Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογί

Δημοσίευσηαπό konnn » 18 Αύγ 2011, 19:28

filippos.xf έγραψε:Υπάρχουν ποντίκια για laptop που θεωρούνται πιο κατάλληλα/προτιμότερα και άλλα όχι;
Για παράδειγμα, ασύρματα ή με καλώδιο, laser ή κάτι άλλο...

Ή είναι κάτι που καθορίζεται με τις προτιμήσεις του χρήστη;

Εγώ είμαι υπέρ της ενσύρματης επικοινωνίας στο μέτρο που μπορώ.Επίσης αυτό που πρέπει να δεις είναι πως η ενσύρματη επικοινωνία != της λειτουργικότητας.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 18 Αύγ 2011, 22:58

Αν μετακινείς το laptop σου συχνά, ίσως να αξίζει να πάρεις κάποιο ασύρματο που το usb-hub του είναι πολύ μικρό, έτσι ώστε να μην προεξέχει από το laptop όταν το έχεις βάλει στην θύρα. Με τον τρόπο αυτό το έχεις μόνιμα στη usb-θύρα και δε χρειάζεται να το βάζεις και να το βγάζεις όταν το βάζεις στην τσάντα. Δεν έχω τέτοιο, αλλά το έχω δει σε ένα φίλο και νομίζω ότι βολεύει αρκετά (δε φοβάσαι μη το χάσεις, μην το ξεχάσεις κτλ).

Γενικά, νομίζω ότι το mouse είναι και θέμα συνήθειας. Εγώ έχω αυτό εδώ για 2+ χρόνια και δεν έχω μετανοιώσει τα λεφτά που έδωσα. Βέβαια το ήθελα και για CAD οπότε το χρειαζόμουνα (ακρίβεια + προγραμματιζόμενα πλήκτρα). Τσέκαρε στο μοντέλο που θα πάρεις, αν είναι εύκολο να ρυθμίζεις τα πλήκτρα του από Linux κτλ.

για τι budget μιλάς?
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 19 Αύγ 2011, 10:11

Υπάρχουν ball-mouse (τα μηχανικά), mouse με trackball (με μπαλα στο πάνω μέρος), optical (με LED λάμπα;) και laser-optical:
http://www.mousearena.com/who-invented- ... ter-mouse/

Υποθέτω πως τα laser δίνουν περισσότερη ακρίβεια στο ποντίκι (βλ. DPI). Περισσότερη ακρίβεια χρειάζονται αυτοί που θέλουν να ξεχωρίζουν την εικόνα και να πετύχουν ένα συγκεκριμένο pixel με περισσότερη ευχέρεια.

Από ιατρικής πλευράς, το κλασσικό μέγεθος ποντικιού γενικά είναι μια χαρά. Έτσι αποτρέπεις το RSI (Repetitive strain injury) στον καρπό. Η ιδέα είναι να αποτρέψεις την άμεση πίεση στον καρπό. Γι' αυτό υπάρχει και το λεγόμενο "wrist mouse pad" ή "gel mouse pad". Βασικά οποιοδήποτε mouse pad θα κάνει τη δουλειά αν δεν έχει σκληρή επιφάνεια, όπως μερικά μονόχρωμα με την κάτω βάση φτιαγμένη από λάστιχο κι από πάνω είναι.. «ρούχενα», δε θυμάμαι πως λέγονται ακριβώς αλλά νομίζω είναι αυτά εδώ: http://www.amazon.com/Compucessory-Prod ... B004E3GBAW
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Αύγ 2011, 17:10

@pmav99 μετακινώ καθημερινά το laptop μου από το γραφείο στο κρεβάτι. Αυτό το κάνω κάθε μέρα, παίρνω το laptop στο κρεβάτι. Όσο για εξωτερικούς χώρους, τυχαίνει και αυτό κάποιες φορές, αλλά όχι πάρα πολύ συχνά. Αυτό που μου σπάει τα νεύρα με τα ασύρματα ποντίκια, είναι ότι δουλεύουν με μπαταρία. Ακόμα και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες να έχω, άντε τώρα να κάθομαι να τις φορτίζω κτλ κτλ. Βέβαια έχω δει στο ίντερνετ ότι υπάρχουν αρκετά όμορφα ασύρματα ποντίκια. Πάντως θέλω το ποντίκι που θα πάρω να έχει καλή ανταπόκριση.

Το logitech ποντίκι που έχεις κοστίζει γύρω στα 80 ευρώ σε διάφορα ελληνικά sites! Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για την ποιότητα του και για τις λειτουργίες του. Πιστεύω ότι μάλλον θα είναι ένα άψογο ποντίκι και αξίζουν τα λεφτά του. Δεν σκοπεύω να δώσω τόσα λεφτά όμως. Γύρω στα 30 ευρώ να έδινα. Εντάξει τώρα αν κάνει 3 ευρώ παραπάνω δεν θα κολλήσω εκεί. :P Δεν το θέλω για κάποια εξειδικευμένη εργασία, περισσότερο internet browsing κάνω εγώ. Θα μου άρεζε να ήταν κάπως άνετο όμως..

medigeek έγραψε:Υπάρχουν ball-mouse (τα μηχανικά), mouse με trackball (με μπαλα στο πάνω μέρος), optical (με LED λάμπα;) και laser-optical:
http://www.mousearena.com/who-invented- ... ter-mouse/

Υποθέτω πως τα laser δίνουν περισσότερη ακρίβεια στο ποντίκι (βλ. DPI). Περισσότερη ακρίβεια χρειάζονται αυτοί που θέλουν να ξεχωρίζουν την εικόνα και να πετύχουν ένα συγκεκριμένο pixel με περισσότερη ευχέρεια.

Από ιατρικής πλευράς, το κλασσικό μέγεθος ποντικιού γενικά είναι μια χαρά. Έτσι αποτρέπεις το RSI (Repetitive strain injury) στον καρπό. Η ιδέα είναι να αποτρέψεις την άμεση πίεση στον καρπό. Γι' αυτό υπάρχει και το λεγόμενο "wrist mouse pad" ή "gel mouse pad". Βασικά οποιοδήποτε mouse pad θα κάνει τη δουλειά αν δεν έχει σκληρή επιφάνεια, όπως μερικά μονόχρωμα με την κάτω βάση φτιαγμένη από λάστιχο κι από πάνω είναι.. «ρούχενα», δε θυμάμαι πως λέγονται ακριβώς αλλά νομίζω είναι αυτά εδώ: http://www.amazon.com/Compucessory-Prod ... B004E3GBAW

Ενδιαφέρον αυτές οι πληροφορίες medigeek! :)
Θέλω το ποντίκι που θα πάρω να είναι laser-optical και ναι, θέλω να έχει το κλασσικό μέγεθος. Τα μικρότερου μεγέθους ποντίκια είναι κουραστικά και αυτό που έχω τώρα είναι μικρότερου μεγέθους και μου σπάει τα νεύρα. Mouse pad δεν νομίζω να χρειάζομαι γιατί τις περισσότερες φορές κάθομαι πάνω στο κρεβάτι και η από κάτω επιφάνεια είναι μαλακή, απλά το ποντίκι το έχω πάνω σε ένα περιοδικό. :P Α, ίσως πάρω mouse pad για να βάζω το ποντίκι εκεί πάνω, έτσι ίσως θα λειτουργεί καλύτερα.. υποθέτω.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 19 Σεπ 2011, 18:57

Ξέρει κανείς αν αυτή η ιστοσελίδα είναι ασφαλής;
http://www.zazzle.com/
Σκεφτομαι να παρω καμια ζακετα Linux για το χειμώνα.
Τελευταία επεξεργασία από M.Jackson και 19 Σεπ 2011, 20:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 19 Σεπ 2011, 20:02

Αναρωτιόμουν αν μπορεί κάποιος να δει απο φωτογραφία ανεβασμένη στο νετ απο ποιόν φωτογραφήθηκε και πότε;
η ίδια απορία ισχύει και το βίντεο. :problem: ;)
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 19 Σεπ 2011, 20:20

Την κατεβάζεις δεξί κλικ Ιδιότητες -> Εικόνα εκεί θα δεις της πληροφορίες που βάζει η ψηφιακή μηχανή στην φωτογραφία.
Ομοίως και για το video. Προϋπόθεση να υποστηρίζει η μηχανή την λειτουργία αυτή και να μην έχει επεξεργαστεί κάποιος τις πληροφορίες αυτές ή να τις έχει σβήσει.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 19 Σεπ 2011, 20:26

the_eye έγραψε:Την κατεβάζεις δεξί κλικ Ιδιότητες -> Εικόνα εκεί θα δεις της πληροφορίες που βάζει η ψηφιακή μηχανή στην φωτογραφία.
Ομοίως και για το video. Προϋπόθεση να υποστηρίζει η μηχανή την λειτουργία αυτή και να μην έχει επεξεργαστεί κάποιος τις πληροφορίες αυτές ή να τις έχει σβήσει.

ναι για τις εικονες βρήκα το exiff αλλά για τα βίντεο ?
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 27 Σεπ 2011, 22:18

Καποια καλη ιστοσελιδα για αγορα t-shrit κτλ με περιεχομενο linux?
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 28 Σεπ 2011, 02:54

Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας