Ubuntu με interface Windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ubuntu με interface Windows

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 29 Σεπ 2009, 19:01

gio64bit έγραψε:
Όσο για το Linux Mint, διαφωνώ με τον Mitsakos: δεν πλησιάζει καθόλου τα Windows στο interface. Με την εξαίρεση ελάχιστων στοιχείων (π.χ. το μενού έναρξης), είναι ολόιδιο με το Ubuntu. Εγώ το προτίμησα στο λαπτοπ γιατί με το Ubuntu 9.04 η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της intel δεν δούλευε σωστά. Στο mint δουλεύει άψογα, και δεν έχω ιδέα γιατί.

Η αλήθεια είναι ότι απλώς το είχα διαβάσει στο Linux Format και έλεγε οτι είναι μια καλή διανομή για να περάσει κάποιος απο παράθυρα σε Linux.. :roll: έχει το στυλ των παραθύρων - οχι οτι είναι 100% ίδιο...

Ειλικρινά πάντως αν γινόταν ποτε κάποια διανομή σε στυλ παραθυρα θα ξενέρωνα τελείως...
Το Linux ειναι μοναδικό και έτσι πρέπει να μείνει... :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 29 Σεπ 2009, 19:08

Alexandros έγραψε:
c7p έγραψε: Το πρώτο που πρέπει να καταλάβουν/μάθουν είναι η φιλοσοφία και την νοοτροπία του GNU/Linux

Αυτή είναι η λάθος αντίληψη που έχουμε. Δεν εννοούμε να καταλάβουμε ότι ο μέσος χρήστης δεν θέλει να μάθει και να καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ.

Το πόσο εύκολο είναι το Ubuntu το ξέρω και μόνος μου. Η μητέρα μου που είναι 60 ετών το χρησιμοποιεί μια χαρά. Αυτά που θα πεις όμως στον κόσμο, πολύ απλά δεν θα τα ακούσει. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ γι' όλα αυτά. Το ξέρω γιατί εγώ όπου σταθώ και όπου βρεθώ προσπαθώ να "προσυλητίσω" κόσμο και τρώω τα μούτρα μου συνεχώς. Το θέμα είναι λοιπόν να μην του πεις τίποτε. Να τον βάλεις να το δουλέψει και να το αφήσεις στον αυτόματο. Όσο πιο λίγες διαφορές έχει με αυτό που ξέρει ήδη, τόσο πιο εύκολο θα είναι γι' αυτόν. Το λέω και το ξαναλέω:

ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ. Όσο πιο μασημένη είναι, τόσο πιο εύκολα θα έρθει σε εμάς.

Προτιμώ ένα χρήστη windows (μην σου πω και υπάλληλο της Microsoft ) που ξέρει την φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού και του GNU/Linux και την σέβεται, παρά τον χρήστη που δεν ξέρει την βασική φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ γενικότερα ο οποίος έχει linux για να δείχνει τα υπέροχα γραφικά και το υπέροχο λογισμικό το οποίο έφτιαξε μια κοινότητα με κάποιες αρχές και μια φιλοσοφία...

Ο χρήστης που δεν θέλει να μάθει τίποτα για την φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ είναι επειδή νομίζει ότι θα του αραδιάσουμε χίλιες δύο τεχνολογικές μπούρδες... Εδώ μιλάμε για ιδέα. Εξηγούσα σε ένα μέσο χρήστη την ιδέα και την νοοτροπία του ΕΛ/ΛΑΚ για αρκετή ώρα και με άκουγε με προσοχή και ενδιαφέρον. Δεν πήγα να τον προσηλυτίσω για να χρησιμοποιεί linux και όχι windows. Ήθελα να του ενσταλάξω όλη νοοτροπία του ΕΛ/ΛΑΚ και της κοινότητας και το πέτυχα, ποσώς με ενδιαφέρει από εκεί και έπειτα αν χρησιμοποιεί windows ή linux. Αυτό θα του μείνει στην πραγματική του ζωή.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 29 Σεπ 2009, 23:02

tolis_01 έγραψε:
Alexandros έγραψε:Σαν το XP προφανώς. Αυτό ξέρει όλος ο κόσμος, αυτό εμπιστεύεται ;)

Για να εμπιστεύεται κάποιος τα xp (λειτουργικό του 2001) θα πρέπει να μην έχει ιδέα από υπολογιστές. Άρα είτε χρησιμοποιεί windows, είτε linux, είτε mac, το ίδιο θα είναι. Γιατί να τον πείσουμε να βάλει ubuntu;

Καλά, πλάκα με κάνεις; :? Με την ίδια άνεση θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι για να προτιμάει κάποιος τα (Σ)Βίστα αντί για τα ΧΡ θα πρέπει να μην έχει ιδέα από υπολογιστές ή μάλλον από λειτουργικά της MS. Γιατί να τον πείσουμε να βάλει Ubuntu; :? Διότι καλόν είναι να αυξανόμαστε και να πληθύνουμε. :D :geek: :ugeek:

tolis_01 έγραψε:ΚΑΘΕ λέξη που λες είναι τελείως λάθος.

Είσαι σίγουρους; Μήπως είναι κάπως γενικόλογο αυτό που λες; :?

tolis_01 έγραψε:- Το interface δεν μπορεί να αντιγραφεί από επίσημη διανομή (πχ της canonical) γιατί υπάρχουν copyrights.

Πνευματικά δικαιώματα τα λέμε στην Ελλάδα. Και ενδεχομένως η άδεια χρήσης της Canonical να επιτρέπει την αντιγραφή της διεπαφής (interface). :?

tolis_01 έγραψε:- Και να το αντιγράψουν (που το έχουν αντιγράψει στο gnome-look), που θα βοηθήσει αν το πανομοιότυπο εικονίδιο του msn δεν ανοίγει τον windows live messenger αλλά το amsn;
Εκτός κι αν υπάρχει κανένα σκιν για να καμουφλαριστεί το amsn ώστε να δείχνει σαν msn. :lol:
tolis_01 έγραψε:- Όποιος χρησιμοποιεί το pc μόνο για facebook μπορεί να μείνει στα windows. Γιατί τόσος ζήλος να τους πείσεις να "αλλαξοπιστήσουν";
Ίσα-ίσα που αν κάποιος χρησιμοποιεί τον Η/Υ του μόνο για σερφάρισμα τον συμφέρει να βάλει Ουμπούντου. Όσο για το γιατί "τόσος ζήλος" βλ. άνω, αυξάνεστε και πλυθήνεστε.
tolis_01 έγραψε:- Τα vista ήταν καλύτερα από τα xp σε νέα pc.

Τα (Σ)Βίστα είναι (Σ)Βίστα και τα ΧΡ ότι καλύτερο μέχρι την έλευση των Windows 7 που θα είναι επιτέλους ότι έπρεπε να είναι τα (Σ)Βίστα εξαρχής.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Σεπ 2009, 23:19

Epirotes έγραψε:

Καλά, πλάκα με κάνεις; :? Με την ίδια άνεση θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι για να προτιμάει κάποιος τα (Σ)Βίστα αντί για τα ΧΡ θα πρέπει να μην έχει ιδέα από υπολογιστές ή μάλλον από λειτουργικά της MS. Γιατί να τον πείσουμε να βάλει Ubuntu; :? Διότι καλόν είναι να αυξανόμαστα και να πλυθήνουμε. :D :geek: :ugeek:

Κάτι σε προσυλιτισμό μου θυμίζει αυτό. Σημασία έχει να κάνεις την δουλειά σου με τον υπολογιστή σου, όχι να γίνουμε πολλοί.

Epirotes έγραψε:
Είσαι σίγουρους; Μήπως είναι κάπως γενικόλογο αυτό που λες; :?

Είναι :mrgreen: Αλλά από πλευράς τεχνολογικού περιεχομένου δεν είχα κι άδικο.

Epirotes έγραψε:
Πνευματικά δικαιώματα τα λέμε στην Ελλάδα. Και ενδεχομένως η άδεια χρήσης της Canonical να επιτρέπει την αντιγραφή της διεπαφής (interface). :?

Δεν σε πιάνω. Εγώ είπα πως η canonical δεν μπορεί να αντιγράψει το interface των xp γιατί θα έχει νομικά προβλήματα. Ένα remaster του ubuntu με το skin των xp μπορεί να βγάλει οποιοσδήποτε.

Epirotes έγραψε: Εκτός κι αν υπάρχει κανένα σκιν για να καμουφλαριστεί το amsn ώστε να δείχνει σαν msn. :lol:

Δεν δουλεύουν σωστά τα trendy emoticons :mrgreen:

Epirotes έγραψε:
Τα (Σ)Βίστα είναι (Σ)Βίστα και τα ΧΡ ότι καλύτερο μέχρι την έλευση των Windows 7 που θα είναι επιτέλους ότι έπρεπε να είναι τα (Σ)Βίστα εξαρχής.

Τα vista έχουν άπειρες διαφορές από τα xp (σταθερότητα, ασφάλεια κλπ). Τα vista από τα 7 δεν έχουν τόσες (εκτός βέβαια αν μετράς μόνο τα fps στα games -το ακούω από πολλούς τελευταία- οπότε ναι, τα xp είναι ότι καλύτερο ;) )
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 29 Σεπ 2009, 23:40

έγραψε:

Τα vista μετά από τα service pack νομίζω πως ξεπέρασαν τα xp και όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται (πως τα xp είναι καλύτερα) είναι μύθοι. Σίγουρα πριν τα service pack ήταν καυτή πατάτα (όχι ότι δεν παραμένουν)... Τα 7 δεν είναι τίποτα άλλο από μια FixVista έκδοση.

έγραψε:
Για να εμπιστεύεται κάποιος τα xp (λειτουργικό του 2001) θα πρέπει να μην έχει ιδέα από υπολογιστές. Άρα είτε χρησιμοποιεί windows, είτε linux, είτε mac, το ίδιο θα είναι. Γιατί να τον πείσουμε να βάλει ubuntu;

Γιατί όλα εξελίσσονται ... Είναι σαν να έχεις ένα κινητό από το 2001 και να συνεχίζεις να το χρησιμοποιείς (κινητό είναι τηλέφωνα παίρνει , είμαι οκ) ενώ βρίσκεσαι στο 2009 και σου προσφέρεται δωρεάν νέα συσκευή κινητού τελευταίας τεχνολογίας με όλα τα καλούδια. Το νέο κινητό ξέρεις να το χρησιμοποιείς; Σίγουρα όχι . Μπορεί κιόλας να μην ξέρεις πώς ανοίγει .... Το παίρνεις όμως !!! Παρόμοια κατάσταση είναι η αλλαγή λειτουργικού, τουλάχιστον έτσι το βλέπω.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Σεπ 2009, 00:22

Όλο το τόπικ είναι εκτός :
Άκου : Ubuntu με interface Windows , είναι τελείως κουλό .
Γιατί να πρέπει να μοιάζουν τα Λίνουξ διανομές (Ubuntu π.χ ) με ΧΡ η ότι άλλα παράθυρα υπάρχουν ?
Υπεροχή των Διανομών του Λίνουξ είναι δυνατότητα επιλογής και τις ίδιας διανομής και του γραφικού περιβάλλοντος που έχει πολλά .
Στα παράθυρα δεν υπάρχουν επιλογές , δεν μπορείς να βάλεις σε Η/Υ 7 χρονών και να του δώσεις δεύτερη ζωή .
Δεν υπάρχει δυνατότητα παραμετροποίησης όπως το θες , δεν υπάρχει ευκολία για να κάνεις όπως το θες και ανάποδα εάν σου αρέσει .
Τι συζητάμε δεν μπορώ να καταλάβω , δείξε σε άλλους , μιλήστε για δυνατότητες και αφήστε τους να αποφασίσουν .
Εγώ όταν με ρωτάνε για απλά προβλήματα που έχουν στα παράθυρα απαντώ : εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα , και εάν ρωτάνε γιατί απαντώ γιατί δεν έχω παράθυρα :mrgreen:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 30 Σεπ 2009, 01:07

Χωρίς πολλά πολλά :

παρακολουθώ πολύ καιρό και σε διάφορα forums (ή fora αν προτιμάτε) το εξής φαινόμενο : πολλοί χρήστες μυημένοι σε διάφορα επίπεδα στο λίνουξ και κυρίως στο ubuntu που έχει αναδειχθεί σε δημοφιλέστατη επιλογή, έχουν αναθέσει στον εαυτό τους τον ιερό αγώνα της εξάπλωσης/ επικράτησής του σε σχέση με τα windows. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο νήμα, η αρχική ιδέα είναι αν μπορούμε να ξεγελάσουμε κάποιον τόσο ανίδεο που να μην ξέρει τι λογισμικό χρησιμοποιεί, ώστε να χρησιμοποιεί ubuntu αντί windows...

Ερωτήσεις μου έρχονται σαν βροχή :

Καταλαβαίνω το να βλέπει κανείς στην πράξη τα πλεονεκτήματα (φιλοσοφία, ασφάλεια, σταθερότητα, πεδίο για διαμόρφωση ή/και ανάπτυξη), και να θέλει να το συζητήσει ή παρουσιάσει για να προφυλάξει τους ευάλωτους κοντινούς του ή μη ανθρώπους ΑΝ θέλουν και οι ίδιοι. Το να ξεγελάς κάποιον, το να του επιβάλλεις κάτι, το να φανατίζεται κανείς με το λειτουργικό του κάθε pc, όμως, δεν είναι λίγο παραστρατημένη κατάσταση; Στην τελική ο καθένας διαλέγει αυτό που τον βολεύει για να κάνει τη δουλειά του. Μέσα στις επιλογές του μπορεί να είναι και τα windows. Αντε να τον ενημερώσει κανείς μπας και δεν ξέρει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά γιατί πρέπει να τον στρατολογήσεις και αν δεν στρατολογείται να τον αναγκάσεις με το ζόρι ή -χειρότερα- εν αγνοία του;

Γιατί πρέπει απαραίτητα να γίνουμε πολλοί (+1 @tolis_01) και μάλιστα με πίεση ή με φτηνά κόλπα; Υπάρχουν αριθμητικοί στόχοι που πρέπει να πραγματοποιηθούν; Θα μας άρεσε να μας κάνουν το ίδιο; Αν μας έχουν κάνει κάποτε το ίδιο και δε μας άρεσε (βομβαρδισμός με τις διάφορες εμπορικές χαζομάρες που κάποτε θεωρούσαμε -ελλείψει γνώσεων- σημαντικές) πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε κάποια ρεβάνς τώρα; Μυρίζομαι ένα ψυχαναγκασμό στην ατμόσφαιρα;

Πραγματικά χαίρομαι πολύ να ανακαλύπτω πράγματα στο ubuntu από το 7.04 και μετά που ανέβηκα στο τρένο, και απολαμβάνω την ανιδιοτελή βοήθεια που προσφέρουν τα μελη του forum στους νέους χρήστες στους οποίους θεωρώ ότι (βάσει επιπέδου) συγκαταλέγομαι. Προσπαθώ να ανταποδίδω τις σπάνιες φορές που μπορώ, αλλά το να κάνω πλύση εγκεφάλου σε οποιονδήποτε ή να διαδίδω με το καλό ή με το ζόρι αυτά που έμαθα από προσωπικό ενδιαφέρον (που προκλήθηκε από απλή ενημέρωση) μου φαίνεται όλιγον καταπιεστικό. Πείτε ότι κρίνω εξ'ιδίων τα αλλότρια αλλά αν κάποιος μου παρουσίαζε επιθετικά ή φορτικά οτιδήποτε η πρώτη μου αντίδραση θα ήταν να του πω «δεν ... κι εσύ κι ο γρύλος σου...».

Και για να μη σας πρήζω : γιατί να μη δέχεται κανείς τους άλλους όπως είναι, με τις επιλογές και τις προτιμήσεις τους (και τα λάθη τους, ενδεχομένως, βρε αδελφέ); Αν ανακαλύψει κανείς ΤΗ θρησκεία, ΤΗΝ ομάδα, ΤΟ πολιτικό κόμμα, ΤΟ φαγητό που του αρέσει και ΤΟ αυτοκίνητο που του κάνει κέφι πρέπει να το επιβάλλει σε όλο τον κόσμο; Αυτή η λογική μου θυμίζει άλλα πράγματα, αρκετά άσχημα.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Spock » 30 Σεπ 2009, 10:56

+1 kzlazy!
1 Γνώσεις Linux: Αρκετές ┃ Προγραμματισμού: Βασικό επίπεδο Python ┃ Αγγλικών: Άπταιστα
2 Ubuntu 19.04 5.0 64bit (en_US.UTF-8, Gnome 3.32)
3 Intel Core i5-3230M CPU @ 2.60GHz ‖ RAM 3828 MiB ‖ Dell Inc. 05GRXT - Dell Inc. Latitude E5530 non-vPro
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 eth0: Broadcom NetXtreme BCM5761 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1681] (rev 10) ⋮ wlan0: Intel Centrino Advanced-N 6205 [Taylor Peak] [8086:0082] (rev 34)
Άβαταρ μέλους
Spock
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 30 Σεπ 2009, 11:12

Αυτές οι συζητήσεις μου έρχονται ως deja vu... Κάπου, κάποτε τις έχουμε ξανακάνει...

Το θέμα είναι ότι εάν αγαπάς κάτι και ασχολείσαι με αυτό, προσπαθείς να το διαδόσεις... Και εντάξει, το είπαμε πολλές φορές, ότι σεβόμαστε τις επιλογές του καθενός... Άλλωστε δεν είμαστε καμιά αίρεση, να αφορίζουμε τους "αλλόθρησκους"...

Όμως όταν βλέπουμε στραβά κάποια πράγματα, δεν γίνεται να μην μιλάμε...
Για παράδειγμα, θέλεις windows; Με γεια σου και χαρά σου... Αλλά να τα αγοράσεις όλα original... Να αγοράσεις το antivirus, το firewall, to antispam, το office, το photoshop, το autocad, το nero κλπ, κλπ, κλπ, και όχι να τα έχεις ΟΛΑ σπασμένα.

Εάν θέλεις την εναλλακτική, να το κάνεις σωστά... Να μην τρέχεις ubuntu και μέσα από αυτό να τρέχεις το virtualbox με windows και σπασμένα προγράμματα!!!

Δηλαδή όταν βλέπουμε και διαβάζουμε τις δύο παραπάνω γελοιότητες να μην αντιδράμε;
Προσωπικά δεν με απασχολεί τι λειτουργικό τρέχει ο καθένας, αρκεί όμως να το χρησιμοποιεί σωστά και κυρίως ΝΟΜΙΜΑ ...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Σεπ 2009, 11:15

Βλέπε υπογραφή μου Linux != Windows .
Όποιος δεν το κατανοεί δεν θα αντέξει λεπτό ως linux user...πόσο μάλλον ως super user....
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας