Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 01 Ιούλ 2009, 23:32

Kαι η πλακα ειναι οτι οι απαντησεις στον φιλο soulfly ηταν εξαιρετικα πολιτισμενες.
Και για την m$. O λογος που και εγω ειμαι πολυ :mrgreen: κομπλεξαρισμενος με αυτη την εταιρια ειναι γιατι για χρονια με την πρακτικη της με εκανε να νομιζω οτι οι υπολογιστες τρεχουν με windblows :mrgreen: .Λογο δουλειας συνομιλω με πολυ κοσμο καθε μερα.Και αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι δεν ειμαι ο μονος που ειχα μαυρα μεσανυχτα (ευτειχως οχι πια).Αν ο κοσμος γνωριζε οτι υπαρχει το α το β το γ και το δ λειτουργικο και αποφασιζε να βαλει το α δεν θα ειχα κανενα κομπλεξ.Αυτο το μονοπολιο ομως δεν τρωγετε με τιποτα.Και μην ακουσω τιποτα για την υπαρξη επιλογον γιατι στον πραγματικο κοσμο η εκμεταλευση δεσποζουσας θεσης μεσο τον oem μονο δικαιωμα στην επιλογη δεν ειναι.Και στο κατω κατω ας θικτει ο bill απο αυτα που του λεμε και ας μας ζητησει το λογο.Ιntrnet εχουν στην m$ (ελπιζω) :lol: :lol: :lol:
Και οπως ειπε καποιος ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; Φραγκα δεν βγαζουμαι εδω, ας κανουμαι και λιγο πλακα....
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 01 Ιούλ 2009, 23:37

Off topic:
koukouvaou έγραψε:Και οπως ειπε καποιος ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ;

Ε όχι και "κάποιος" η δημοφιλέστερη σκατόφατσα....εεε προσωπικότητα ήθελα να πω στο linux. :lol:
Εντάξει δεν είναι και τόσο σκατόσφατσα, υπερβάλω.
Στην φωτογραφία που κρατάει το εν λόγο μπανεράκι όμως είναι, δεν είναι, ε? :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grimm » 01 Ιούλ 2009, 23:37

bullgr έγραψε:Εκτός και εάν θέλετε στη επόμενη fosscom να μας περιμένουν με ντομάτες οι fedorάδες, oι debianάδες και οι hellugίτες... Θα λένε "καλώς τους ubuntuwindowsάδες"...

Φίλε bullgr, φαίνεται πως σε αποσχολεί να σε σέβεται ο άλλος σαν άνθρωπο.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ όμως. Η επιθετικότητα (περί κουβαδακίων) στα άτομα με διαφορετικές επιλογές, δεν είναι απαραίτητη.
Τα θέματα για υποστήριξη σε windows θα πρέπει να κλείνουν με την υπονθύμιση πως δεν εμπίπτουν στη θεματολογία του forum.
Τα υπόλοιπα είναι περιττά και μας εκθέτουν μόνον!

Δεν έχω καμία πρόθεση να σε θίξω και συγνώμη αν κατάλαβα κάτι λάθος από τα λεγόμενά σου.
Δυστυχώς δεν έχει τύχει να σε γνωρίζω και ίσως βγάζω λάθος συμπεράσματα.

Προς όλους:
Κάποιοι έχουν κάνει τις επιλογές τους και δουλεύουν σε windows.
Πιστεύω πως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αναφέρεται κανένας με απαξιωτικό τρόπο στα άτομα αυτά και στις επιλογές τους.
"Humanity to the others"! Ή μιλάμε, ή ....

Μιλάμε δημοσίως και θα πρέπει να είμαστε όσο περισσότερο "κύριοι" μπορούμε στον τρόπο με τον οποίο εκφραζόμαστε!
(ένα :thumbup: για την επίπληξη στο παρακάτω θέμα: viewtopic.php?f=44&t=5646&p=55262#p55262 :-P)

Edit:
@bullgr:
Με το τελευταίο σου post και πριν ποστάρω το δικό μου, πρόλαβες και απάντησες στο 99% από αυτά που γράφω! (στο μυαλό μου είσαι; :-P)
Λάβε τα παραπάνω σαν απλή παράθεση των απόψεών μου.
Ευχαριστώ
Τελευταία επεξεργασία από grimm και 01 Ιούλ 2009, 23:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu (lucid)
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

IRC: grimm_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 01 Ιούλ 2009, 23:41

Παδιά OMG ! έλεος . :shock:
1) To linux είναι open source και !!!
2) Τα windows δεν είναι !!!

Όποιος θέλει βοήθεια για windows απλά την λέει στο κατάλληλο section και τελείωσε ...
ΔΕΝ είμαστε όμως εδώ για να κάνουμε τους χαμάληδες της μικρομαλακής
οπότε είναι πέρα για πέρα προαιρετικό (ή επικουρικό άμα κάτσει φλού κλπ )να σε βοηθήσει κανείς σχετικό με windozies...

Το άν κάποιος συχάθηκε να ακούει την αλήθεια μην νομίζει ότι ανακάλυψε κάτι αξιόλογο απαραίτητα
για παράδειγμα για την οικολογία συνέχεια ακούμε διάφορα να λέγονται και τίποτα να μην γίνεται ...
Δεν καθιστά όμως αυτό το γεγονός αυτό καθε αυτό το οικολογικό πρόβλημα λιγότερο σημαντικό :!: :!:

Το ότι θέλεις να έχεις windows είναι δικό σου πρόβλημα το να απαιτείς (σχεδόν να το απαιτείς )να είσαι αποδεκτός
και να λές μια κοινότητα κομπλεξικιά που προσπαθεί να διαδόσει το open source είναι too much

:cry: Sorry αλλά αυτή είναι η Βrutal Τruth

Άμα έχεις βαρεθεί κάτι προσπάθησε να βρείς κάτι που δεν το βαριέσαι τι να σου πώ έτσι μου φένεται λογικό

αν δεν βαριέσαι τα windows μεγιά σου με χαρά σου εξάλλου είναι και καταναλωτικό σου δικαίωμα...

Τόσο απλό είναι βάζεις windows και δεν χρειάζεσαι συγχωροχάρτια από ένα forum που προσπαθεί να διαδόσει το linux
ίσα ίσα τέτοια συγχωροχάρτια είναι πολύ δύσκολο να πάρεις από δώ.
Εδώ είμαστε linuxάδες opensourcάδες και άμα θές τόσο πολύ τα windows βάλε τα και μην σκάς
δεν σε εμποδίζει ουδείς . ;)

Εικόνα
Linux rules
Φιλικά
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 02 Ιούλ 2009, 00:06

+1 σε αυτά που είπε ο @sokoban4ever

Παιδιά, τα πράγματα είναι απλά... Αυτή είναι η στάση και η άποψή μας για τα windows και δεν πρόκειται να αλλάξει... Σε όποιον αρέσει μένει στο forum... Σε όποιον δεν αρέσει, δεν θα πω "τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία" γιατί χαρακτηρίστηκε προσβλητικό, θα το πω πιο ευγενικά:
Θα σας παρακαλούσα εφόσον δεν σας αρέσει η στάση και η άποψή μας για τα λειτουργικά συστήματα "Microsoft Vista/XP (TM)" στο forum μας, να έχετε την ευγενική καλοσύνη να απευθυνθείτε στα παρακάτω forums:
http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=43
http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=27

Ειλικρινά όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι να μας συνετίσουν για να μιλάμε πιο κόσμια για τα windows και τα παράγωγα της microsoft, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα... Είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις τους μουλσουμάνους να αποδεχθούν τον χριστιανισμό...

Μην χάνετε άδικα τα λόγια σας...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 02 Ιούλ 2009, 01:28

kriti έγραψε:Off topic:
Τελικα αυτη η 9.04 ειναι απαραδεκτη διανομη απο τοτε που βγηκε πανε ολα ρολοι και ασχολουμαστε με ασχετα
Off topic:
χαχαχ τα είπες όλα φίλε

Πρός άπαντες:ειρήνη υμίν παίδες :bow:

Εικόνα
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 02 Ιούλ 2009, 01:32

ivo έγραψε:Οταν ειναι να παρω laptop ομως, οπου τα windows ερχονται μαζι θελεις δεν θελεις, εκει δεν θα βγαλω τα vista εφοσον και κανουν την δουλεια τους. Ναι, συμφωνω οτι ειναι απαραδεκτο να σου τα δινουν με το ζορι, αλλα απο την στιγμη που τα πληρωνω και με εξηπηρετουν δεν θα τα πεταξω επειδη ειμαι linuxας.

Εγώ στα 2 laptop που έχω ξήλωσα τα vi$ta & πέρασα ubuntu όχι επειδή την είδα linuxάκιας, αλλά επειδή δεν μου αρέσουν τα window$. Ηθέλα ένα ΛΣ που να μπορώ να το κάνω ότι θέλω, & αυτό το βρήκα μόνο στο gnu/linux. Το πρώτο πράγμα που κατάλαβα όταν ήρθα στο gnu/linux είναι ότι ο χρήστης έχει τον απόλυτο έλενχο του συστήματος & ότι το gnu/linux είναι υπηρέτης του χρήστη. Στα window$ όμως δεν συμβαίνει αυτό. Ο χρήστης είναι σκλάβος του λειτουργικού, αφού μπορεί να κάνει μόνο ότι του επιτρέπουν τα window$ λόγω πάρα πολλών περιορισμών που θέτουν στο χρήστη. Ακόμη από ιδεολογικής πλευράς τα window$ είναι άψυχα, ενώ το gnu/linux μεσω της φιλοσοφίας του εκπροσωπεύει την ελευθερία. :)
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 02 Ιούλ 2009, 01:43

Θέλω να παραδεχτώ δημόσια ότι έχω σοβαρό πρόβλημα με τα window και ότι μάχομε για να εξαφανιστουν από τα pc :P
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 02 Ιούλ 2009, 01:57

vista killer έγραψε:Θέλω να παραδεχτώ δημόσια ότι έχω σοβαρό πρόβλημα με τα window και ότι μάχομε για να εξαφανιστουν από τα pc :P

Μαζί σου. HACKERS, PROGRAMMERS & REBELS UNITE! 8-)
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 02 Ιούλ 2009, 02:05

"Free software" is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of "free" as in "free speech," not as in "free beer."

Το θέμα κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι στο τεχνικό κομμάτι. Είναι τουλάχιστον αφελής κάποιος που ισχυρίζεται "αυτό είνα της ms, άρα είναι άχρηστο". Σίγουρα μια ms των 70000 εργαζομένων θα έχει κάνει καλή δουλειά στον τομέα του software (δεν είναι μόνο το λειτουργικό της σύστημα) και σίγουρα υπάρχουν εργαλεία και εφαρμογές που είναι εξαιρετικές (ξανατονίζω από τεχνική άποψη καθαρά).

Όμως η όλη φιλοσοφία του εταιριακού κλειστού λογισμικού είναι αυτή που θα έπρεπε να μας προβληματίσει και να μας κάνει να στραφούμε προς το ελεύθερο λογισμικό. Δε θέλουμε κλειστούς κώδικες, θέλουμε ανοιχτούς κώδικες και ανοιχτή γνώση που παράγεται από όλη την ανθρωπότητα για όλη την ανθρωπότητα. Και αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία θα έπρεπε να έχουμε σαν γνώμονα στα πλαίσια μιας κοινότητας όπως τη δικιά μας.

Και για να απαντήσω και στον τίτλο του θέματος, ναι, είμαι απέναντι από την ms (και κάθε ms) και έχω αρνητική στάση. Γιατί αν ο Fourier είχε πατεντάρει το μετασχηματισμό του, ο Μπιλάκος θα ήταν σε κάποιο δέντρο και θα έτρωγε καρύδες...
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας