10 λογοι για να μη διαλεξει καποιος linux

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: 10 λογοι για να μη διαλεξει καποιος linux

Δημοσίευσηαπό on3st4b » 29 Μάιος 2010, 13:09

jemadux έγραψε:εχω μια παρουσιαση στην σχολη ...
10 λόγοι για να διαλεξει linux και 10 λογοι για να μη διαλεξει linux
στους 10 λογους παω στο γνωστο site
και βρισκω πολλους λογους για τα θετικα του linux ...
για τα αρνητικα που θα τους βρω ...
τωρα μ ερχονται :
1.χαμηλη υποστηριξη παιχνιδιων
2.δυσκολια στην προσαρμογη

Σχετικά με το link που έδωσες “ Why linux is better “
Είναι λίγο out of date θα έλεγα ..
-is your system unstable ?
όχι .. μια χαρά είναι , έχω windows 7 και δεν έχω κανένα πρόβλημα σε ότι έχω δοκιμάσει ( τα από τον Αύγουστο ) .
-freedom ?
Αν δεν ασχολείσαι με προγραμματισμό .. τι να τον κάνεις τον πηγαίο κώδικα ? (GPL)
Imagine that Microsoft disappears tomorrow … no comment εδώ.
-Forget about drivers
και μετά τα windows xp ( μερικά ) 7 αρια ολικά ..
-Why copy software illegally if you can get it for free?
Τα πιο πολλά προγράμματα θα τα βρεις και για win πλέων ..
-Does your digital life seem fragmented?
Φτιάξει ένα partition και βαλε το swap εκεί , θα γλιτώσεις από το 90% της ιστορίας ..
Βαριέμαι να συνεχίσω .. :) Τλπ ..
Όσο για το gaming = get a ps3 / xbox etc.. δεν έχουν καμία σχέση με το pc gaming ( mmos , strategies , multiplayer mods etc .. )
Επίσης στο linux δεν είναι όλα τόσο “ free “ υπάρχουν και εμπορικές εφαρμογές ..
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : windows 7 ultimate || xubuntu 10.04 , Toshiba Satellite A300 15B
PC Conf : dual core T8300 @2.4 │ 4GB DDR2 │ ATI HD 3650 512 │ 1280 x 800
on3st4b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Μάιος 2010, 13:33

on3st4b έγραψε:
Σχετικά με το link που έδωσες “ Why linux is better “
Είναι λίγο out of date θα έλεγα ..
-is your system unstable ?
όχι .. μια χαρά είναι , έχω windows 7 και δεν έχω κανένα πρόβλημα σε ότι έχω δοκιμάσει ( τα από τον Αύγουστο ) .
-freedom ?
Αν δεν ασχολείσαι με προγραμματισμό .. τι να τον κάνεις τον πηγαίο κώδικα ? (GPL)
Imagine that Microsoft disappears tomorrow … no comment εδώ.
-Forget about drivers
και μετά τα windows xp ( μερικά ) 7 αρια ολικά ..
-Why copy software illegally if you can get it for free?
-Does your digital life seem fragmented?
Φτιάξει ένα partition και βαλε το swap εκεί , θα γλιτώσεις από το 90% της ιστορίας ..
Βαριέμαι να συνεχίσω .. :) Τλπ ..
Όσο για το gaming = get a ps3 / xbox etc.. δεν έχουν καμία σχέση με το pc gaming ( mmos , strategies , multiplayer mods etc .. )
Επίσης στο linux δεν είναι όλα τόσο “ free “ υπάρχουν και εμπορικές εφαρμογές ..

Γενικά συμφωνώ μαζί σου, εκτός από δυο σημεία:
- freedom.
Δεν χρειάζεσαι τον πηγαίο κώδικα μόνο όταν είσαι προγραμματιστής. Και σαν απλός χρήστης, με το open source πρόγραμμα μπορείς να ξέρεις τι κάνει στην πραγματικότητα, το closed source ποτέ δεν ξέρεις τι κάνει (και σε ποιον μαρτυράει τα δεδομένα σου). Αν και σε αυτό τον τομέα, δηλώνω Σταλμανικός. Τι να το κάνεις το open source αν δεν είναι GPL; Freedon to share and modify, ή τίποτα ;)
- forget about drivers.
Ουσιαστικά δεν διαφωνώ με εσένα εδώ αλλά και με το κείμενο. Οι drivers υπάρχουν, απλά είναι built-in στον kernel, είτε τον linux kernel είτε τον windows kernel.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sorolop » 29 Μάιος 2010, 20:44

έγραψε:2.δυσκολια στην προσαρμογη

Οντως δεν υφισταται σαν προβλημα. Τα περασα στην κοπελα μου πριν ενα μηνα, δεν της εδειξα το παραμικρο και απο μονη της σε λιγες μερες κατεβαζε brushes για gimp :P:P (σχεση με υπολογιστες καμια...τωρα σιγα σιγα αποκτα...)
Λοιπον εγω θεωρω οτι η παρουσιαση σου εξαρταται απο τους ακροατες σου. Θα προτεινα μια εισαγωγη της μορφης...Γεια σας ποιος χρησιμοποιει firefox ? Ωστε αρκετοι λοιπον... Καλως ηρθατε στον κοσμο του ελευθερου λογισμικου!! Αν βρισκεσαι σε σχολη πληροφορικης μπορεις να τους πεις για παραδειγμα οτι ας ξεχασουν τον ταυτοχρονο προγραμματισμο στα windows... Αν εισαι οικονομικο να τους δωσεις να καταλαβουν οτι αν ο καθενας δημοσιος οργανισμος (σχολεια, δημοι, σχολες, νομαρχιες κτλ κτλ...) σταματουσαν να πληρωνουν για να παρουν το cd των windows, να βαλουν office ή ενα αντι virus κτλ ισως το ελλειμα να ηταν μικροτερο.....
Βεβαια οπως λενε αρκετοι απο τα windows πληρωνομαι γιατι να δοκιμασω κατι αλλο? (βλ Visual basic...)
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Desktop
Λειτουργικό σε Η/Υ: Ubuntu 9.10 (karmic)
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz │ RAM 4021 MB │ Nvidia GeForce 8800 GT │ Κάρτα ήχου: Intel 82801G HD
Άβαταρ μέλους
sorolop
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 29 Μάιος 2010, 21:53

on3st4b έγραψε:-is your system unstable ?

Δεν είαι καθόλου μια χαρά δυστυχώς. Λίγος καιρός για να το κρίνεις αυτό και το εννοώ. Σταθερότητα δεν είναι να σου πετάει μπλε οθόνες απλώς. Ρώτα κι εμένα που στη δουλειά έχω δεινοπαθήσει επειδή προσφέρω υποστήριξη σε συστήματα windows (κάθε τύπου).

έγραψε:-freedom ?

Θα σε παρακαλούσα, ειλικρινά, να το ψάξεις λίγο αυτό το θέμα. Η άδεια χρήσης GPL δεν είναι μόνο το να είναι ανοιχτός ο κώδικας. Μην τα παίρνεις όλα τόσο επιφανειακά. Η ελευθερία διαμοιρασμού της ανθρώπινης γνώσης δεν αφορά μόνο τους επιστήμονες αλλά όλους μας.
Γενικά, όταν έχει στοιχειοτεθεί μία ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από μια ιδέα, ακόμα και να μην συμφωνούμε με αυτήν, είναι σίγουρα βεβιασμένη κίνηση και έλειψη γνώσης το να την κρίνουμε τόσο εύκολα. Είναι σαν να λες σε μια αράδα ότι δεν σου ξεφεύγει τπτ και ότι όσοι έχουν ασχοληθεί εις βάθος με αυτήν, κακώς το κάνουν... Πως μπορείς, όμως, να κρίνεις το βάθος σε κάτι που έχεις ασχοληθεί μόνο επιφανειακά;

έγραψε:-Why copy software illegally if you can get it for free?

Μακάρι να τα βρεις και όλα. Συνηθίζοντας να δουλεύεις με ελεύθερα προγράμματα σε windows, κάνεις τη μετάβασή σου ευκολότερη σε Linux όπου, εκτός από τα προγράμματα, είναι και το ίδιο το λειτουργικό ελεύθερο.

έγραψε:-Does your digital life seem fragmented?

Αυτό, βασικά, έχει να κάνει με το ότι η ms δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτιάξει έν filesystem της προκοπής. Τι σχέση έχει το swap;

έγραψε:Όσο για το gaming = get a ps3 / xbox etc.. δεν έχουν καμία σχέση με το pc gaming ( mmos , strategies , multiplayer mods etc .. )

Διαφωνώ! Περισσότεροι τίτλοι βγαίνουν, πλέον, για παιχνιδομηχανές παρά για PC και, γενικά, οι πωλήσεις σε ό,τι αφορά παιχνιδομηχανές παρουσιάζουν μεγαλύτερη άνοδο απ' ότι των pc και ολοένα και πιο πολύς κόσμος απολαμβάνει περισσότερο (και φθηνότερα) την ψυχαγωγία μέσω wii, ps3 κλπ
Το PC gaming θεωρείται δεύτερο στη βιομηχανία των ψηφιακών παιχνιδιών.

έγραψε:Επίσης στο linux δεν είναι όλα τόσο “ free “ υπάρχουν και εμπορικές εφαρμογές ..

Αυτό, πραγματικά, δεν το κατανοώ... Εφόσον δεν υποχρεούσαι να τις χρησιμοποιήσεις τι σε νοιάζει να υπάρχει και ο Internet Explorer για Linux; Το θέμα είναι ότι οι διανομές (η πλειοψηφία τουλάχιστον) έρχονται με ελεύθερες εφαρμογές. Το τι άλλο μπορείς να βρεις για Linux είναι άλλη συζήτηση.
-Είναι το Linux πραγματικά ελεύθερο; Είναι η σωστή ερώτηση.
-Φυσικά και είναι. Είναι η σωστή απάντηση.
-Αν θέλω, μπορώ να χρησιμοποιήσω και ανελεύθερες εφαρμογές; Είναι η δεύτερη σωστή ερώτηση.
-Αν θέλεις ναι. Είναι η δεύτερη σωστή απάντηση.
Απόλυτη ελευθερία, δεν νομίζεις;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό on3st4b » 30 Μάιος 2010, 00:40

Πριν καν ξεκινήσω .. το 1ο μου post ήταν ‘ απάντηση ‘ στο link που έδωσε ..

1- Προφανώς αναφέρομαι στο δικό μου σύστημα .. δεν μπορώ να ξέρω τι έχει κάνει ο κάθε ένας στο pc του .. στο linux δεν σου έχει κρασαρει ποτέ τπτ ?
2- Τώρα εσύ δεν κρίνεις επιφανειακά ? ( αναφέρομαι στο όφελος για τον μέσο χρήστη , που και να δει κώδικα δεν θα καταλάβει τπτ , και ότι έγραψα αναφέρεται στο link του 1ο post , που φαντάζομαι δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις )
3- Δεν αναφέρθηκα στο λειτουργικό , μίλησα για τα προγράμματα ..
4- Αν εσύ δεν ασχολείσαι με gaming το σέβομαι αφάνταστα , αλλά να σέβεσαι και εσύ το γεγονός ότι αν κάποιος θέλει να παίξει Online Games ( mmos , multiplayers ) το pc κατέχει την 1η θέση .
5- Ρωτάς απαντάς μονός σου , τι άλλο να σου πω ?!?
on3st4b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 30 Μάιος 2010, 01:41

on3st4b έγραψε:Πριν καν ξεκινήσω .. το 1ο μου post ήταν ‘ απάντηση ‘ στο link που έδωσε ..

1- Προφανώς αναφέρομαι στο δικό μου σύστημα .. δεν μπορώ να ξέρω τι έχει κάνει ο κάθε ένας στο pc του .. στο linux δεν σου έχει κρασαρει ποτέ τπτ ?

Το ξέρω ότι απάντησες στο link του πρώτου post, αλλά ενώ τα πράγματα στα windows δεν είναι όπως ήταν την εποχή των 98, επιμένω ότι την σταθερότητα δεν την κρίνεις μόνο από το πόσο συχνά σου εμφανίζει μπλε οθόνες. Σταθερό σημαίνει ένα σύστημα ότι θα είανι το ίδιο σήμερα αλλά και σε έναν χρόνο από σήμερα. Εγώ, δυστυχώς, δεν έχω δει πολλά τέτοια συστήματα με windows ενώ τα έχω εγκαταστήσει, ρυθμίσει και συντηρήσει εγώ ο ίδιος.

έγραψε:2- Τώρα εσύ δεν κρίνεις επιφανειακά ? ( αναφέρομαι στο όφελος για τον μέσο χρήστη , που και να δει κώδικα δεν θα καταλάβει τπτ , και ότι έγραψα αναφέρεται στο link του 1ο post , που φαντάζομαι δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις )

Το έχω διαβάσει και το γνωρίζω και πάρα πολύ καλά μάλιστα. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι η άδεια GPL του Linux δεν σημαίνει μόνο να είανι ανοιχτός ο κώδικας αλλά να μπορείς να εκμεταλευτείς το πρόγραμμα για οποιαδήποτε χρήση, ακόμα και για εμπορική. Πιστεύεις, πραγματικά, ότι αυτού του είδους η ελευθερία δεν οφελεί τον τελικό χρήστη;

έγραψε:3- Δεν αναφέρθηκα στο λειτουργικό , μίλησα για τα προγράμματα ..

Μα γι αυτά δεν μιλάω κι εγώ και λέω μακάρι να υπάρχουν όλα τα ελεύθερα προγράμματα και για windows και όχι μόνο τα περισσότερα;

έγραψε:4- Αν εσύ δεν ασχολείσαι με gaming το σέβομαι αφάνταστα , αλλά να σέβεσαι και εσύ το γεγονός ότι αν κάποιος θέλει να παίξει Online Games ( mmos , multiplayers ) το pc κατέχει την 1η θέση .

Δεν φαίνεται από το post μου κατά πόσο με ενδιαφέρει το gaming ή όχι.
Αν για κάποιους το pc κατέχει την πρώτη θέση, για κάποιους άλλους την κατέχουν οι κονσόλες. Οπότε, το να πούμε ότι αν θέλει κάποιος να παίζει παιχνίδια μπορεί να αγοράσει κονσόλα αντί να βάλει windows είανι μια εμπεριστατωμένη και σοβαρή άποψη. Το γεγονός ότι μπορεί για μια ομάδα ανθρώπων να μην είναι η καλύτερη δυνατή λύση δεν την κάνει να μην είναι σοβαρό επιχείρημα.

έγραψε:5- Ρωτάς απαντάς μονός σου , τι άλλο να σου πω ?!?

Μα συνεχίζω να μην καταλαβαίνω το επιχείρημα σου ότι το Linux δεν είναι και τόσο ελεύθερο εφόσον υπάρχουν και εμπορικές εφαρμογές.
Σαν να λέμε ότι τα windows δεν είναι και τόσο proprietary επειδή έχουν και ελεύθερα προγράμματα...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό on3st4b » 30 Μάιος 2010, 08:39

Σε πάω :) στο λινκ έχει 20 λόγος για να περάσεις στο linux .
Να υποθέσω συμφωνείς σε όλα ?
on3st4b
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 30 Μάιος 2010, 10:54

@Apopas: Νομίζω πως πλέον υπάρχουν open source προγράμματα για windows για όλες τις δουλειές. Αλλά από 'κει και πέρα, αν κάνει κάποιος τη δουλειά του μόνο με ανοιχτό software, δεν τον εμποδίζει τίποτα να περάσει σε linux ;)
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 30 Μάιος 2010, 11:05

@on3st4b
Κατ αρχήν, δεν κοιμάσαι καθόλου εσύ; :)

Μερικά είναι τραβηγμένα, αλλά δεν έχω φτιάξει εγώ το site ώστε να τα διορθώσω.
Για παράδειγμα, πολλά ισχύουν και για τα windows, όπως να εγκαταστήσεις μία εφαρμογή που να υποστηρίζει ταυτόχρονα msn, yahoo κλπ ή το να βάλεις έναν καλό music player. Επίσης, αν έχεις μια τελευταία έκδοση των windows δεν είναι τόσο συχνές οι επανεκκινήσεις (υπάρχουν ακόμα και είναι αδικαιολόγητες για την εποχή μας αλλά όχι όπως παλιά).
Απλά να έχουμε υπ' όψιν μας ότι ο δημιουργός της σελίδας αναφέρεται στον μέσο χρήστη που δεν κάνει και πολλά για να ρυθμίσει το σύστημά του και προτιμά να είναι πλήρως λειτουργικό κατευθείαν. Πόσοι έχουν έρθει σε 'μενα για να τους κάνω format και μου ζητούν να τους βάλω το τάδε και το δείνα πρόγραμμα. Δεν ξέρουν και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να τα εγκαταστήσουν μόνοι τους. Τους φαίνεται πολύπλοκη.
Επίσης, το δημοφιλέστερο λειτουργικό αυτή τη στιγμή και για τα επόμενα χρόνια είναι τα windows xp. Αυτά έχουν πολλά από τα προβλήματα που αναφέρει η σελίδα.

Κατ' εμέ, τρία χαρακτηριστικά είναι τα σημαντικότερα όλων αλλά δυστυχώς στο μυαλό του περισσότερου κόσμου δεν φαίνονται αρκετά.

1) Ιοί κλπ crapware. Μπορεί ένας έμπειρος χρήστης των windows να ξέρει πως να προφυλαχτεί αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών windows δεν γνωρίζουν και μαστίζονται καθημερινά από αυτό το πράγμα.
2) Ελευθερία με όλη τη σημασία της λέξης. Ελευθερία να χρησιμοποιήσεις το λειτουργικό σου και τα προγράμματά σου με οποιονδήποτε τρόπο θες. Να τα πουλήσεις, να τα μοιραστείς, να τα χρησιμοποιήσεις για τη δουλειά σου, να φτιάξεις δική σου επιχείρηση βασιζόμενος σ' αυτά, να τα επεργαστείς αν γνωρίζεις προγραμματισμό, να μπορείς να μορφωθείς εσύ ή το παιδί σου επειδή ο κώδικας είναι ανοιχτός, να ξέρεις ότι στο σύστημά σου υπάρχει διαύγεια επειδή είανι όλα ανοιχτά (π.χ. η κυνέρνηση της Κίνας πιάστηκε να παρακολουθεί του πολίτες της μέσω του Skype που είναι κλειστό πρόγραμμα επικοινωνίας), να τα δώσεις στο φίλο σου νόμιμα για να τον βοηθήσεις όταν έχει ανάγκη. Αν οι χρήστες έμπαιναν, πραγματικά, στον κόπο να διαβάσουν την άδεια χρήσης των windows θα έβλεπαν πόσο υποτιμητική για τον άνθρωπο είναι καθώς, μέσα στα άλλα, σε θεωρεί εγκληματία αν βοηθήσεις κάποιον που έχει ανάγκη... Έλεος!
Πάντα να έχουμε υπ' όψιν μας ένα πράγμα. Η ζωή μας γίνεται ολοένα και περισσότερο ψηφιακή με αποτέλεσμα η πληροφορική, πλέον, να είναι όσο σημαντική είναι η τυπογραφία, η ενημέρωση κλπ. Μέσω της πληροφορικής επικονωνούμε, μορφωνόμαστε και ψυχαγωγούμαστε. Με το να αμελούμε την ψηφιακή ελευθερία μας, είναι το ίδιο με το να μην μας πειράζει η λογοκρισία στην ενημέρωση και τη μόρφωσή μας. Δεν είναι τραγικό αυτό;
3) Δωρεάν! Αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το δεύτερο επιχείρημα αλλά και πάλι είναι τεράστιο. Θα μου πεις και τι έγινε αν δώσεις μια φορά λεφτά για να πάρεις ένα λειτουργικό; Έγινε και παραέγινε, καθώς πολλοί χρήστες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα και αναγκάζονται να παρανομίσουν και να το κλέψουν. Επίσης, σκέψου το αυτό σε εθνικό επίπεδο. Πόσα χρήματα σπαταλάει το κράτος (το δικό μας συγκεκριμένα που δεν του περισσεύουν κιόλας) για να αγοράσει windows, office και άλλο κλειστό λογισμικό για τα σχολεία, το στρατό και τις υπόλοιπες δημόσιες επιχειρήσεις; Στέλνουμε δισεκετομμύρια στους Αμερικανούς δίχως λόγο... Γιατί; Πραγματικά γιατί να πληρώνω εγώ από την τσέπη μου, ως πολίτης, ξένες πολυεθνικές δίχως λόγο;
Για σκέψου το κράτος να απαιτούσε μόνο ελεύθερο λογισμικό. Αυτόματα θα κρατούσε τρομερά ποσά στα ταμεία του και θα έδινε το έναυσμα στους πολίτες να φτιάξουν δικές τους επιχειρήσεις που να προσφέρουν τα προγράμματα που χρειάζεται το δημόσιο, τονώνοντας τον ιδιωτικό τομέα κατ' αυτόν τον τρόπο και τη χρειάζεται αυτή την τόνωση. Άμεσο επακόλουθο θα ήταν ανάπτυξη τεχνογνωσίας πληροφορικής καθώς τα πάντα είναι ανοιχτά και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Στηριζόμενοι σαν πολίτες, στα windows, το μόνο που μπορούμε να δημιουργήσουμε είναι μεταπωλητές και υποστήριξη επιφανειακών προβλημάτων, όχι προβλημάτων εις βάθος, καθώς δεν έχουμε τον κώδικα.
Αν πιστεύεις ότι αυτά που λέω είναι υπερβολικά, τόνισέ μου που παρασύρθηκα εν τη ρίμι του λόγου ώστε να το διορθώσω :)

@tolis_01
Μα φυσικά, γι αυτό λέω κι εγώ μακάρι όλα τα προγράμματα που έχει το Linux να βγουν και για windows. Ένας χρήστης των windows που δουλεύει μόνο με ελεύθερα προγράμματα δεν έχει λόγο να χρησιμοποιεί windows κατά τον ίδιο τρόπο που ένας χρήστης που χρησιμοποιεί office, photoshop, internet explorer και windows media player μέσω wine, δεν έχει λόγο να χρησιμοποιεί Linux :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 06 Ιουν 2010, 16:15

Apopas έγραψε:@on3st4b Επίσης, αν έχεις μια τελευταία έκδοση των windows δεν είναι τόσο συχνές οι επανεκκινήσεις (υπάρχουν ακόμα και είναι αδικαιολόγητες για την εποχή μας αλλά όχι όπως παλιά).

Το παίρνω πίσω! Δύο μέρες τώρα τυγχάνει να ασχολούμαι με τα laptop δύο συναδέλφων με windows 7 και το θέμα των επανεκκινήσεων είναι ίδιο και απαράλλαχτο με τις προηγούμενες εκδόσεις των windows. Πίστεψα κι εγώ ότι κάπως θα το είχανε σουλουπώσει αυτό το θέμα αλλά απ' ό,τι φαίνεται, είναι σχεδιαστικό πρόβλημα του μη modularized kernel των windows και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε σε 10 χρόνια.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ