Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

Δημοσίευσηαπό simosx » 03 Ιούλ 2008, 22:04

eqvus έγραψε:Δεν νομιζω οτι θα βγαλω ποτε τα win απο το συστημα μου, αλλα.........
αν υπηρχε καποιο προγραμμα που να μπορει να ανοιγει βασεις δεδομενων της access , θα τα χρησημοποιουσα πολυ σπανια.(εως καθολου)

Γενικά είναι καλό να μετατρέψεις τις βάσεις της access σε κάτι καλύτερο, όπως SQL (οπότε χρησιμοποιείς π.χ. mysql).

Για να το κάνεις αυτό, εγκατέστησε το πακέτο mdbtools-gmdb (από το Synaptic).

Μετά το εκτελείς από Εφαρμογές/Γραφείο/MDBViewer
Έχει επιλογή για εξαγωγή της βάσης.

Το επόμενο κομμάτι είναι να βρεις πως θα τη βάλεις στη βάση.

(τα παραπάνω τα βρήκα μόλις τώρα με απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, λεκτικά mdb ubuntu)
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 04 Ιούλ 2008, 12:53

Ουφ, περίμενα να πάει 4 Ιουλίου για να γράψω σε αυτό το τόπικ.

Σήμερα λοιπόν κλείνω 6 μήνες ακριβώς (4.1.2008) χωρίς windows στο σπίτι μου. Στην δουλειά δεν μπορώ να απαλλαγώ από τα windows, χεχε, εκεί είναι δίκτυο σε πανελλαδικό επίπεδο και το ρυθμίζουν άλλοι.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jarlaxl » 04 Ιούλ 2008, 22:19

-Το ArcGis, στη σχολή μου, αν και λενε οτι το 9.3 θα υποστηρίζει λίνουξ :mrgreen: αλλά μάλλον θα πάω για GRASS
-Ένας Lexmark x2350
-To bug no1.
Και από το να εγκαταστήσω σε άλλους:
-Το Autocad
-Οι φοβίες τους και φυσικά ότι δεν τους νοιάζει.
-Heroes of Might and Magic 3.5 (θα το προσπαθήσω σε wine)
-Επιπλέον ότι το Ubuntu υποστηρίζει περισσότερες συσκευές απ ότι το xubuntu/kubuntu τα οποία τα θεωρώ πιο ελαφριά ειδικά για παλιούς υπολογιστές. Ναι, το ubuntu είναι σαφώς πιο βαρύ απο ότι τα windows xp για τον Athlon 1000mhz 256MB απ ότι τα xp (ειδικά με openoffice και amarok-σύγκριση M$ office & winamp). Τουλάχιστον όπως τα εγκατέστησα εγώ.
Άβαταρ μέλους
jarlaxl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 05 Ιούλ 2008, 13:22

αν η google εβγαζε το scetch up και σε linux ουτε virtual δεν θα τα ειχα τα xp
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 05 Ιούλ 2008, 19:09

H μάνα μου που μου τα πρίζει ότι δεν της αρέσει το OpenOffice και εξακολουθεί με πείσμα να χρησιμοποιεί Office XP γιατί αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται και αυτό έχουν και στη δουλειά της. Έτσι ο desktop είναι καταδικασμένος σε dual-boot.
(To laptop τουλάχιστον όμως είναι μονάχα Linux)
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Manxrist » 12 Ιούλ 2008, 23:16

Από το να απαλλαγώ από τα windows με εμποδίζει η ασυμβατότητα με τα αρχεία του(οι περισσότερες εφαρμογές που υπάρχουν είναι καθορισμένες να λειτουργούν σε windows και όχι Linux)...και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα παιχνίδια :mrgreen: .
Τέλος είναι και γνώση που έχω σχετικά με το Linux επειδή έχω συνηθίσει τα Windows..συνεπώς δυσκολεύομαι σε κάποια πράγματα(όπως π.χ κονσόλα κ.τ.λ).
Πάντως το Linux μου αρέσει περισσότερο απο τα Windows και αν δεν υπήρχαν και τα προβλήματα με την αναγνώριση hardware/drivers τότε τα Windows θα ήταν παρελθόν για μένα ;)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Μέτριο/ Προγραμματισμός:Όχι/Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικό:Microsoft Windows xp/Linux Ubuntu 8.04 LTS
AMD Athlon 6000+/2x1024ram/ATi Radeon HD3850/Realtek HD Audio 6-channel/LG Flatron 17"
Manxrist
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fullv2 » 17 Ιούλ 2008, 04:11

Γεια σε όλους,
είμαι νέος στο forum και καλώς σας βρήκα. Από παλιά ασχολούμαι με διανομές linux. Παλιοτερα ειχα μονταρισμενα σε dual-boot sUSE και Χp ,
δεν ειχα ποτε σκεφτει να απομονωθώ μονο σε linux και να φυγω απο W|nd0ws καθως το YaST δεν με αφηνε ποτε σε ησυχία. Οταν περασα ubuntu
ειδα ασπρη μερα ,αποκοπηκα απο τα Xp αν και παρέμεναν σαν δευτερο λογισμικο παντα. Οι λογοι ηταν πολλοι ,οπως προηπαν και αλλοι
1. το msn , χρησιμοποιω emesene πλεον αλλα ξερουμε το προβλημα με τις video κλείσεις και τους ηχους (περιμένω απεγνωσμένα το amsn2)
2. προγράμματα ηλεκτρολογικου περιεχομενου και cads (4Μ ,Τi-Soft κτλ) που δεν λειτουργουν σωστα με wine και τα χρειάζομαι.(για virtual βαρυ!!)
3. To lirc project με εχει καπως απογοητεύσει :( για το remote control μου ,οσες ρυθμισεις και να του κανω ποτε δεν αντικαθιστα το imon media lab ετσι ειμαι fan του
Media Center των Vi$ta (αν και μ'αρεσει το Elisa M.C εχω προβληματα remote και subtitles)
4. μπορει ο χρονος που καταναλωνω στα παιχνιδια πλεον να ειναι ελαχιστος αλλα μια βραδυα pro δεν αντικαθιστατε ευκολα!

Ετσι λοιπον στο κυριο desktop pc μου εχω dual-boot ,με ubuntu hardy 8,04 πλεον, και Vi$ta (λογω Dx10) ,βεβαια δεν θα το ονόμαζα πληρες
λειτουργικο καθως ειναι προσαρμοσμενο μονο πανω στις δικες μου αναγκες ( βλ. http://img516.imageshack.us/my.php?image=vitaeq0.png )
, στο downloader-pc μονό boot σε ΜΕPIS με ακρως θετικα αποτελεσματα, και flash-ακι με DSLinux :P
Debian Lenny 5.0 (32bit)|2.6.26 [main]
AMD Athlon 3500+|K8N51GMF/Mp51|ATi3650|DDR400 4GB|1.5TB|1680x1050
Slackware 10.2|2.4.31 [downloadPC/ftp]
AMD Athlon 3000+|K8VSEDX/Gbit|ATi9200|DDR333 2GB|500GB|1024x768
Ubuntu 9.04 (32bit)|2.6.28-11 [laptop]
AMD Sempron 2GHz|HP6735s/Broadcom802.11|ATi3200|DDR800 2GB|160GB|1280x800
Άβαταρ μέλους
fullv2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό align » 19 Ιούλ 2008, 16:20

θελει το χρονο του το linux,ειναι σα προγραμμα,πχ σα να πας να μαθεις το kino κτλ.
επισης καποια προγραμματα δε τα βρισκω στο linux.
αρχαριος στο linux
align
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 19 Ιούλ 2008, 16:22

@align θα μπορουσες να αναφέρεις συγκεκριμένα προγράμματα που δεν βρισκεις;
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό align » 20 Ιούλ 2008, 21:02

ας πουμε 3d max για αρχη ,αλλα ουτε σε mac δε τρεχει αυτο,αν εχει καποια σημασια αυτο.
αυτο ειναι το βασικοτερο καταρχας.
τωρα θα μου πειτε υπαρχει το blender.τα ατομα ομως που ισως θα συνεργαστω max θα μου ζητησουν.
επισης photoshop elements δε τρεχει σε wine.(μπορω να τρεξω και σπασμενο κανονικο photoshop ,αλλα το θεμα ειναι να μην ειμαστε πειρατες πιστευω ,εκτος και αν θεωρειται αφελεια αυτο,εγω ομως δε το γουσταρω,τωρα πως θα εχω max ενω δε μπορω να το αγορασω,αλλη ιστορια αυτη,που δε χρειαζεται να την αναλυσουμε)
gimp παλι δε δουλευει η αγορα και με δυσκολευει ειναι η αληθεια,ισως το gimpshop ,αλλα δεν εχει cmyk κανονικο,οποτε μπορει να παρουσιστει προβλημα και δε ξερω αν εχει τα brushes του photoshop,εστω και του 7.
τωρα για μουσικη κτλ επειδη ειμαι ερασιτεχνης και δεν εχω studio και μονο με ψηφιακα προγραμματα θελω να δημιουργω μουσικη ,οπως το καταπληκτικο ΖynAddSubFX.,πιστευω υπαρχουν λυσεις που για τον ερασιτεχνη ειναι δυνατες,θα το ψαξω στο ubuntu forums και θα ζητησω και τη βοηθεια σας,οπου μπορειτε να με βοηθησετε.
το θεμα ειναι οτι και με τη μουσικη μπορει να χρειαστει σε καποια συνεργασια ,προγραμματα ,που δεν υπαρχουν σε linux πχ cool edit.,οποτε πρεπει να εχω τη πλατφορμα των win για να ειμαι μεσα στα τωρινα πραγματα.
ευελπιστω με το ελευθερο λογισμικο ,οχι απο αποψη τζαμπε ,να το αλλαξω αυτο ,να κανω εστω και πιο περιορισμενα,τα δικα μου,γιατι τοτε απλα θα ειμαι ελευθερος να κανω αυτα που θελω και δε θα εχω περιορισμους και καλουπια,απο αλλους και οντως θα κανω τα δικα μου και οχι των αλλων.
δε ξερω αν ειμαι σαφης,εν ολιγης ετσι ειναι η κατασταση.
αρχαριος στο linux
align
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας