από kzlazy » 30 Σεπ 2009, 01:07
Χωρίς πολλά πολλά :
παρακολουθώ πολύ καιρό και σε διάφορα forums (ή fora αν προτιμάτε) το εξής φαινόμενο : πολλοί χρήστες μυημένοι σε διάφορα επίπεδα στο λίνουξ και κυρίως στο ubuntu που έχει αναδειχθεί σε δημοφιλέστατη επιλογή, έχουν αναθέσει στον εαυτό τους τον ιερό αγώνα της εξάπλωσης/ επικράτησής του σε σχέση με τα windows. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο νήμα, η αρχική ιδέα είναι αν μπορούμε να ξεγελάσουμε κάποιον τόσο ανίδεο που να μην ξέρει τι λογισμικό χρησιμοποιεί, ώστε να χρησιμοποιεί ubuntu αντί windows...
Ερωτήσεις μου έρχονται σαν βροχή :
Καταλαβαίνω το να βλέπει κανείς στην πράξη τα πλεονεκτήματα (φιλοσοφία, ασφάλεια, σταθερότητα, πεδίο για διαμόρφωση ή/και ανάπτυξη), και να θέλει να το συζητήσει ή παρουσιάσει για να προφυλάξει τους ευάλωτους κοντινούς του ή μη ανθρώπους ΑΝ θέλουν και οι ίδιοι. Το να ξεγελάς κάποιον, το να του επιβάλλεις κάτι, το να φανατίζεται κανείς με το λειτουργικό του κάθε pc, όμως, δεν είναι λίγο παραστρατημένη κατάσταση; Στην τελική ο καθένας διαλέγει αυτό που τον βολεύει για να κάνει τη δουλειά του. Μέσα στις επιλογές του μπορεί να είναι και τα windows. Αντε να τον ενημερώσει κανείς μπας και δεν ξέρει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά γιατί πρέπει να τον στρατολογήσεις και αν δεν στρατολογείται να τον αναγκάσεις με το ζόρι ή -χειρότερα- εν αγνοία του;
Γιατί πρέπει απαραίτητα να γίνουμε πολλοί (+1 @tolis_01) και μάλιστα με πίεση ή με φτηνά κόλπα; Υπάρχουν αριθμητικοί στόχοι που πρέπει να πραγματοποιηθούν; Θα μας άρεσε να μας κάνουν το ίδιο; Αν μας έχουν κάνει κάποτε το ίδιο και δε μας άρεσε (βομβαρδισμός με τις διάφορες εμπορικές χαζομάρες που κάποτε θεωρούσαμε -ελλείψει γνώσεων- σημαντικές) πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε κάποια ρεβάνς τώρα; Μυρίζομαι ένα ψυχαναγκασμό στην ατμόσφαιρα;
Πραγματικά χαίρομαι πολύ να ανακαλύπτω πράγματα στο ubuntu από το 7.04 και μετά που ανέβηκα στο τρένο, και απολαμβάνω την ανιδιοτελή βοήθεια που προσφέρουν τα μελη του forum στους νέους χρήστες στους οποίους θεωρώ ότι (βάσει επιπέδου) συγκαταλέγομαι. Προσπαθώ να ανταποδίδω τις σπάνιες φορές που μπορώ, αλλά το να κάνω πλύση εγκεφάλου σε οποιονδήποτε ή να διαδίδω με το καλό ή με το ζόρι αυτά που έμαθα από προσωπικό ενδιαφέρον (που προκλήθηκε από απλή ενημέρωση) μου φαίνεται όλιγον καταπιεστικό. Πείτε ότι κρίνω εξ'ιδίων τα αλλότρια αλλά αν κάποιος μου παρουσίαζε επιθετικά ή φορτικά οτιδήποτε η πρώτη μου αντίδραση θα ήταν να του πω «δεν ... κι εσύ κι ο γρύλος σου...».
Και για να μη σας πρήζω : γιατί να μη δέχεται κανείς τους άλλους όπως είναι, με τις επιλογές και τις προτιμήσεις τους (και τα λάθη τους, ενδεχομένως, βρε αδελφέ); Αν ανακαλύψει κανείς ΤΗ θρησκεία, ΤΗΝ ομάδα, ΤΟ πολιτικό κόμμα, ΤΟ φαγητό που του αρέσει και ΤΟ αυτοκίνητο που του κάνει κέφι πρέπει να το επιβάλλει σε όλο τον κόσμο; Αυτή η λογική μου θυμίζει άλλα πράγματα, αρκετά άσχημα.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800