da_perama1 έγραψε:42 post για το αν τα windows 7 έκαμαν πετυχημένο ντεμπούτο ; Σίγουρα υπάρχουν και πιο ενδιαφέροντα θέματα για συζήτηση. Τα windows κάνουν τον κύκλο τους και όσοι θέλουν, αφού πληρώσουν, ανεβαίνουν και ακολουθούν. Όσοι προτιμουν το ελεύθερο λογισμικό σηκώνουν τα πανιά τους και σαλπάρουν στα βαθιά. Οι μεν κάνουν το Gates πλουσιότερο, οι δε ενισχύουν τη συνεργασία και την κοινοτική αλληλεγγύη. Τι σημασία έχει πιο έχει λαμπερό περιτύλιγμα ; ή πιο φορτώνει κάποια δευτερόλεπτα ταχύτερα; Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα ελεύθερο λογισμικό ακόμα κι αν δεν ήταν τεχνολογικά πιο προηγμένο ( που σίγουρα είναι ).
τα βλεπουμε ολα απο θεμα κοστους και εχουμε χασει την μπαλα..
Τι παει να πει κανουν τον gates πλουσιοτερο??..Δηλαδη εταιρειες οι οποιες εχουν εγκατεστημενες στους servers τους μια εκδοση του ubuntu και πληρωνουν την Canonical για τεχνικη υποστηριξη,αυτες δεν κανουν μια ακομα ιδιωτικη εταιρεια πλουσιοτερη??..Ιδιώτες που πληρωνουν την Canonical παλι για τον ιδιο λογο (τεχνικη υποστηριξη) δεν την κανουν πλουσιοτερη??..Μπορει καποιους να μην τους συμφερει να το αναφερουν,αλλα και πισω απο την αναπτυξη του ubuntu βρισκεται μια πανισχυρη ιδιωτικη εταιρεια με τμηματα δημοσιων σχεσεων,παραρτηματα σε πολλες χωρες και δυνατοτητα να στελνει δωρεαν cd σε ολον τον κοσμο..Τα χρηματα αυτα δεν καταληγουν στην κοινοτητα αναπτυξης του ελευθερου λογισμικου που αφιλοκερδως προσφερει βοηθεια,αλλα στα χερια μιας εταιρειας.....Νομιζει κανεις οτι ολα αυτα ειναι ανάξια αναφορας και οτι ολα ειναι ρόδινα και ειδυλιακά στον κοσμο του linux??..Δεν νομιζω..
και τελος, σαφεστατα θα κανω πλουσιοτερο τον gates (αφου ολα πια τα εξεταζουμε οχι απο πλευρας χρηστικοτητας αλλα απο αποψη κοστους) απο την στιγμη που εμενα σαν μηχανικο το λειτουργικο συστημα των windows μου επιτρεπει να χρησιμοποιησω σχεδιαστικα προγραμματα (Autocad,catia,MSC Patran-Nastran) να γινω πιο παραγωγικος και εν συνεχεια και εγω εκμεταλλευομενος τα πακετα αυτα να βγαλω χρηματα απο τη δουλεια μου...καποιοι απο εμας που χρησιμοποιουμε προγραμματα και για επαγγελματικους σκοπους εξεταζουμε τα πραγματα απο μια εντελως διαφορετικη σκοπιά απο αυτη που αναφερεις..δεν ξυπνησαμε ολοι μια μερα και ειπαμε "ρε συ δεν αγοραζω windows να κανω και τον gates πλουσιoτερο??"...και στην τελικη και βεβαια θα πληρωσω για ενα λογισμικο που με εξυπηρετει στη δουλεια μου..Το κοστος σαφεστατα ειναι ενας πολυ σημαντικος παραγοντας για την αγορα ενος οποιουδηποτε προγραμματος,οχι ομως απαραιτητα ο πιο σηματικος..