεν διαβάσει και έτσι απέτρεψα τον εαυτό μου στο να στείλει το mail

Εγώ προτείνω να το στείλεις. Η εταιρία έχει κάθε ενδιαφέρον για περισσότερους πελάτες. Και η Φινλανδία είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης Linux.
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας