Ποιον περιηγητή για το διαδίκτυο θεωρείτε καλύτερο

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Ποιον περιηγητή για το διαδίκτυο θεωρείτε καλύτερο

Swiftweasel
6
2%
SeaMonkey
1
0%
Google Chrome
44
17%
Mozilla Firefox
125
48%
Opera
26
10%
Epiphany
3
1%
Konqueror
6
2%
Google Chromium
48
18%
Midori
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
κάποιον άλλο...
4
2%

Σύνολο ψήφων : 263

Re: Ποιον περιηγητή για το διαδίκτυο θεωρείτε καλύτερο

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Νοέμ 2009, 20:11

Από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ Firefox έμεινα στον Firefox και αυτόν έχω ως κύριο περιηγητή μου. Είναι πολύ καλός.

Από την στιγμή που έβαλα το Karmic και μετά δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι, έχω την αίσθηση πάντως ότι έγινε κάποια βελτίωση στο θέμα της μνήμης.
Δεν δεσμεύει όσους πόρους δέσμευε παλιότερα δηλαδή, έχω αρκετά πρόσθετα και συνήθως πολλές καρτέλες ανοιχτές, σε εμένα πετάει ο Firefox 3.5 πάντως και με όλες τις λειτουργίες που έχει γενικότερα δεν τον αλλάζω με κανέναν. :)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 20 Νοέμ 2009, 23:32

Στην πρωτοτυπία και γώ! :D

Εικόνα
4 EVER!

Χρόνια τώρα... με τυφλή εμπιστοσύνη.
Ειδικά τώρα με τον 3.5...

+ ότι υπάρχουν σχεδόν τα πάντα απο add-ons.

Να πώ όμως και την αμαρτία μου, ο Opera 10.01 είναι ένας απο τους περιηγητές μου...(αρκετά καλός) :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 21 Νοέμ 2009, 00:17

ψήφησα firefox, δεν κοιτάω έναν browser για τη ταχύτητα του, ούτε για την ασφάλεια. να κερδίσω 1 ή 2 sec γρηγορότερη πλοήγηση ? ε σιγά το πράγμα, ασφάλεια? ποιος είναι 100% ασφαλές? μάλλον κανείς. ο firefox με βολεύει σε ότι κάνω, κάργα add-on :D
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 21 Νοέμ 2009, 04:55

Η ποιό δυνατή γροθιά του ανοιχτού κώδικα στα κλειστά συστήματα :evil:
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Teddy » 21 Νοέμ 2009, 05:11

Firefox όταν μπαίνω απο windows.
Στο linux, οτιδήποτε άλλο εκτός απο firefox. Opera και Konqueror οι καλύτεροι, με μια μικρή προτίμηση στον opera. Έχει χαρακτηριστικά που διευκολύνουν πολύ την περιήγηση στις σελίδες. Τώρα απο την αντίπαλη όχθη o firefox έχει να επιδείξει τα πολύ καλά plugins αλλά και τα κολλήματα στο rendering των σελίδων, αργό scrolling και πολύ αργή εκκίνηση και κακή ενσωμάτωση στο γραφικό περιβάλλον (κυρίως λόγω οτι είμαι σε qt, ενώ ο firefox σε gtk) και μερικά ακόμα θεματάκια που δεν αξίζει να αναλύσω.
Οι konqueror και opera είναι πολύ πιο λειτουργικοί, πιο γρήγοροι, πιο ελαφριοί.
Αλλά ξαναλέω ο firefox για τα windows μια χαρά είναι. (απο την προηγούμενη πρόταση λείπει ένα κόμμα (,). Βάλετε το όπου θέλετε, μετά τον "firefox", ή μετά τα "windows")
Γνώσεις ⇛ Linux: Οι φίλοι μου λένε οτι ξέρω ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Μονομαχος Lite
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon Dual Core Processor 4850e (στα 2,5Ghz) │ RAM 4GB │ ΑΤΙ HD3650 │ M-Audio Audiophile 2496 │ TFT 22" 1680x1050 │
Teddy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 21 Νοέμ 2009, 05:21

προφανώς firefox καθαρά για τα πολλά και χρήσιμα addons του :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lalakis » 21 Νοέμ 2009, 12:38

@Teddy
Συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφεις για κολλήματα στο rendering των σελίδων, αργό scrolling και πολύ αργή εκκίνηση.Απο τοτε που εβαλα 9.10 ειναι αρκετες φορες που η κατασταση φτανει στο απροχωρητο και τα νευρα μου γινονται καγκελο με την ουρα της αλεπους 3.5.5.Το ωραιο ειναι οτι εχω δοκιμασει ολα τα κολπα που προτεινονται σαν λυση στο φορουμ δηλαδη αδειασμα της Cashe, διαγραφη του .mozzila απο το Home αλλα δεν μασαει.Μετα απο μια δυο μερες κανει παλι τα ιδια.

Δοκιμασα να βαλω Οπερα αλλα δεν μπορω να ρυθμισω σαν αρχικη σελιδα να ανοιγει αυτοματα πανω απο μια σελιδα.Γενικα νομιζω οτι η Οπερα εχει πιο δυσκολες ρυθμισεις απο την ουρα της αλεπους.

Καποιο λινκ στην ελληνικη γλωσσα με βασικες ρυθμισεις της Οπερας;

Ευχαριστω.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 LinuxMint 17.1 rebecca 3.13.0-24-generic 64bit (de_DE.UTF-8, X-Cinnamon default)
3 Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 5768 MiB ‖ Dell Inc. 033FF6 - Dell Inc. Inspiron 580
4 Intel Core Processor Integrated Graphics [8086:0042] {i915}
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57788 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1691] (rev 01)
lalakis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 21 Νοέμ 2009, 13:15

Off topic:
@Teddy και @lalakis καλό θα ήταν να φτιάξετε τις υπογραφές σας σύμφωνα με το πρότυπο του φόρουμ, βοηθάει. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση με την συζήτηση για τους περιηγητές και τα σχόλια που κάνατε, απλά μου δημιουργήθηκε η περιέργεια για το τι υπολογιστές έχετε. :)

edit: @Teddy κάτι ακόμα, καλώς ήρθες στην κοινότητα! :)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 21 Νοέμ 2009, 13:26

@lalakis
:think:
έχεις δοκιμάσει να κάνεις ένα καινούργιο profile στον firefox
κάνε στην κονσόλα
Κώδικας: Επιλογή όλων
firefox -ProfileManager

φτιάξε ένα profile
και μετά ξεκίνα τον firerox
Κώδικας: Επιλογή όλων
firerox -P ProfileName
(μπορέις να κάνεις και ένα launcher στο desktop σου )
όπου ProfileName το όνομα του profile που έφτιαξες
έτσι θα είναι σαν νέα εγκατάσταση και λογικά θα είναι πιο γρήγορος ειδικά αν στο τυπικό profile του έχεις βάλει ένα σωρό addons κλπ κλπ
Εμένα( και σε πολλούς άλλους ) πάντως ο firefox 3.55 πάει μπάλα τζί τζί :)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lalakis » 21 Νοέμ 2009, 14:25

@sokoban4ever
Εκανα το νεο προφιλ οπως ειπες και δειχνει να παει σφαιρα...προς το παρον!Ευχαριστω.
Αυτο που γραφεις για τα πολλα addons μαλλον δεν στεκει στην περιπτωση μου γιατι εχω παντα 6 συγκεκριμενα προσθετα:Adblock plus,NoScript,Flashblock,Ελληνικο ορθογραφικο λεξικο,Downloadhelper και Forecastfox.
Αν σκεφτεις οτι τα ανηλικα εχουν συνηθως για πλακα 30+ εγκατεστημενα μαλλον αλλου ειναι το προβλημα.

Off topic:
@filippos.xf
Μην το παιρνεις προσωπικα αλλα αυτο που ζητας για πολλους και διαφορους λογους αποκλειεται.Καλυτερα να φαω μπαναρισμα απο το φορουμ παρα να υποστω αυτο το πραμα.Δες και το παρακατω νημα οπου εξηγω επιγραμματικα την αποψη μου.
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=2&start=270#p85641

Φιλικα και με εκτιμηση για την προσφορα σου στο φορουμ.

Lalakis
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 21 Νοέμ 2009, 14:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: προσθήκη [offtopic][/offtopic] στο σχετικό κομμάτι
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 LinuxMint 17.1 rebecca 3.13.0-24-generic 64bit (de_DE.UTF-8, X-Cinnamon default)
3 Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 5768 MiB ‖ Dell Inc. 033FF6 - Dell Inc. Inspiron 580
4 Intel Core Processor Integrated Graphics [8086:0042] {i915}
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57788 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1691] (rev 01)
lalakis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας