Dimitris έγραψε:Και για να κάνω τα πράματα ακόμη χειρότερα για τα ακατονόμαστα, στο linux είναι δυνατή η μεταγλώττιση και φόρτωση του πυρήνα μόνο με εκείνα τα modules που είναι απαραίτητα για το συγκεκριμένο υπολογιστή. Αυτό θα μειώση κατά πολύ το χρόνο εκκίνησης του linux. Φυσικά η μεταγλώττιση πυρηνα δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά αν θέλουμε να φέρουμε τα ακατονόμαστα σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, αξίζει τον κόπο

Έστω ότι έχω τις κατάλληλες γνώσεις, που δεν τις έχω, αλλά αν τις είχα θα μπορούσα να κάνω το ίδιο πράγμα και σε λειτουργικό MS. Η μόνη διαφορά θα ήταν ότι σε λειτουργικό Λίνουξ η δουλειά αυτή γίνεται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο άνετα, αν κάποιος έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Αν κάποιος αμφιβάλλει, ας πάει να ρωτήσει κάποιον hacker πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να σπάσεις των κώδικα των Windows. Φημολογείτε ότι κάτι τέτοιο έχουν κάνει οι Κινέζοι.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ντε και καλά πρέπει να φέρουμε τον ακατονόμαστο (γιατί ακατονόμαστος; Ποιός είναι ο εξαπωδώ; Ο 666; ή ο 616;) σε δύσκολη θέση. Γιατί να ασχολούμαστε με το τι κάνει ή δεν κάνει η ΜS ή κάθε εταιρεία που τυγχάνει να φτιάχνει εμπορικά λειτουργικά κλειστού κώδικα;
Όσο για τις μετρήσεις, δεν έχω κάνει κι ούτε πρόκειται. Χωριό που φαίνεται κλπ. Βέβαια, δεν φταίει απαραίτητα κι ο Μπιλάκος για το μαύρο χάλι του χρόνου εκκίνησης των Windows. Φταίει και αυτός, αλλά φταίνε και οι εταιρείες που πουλάνε συσκεύες Η/Υ με τους drivers και οι εταιρείες με τα διάφορα λογισμικά που πασάρουν και που όλα μα όλα ντε και καλά θέλουν να φορτώνονται -για ευκολία του χρήστη- στην περιοχή εκκίνησης, και φταίνε τέλος και οι ίδιοι οι χρήστες που ντε και καλά αφήνουν ένα κάρο προγράμματα να φορτώνονται κατά την εκκίνηση.
Τέλος, εμένα αυτές οι μετρήσεις δεν μου λένε τίποτα. Σόρρυ! Θα μπορούσα, αν βαριόμουν του θάνατα να πάρω τα ΧΡ, για παράδειγμα, ή ακόμα και τα (Σ)Βίστα και να τα κάνω να φορτώνουν σχεδόν στον ίδιο χρόνο που φορτώνει και το Ουμπούντου. Αν καθόμουν και μελετούσα επί ένα εξάμηνο εξονυχιστικά ποιές υπηρεσίες πραγματικά μου χρειάζονται και ποιες φορτώνουν τζάμπα και βερεσέ θα μείωνα τον χρόνο ήδη αισθητά. Αν επιπροσθέτως ξήλωνα και όλα τα προγραμμάτα από την περιοχή εκκίνησης πλην του αντιβιοτικού (antivirus), θα μείωνα τον χρόνο ακόμα περισσότερο. Το πρώτο δεν το έκανα πότε, γιατί απλά βαριόμουν να το μελετήσω εις βάθος. Το δεύτερο το έχω κάνει ως ένα βαθμό, αλλά είναι και μερικά προγράμματα που μου αρέσει να τα έχω έτοιμα φορτωμένα κατά την εκκίνηση.
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)