ivo έγραψε:Γιατι αυτο ειναι που εχω βαρεθει και συγχαθει να βλεπω: ποσο χαλια ειναι τα windows. Δεν ειναι το θεμα αν διαφωνω ή συμφωνω με αυτο. Το θεμα ειναι οτι σαν μελος αυτου του φορουμ δεν αντεχω πλεον να τα βλεπω αυτα συνεχεια μπροστα μου. Δηλαδη, οταν καποιος κατσει να μαθει πεντε πραγματα για το ubuntu αυτοματα μαθαινει αλλα 10 για τα λαθη των windows. Εχει καταντησει αηδια.
Αυτό είναι αναπόφευκτο... Και δεν γίνεται αλλιώς... Πως θα εξηγήσεις σε κάποιον νέο χρήστη στο ubuntu όταν σε ρωτά εάν χρειάζεται antivirus και γιατί δεν το χρειάζεται; Δεν θα πρέπει να του επισημάνεις τα αδύνατα σημεία των windows και τα δυνατά σημεία του linux για να κατανοήσει γιατί δεν χρειάζεται antivirus;
Δηλαδή θα πρέπει να είμαστε πιο κόσμιοι; Αντί να λέμε svista, να λέμε vista κλπ; Μα σε forum που έχει σχέση με το linux βρίσκεσαι, λογικό δεν είναι να υπάρχουν τέτοιες εκφράσεις;
Σε άλλα forums γίνονται χειρότερα... Εδώ τουλάχιστον σεβόμαστε τους χρήστες που προέρχονται από τα windows... Μπορεί να κράζουμε τα windows αλλά όχι τους ίδιους όταν κάνουν τις συνηθισμένες "αφελείς" ερωτήσεις του αρχάριου... Χωρίς να θέλω να γίνω κακός, για πάνε και κάνε ένα ερώτημα σχετικά με ένα πρόβλημά σου στα windows στο hellug forum... Εκεί να δεις πανηγύρι!!! Εδώ τουλάχιστον κράζουμε το λειτουργικό όχι τον χρήστη...
Ασχολούμαι με τους υπολογιστές εδώ και 20 χρόνια και 3 μήνες (άντε και κάτι μέρες

)... Έχω δει άπειρες μάχες μεταξύ χρηστών για λειτουργικά (windows vs mac), για home computers (amstrad vs C64, amiga 500 vs atari st), ακόμη και για κάρτες γραφικών (nvidia vs ati)... Και η λίστα είναι ατελείωτη για να μην αναφέρω και τις "δικές" μας διαμάχες (deb vs rpm, kde vs gnome).
Άρα λογικό δεν είναι να υπάρχει και η διαμάχη linux vs windows; Κάνουμε τίποτα παράλογο; Άνθρωποι είμαστε και όχι εξωγήινοι... Ότι γινόταν πάντα τόσα χρόνια με τις διαμάχες ανταγωνιστικών ειδών/προϊόντων, το ίδιο γίνεται και τώρα...
Άλλωστε πως είναι δυνατόν να ξεφύγει και το δικό μας forum από τέτοιες διαμάχες;
Θέλοντας και μη, είτε μας αρέσει είτε όχι, πρέπει να τις ανεχθούμε τέτοιου είδους διαμάχες... Είναι στη φύση του ανθρώπου και δεν μπορεί να εξαλειφθεί... 20+ χρόνια έχω ζήσει τέτοιες διαμάχες, σε χρόνια που δεν υπήρχε internet, forums, λίστες... Διαμάχες οι οποίες διεξάγοντο σε ενότητες αλληλογραφίας περιοδικών (πχ Pixel), σε bbs...
Δεν κάνουμε τίποτα παράλογο... Λειτουργούμε ως άνθρωποι, με τις όποιες αδυναμίες χαρακτηρίζει την ανθρώπινη φυλή...
headless έγραψε:
Bullgr:δεν είπε κανείς να προσφέρουμε τεχνική βοήθεια για windows,συμφωνώ,θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι μαζί μας
Αλλά και τόση μισαλλοδοξία σίγουρα δεν ταιριάζει με το πνεύμα του "humanity towards others"
Έχεις δίκιο φίλε headless, αλλά humanity towards others αξίζει μόνο σε αυτούς που το αξίζουν, το εκτιμούν και το ανταποδίδουν... Γιατί "σπάθα εσήκωσες, σπάθα θα λάβεις"... Μονοπώλιο & πατέντες αυτοί; Κράξιμο εμείς...
Ας αλλάξουν "χούγια" και το ξαναβλέπουμε το θέμα του κραξίματος...