Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογί

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 10 Αύγ 2011, 09:39

floral έγραψε:Off topic:
Μόλις μου κόλλησε το gedit κι έχω πάθει κατάθλιψη. Δεν θέλω να τα χάσω όλα
Το κλείνεις ή δεν το κλείνεις? Ιδού η απορία .
EDIT
Off topic:
Μολις συνήλθε

Off topic:
Κανουμε save οσο πιο συχνα μπορουμε ;)
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 14 Αύγ 2011, 10:32

Καλημέρα,

Στο σπίτι της γιαγιάς μου στο οποίο βάλαμε πρόσφατα ίντερνετ, έχει μόνο μια υποδοχή για καλώδιο δικτύου στον τοίχο και αυτή βρίσκετε στο σαλόνι. Θα ήθελα να μάθω αν θα μπορούσε να με εξυπηρετήσει κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505881&sid=1 διάβασα την περιγραφή αλλά είπα να ρωτήσω και εδώ για να σιγουρευτώ. Δηλαδή με αυτή τη συσκεύη αν την βάλω σε κάποιο πολύμπριζο στο δωμάτιο μου, θα μπορώ να συνδέσω εκεί το rooter και να έχω ίντερνετ κανονικά; Αυτήν την στιγμή το rooter είναι στην μοναδική υποδοχή που έχουμε στο σαλόνι, μαζί με το τηλέφωνο, αλλά θα ήθελα να το έχω στο δωμάτιο μου χωρίς να τραβήξω μεγάλα καλώδια στο σπίτι ή να τρυπάμε τοίχους.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 14 Αύγ 2011, 11:06

Τι γνώμη έχετε για αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908705 ;
Εμένα με χαλάει λίγο ο επεξεργαστής. Η τιμή του θεωρώ πως είναι καλή.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 14 Αύγ 2011, 21:33

@filippos.xf
Αυτό ακριβώς κάνει αυτή η συσκευή. Προβλήματα έχω ακούσει αν υπάρχει τριφασικό ρεύμα και οι 2 πρίζες αποστολής και λήψης είναι σε διαφορετική φάση.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 14 Αύγ 2011, 22:17

the_eye έγραψε:@filippos.xf
Αυτό ακριβώς κάνει αυτή η συσκευή. Προβλήματα έχω ακούσει αν υπάρχει τριφασικό ρεύμα και οι 2 πρίζες αποστολής και λήψης είναι σε διαφορετική φάση.

@the_eye επικοινώνησα και με τον logari81 πριν λίγο μέσω irc γι' αυτό το θέμα, ωστόσο από τον logari έλαβα διαφορετική απάντηση. Ίσως χρειάζεται να εξηγήσω πιο καλά αυτό που θέλω να κάνω. Αυτήν την στιγμή έχω το rooter μου στο σαλόνι. Είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, αλλά και στην γραμμή τηλεφώνου. Βασικά στην γραμμή τηλεφώνου είναι το σταθερό τηλέφωνο, αλλά και το rooter, γιατί έβαλα ένα μαραφέτι που δεν θυμάμαι πως λέγεται που βγάζει δύο υποδοχές. Ωραία, αυτό που θέλω εγώ είναι να φέρω το rooter στο δωμάτιο μου μέσα, στο οποίο δεν υπάρχει υποδοχή για καλώδιο δικτύου. Θέλω να μην τραβήξω κάποιο καλώδιο από το σαλόνι μέχρι εδώ, ούτε να ξηλώσουμε τους τοίχους κτλ.

Άρα, γίνεται με αυτήν την συσκευή από το eshop, να την βάλω σε κάποια πρίζα στο επιθυμητό δωμάτιο.. και πάνω στο μαραφέτι από το eshop να βάλω το rooter;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 14 Αύγ 2011, 22:35

Αυτό το "μαραφέτι" είναι για να το βάλεις έτσι.

Πρίζα τηλ. RJ11 -> Router RJ45 -> Powerline ethernet-> Γραμμή Α 220Volt -> Γραμμή Β 220Volt -> Powerline ethernet-> PC
Η γραμμή Α με την Β πρέπει να είναι στην ίδια φάση.

Εκτός και λες κάτι άλλο.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 14 Αύγ 2011, 22:41

filippos.xf έγραψε:
the_eye έγραψε:@filippos.xf

@the_eye επικοινώνησα και με τον logari81 πριν λίγο μέσω irc γι' αυτό το θέμα, ωστόσο από τον logari έλαβα διαφορετική απάντηση. Ίσως χρειάζεται να εξηγήσω πιο καλά αυτό που θέλω να κάνω. Αυτήν την στιγμή έχω το rooter μου στο σαλόνι. Είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, αλλά και στην γραμμή τηλεφώνου. Βασικά στην γραμμή τηλεφώνου είναι το σταθερό τηλέφωνο, αλλά και το rooter, γιατί έβαλα ένα μαραφέτι που δεν θυμάμαι πως λέγεται που βγάζει δύο υποδοχές. Ωραία, αυτό που θέλω εγώ είναι να φέρω το rooter στο δωμάτιο μου μέσα, στο οποίο δεν υπάρχει υποδοχή για καλώδιο δικτύου. Θέλω να μην τραβήξω κάποιο καλώδιο από το σαλόνι μέχρι εδώ, ούτε να ξηλώσουμε τους τοίχους κτλ.

Άρα, γίνεται με αυτήν την συσκευή από το eshop, να την βάλω σε κάποια πρίζα στο επιθυμητό δωμάτιο.. και πάνω στο μαραφέτι από το eshop να βάλω το rooter;

Φαντάζομαι πως η σύνδεση είναι:
Πρίζα τηλεφώνου-Splitter(αυτό που έβαλες με τις 2 υποδοχές) ή κάποιο φίλτρο με Phone+DSL-Τηλέφωνο στην 1η υποδοχή-Rooter στην άλλη.Αν μετακινήσεις το rooter σε άλλο δωμάτιο και δεν θέλεις να τραβήξεις καλώδιο πως θα επικοινωνεί το rooter με το Splitter ή το φίλτρο;Μετά θα έχεις μόνο το rooter και όχι internet.
Υπάρχει η λύση να αγοράσεις μόνο ένα καλώδιο ώστε να επικοινωνεί το rooter με το Splitter ή φίλτρο(αναλόγως τι έχεις) από το σαλόνι στο δωμάτιο. :)
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 15 Αύγ 2011, 09:00

Το δοκιμάσαμε με τον αδερφό μου στην Κύπρο, αγοράσαμε ένα πακέτο με 2 D-link powerline adapters για να συνδέσουμε δύο ορόφους. Η συνδεση ήταν μια χαρά την πρώτη μέρα, αλλά υπήρχε πρόβλημα με Skype και άλλες υπηρεσίες που χρειάζονταν σταθερή σύνδεση. Οπόταν δοκιμάσαμε με wireless N 300mbps, μιας και οι υπηρεσίες VoIP (voice over ip) ήταν ο κύριος λόγος χρήσης.

Πήραμε wireless N 300mbps (υπάρχουν πολλά με 150 mbps, ζήτησε 300) router + δύο wireless N repeaters (αν λέγονται έτσι) πάλι 300mbps. Τέλος αγοράσαμε και αντικαταστήσαμε την κάρτα δικτύου του λαπτοπ με wireless n 300. Το δίκτυο και το Skype λειτουγούν υπέροχα εντός εμβέλειας. Χρειάστηκε να αγοράσουμε ακόμη ένα repeater για να καλύψουμε ολόκληρο το σπίτι.

Συμπέρασμα:
- Δεν ξέρω τι γίνεται με καινούργια προϊόντα και μοντέλα powerline (το δοκιμάσαμε με προϊόν 2-3 χρόνια παλιό, δε θυμάμαι τον αριθμό μοντέλου), μπορεί να είναι καλύτερα τώρα (βλ. d-link powerline HD). Από την άλλη, μπορεί εσύ να έχεις περισσότερη τύχη με το powerline adapter.
- Χρειάζεσαι καμια εως λίγη γνώση γύρω από τα networks για να συνδεσεις και να ρυθμίσεις ασύρματα το πιο πάνω ασύρματο δίκτυο: γραμμή τηλεφώνου > wireless n 300 router > wireless n 300 repeaters.

Edit:
* Απλά να τονίσω πως με πολλά προϊόντα powerline adapter, δεν δικαιούσαι να χρησιμοποιήσεις πολύπριζο, αλλά κατ' ευθείαν στην πρίζα, κι έτσι χάνεις μια πολύτιμη ηλεκτρική σύνδεση.
* Τελικά θυμήθηκα! Linksys ήταν το powerline adapter κι όχι d-link: http://www.linksysbycisco.com/AE/en/products/PLK300
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 15 Αύγ 2011, 19:01

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, να είστε καλά. Αυτό που θέλω όμως τελικά δεν γίνεται, δυστυχώς!
Ο logari81 και ο the_eye μου εξήγησαν μέσω irc πως λειτουργούν αυτά τα powerline adapters και τελικά δεν κάνουν αυτό που νόμισα.

Ήθελα να φέρω το rooter στο δωμάτιο που κοιμάμαι, στο οποίο δεν υπάρχει υποδοχή για καλώδιο τηλεφώνου. Εκτός αυτού, θα ήθελα να φέρω το laptop εδώ δίχως να τραβήξω καλώδιο από το σαλόνι μέχρι εδώ. Από την άλλη στο σαλόνι που υπάρχει η μοναδική υποδοχή στον τοίχο για καλώδιο τηλεφώνου, εκεί ψιλό ενοχλείτε η γιαγιά μου να βλέπει τα λαμπάκια από το rooter και τα καλώδια γενικά. Γι' αυτό έλεγα να φέρω το rooter στο δωμάτιο μου εάν έκαναν τα powerline adapters αυτό που νόμισα.

Να σημειώσω πως έχω laptop εδώ και τώρα παίρνω ίντερνετ από το rooter μέσω wifi.
Ευτυχώς το σαλόνι είναι ακριβώς δίπλα και δεν χάνω πολύ σήμα από την γραμμή, καλά είναι και πάλι.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 18 Αύγ 2011, 18:15

Υπάρχουν ποντίκια για laptop που θεωρούνται πιο κατάλληλα/προτιμότερα και άλλα όχι;
Για παράδειγμα, ασύρματα ή με καλώδιο, laser ή κάτι άλλο...

Ή είναι κάτι που καθορίζεται με τις προτιμήσεις του χρήστη;
Σίγουρα πάντως εγώ δεν είμαι gamer, άρα δεν θέλω κάποιο ποντίκι για gaming.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας