xqtr έγραψε:Κανονικα υπαρχουν συστηματα που λειτουργουν παρομοια με τα UPS που προστατευουν ολες τις συσκευες... μαλιστα συνδεονται με τον ηλεκτρικο πινακα... ειναι ομως πανακριβα και για αυτο χρησιμοποιουνται μονο σε επιχειρησεις/βιομηχανιες... φυσικα αν εχεις το χρημα δεν υπαρχει προβλημα...
Μια... ετσι πιο προσιτη λυση αλλα οχι και η καλυτερη... ειναι να βαλεις καποια ειδικα πολυπριζα τα οποια προστατευουν απο την ξαφνικη αυξηση της τασης του ρευματος...
To UPS για τον υπολογιστη ειναι μονοδρομος... αναλογα και με το μοντελο/συσκευη φυσικα... αλλα γενικα, δεν υπαρχει κατι καλυτερο. Φυσικα ups μπορεις να βαλεις και σε αλλες συσκευες αν θες... πχ fax, συστημα συναγερμου κτλ. αρκει να τα "συκωνει" το ups.
Καλημέρα xqtr.
Εκείνα τα συστήματα που είναι παρόμοια με UPS αλλά είναι πανάκριβα δεν μου κάνουν γιατί δεν έχω μεγάλη οικονομική άνεση.
Μήπως μπορείς να μου δώσεις μερικά παραδείγματα από τα πολύπριζα που προστατεύουν από ξαφνική αύξηση της τάσης του ρεύματος; Πουλάνε τέτοια υποθέτω σε E-shop, Πλαίσιο κτλ.
Δεν ξέρω τίποτα σχετικά με UPS, κοιτάω σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο για UPS και χάνομαι... δεν έχω ιδέα από μάρκες ούτε πιο είναι καλό για εμένα. Από όσο ξέρω κάποια κρατάνε ανοιχτά για μισή ώρα μετά την διακοπή ρεύματος, κάποια 8 λεπτά με 10... βέβαια τα UPS έχουν και άλλα χαρακτηριστικά. Χμ... τι να πω, αν αποφασίσω να αγοράσω UPS θα κοιτάξω περισσότερο ως που θα αποφασίσω ποιο θα πάρω.
Πως σου φαίνεται ο συνδυασμός ενός πολύπριζου σαν αυτά που είπες με ένα UPS;