Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window

Δημοσίευσηαπό malos » 01 Ιούλ 2009, 21:20

Θέλω να τοποθετηθώ λίγο διαφορετικά καθώς έγινε λόγος για κόμπλεξ.
Θέλω να σας καλέσω όσοι δεν το είχατε σκεφτεί ποτέ έτσι : Να αφήσετε τα κόμπλεξ ήσυχα !
Έχω κουραστεί να βλέπω να κρίνουν στάσεις, τοποθετήσεις, ενέργειες ... ως κομπλεξικές! Εκβιάζοντας έτσι υπογείως κάποιον , ή να αποδείξει ότι δεν είναι κομπλεξική η στάση του ( αλλά οφείλεται σε άλλο κομμάτι του εαυτού του "μη κομπλεξικό" ) , ή να αναθεωρήσει τη στάση του !

Σας δηλώνω ότι είμαι θριαμβευτικά κομπλεξικός άνθρωπος και δεν προτίθεμαι να αλλάξω για οποιονδήποτε αξιώνει μια δική του εικόνα για τον κόσμο.

Στο εν λόγω θέμα δηλώνω ότι δεν γουστάρω τα windows επειδή ακριβώς είναι της microsoft ! Επειδή τα έχουν οι πολλοί ! Επειδή ο Gates είναι από του πιο πλούσιους στον κόσμο ! Ακόμα, πολλούς άλλους λόγους οι οποίοι το αναγνωρίζω πριν απ' όλους είναι κομπλεξικοί !
Τα λέω svista, winblows, πατζούρια κλπ ... και το θεωρώ εξυπνάδα και πολύ γουστάρω ! Ναι ! Εξυπνακίστηκες ατάκες και μάλιστα επιπέδου δημοτικού ( Εδώ είναι που γουστάρω πολύ !!!! :bow: :thumbup: :thumbup: :thumbup: ) .
Έχω αμέτρητα κόμπλεξ ! Πειράζει ;
Με αυτά μου τα κόμπλεξ προχωρώ στη ζωή μου !
Όποιον δεν φέρεται κομπλεξικά ... απλώς τον λυπάμαι !

Σας ευχαριστώ !
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 01 Ιούλ 2009, 21:27

Το θέμα είναι απλό. Είμαστε φόρουμ κοινότητας ubuntu.-
Δεν υπάρχει πρόβλημα υποστήριξης οτιδήποτε άλλου ΛΣ-εφαρμογών αλλά δεν είναι το αντικείμενο του φόρουμ.

Όποιος έχει πρόβλημα με το Oo , μπορεί να απευθυνθεί στο forum του Oo.
Δεν υπάρχει πρόβλημα να το κάνει και εδώ μιας και το Oo υπάρχει και για linux και μάλιστα είναι κομμάτι του ubuntu.

Το να ρωτήσει κάποιος για windows πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει κάποια σύνδεση ubuntu-windows.
Άρα καλύτερα να πάει σε κάποιο ποιο ειδικό ή γενικό φόρουμ.

Επίσης ως φόρουμ κοινότητας ΕΛΛΑΚ προσπαθούμε να προωθούμε όσο το δυνατό περισσότερο ΕΛΛΑΚ προϊόντα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε τα μη ΕΛΛΑΚ. Παρόλα αυτά, προσπαθούμε...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 01 Ιούλ 2009, 21:28

Off topic:
Τελικα αυτη η 9.04 ειναι απαραδεκτη διανομη απο τοτε που βγηκε πανε ολα ρολοι και ασχολουμαστε με ασχετα
Spoiler: show
πως θα ξαναβαλω 8.04?
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 01 Ιούλ 2009, 21:50

ivo έγραψε:Off topic:
.......
Επισης, πιστευω οτι αν τα windows δεν ηταν της MS και ηταν open source δεν θα τα λεγατε αυτα, αλλα αντιθετως θα σας φαινονταν πολυ αξιολογα (σκεφτειτε το για λιγο).
.......

Πράγματι αν τα windows έβγαιναν ποτέ με άδεια GPL θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, γιατί τότε οι χρήστες θα είχαν το λειτουργικό στα χέρια τους και δεν θα ήταν έρμαιο μιας εταιρίας. Το θέμα είναι περισσότερο ηθικό παρά τεχνολογικό γιατί και τα δύο λειτουργικά έχουν θετικά και αρνητικά.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 01 Ιούλ 2009, 22:34

@stavrosLinux
Δεν συμφώνω με την λέξεη έρμαιο! Γιατί? Το λειτουργικό σύστημα είναι μια ανώτερη αξία που καπηλεύεται μια εταιρεία??

Μια παρέα είναι η MS που έφτιαξε κάτι και το πουλάει. Το πρόβλημα είναι οι φασιστικές πολιτικές της!!
Θα υποστήριζα την άποψη τα laptops να έρχονται χωρίς λειτουργικό σύστημα αλλά και αυτό είναι λάθος. Γιατί ο κατασκευαστής μπορεί να επιλέξει αν θέλει να παρέχει αυτή την ευκολία στους πελάτες του.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DESIGNED FOR WINDOWS XP/VISTA
Το οποίο κάνει συσκευές να μην παίζουν με άλλο λειτουργικό!!!! Αυτό είναι φασισμός. Δεν μπορείς να στερείς από κάποιον το δικαίωμα της επιλογής!!!!!!!!!!!!!

Σε ΌΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ θέματα τα windows είναι μια χαρά, κατ' εμέ! Αν δεν θέλουν να δώσουν το κώδικά τους, καλά κάνουν.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Ιούλ 2009, 22:38

malos έγραψε:Θέλω να τοποθετηθώ λίγο διαφορετικά καθώς έγινε λόγος για κόμπλεξ.
Θέλω να σας καλέσω όσοι δεν το είχατε σκεφτεί ποτέ έτσι : Να αφήσετε τα κόμπλεξ ήσυχα !
Έχω κουραστεί να βλέπω να κρίνουν στάσεις, τοποθετήσεις, ενέργειες ... ως κομπλεξικές! Εκβιάζοντας έτσι υπογείως κάποιον , ή να αποδείξει ότι δεν είναι κομπλεξική η στάση του ( αλλά οφείλεται σε άλλο κομμάτι του εαυτού του "μη κομπλεξικό" ) , ή να αναθεωρήσει τη στάση του !

Σας δηλώνω ότι είμαι θριαμβευτικά κομπλεξικός άνθρωπος και δεν προτίθεμαι να αλλάξω για οποιονδήποτε αξιώνει μια δική του εικόνα για τον κόσμο.

Στο εν λόγω θέμα δηλώνω ότι δεν γουστάρω τα windows επειδή ακριβώς είναι της microsoft ! Επειδή τα έχουν οι πολλοί ! Επειδή ο Gates είναι από του πιο πλούσιους στον κόσμο ! Ακόμα, πολλούς άλλους λόγους οι οποίοι το αναγνωρίζω πριν απ' όλους είναι κομπλεξικοί !
Τα λέω svista, winblows, πατζούρια κλπ ... και το θεωρώ εξυπνάδα και πολύ γουστάρω ! Ναι ! Εξυπνακίστηκες ατάκες και μάλιστα επιπέδου δημοτικού ( Εδώ είναι που γουστάρω πολύ !!!! :bow: :thumbup: :thumbup: :thumbup: ) .
Έχω αμέτρητα κόμπλεξ ! Πειράζει ;
Με αυτά μου τα κόμπλεξ προχωρώ στη ζωή μου !
Όποιον δεν φέρεται κομπλεξικά ... απλώς τον λυπάμαι !

Σας ευχαριστώ !

+100000000
Είμαι κομπλεξικός με τα windows, είμαι ρατσιστής με τα windows, τα σιχαίνομαι τα windows, είμαι φανατικά εναντίων των windows... Έτσι γουστάρω... Όποιος θέλει τεχνική βοήθεια για τα windows ας πάει σε άλλο forum... Έτσι απλά...

Στήσαμε το forum μέλη της κοινότητας του ubuntu-gr, πολοί θυσίασαν και θυσιάζουν άπειρες ανθρωποώρες για το forum και για άλλα θέματα της κοινότητας... Όλα αυτά αφιλοκερδώς, για ένα σκοπό: Τη διάδοση του Ubuntu στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο σκοπός της Ελληνικής Κοινότητας Ubuntu-gr... Και αυτός πρέπει να μείνει...

stavrosLinux έγραψε:Το θέμα είναι περισσότερο ηθικό παρά τεχνολογικό γιατί και τα δύο λειτουργικά έχουν θετικά και αρνητικά.

Συμφωνώ απόλυτα... Και το ubuntu δεν είναι τέλειο...
Όμως εδώ κάποιοι έχουν μπερδέψει την ουσία: Δεν λέμε ότι το ubuntu είναι το τελειότερο λειτουργικό σύστημα, χωρίς προβλήματα κλπ... Αλλά η φιλοσοφία που το ακολουθεί και γενικά η φιλοσοφία που ακολουθεί το linux, είναι η πραγματική αξία του λειτουργικού... Τα έγραψα πιο πάνω, μην τα ξαναγράφω:
έγραψε:Το ένα είναι (windows) πολυεθνική, κερδοσκοπία, πλούτος, κλειστός κώδικας, πατέντες, και το άλλο (linux) είναι δωρεάν/ελεύθερο λογισμικό, αφιλοκερδής ενέργεια, κοινότητα, humanity to others...

Το πρόβλημα με αυτούς που γκρινιάζουν για την συμπεριφορά μας προς τα windows, είναι ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει Ελεύθερο/Ανοιχτό Λογισμικό και τι το Τζάμπα... Βλέπουν απλώς ότι το ubuntu είναι ένα τζάμπα λειτουργικό που το υποστηρίζουν φανατισμένα και κομπλεξικά άτομα που κράζουν μονίμως τα windows.

Δεν μπορούν να κατανοήσουν το πνεύμα του ΕΛΛΑΚ, τη φιλοσοφία... Γιατί εάν τα κατανοούσαν, θα καταλάβαιναν ότι παρ' όλα τα όποια προβλήματα και μειονεκτήματα έχει μια διανομή linux έναντι των windows, ότι αξίζει πραγματικά να ασχοληθείς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το linux...

Το ξαναλέω... Humanity to others...
Ψάξτε λίγο αυτές τις λέξεις... Τι κρύβονται πίσω από αυτές και θα καταλάβετε τι εννοώ... Και ίσως τότε αλάξετε γνώμη...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ivo » 01 Ιούλ 2009, 22:53

bullgr έγραψε:
Το πρόβλημα με αυτούς που γκρινιάζουν για την συμπεριφορά μας προς τα windows, είναι ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει Ελεύθερο/Ανοιχτό Λογισμικό και τι το Τζάμπα... Βλέπουν απλώς ότι το ubuntu είναι ένα τζάμπα λειτουργικό που το υποστηρίζουν φανατισμένα και κομπλεξικά άτομα που κράζουν μονίμως τα windows.

Δεν μπορούν να κατανοήσουν το πνεύμα του ΕΛΛΑΚ, τη φιλοσοφία... Γιατί εάν τα κατανοούσαν, θα καταλάβαιναν ότι παρ' όλα τα όποια προβλήματα και μειονεκτήματα έχει μια διανομή linux έναντι των windows, ότι αξίζει πραγματικά να ασχοληθείς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το linux...

Το ξαναλέω... Humanity to others...
Ψάξτε λίγο αυτές τις λέξεις... Τι κρύβονται πίσω από αυτές και θα καταλάβετε τι εννοώ... Και ίσως τότε αλάξετε γνώμη...

Επειδη αισθανομαι οτι με αυτα τα λογια αναφερεσαι και σε μενα, σε πληροφορω οτι ξερω πολυ καλα και κατανοω τι ειναι ανοιχτο και τι κλειστο λογισμικο. Εχω κανει και μαθηματα πανω σε αυτα μιας και ειμαι φοιτητης πληροφορικης. Αυτη η φιλοσοφια μου αρεσει και μενα παρα πολυ. Δεν βλεπω ομως τον λογο να φανατιζομαστε και να λεμε συνεχεια τα αρνητικα του αλλου. Γιατι αυτο ειναι που εχω βαρεθει και συγχαθει να βλεπω: ποσο χαλια ειναι τα windows. Δεν ειναι το θεμα αν διαφωνω ή συμφωνω με αυτο. Το θεμα ειναι οτι σαν μελος αυτου του φορουμ δεν αντεχω πλεον να τα βλεπω αυτα συνεχεια μπροστα μου. Δηλαδη, οταν καποιος κατσει να μαθει πεντε πραγματα για το ubuntu αυτοματα μαθαινει αλλα 10 για τα λαθη των windows. Εχει καταντησει αηδια.

Υ.Γ.: (απευθυνεται στους malos και bullgr): Καλο ειναι να ξερεις και να αναγνωριζεις οτι εχεις κομπλεξ με κατι. Και εγω εχω κομπλεξ με διαφορα θεματα, αλλα δεν το φωναζω απο'δω και απο'κει γιατι πιστευω οτι δεν ειναι κατι για το οποιο πρεπει να εισαι περιφανος αλλα κατι το οποιο πρεπει να λυσεις και να αντιμετωπισεις.
Τελευταία επεξεργασία από ivo και 01 Ιούλ 2009, 23:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ivo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 01 Ιούλ 2009, 22:55

tolis_01 έγραψε:
Στα laptops ΔΕΝ πληρώνεις τα προεγκατεστημένα xp/vista/7.
Οι oems έχουν συμφωνίες με την microsoft και αγοράζουν άδειες..... με το κιλό.

Αυτή τη μούφα μας την λένε οι εταιρίες για να μας ξεφορτωθούν όταν τους παίρνουμε τηλέφωνο για να τους τα πρήξουμε διαφορετικά στο licence της Microsoft δε θα ανέφερε τα παρακάτω
έγραψε:By using the software, you accept these terms. If you do not accept them, do not use the software. Instead, contact the manufacturer or installer to determine their return policy for a refund or credit.

Διάβασε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_refund
Τι νόμιζες ότι θα τους χάριζε η Microsoft άδειες; Απλά κάνουν συμφωνίες που τους βολεύει όλους (vendors-microsoft). Όλους εκτός από εμάς.
Τόσο μου την έχει σπάσει αυτή η πολιτική που αν δεν έφευγα για το εξωτερικό και είχα 3-4 μήνες θα τους πήγαινα στα δικαστήρια. Μας περνάνε για τελείως ηλίθιους ως καταναλωτές.

Όσο για τη διαφωνία μας τώρα. Το πως αντιδρούν κάποιοι είναι πολύ διαφορετικό από το γιατί αντιδρούν. Αν δεν υπήρχαν τα ειρωνικά σχόλια (πατζούρια, sVista κτλ) θα είχαμε πρόβλημα; Γιατί αν όχι το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά και όχι λόγος της αντίδρασης.
Προσωπικά δεν θα κρίνω την αντίδραση ο καθένας αντιδρά όπως νομίζει. Αλλά τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν τους δικαιολογώ απολύτως.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 01 Ιούλ 2009, 23:05

kriti έγραψε:Off topic:
Τελικα αυτη η 9.04 ειναι απαραδεκτη διανομη απο τοτε που βγηκε πανε ολα ρολοι και ασχολουμαστε με ασχετα

Off topic:
χαχαχ τα είπες όλα φίλε :bow:

Πρός άπαντες:ειρήνη υμίν παίδες

Bullgr:δεν είπε κανείς να προσφέρουμε τεχνική βοήθεια για windows,συμφωνώ,θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι μαζί μας
Αλλά και τόση μισαλλοδοξία σίγουρα δεν ταιριάζει με το πνεύμα του "humanity towards others"
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Ιούλ 2009, 23:22

ivo έγραψε:Γιατι αυτο ειναι που εχω βαρεθει και συγχαθει να βλεπω: ποσο χαλια ειναι τα windows. Δεν ειναι το θεμα αν διαφωνω ή συμφωνω με αυτο. Το θεμα ειναι οτι σαν μελος αυτου του φορουμ δεν αντεχω πλεον να τα βλεπω αυτα συνεχεια μπροστα μου. Δηλαδη, οταν καποιος κατσει να μαθει πεντε πραγματα για το ubuntu αυτοματα μαθαινει αλλα 10 για τα λαθη των windows. Εχει καταντησει αηδια.

Αυτό είναι αναπόφευκτο... Και δεν γίνεται αλλιώς... Πως θα εξηγήσεις σε κάποιον νέο χρήστη στο ubuntu όταν σε ρωτά εάν χρειάζεται antivirus και γιατί δεν το χρειάζεται; Δεν θα πρέπει να του επισημάνεις τα αδύνατα σημεία των windows και τα δυνατά σημεία του linux για να κατανοήσει γιατί δεν χρειάζεται antivirus;

Δηλαδή θα πρέπει να είμαστε πιο κόσμιοι; Αντί να λέμε svista, να λέμε vista κλπ; Μα σε forum που έχει σχέση με το linux βρίσκεσαι, λογικό δεν είναι να υπάρχουν τέτοιες εκφράσεις;

Σε άλλα forums γίνονται χειρότερα... Εδώ τουλάχιστον σεβόμαστε τους χρήστες που προέρχονται από τα windows... Μπορεί να κράζουμε τα windows αλλά όχι τους ίδιους όταν κάνουν τις συνηθισμένες "αφελείς" ερωτήσεις του αρχάριου... Χωρίς να θέλω να γίνω κακός, για πάνε και κάνε ένα ερώτημα σχετικά με ένα πρόβλημά σου στα windows στο hellug forum... Εκεί να δεις πανηγύρι!!! Εδώ τουλάχιστον κράζουμε το λειτουργικό όχι τον χρήστη...

Ασχολούμαι με τους υπολογιστές εδώ και 20 χρόνια και 3 μήνες (άντε και κάτι μέρες :mrgreen: )... Έχω δει άπειρες μάχες μεταξύ χρηστών για λειτουργικά (windows vs mac), για home computers (amstrad vs C64, amiga 500 vs atari st), ακόμη και για κάρτες γραφικών (nvidia vs ati)... Και η λίστα είναι ατελείωτη για να μην αναφέρω και τις "δικές" μας διαμάχες (deb vs rpm, kde vs gnome).

Άρα λογικό δεν είναι να υπάρχει και η διαμάχη linux vs windows; Κάνουμε τίποτα παράλογο; Άνθρωποι είμαστε και όχι εξωγήινοι... Ότι γινόταν πάντα τόσα χρόνια με τις διαμάχες ανταγωνιστικών ειδών/προϊόντων, το ίδιο γίνεται και τώρα...

Άλλωστε πως είναι δυνατόν να ξεφύγει και το δικό μας forum από τέτοιες διαμάχες;
Θέλοντας και μη, είτε μας αρέσει είτε όχι, πρέπει να τις ανεχθούμε τέτοιου είδους διαμάχες... Είναι στη φύση του ανθρώπου και δεν μπορεί να εξαλειφθεί... 20+ χρόνια έχω ζήσει τέτοιες διαμάχες, σε χρόνια που δεν υπήρχε internet, forums, λίστες... Διαμάχες οι οποίες διεξάγοντο σε ενότητες αλληλογραφίας περιοδικών (πχ Pixel), σε bbs...

Δεν κάνουμε τίποτα παράλογο... Λειτουργούμε ως άνθρωποι, με τις όποιες αδυναμίες χαρακτηρίζει την ανθρώπινη φυλή...

headless έγραψε:
Bullgr:δεν είπε κανείς να προσφέρουμε τεχνική βοήθεια για windows,συμφωνώ,θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι μαζί μας
Αλλά και τόση μισαλλοδοξία σίγουρα δεν ταιριάζει με το πνεύμα του "humanity towards others"

Έχεις δίκιο φίλε headless, αλλά humanity towards others αξίζει μόνο σε αυτούς που το αξίζουν, το εκτιμούν και το ανταποδίδουν... Γιατί "σπάθα εσήκωσες, σπάθα θα λάβεις"... Μονοπώλιο & πατέντες αυτοί; Κράξιμο εμείς...
Ας αλλάξουν "χούγια" και το ξαναβλέπουμε το θέμα του κραξίματος...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας